Kalstad / Kragerø

Nordre Kalstadvei 10I, 1.etg, 3772 Kragerø

Prisantydning kr 990 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 487 722,-
Andel fellesformue:  kr 41 036,-
Omkostninger:  kr 14 110,-
Totalpris:  kr 1 491 832,-
Felleskostnader:  kr 7 493,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 431 498,- Sekundær: kr 1 553 392,-

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

Praktisk og lettstelt leilighet med alt på en flate / Garasjeplass / Egen veranda

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2005

Soverom:  2

Rom:  1

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Antall rom:  3

Arealbeskrivelse

Primærrom:  66 m²

Bruksareal:  70 m²

Bruttoareal:  77 m²

Tomtareal:  2785 m²

Velkommen til Nordre Kalstadvei 10I

Leiligheten ligger sentralt til på Kalstad i Kragerø kommune. Her er det umiddelbar nærhet til Kragerø videregående skole med idrettshall og kort gange til nærmeste barnehage. Det tar ca. 20 min. å gå til Kragerø barne- og ungdomsskole hvor det også er svømmehall. I tillegg er det kun noen minutters gange til nærmeste dagligvarebutikk.

Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt, med normalt god standard, og egen uteplass i front av leiligheten bestående av veranda. 

Leiligheten har alle rom på en flate, og med skyvedører til alle rom er det enkel adkomst uten dørterskeler. Leiligheten har også egen garasjeplass med automatisk portåpner.

Området er stille og rolig, og på baksiden av bygget er det fine fellesarealer som er tilgjengelig for alle i borettslaget.

 • Innhold

  Leiligheten har trappefri adkomst, og inneholder følgende på en flate: Vindfang/gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom og bod/teknisk rom. I tillegg er det en utvendig bod plassert på verandaen. Det er også en bod innerst i garasjen.

  Standard

  Leiligheten er forsiktig brukt og godt vedlikeholdt på samtlige overflater. Leiligheten er trappefri og gjennomgående. Inngangspartiet er på baksiden av bygningen med adkomst rett inn fra bakkeplan. Leiligheten har hovedsakelig laminat på gulvflater og glatte lyse overflater, og fremstår som pen og velholdt. Kjøkken: Pent kjøkken med hvit profilert innredning. Det er laminert benkeplate med fliser mellom benkeplate og overskap. Her er det også opplegg for oppvaskmaskin. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken med god plass til spisestue. Stue: Stuen har store vindusflater som slipper inn mye lys, her er det også utgang til overbygget veranda. På verandaen er det montert markise. Det er satt inn vedovn i leiligheten som gir god varme. Soverom: Leiligheten har to soverom og begge fremstår som lyse og pene. Det er romslige garderobeskap på begge rom som medfølger. Bad/wc: Fint bad med fliser på gulv og baderomsplater på vegg. Det er varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin. Dusjhjørne med glassdører. Baderomsinnredningen består av hvite profilerte over- og underskap. Badet er tilknyttet både gangen og det ene soverommet, praktisk ved morgen og kveld. Bod/Garasje: Innvendig bod/teknisk rom med plass til oppbevaring. Garasje med elektrisk portåpner, som også har en bod innerst. Det er også en utvendig bod plassert på verandaen.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: ca. 66 kvm Bruksareal: ca. 70 kvm Bruttoareal: ca. 77 kvm

  Byggeår og byggemåte

  2005 ifølge Kragerø kommune.

  Oppvarming

  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges av oppnevnt verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen, og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet, utover det som her fremgår av prospekt, rapport og offentlige opplysninger. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Tilstandsrapport

  Det er ikke utarbeidet en tilstandsrapport på boligen. Interessenter oppfordres dermed til å gå nøye gjennom boligen, gjerne i samråd med fagmann.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger på Nordre Kalstad, et hyggelig boligområde i en trafikkstille gate. Det er kort vei til bybuss med holdeplass rett utenfor døren. Boligområdet er pent beplantet med flere fellesområder. Noen få minutters gange ligger Rema 1000, samt kort vei til Kalstadsenteret. Ørvik Hagesenter ligger som nærmeste nabo med masse flotte planter og pyntegjenstander. Hyggelige omgivelser finnes også i umiddelbar nærhet, fine rekreasjonsområder som Studsdalen og Tjennaområdet. I begge områdene er det muligheter for å spasere på opparbeidede stier. Rundt Tjenna er det nylig anlagt ny gangvei, som forenkler adkomsten med barnevogn, rullestol etc. Området er ypperlig for både barnefamilier og eldre.

  Tomt

  Areal: 2 785 kvm, Eierform: Fellestomt Tomten er en fellestomt for borettslaget. Tomten er opparbeidet med en pent fellesareal på baksiden av bygget bestående av en gressplen og beplantning, og ellers består tomten av asfaltert adkomst og parkeringsarealer.

  Parkering

  Leiligheten disponerer en egen garasjeplass, med automatisk portåpner. Ellers er det asfaltert fellesparkering for borettslaget.
 • Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 1/7-2005. Ferdigattest ble ikke utstedt da kommunen ikke hadde mottatt dokumentasjon på heisen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til næring/bolig, tilhører reguleringsplan "eiendommen Nordre Kalstad gård", datert 15/4-2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Reguleringsbestemmelser og reguleringskart ligger i vedlegg til salgsoppgave.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Bestemmelse om adkomstrett tinglyst 26.09.2001 dagboknr. 2720. Naboeiendommen har adkomstrett via stikkvei hvor halvparten tilhører tomten til borettslaget. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Erklæring/avtale tinglyst 26.09.2005 dagboknr. 2722. Eiendommen/borettslaget har adkomstrett via stikkvei hvor halvparten tilhører naboeiendommen. Gjelder avkjøringen opp til baksiden av bygget.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
 • Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Kragerø Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

  Regnskap og vedtekter

  Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning. Det er vedtektsfestet forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/KBBL. Forkjøpsretten utlyses parallelt med annonseringen av boligen, og forkjøpsretten skal ligge ute i 5 virkedager fra annonsering før den er avklart. Kontakt megler for mer informasjon om meldefrist etc.

  Forretningsfører

  Kragerø Bolig og Byggelag / Ann Sofi Kittelsen
 • Prisantydning og omkostninger

  990 000,- (Prisantydning) 487 722,- (Andel av fellesgjeld) 1 477 722,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 14 110,- (Omkostninger totalt) 1 491 832,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 990 000,- (Prisantydning) 487 722,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 477 722,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 110,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 491 832,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten er inkludert i felleskostnadene

  Faste løpende kostnader

  Ca. kr. 3.000 pr. mnd. Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm, internett, TV-abonnement, og innboforsikring. Beløp vil variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder felleskostnader vil komme i tillegg.

  Felleskostnader

  Kr. 7 493,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  Drift og revisjon, utvendig vedlkehold, brøyting/strøing/plenklipping, forretningsførsel, utvendig forsikring, kommunale avgifter, kabel-tv, strøm fellesarealer, kontigent KBBL/NBBL, andre driftsutgifter.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 487 722 pr. 01.01.21 Andel fellesformue kr. 41 036 pr. 01.01.21

  Lånevilkår fellesgjeld

  "Felleskostnader pr. mnd:7.493,- "Herav renter pr. mnd: ca. kr. 886,- "Herav avdrag pr. mnd: ca. kr. 3.596,- "Herav andel betjent fellesgjeld: ca. 59,81 % (ihht. borettslagets budsjett 2021) "Andel fellesgjeld pr. 01.01.2021: kr. 487.722,- "Rentesats lån pr. i dag: 2,21 % Husbanken "Fellesgjeld innfris:2031

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 431 498,- for år 2019 Sekundær: Kr. 1 553 392,- for år 2019.
 • Adresse med betegnelse

  Nordre Kalstadvei 10I, Andelsnr. 202 Orgnr. 987218835 i Kragerø kommune.

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Borettslag
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Integrerte hvitevarer kjøkken Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  77-21-0096

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-21-0096. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

  Vederlag

  Eierskiftegebyr KBBL (Kr.5 150) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 500) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.5 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 477 722,-) (Kr.36 943,05) Tilrettelegging (Kr.12 900) Totalt kr. (Kr.69 863,05)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg