Klyve

Edvard Myhres veg 7A, 2.etg, 3738 Skien

Prisantydning kr 1 350 000,-

Andel fellesgjeld:  kr 428 750,-
Omkostninger:  kr 7 860,-
Totalpris:  kr 1 786 610,-
Felleskostnader:  kr 4 900,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer
Formuesverdi: 

Primær: kr 453 399,- Sekundær: kr 1 632 237,-

Visning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Flott 3-roms leilighet i 2. etasje. Innglassert balkong. Her kan du flytte rett inn! Sentral beliggenhet.

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  1966

Soverom:  2

Bolignummer:  H0202

Eierform bygning:  Borettslag

Eierform tomt:  Fellestomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  70 m²

Bruksareal:  70 m²

Bruttoareal:  75 m²

Tomtareal:  70728 m²

 • Innhold

  Gang, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.

  Standard

  Koselig leilighet som fremstår i god stand, med pene overflater og lyse farger. Leiligheten ligger i 2 etasje med alt på en flate. Entreen har plass til å henge/sette fra seg yttertøy og sko. Stue med overflater i moderne farger og utgang til koselig balkong. Det er god plass til sofakrok. Det er laminat på gulvet, malt panel på veggene, og malt himling. Romslig kjøkken som har godt med skap- og benkeplass for oppbevaring. Innredningen er mørk med profilerte fronter og laminert benkeplate. Egen plass til spisebord. Det er laminat på gulvet, og malte overflater. Baderommet er modernisert i 2015. Det er innredet med servant med innredning, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Det er flis på gulvet med varmekabler, flis på veggene og malt himling. Leiligheten inneholder to soverom. Hovedsoverommet er innredet med skyvedørsgarderobe og det er laminat på gulvet, malte MDF- plater på veggene og malt himling. Det andre soverommet har laminat på gulvet og malte overflater.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 70 kvm Bruksareal: 70 kvm Bruttoareal: 75 kvm P-rom inneholder: Gang, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom. I tillegg til innglasset balkong på 9 kvm og 2 boder i kjeller. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1966 i følge Skien kommune. Vedlagt følger konklusjon fra takstmanns rapport. Leiligheten ligger i et etablert boligområde, med kort vei til skole, barnehage og forretning. Boligen er bra vedlikeholdt, ansees for lett å omsette. Det er ikke gjort bemerkninger som må utbedres. Vi viser videre til tilstandsrapporten som ligger vedlagt i denne salgsoppgave og som bør leses i sin helhet.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Styreleder: Hanne Strandskog Mob: 99 30 96 06 Styreleder opplyser om at det vil komme en liten økning på kr. 200,- i fellesutgiftene i juli måned. Dette skyldes vedlikehold av det elektriske anlegget, brannvern og sikkerhet, samt utvendig vedlikehold av bygg. Kontakt styreleder for meg informasjon.

  Tilstandsrapport

  Våtromsrapport fra Terje Sandersen datert 03.05.2021 er vedlagt denne salgsoppgaven og bør leses i sin helhet før budgivning. Våtromsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Fra Porsgrunn: Kjør Vest i retning Skien, og i rundkjøringen ved Nybergåsen, ta andre avkjørsel i retning Nybergåsen/Klyve. Fortsett langs Klyvevegen mot toppen. I krysset Klyvevegen/Hulkavegen holder man høyre, og fortsetter mot toppen av bakken, cirka 300 meter. Ta så til høyre inn Edvard Myhres veg før bussholdeplassen. Hold til venstre og følg veien til du kommer til Edvard Myhres veg 7. Fra Skien: Kjør i retning Kjørbekk, og fortsett til Bjørntvedtvegen/Klyvesletta. Kjør cirka 3,3 km og ta til venstre inn Edvard Myhres veg. Med buss: rute M3 med avstigning på Klyvetoppen.

  Beliggenhet

  Edvard Myhres veg har en tilbaketrukket beliggenhet på Klyve, i et skjermet borettslag fritt for gjennomgangstrafikk. Her bor du trygt og godt i et borettslag med høy trivsel, som de senere år har gjort store utbedringer av område og bygningsmasse. Det er gangavstand til skoler, barnehage, dagligvareforretning og flotte lekeplasser og turområder for store og små, og bussholdeplass på området. Her er det hyppige avganger til hele Grenland, med lave priser og høy kvalitet. Videre er det kort vei til Porsgrunn sentrum med alle fasiliteter, samt Kjørbekk-området med dagligvareforretninger, bilforhandlere, møbelbutikker, byggevare og mye mer.

  Tomt

  Areal: 70 728 kvm, Eierform: Fellestomt

  Parkering

  God plass til parkering for beboere utenfor blokka. I tillegg til egen gjesteparkering. Denne boligen disponerer ikke garasje. Borettslaget har elbil-ladere til bruk for beboere. Ladeanlegget er tilknyttet Easypark for betaling, og det betales kun for faktisk forbruk (kWt).
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest på reparasjon, bytte av vann- avløpsrør til kjøkken i 42 leiligheter datert 05.09.2012. Det foreligger ferdigattest på utvidelse/innglassing av balkonger datert 09.09.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til offentlig friområde, kjørevei og boliger, tilhører reguleringsplan reguleringsplan for Østre Klyve I, datert 10.12.1965. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og turvegtrase-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016. Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "Rv, 36 E18-Skyggestein". På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
 • Forkjøpsrett

  1. Andelseier i borettslaget 2. Medlemskap i boligbyggelaget Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7.325,-. For mer informasjon kontakt megler.

  Husdyrhold

  Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

  Rettigheter og forpliktelser

  Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

  Regnskap og vedtekter

  Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

  Forsikring mot felleskostnader

  Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

  Styregodkjennelse

  Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

  Forretningsfører

  Skien Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  1 350 000,- (Prisantydning) 428 750,- (Andel av fellesgjeld) 1 778 750,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 860,- (Omkostninger totalt) 1 786 610,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Medlemskap i SBBL kr. 500,- og årskontingent kr. 250,- faktureres direkte fra SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr på kr. 7.325,- fra SBBL. 1 350 000,- (Prisantydning) 428 750,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 778 750,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 860,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 786 610,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Felleskostnader

  Kr. 4 900,- pr.mnd. Felleskostnadene har følgende fordeling: Felleskostnader: kr 3 050,- Avdrag lån: kr 947,- Renter lån: kr 903,-

  Felleskostnader inkluderer

  Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer, honorar til styre og forretningsfører, samt kabel tv fra Telenor.

  Andel fellesgjeld / Fellesformue

  Andel fellesgjeld kr. 428 750 pr. 26.04.21

  Lånevilkår fellesgjeld

  Lånenummer: 26108340133, Sparebank 1 Telemark Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 26.04.2021: 1,44% pa. Antall terminer til innfrielse: 107 Saldo per 26.04.2021: kr 90 037 538,- Andel av saldo: kr 428 750,- Første termin: 28.03.2018 (Siste termin: 28.12.2047)

  Fradragsberettiget

  Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 453 399,- for år 2018. Sekundær: Kr. 1 632 237,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Edvard Myhres veg 7A, Andelsnr. 2410 Orgnr. 946742287 i Skien kommune.

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Borettslag
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 55 36 65.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre ansamling av mennesker må alle som ønsker visning melde seg på i forkant. Kontakt megler på telefon/mail eller benytt "Visningspåmelding" i våre boligannonser. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  82-21-0067

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0067. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2,25%, Tilretteleggingshonorar kr 10 900,-, samt Markedspakke kr 13 500,-

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg