Bråvann

Bråvannstien 11B, 2.etg, 4624 Kristiansand s

Prisantydning kr 1 340 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 360 760,-
Andel fellesformue:  kr 23 694,-
Omkostninger:  kr 15 353,-
Totalpris:  kr 1 716 113,-
Felleskostnader:  kr 5 006,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 614 875,- Sekundær: kr 2 213 550,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektoratas krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Romslig 3-roms andelsleilighet på Bråvann

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1990

Soverom:  2

Rom:  1

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  72 m²

Bruksareal:  76 m²

Bruttoareal:  81 m²

Tomtareal:  2554 m²

Velkommen til Bråvannstien -  denne leiligheten ligger med kort vei til attraktivt turområde. Bråvann er godt tilrettelagt for barnefamilier, med gåavstand til barnehage, lekeplass, badeplass med sandstrand og fotballøkke. Fra Bråvannstien er det kun ca. 4 km til Amfi Vågsbygd senter med alle fasiliteter. Det er ca. 8 kilometer til Kristiansand sentrum. Det går rutebuss og skolebuss opp til Bråvann.

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder følgende: Entré, gang, kjøkken, bad, 2 soverom, stue og innvendig bod. Bortsettingsloft. Garasje i rekke medfølger.

Det skal avholdes generalforsamling 28.06.2021. Det er planlagt renovering av bygget og dette vil føre til at felleskostnadene øker. Innkallelsen til generalforsamling med informasjon ligger vedlagt salgsoppgaven.

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder følgende: Entré, gang, kjøkken, bad, 2 soverom, stue og innvendig bod. Bortsettingsloft

  Standard

  Leiligheten fremstår i modernefarge og materialvalg med gjennomgående god standard. Hovedsoverommet er stort med god plass til seng og garderobeskap. Soverommet benyttes av dagens eier som stue 2 kombinert med hjemmekontor. Rommet kan enkelt endres til soverom da det er skyvedør mellom stue og soverommet. Romslig bad med dusjkabinett, baderomsinnredningen med skap og wc. Kjøkkenet er stort med god plass til spisebord. Store vinduer på kjøkkenet gir godt med dagslys inn og har flott utsikt med et lite sjøgløtt. Kjøkkenet har god med skap- og benkeplass, og hvitevarer i kjøkken medfølger. Det er god plass på kjøkkenet til en stor spisestue. I stuen er det plass til stor sofa. Store vinduer i stuen gir godt med dagslys. Fra stuen er det utgang til balkong med ettermiddagssol.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 81 kvm P-rom inneholder: Stue, Tv-stue, kjøkken, bad, soverom, gang. S-rom: 4 kvm Bod/vaskerom Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1990 ifølge Kristiansand kommune.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra TAKST OG ENERGIDOKTOREN AS datert 03.06.21 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: Leilighet i 2.etg. på Bråvann. Boligen er oppført i 1990. Det er utført vanlig vedlikehold inne. VV bereder fra 2016. Ventilasjonsanlegg i boligen fra 2018. Vinduer fra 2016. Dusjkabinettet er fra 2018. Det bør merke seg at boliger fra denne tiden er oppført med datidens krav og forskrifter som nødvendigvis ikke stemmer overens med dagens krav til konstruksjoner og utførelse. Konklusjon tilstand: Boligen fremstår i god teknisk stand. Den er vedlikeholdt og vurdert ut ifra alder og normal bruk. Noen bygningsdeler i fra byggeår kan ha behov for vedlikehold og normale oppgraderinger. Tg: 2 er satt på: Lite fall mot sluket i vaskerommet og badet. Boligen varmes opp med: strøm. Det må gjøres oppmerksom på at rapporten ikke er et salgsprospekt, men en objektiv uavhengig vurdering av boligens tilstand.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. Pkt. 4: Sør Miljø Septikservice. Alle avløpsrør ble spylt i regi av Borettslaget i 2017. Pkt. 10: Skade på takstein, ble meldt til boligbyggerlaget og fikset av fagfolk. Pkt. 11: Byggmester Jørgen Dovland. Byttet skadet takstein Pkt. 12: Elektrolaget, AS elektro, Nobovent Teknisk Netthandel. Bytte av hovedsikring, Ny kurs til ventilasjon, ventilasjonsanlegg. Pkt 12.1: Byttet hovedsikring, ny kurs til ventilasjon. Pkt 13: 2017, utført av Rejlers elsikkerhet AS på vegne av Agder Energi. Pkt. 23: Foreligger en tilstandsanalyse, som kan finnes hos SBBL Pkt. 26: Planlagt renovering av byggmasse og oppgradering av uteområde. Pkt. 28: Det er påvist sølvkre i noen av de andre leilighetene. Utbedret av Anticimex.
 • Adkomst

  Kjør Vågsbygdveien mot Flekkerøy, I Kjosbukta ta av på Holskogveien mot Langenes. Deretter kjører du ca 1km for så å ta avkjørsel inn på Kjos Ringvei. Følg Kjos Ringvei til toppen og ta av til høyre inn på Bråvannstien. Leilighetsbygget ligger på venstre side.

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger på toppen av Bråvann med kort vei til attraktivt turområde med flotte bade-områder. Bråvann er godt tilrettelagt for barnefamilier, og er flott sted å vokse opp, med gåavstand til barnehage, lekeplass, badeplass med sandstrand og fotballøkke. Fra Bråvannstien er det kun ca. 4 km til Amfi Vågsbygd senter med alle fasiliteter. Det er ca. 8 kilometer til Kristiansand sentrum. Det går rutebuss og skolebuss opp til Bråvann.

  Tomt

  Areal: 2 554 kvm, Eierform: Fellestomt Felles eiet tomt for borettslaget. Tomten er for det meste opparbeidet med plen og noe bed. Det foreligger planer opp å oppgradere deler av utearealet.

  Parkering

  Garasje i rekke medfølger. For øvrig parkering på borettslagets tomt.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 19.10.1989. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Plan nr. 520, reguleringsbestemmelser Bråvann, datert 25.02.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Erklæring/avtale, dat. 12.06.1990 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Nei
 • Forkjøpsrett

  Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

  Husdyrhold

  Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

  Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Sørlandet Boligbyggelag / Eierskifte Og Utlysning Forkjøpsrett Grete Mollestad
 • Prisantydning og omkostninger

  1 340 000,- (Prisantydning) 360 760,- (Andel av fellesgjeld) 1 700 760,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 15 353,- (Omkostninger totalt) 1 716 113,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 1 340 000,- (Prisantydning) 360 760,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 700 760,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 353,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 716 113,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kommunale avgifter er inkl. i fellesutgiftene

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten er inkl. i fellesutgiftene.

  Faste løpende kostnader

  Ca kr 300,- pr. mnd. Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

  Felleskostnader

  Kr. 5 006,- pr.mnd. Det skal avholdes generalforsamling 28.06.2021. Det er planlagt renovering av bygget og dette vil føre til at felleskostnadene øker.

  Felleskostnader inkluderer

  Driftsutgifter kr. 2 227,- , Renter kr. 636,-, Avdrag kr. 1 095,- , Tv/bredbånd kr. 498,-. Vaktmestertjeneste kr. 550,-. Driftsutgiftene består blant annet av: Kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygg, vedlikehold/serviceavtaler, vaktmestertjenester, renhold fellesareal, styrehonorar, forretningsførerhonorar m.m.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 360 760 pr. 28.05.21 Andel fellesformue kr. 23 694 pr. 28.05.21

  Lånevilkår fellesgjeld

  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 30008110049, Sparebanken Sør Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 28.05.2021: 2.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 87 Saldo per 28.05.2021: 3 607 604 Andel av saldo: 360 760 Første termin/første avdrag: 25.03.2018 ( siste termin 25.12.2042 )

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 614 875,- for år 2019. Sekundær: Kr. 2 213 550,- for år 2019.
 • Adresse med betegnelse

  Bråvannstien 11B, Andelsnr. 10 Orgnr. 956802741 i Kristiansand kommune.

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Borettslag
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Hvitevarer i kjøkken medfølger. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 57.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektoratas krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  12-21-0037

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-21-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Hilde Møller-Hansen, tlf. 40 40 80 57

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 700 760,-) (Kr.48 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 995) Totalt kr. (Kr.82 865)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg