Kristiansand-Kvadraturen

Byhaven (Kristian IV's gate 21), 4610 Kristiansand s

Prisantydning kr 7 800 000 – kr 12 250 000,-

Visning

22. september, kl. 15:00–17:00

Påmeldingsvisning

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

BYHaven - kun 7 leiligheter igjen, nå med ekstra oppgraderinger - Fest i Byhaven 22/9*

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Leilighet

Eierform bygning:  Selveierseksjon

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  74–106 m²

Meld deg på til fest i Byhaven onsdag 22/9 fra kl. 15 – 17 enten via hjemmeside https://www.by-haven.no eller til en av våre eiendomsmeglere. Få hele byen som din egen bakgård - hvordan du vil bruke den er opp til deg. Alt du trenger er selvfølgelig innen en rusleturs avstand, men vi har så mye mer å by på. BYhaven har ikke fått navnet sitt uten grunn. Prosjektet får kanskje Kvadraturens største have! - Bli med på innsiden. Byhaven trinn 1 består av 99 leiligheter fra ca. 30 til 150 kvadratmeter. Det betyr at utvalget er stort, og ikke minst variert. Sammen med arkitektene Maria Claire Pedersen og Erik Asbjørnsen hos ARK-NET, har vi jobbet frem løsninger hvor alle disse godene har fått kommet til sin rett - og vi tror alle kan realisere sin bydrøm her. Arkitektene uttaler: "Prosjektet er unikt i det at man får mulighet til å forme 2/3 av et av byens kvartaler. Vi har dermed hatt mulighet til å leke med de store romdannelsene og å skape noe unikt for Kristiansand. Kvartalets plassering i byen, ved Markensgate og nærme Baneheia, samt mulighetene for og potensiale som stedet har iboende, har vi strebet etter å foredle og videreføre i utformingen. Ved å legge gjennomgående leiligheter langs gateløpene, muliggjør dette boliger som både tar del i gatens liv, samtidig som de henvender seg til et indre rom og en fantastisk hage. Målet har vært å gi prosjektet en tosidig opplevelse av både urbanitet og opplevelse av rom inn mot hagen. Det å kunne tilby boliger ved Markensgate i tillegg til solrike opplevelser i egen hage, gjør BYhaven til det unike som man ikke finner andre steder."

 • Vis solgte boliger
  Bolig Soverom Etg P-rom BRA Totalpris
  A512 5. 96m² 96m² kr 8 925 490,-
  B601 6. 71m² 71m² SOLGT
  B602 6. 84m² 84m² kr 7 820 140,-
  B602 6. 84m² 84m² SOLGT
  C210 2. 67m² 67m² SOLGT
  C506 5. 105m² 105m² kr 10 127 290,-
  C604 6. 106m² kr 12 278 970,-
  D605 6. 88m² 88m² kr 9 533 020,-
  D606 6. 83m² 83m² kr 9 011 590,-
  E315 3. 72m² 72m² SOLGT
  E510 5. 73m² 73m² SOLGT
  E607 6. 85m² 85m² kr 9 566 090,-
  E608 6. 74m² 74m² kr 8 819 390,-
  F511 5. 140m² 140m² SOLGT
 • Standard

  Leilighetene ligger i 2. til 6.etasje. I 1. etasje er det næringsarealer med butikk/forretninger, og i underetasjen er det boder tilknyttet leilighetene samt parkeringsplasser. Enkel byggebeskrivelse: Hoved- konstruksjonen i bygget er basert på betong og ytterveggene har teglstein kombinert med en type fasadeplater, beslag/treverk og puss. Vinduer er levert i tre med alu. bekledning utvendig. Balkongdekkene levert i betong, med Royal-impregnerte terrassebord som overflate. Balkongrekkverkene utført i plater/puss, aluminium og glass. Vegger: Innervegger i betong eller gips sparket jevnt for underlag til maling, eller for fliser. Gulv: I utgangspunktet er det lagt 1-stavs matt lakkert eikeparkett i stue, kjøkken, soverom og entré/hall. Se for øvrig tilvalgsskjema for hver av de ledige leiligheter i prospekt. Kjøkken: Det er i utgangspunkt levert kjøkkeninnredning fra Strai eller lignende med hvitevarer (stekeovn, koketopp, kjøkkenhette, kombikjøl og oppvaskmaskin). Se for øvrig tilvalgsskjema for hver av de ledige leiligheter i prospekt. Bad: I utgangspunkt er gulv og vegger levert med keramiske fliser i god kvalitet. Vegghengt toalett. Hvit blank innredning og Showerama dusjvegger/kabinett. Se for øvrig tilvalgsskjema for hver av de ledige leiligheter i prospekt. For øvrig: Gulvvarme i alle rom (med unntak av soverom/alkove) som vannbåren varme - Leilighetene er tilknyttet fjernvarmenettet til Agder energi. For øvrig informasjon om standard, se vedlagt prospekt med byggebeskrivelse og romskjema samt oversikt på tilvalg utført på hver av de ledige leiligheter.

  Byggeår og byggemåte

  2021 i betong-/murkonstruksjon

  Oppvarming

  Gulvvarme i alle rom med unntak av soverom/alkove som vannbåren varme - Leilighetene er tilknyttet fjernvarmenettet til Agder energi. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

  Diverse

  Prosjektet hjemmeside: www.by-haven.no Her finner du boligvelger og mye informasjon. Besøk også vårt salgskontor i Kristian IV's gate nr.17 - Kontoret er bemannet hver dag denne uken mellom kl. 10-1600

  Forsikring

  Bygget er forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.
 • Beliggenhet

  BYhaven ligger midt i Kvadraturen, med Markensgate bare 50 meter unna. Det betyr butikker, folkeliv, sosiale møteplasser og koselige kafeer du kan utforske. Med beliggenheten BYhaven har i Kvadraturen, er også naturen en flott del av nabolaget. Bymarka med Baneheia ligger bare noen meter unna. Her finner du natur, turløyper og badeplasser de færreste byer kan by på.

  Tomt

  CA. 5020 kvm - Arealet er ikke eksakt og avvik kan forekomme ved endelig oppmåling. Eierform: Eiet tomt Tomten leveres parkmessig opparbeidet med plen, prydbusker, bed og øvrig beplantning over næringslokalene i 1.etasje. Se utomhusplan for detaljer. Hagen blir kun for beboerne.
 • Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse dat. 26.11.2020. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert etter Plan nr. 1280 - Kvartal 2. detaljregulering. Datert 26.10.2015/09.11.2015. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er den del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritet pant der hvor det er tinglyste servitutter, eller andre heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning.

  Energiattest

  Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

  Odel

  Ikke aktuelt

  Konsesjon

  Ikke aktuelt
 • Forretningsfører

  Sørlandet Boligbyggelag
 • Prisantydning og omkostninger

  Omkostninger Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5% av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. BRA og vil derfor variere pr. leilighet mellom ca. kr. 8 500,- på den minste og ca. kr. 36 000,- på den største leiligheten. Dvs. kr. 250 pr. kvm BRA. Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr. 525,- Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr. 525,- I tillegg kommer et beløp tilsvarende 3 mnd. felleskostnader (ekskl. kostnader til felles fjernvarme), som oppstartslikviditet til sameiet. Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer. Omkostninger -------------------------------------------------------- 0,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Formuesverdi

  Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.
 • Adresse med betegnelse

  Byhaven (Kristian IV's gate 21), Gnr. 150 Bnr. 657 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

  Boligtype

  Leilighet

  Eierform

  Eierseksjon
 • Visning

  Ta kontakt med megler for påmelding til visning.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Ledige leiligheter i Byhaven, byggetrinn 1 er klargjort for overtakelse.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 09200, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

  Hvitvasking

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse. Megler plikter iht. hvitvaskingsloven 06. mars 2009 å innberette mistenkelige pengeoverføringer.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  10-18-9006

  Salgsoppgave og vedlegg

  Denne prospektteksten, med tilhørende boligsalgsrapport og egenerklæring fra selger, må gjennomgås før budgivning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler MNEF Tor Even Kristensen

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg