Kragerø

Store Ringvei, 3772 Kragerø

Prisantydning kr 3 990 000,-

Omkostninger:  kr 21 690,-
Totalpris:  kr 4 011 690,-
Felleskostnader:  kr 1 000,- / mnd
Felleskostnader inkluderer: Les mer

Visning

Ta kontakt for å avtale visning

4 prosjekterte leiligheter med sjøutsikt / Beliggende i meget attraktivt område / 2 leiligheter solgt!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Byggeår:  2021

Soverom:  2–3

Rom:  1

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  73–91,5 m²

Bruksareal:  77–98 m²

Tomtareal:  1205 m²

Velkommen til Store Ringvei!

Prosjektet består av totalt 4 lekre boligseksjoner oppført som en firemannsbolig, som strekker seg over 2 plan. 2 av leilighetene er allerede solgt! De 2 ledige leilighetene har alle funksjoner på ett plan, med separate innganger, hvorav den ene har adkomst fra bakkeplan.

Leilighetene bygges etter TEK-17, og leveres med god standard og moderne løsninger. Alle seksjonene får hver sin parkeringsplass i carport, med hver sin tilhørende bod.

I tillegg har alle seksjonene hvert sitt eksklusive uteareal i tilknytning til boligen, alle med gode solforhold og lite innsyn fra omkringliggende boliger. Alle enhetene vil i tillegg ha sjøutsikt.

Kontakt megler for mer informasjon om prosjektet, eller last ned salgsoppgave digitalt.

 • Beskrivelse av prosjektet

  Prosjektet består av totalt 4 lekre boligseksjoner oppført som en firemannsbolig, som strekker seg over 2 plan. 2 av seksjonene har alle funksjoner på ett plan, og de 2 øvrige seksjonene går over 2 plan. Alle seksjonene får hver sin parkeringsplass i carport, med hver sin tilhørende bod. I tillegg har alle seksjonene hvert sitt eksklusive uteareal i tilknytning til boligen, alle med gode solforhold og lite innsyn fra omkringliggende boliger. Alle enhetene vil i tillegg ha flott utsikt til sjøen.

  Innhold

  Prosjektet består av totalt 4 boligseksjoner, hvorav 2 allerede er solgt. De 2 gjenværende leilighetene inneholder følgende: Leilighet nr. 2 i 1. etasje: Gang, bad, kjøkken/stue, 2 soverom og bod. Denne enheten kan gjøres om til 3 soverom ved å endre på stuen. Leilighet nr. 1 i 2. etasje: Gang, bad, kjøkken/stue, 2 soverom og bod.

  Standard

  Leilighetene er prosjektert med god standard og moderne løsninger, og skal bygges etter TEK-17. Leveransebeskrivelse utarbeidet av selger ligger som vedlegg til prospekt. Bad: Leilighetene leveres som standard med flis på vegg og gulv, og gips i himlingen. Badene er utstyrt med dusjkabinett, baderomsinnredning med servant og speil, samt veggmontert toalett. Kjøkken: Kjøkkenet leveres med en innredning fra Aubo, Ellers vil veggflater og himling utføres i gips som blir sparklet og malt (hvit) og det blir 3-stavs eikeparkett på gulvene. Soverom: Soverommene blir levert med 3-stavs eikeparkett på gulv, og ellers himling og vegger i gips, som blir sparklet og malt. Leilighetene vil også få hver sin carport, med tilhørende bod på ca. 5 kvadratmeter i tilknytning til carporten. Se ellers vedlagte leveransebeskrivelse for med detaljer.

  Ferdigstillelse

  Ferdigstillelse/innflytting er estimert til 6-9 måneder fra byggestart. Ved eventuell senere avklaring endres ferdigstillelsestidspunkt / innflyttingspunkt tilsvarende. Overtagelsesmåned vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 6 uker før overlevering.

  Oppvarming

  Det er varmekabler i gulv i badet, og ellers blir det elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Det vil bli opprettet et sameie når alle 4 enhetene er solgt, og sameiet vil i fellesskap ha ansvaret for eventuelle fellesavtaler som f.eks. forsikring, vedlikehold av vei, snømåking etc. Ved seksjoneringen av bygget skal det foreligge utkast til vedtekter for sameiet, men disse vil kunne nedres på et sameiermøte, hvo det også vil bli mulighet for å fastsette eventuelle husordensregler etc, ettersom hvordan man ønsker at sameiet skal organiseres.

  Forsikring

  Bygningsmassen må forsikres i ett forsikringsselskap, og eiere må selv sørge for innboforsikring.
 • Adkomst

  Felles adkomst fra Store Ringvei og ned til eiendommene Store Ringvei 11 og 13, samt dette sameiet. Grunnen til veien er eiet av hovedbruket gnr. 12 bnr. 545. Hovedbruket har ikke ansvar for anlegg og vedlikehold av veien, og dette deles mellom eiendommene med adresse Store Ringvei 11 og 13, samt dette sameiet.

  Beliggenhet

  Velkommen til Store Ringvei, en eiendom med fantastisk beliggenhet med flott utsikt over Kragerøfjorden og Kilsfjorden. Her kan man nyte soloppgang i havet og solnedgang over Kilsfjorden i vest, og det er sol til ca. kl. 20.00-20.30 på sommeren. Eiendommen ligger i et meget barnevennlig område. Ringveien Vel har utviklet en flott og stor lekeplass med ballbinge, lekeapparater og små lekehus. Lekeplassen ligger ca. 2-3 min gange fra eiendommen. Til Kragerø barne- og ungdomskolen tar det ca. 10-15 min å gå. Det samme gjelder for videregående skole. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon, samt gangavstand til Kragerø sentrum med et godt utvalg av butikker, bibliotek, svømmehall m.m. Det er gode turmuligheter i området med skogsområder som Storkollen og Sjåen i umiddelbar nærhet. Her er det merkede stier, gamle gruver og flotte utsiktspunkter. Fra blant annet Storkollen som ligger ca. 150 moh har man panoramautsikt over Kragerø by og skjærgården. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi på Kalstad og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en kort biltur til Alti Kragerø i Sannidal som innehar ca. 20 butikker og virksomheter. Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med hjemmelaget mat, Barekoza med japanske tapas, samt livlige Stop En Halv med livemusikk, for å nevne noen. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Ringveien. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund, samt 45 min til Risør.

  Tomt

  Areal: 1 205 kvm, Eierform: Eiet tomt (fellestomt) Tomten er felles for sameiet, og benyttes som et fellesareal. Tomten ligger i dag som en festet tomt, hvor selger er både grunneier og framfester. Dette vil bli korrigert parallelt med salgsarbeidet, og eiendommen skal overleveres til nye eiere uten noe festeforhold knyttet til tomten.

  Parkering

  Alle leilighetene vil få tildelt parkeringsplass i carport, og er inkludert i kjøpesum.
 • Ferdigattest

  Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger innenfor reguleringsplanen "Kalstadvegen - Rørvik" datert 1/9-1960. Reguleringsbestemmelsene angir blant annet at "våningshusenes størrelse ikke skal overstige 20% av tomtens nettoareal". I kommuneplanen arealdel ligger eiendommen i et område regulert til boligbebyggelse. Reguleringskart og reguleringsbestemmelser ligger i prospektets vedleggsdel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vann og kloakk. Stikkvei ned fra hovedveien må vedlikeholdes privat, se punkt ang adkomst for med informasjon.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Det ligger p.t. en tinglyst festeavtale på eiendommen, men selger er i ferd med å innløse festeforholdet, så tinglyst festeavtale på eiendommen vil bli slettet. Det ligger også en tinglyst bestemmelse om adkomstrett som er nærmere beskrevet i punktet som omhandler adkomsten. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Boliger i eierseksjonssameier kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

  Energiattest

  Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

  Konsesjon

  Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
 • Husdyrhold

  Eventuell bestemmelser om dyrehold etc vil sameiet selv kunne avgjøre ved etableringen av sameiet, hvor man også vedtar vedtektene som skal gjelde for alle 4 enhetene.

  Organisering

  Boligene organiseres som et sameie etter Eierseksjonsloven av 16. jun. 2017. Det blir utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
 • Prisantydning og omkostninger

  3 990 000,- (Prisantydning leilighet nr. 2 i 1. etasje) Omkostninger 13 120,- (Dokumentavgift beregnes av tomteverdi) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (HELP BKF rekkehus/selveier (valgfritt)) 21 690,- (Omkostninger totalt) 4 011 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 4 090 000,- (Prisantydning leilighet nr. 1. i 2. etasje) Omkostninger 13 120,- (Dokumentavgift beregnes av tomteverdi) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (HELP BKF rekkehus/selveier (valgfritt)) 21 690,- (Omkostninger totalt) 4 111 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 13 120,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 400,- (HELP BKF rekkehus/selveier (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 21 690,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 011 690,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Leilighetene er prosjekterte, og det er dermed p.t. ikke fastsatt kommunale avgifter pr. seksjon. Det estimeres at kommunale avgifter pr. enhet vil utgjøre ca. 13-15.000,- pr. år inkludert offentlig vann/avløp, eiendomsskatt og renovasjon. Kommunale avgifter faktureres direkte til hver seksjonseier fra kommunen.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatt er ikke fastsatt. Denne vil være en del av de kommunale avgiftene.

  Faste løpende kostnader

  TV/Nett: Standardpakke fra Altibox utgjør fra ca. kr. 1.000,- pr mnd. avhengig av hvilken pakke man ønsker. Innboforsikring: Vil variere alt ettersom verdi/størrelse på innbo som skal forsikres. Vedlikehold vei: Veien fra hovedveien på Store Ringvei er det privat vedlikeholdsansvar på, og kostnaden fordeles mellom dette sameiet, samt 2 eneboliger som også benytter seg av veien.

  Felleskostnader

  ca. kr. 1 000,- pr.mnd.

  Felleskostnader inkluderer

  inkluderer felles forsikring av bygget, og vedlikehold av felles vei. Fellesutgiftene er kun stipulert, og vil variere avhengig av hva sameiet ønsker å inkludere.

  Formuesverdi

  Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.
 • Adresse med betegnelse

  Store Ringvei, Gnr. 12 Bnr. 1404 i Kragerø kommune. Sameiebrøk: Fastsettes etter seksjonering

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Eierseksjon
 • Garantier

  Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Boligene overleveres i byggrengjort stand. I nyoppførte bygninger må forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter: Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.

  Kjøpekontrakter

  Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet ved salget.

  Tilvalg / Endringer

  Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

  Selgers rett til endringer

  Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

  Forbehold om realisering

  Selger tar følgende forbehold for realisering av prosjektet: Minimum 3 av leilighetene må forhåndsselges. Igangsettingstillatelse foreligger.

  Visning

  .

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Boligene selges ikke til fastpris. Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

  Lovverk

  Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingslovens normalregler. En eventuell mangels vurdering foretas etter avhendingslovens alminnelige regler, jf. § 3-7 og § 3-8. Dersom kjøper ikke er å anse som forbruker i henhold til avhendingsloven § 1-2 (3), gjøres det oppmerksom på at boligen selges som den er, jf. avhendingslovens § 3-9.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  77-21-9001

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-21-9001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

  Vederlag

  Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.53 750) Markedspakke (engangssum for prosjektet) (Kr.25 000) Oppgjørskostnad (pr. salg) (Kr.4 250) Totalt kr. (Kr.83 585)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331