Skien - Åfoss

Gautes veg 42, 3731 Skien

Prisantydning kr 3 650 000,-

Omkostninger:  kr 106 720,-
Totalpris:  kr 3 756 720,-
Kommunale avgifter:  kr 20 264,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 670 579,- Sekundær: kr 2 414 084,-

Visning

20. oktober, kl. 17:00–18:00

Ta kontakt for å avtale visning

Påkostet enebolig med 4 soverom - 2 stuer - nyere bad og kjøkken - Svært barnevennlig og trygg skolevei!

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1972

Soverom:  4

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Eiet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  183 m²

Bruksareal:  225 m²

Bruttoareal:  244 m²

Tomtareal:  825 m²

Eiendommen har attraktiv og solrik beliggenhet på Åfoss, ca. 8, 2 km fra Skien sentrum. Området er meget barnevennlig, med kort veg til barnehage og trygg skoleveg til Åfoss skole. Flere fritidstilbud i nærområdet med. bla. idrettsanlegg, fotballbinge, ungdomsklubb. Det er flere flotte turområder i umiddelbar nærhet. Asfaltert og romslig gårdsplass!

Boligen har blitt vesentlig påkostet og oppgradert de senere år med blant annet:

- ny drenering i 2020

- ny asfaltert gårdsplass i 2021

- ny støttemur i 2020

- etterisolert grunnmur i 2020

- nyere bad

- nyere kjøkken

- ny veranda i 2020

Inneholder:

1. etg: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, 3 soverom, toalett og garasje.

u. etg: Entré, gang, kjellerstue, vaskerom, soverom, toalett og 3 bodrom.

 • Innhold

  1. etg: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, 3 soverom, toalett og garasje. u. etg: Entré, gang, kjellerstue, vaskerom, soverom, toalett og 3 bodrom.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 225 kvm, Bruttoareal: 244 kvm Bra. pr. etasje.: u.etg 110m² - 1. etg. 115m² P-rom inkl: 1.etg: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, 3 soverom og toalett. u.etg: Entré, gang, kjellerstue, vaskerom, soverom og toalett S-rom inkl: 1.etg: Garasje. u.etg: 3 bodrom Garasje: Bra: 17m² Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

  Byggeår og byggemåte

  1972 i følge Skien kommune.

  Oppvarming

  Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Det ligger nedgravd oljetank i utvendig bod. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Tor Andrè Strøm datert 13.08.21 er vedlagt denne salgsoppgave og bør leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Takstmannens konklusjon: Beskrevne bolig antas å være oppført i 1972 Bygningen er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringspunktet med oppgraderinger senere år. Det vil normalt alltid kunne registrere normale symptomer på avvik fra normal standard. Det meste som følge av normal slitasje og elde på bygningselementene. Boligen er en tradisjonelt bygget bolig med areal over en etasje pluss underetasje. Grunnmur av lettklinkerblokker, over grunnmur er det bindingsverksvegger utvendig kledd med stående og liggende klening. Taket har form som saltak oppført med prefabrikkerte takstoler tekket med stålplater. Etasjeskille av tre samt betong i garasje. Oppgraderinger som har blitt utført senere år er ifølge eier: - Nylig asfaltert gårdsplass. - Ny støttemur. - Ny drenering og fuktsikring av grunnmur samt isolasjon, utført av Sørensen maskin AS - Service på varmepumpe i 2020. - pusset opp 1.stk soverom i 1.etg, her ble også ledningsnettet oppgradert. - hoveddør i 1.etg byttet i 2020. Boligen fremstår generelt i god stand med normal bruksslitasje. For avvik og tilstandsgrader, les rapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Fra Skien: Kjør i retning Geiteryggen, og ta første avkjøring i rundkjøringen mot Åfoss. Fortsett så langs Flyplassvegen til vegkryss skiltet mot Åfoss. Ta av til høyre og ta så direkte til venstre inn på Elsetvegen. Fortsett langs Elsetvegen. Ta så til høyre inn Gautes veg. Boligen ligger på venstre hånd, og er merket med til salgs-plakat fra Sørmegleren.

  Beliggenhet

  Eiendommen har attraktiv og solrik beliggenhet på Åfoss, ca. 8, 2 km fra Skien sentrum. Området er meget barnevennlig, med kort veg til barnehage og trygg skoleveg til Åfoss skole. Flere fritidstilbud i nærområdet med. bla. idrettsanlegg, fotballbinge, ungdomsklubb. Det er flere flotte turområder i umiddelbar nærhet.

  Tomt

  Areal: 825 kvm, Eierform: Eiet tomt

  Parkering

  På egen asfaltert gårdsplass eller i garasje.
 • Ferdigattest

  Det foreligger ferdigattest datert 07.11.1972. Ferdigattesten gjelder eneboligen og omfatter ikke garasjen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Reguleringsplan

  Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan for søndre del av Åfoss , datert 03.02.69. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse-Nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: 1971/1378-1/101 Vilkår i kjøpekontrakt 14.04.1971 Bestemmelse om vann/kloakkledning RETTIGHETSHAVER: AS TOMTEBYGG Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

  Utleie

  Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Nei
 • Prisantydning og omkostninger

  3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 720,- (Omkostninger totalt) 3 756 720,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 91 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 650 000,-)) 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 106 720,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 756 720,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 20 263,56 pr. år Dette gjelder eiendomsskatt, vann/avløp, renovasjon og feiing.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 670 579,- for år 2019. Sekundær: Kr. 2 414 084,- for år 2019.
 • Adresse med betegnelse

  Gautes veg 42, Gnr. 212 Bnr. 202 i Skien kommune.

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 69 33 52.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  82-21-0104

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0104. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Fredrik Christoffersen, tlf. 41 69 33 52

  Vederlag

  Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2%, markedspakke kr. 12.000,- og tilretteleggingshonorar kr. 10.900

  Sørmegleren Telemark AS org. nr.

  918 067 116

  Vedlegg