Risør

Skansen 2, 4956 Risør

Prisantydning kr 2 790 000,-

Omkostninger:  kr 85 220,-
Totalpris:  kr 2 875 220,-
Kommunale avgifter:  kr 23 473,- / år
Formuesverdi: 

Primær: kr 584 608,- Sekundær: kr 2 104 589,-

Visning

18. mai, kl. 16:00–17:00

Påmelding innen 18. mai kl 12.00.

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Stor enebolig med mange rom og dobbel garasje - usjenerte og solrike uteområder

Nøkkelinformasjon

Boligtype:  Enebolig

Byggeår:  1970

Soverom:  6

Rom:  1

Eierform bygning:  Selveier

Eierform tomt:  Festet tomt

Arealbeskrivelse

Primærrom:  154 m²

Bruksareal:  191 m²

Bruttoareal:  214 m²

Tomtareal:  789 m²

Velkommen til Skansen 2! Dette er en innholdsrik enebolig med 6 soverom og to bad. I tillegg er det dobbel garasje og godt med biloppstillingsplasser på egen tomt. Bak huset har man en usjenert hage med trapp opp til en solrik veranda. I 2. etasje har man en stor stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Praktisk kjøkken med vindu mot hagen. Fra huset er det kort gangavstadn til skole, idrettsanlegg og matbutikk. Det er en fin gåtur ned til Risør sentrum, og det er flere turstier i umiddelbar nærhet.

 • Innhold

  Boligen går over to etasjer og inneholder: 2. etasje: Mellomgang, baderom, stue, kjøkken og 3 soverom. 1. etasje: Entré/vindfang, trappegang, mellomgang, kontor, 3 soverom og kombinert bad/vaskerom. Det er også dobbelt garasje.

  Standard

  Stor enebolig i etablert område med følgende kvaliteter: I 2. etasje har man en stor stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. I stuen har man skyvedør ut til en stor platting med sjøgløtt. På terrassen har man gode solforhold og trapp ned til hagen. På innsiden av stuen har man et praktisk kjøkken. Et stort vindu sikrer godt lysinnslipp. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass, samt rom for et frokostbord. Andre del av 2. etasje kan man lukke av med en dør. Her har man tre soverom og et bad. Baderommet er flislagt og er innredet med badekar, servant i møblement og toalett. Badet har varmekabler i gulvet. Det første soverommet ligger på innsiden av baderommet. Dette rommet er i en vinkel. Her er det plass til seng og skrivebord. Soverom to ligger vegg-i-vegg med dette. Her er det plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøblement. Det tredje soverommet er i dag innredet med seng og skrivebord. Her kan man evt. ha en dobbeltseng. I mellomgangen er sikringsskapet plassert. I 1. etasje har man en stor hall som knytter boligen sammen. Til høyre har man en gang som knytter tre rom sammen. Her er det et romslig soverom med god plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøblement. En bod, som per i dag brukes som stue. Det tredje rommet er et baderom. Badet er innredet med servant i møblement, toalett og et dusjkabinett. På andre siden av hallen har man to store soverom. Mot fasaden har man et praktisk vindfang med plass til en skohylle. Utvendig har man en dobbel garasje og tomten er ellers pent opparbeidet.

  Arealer med beskrivelse

  Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 191 kvm, Bruttoareal: 214 kvm Sekundærrom: 37 kvm. Bra. pr. etasje.: U.etg.: 73 m² - Hovedetg.: 85 m² - Garasjeplan: 33 m² Enebolig: Bta: 176 m² - Bra: 158 m² - P-rom: 154 m² - S-rom: 4 m² P-rom inkl: Hovedetg.: Mellomgang, baderom, stue, kjøkken og 3 soverom. U.etg.: Entre/vindfang, trappegang, mellomgang, kontor, 3 soverom og kombinert bad/vaskerom. S-rom inkl.: U.etg.: bod. Garasje: Bta: 38 m² - Bra: 33 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 33 m² S-rom inkl.: Dobbel garasje. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Øverloftet er derfor ikke inkludert i arealberegningen. Frittstående hagebod var avlåst på befaringstidspunktet. Bruksarealet er derfor ikke oppmålt. Bygningen utgjør om lag 4,5 m2. Arealdisponeringen / rombruken i underetasjen samstemmer ikke med tilgjengelige tegninger, ifølge takstmann. Opprinnelig integrert garasje er omgjort til 2 soverom. Det foreligger ferdigattest på denne jobben samt påbygg av garasje. Opprinnelig disponibelt rom, vedbod og matbod omgjort til henholdsvis soverom og kontor. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at disse to rommene er formelt bruksendret til den eksisterende planløsningen. Alternativ rømning og dagslysflate er ikke ivaretatt, i tilknytning til kontoret i underetasjens sydøstlige side.

  Byggeår og byggemåte

  1970 ifølge Risør kommune. Ytterkonstruksjonen over grunnmur er oppført i bindingsverk av tre. Videre består utvendige overflater hovedsakelig av liggende malt vestlandskledning. Se forøvrig tilstandsrapport.

  Oppvarming

  Ved og elektrisk. To stk luft-til-luft varmepumper, samt nyere peisovn i stuen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Emaljert oljekamin i trappegang. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

  Diverse

  Boligen har installert boligalarm. Det må påregnes videreføring av abonnementsavtale for å opprettholde tilkobling til vaktsentral

  Tilstandsrapport

  Tilstandsrapport fra Espen Martinsen, datert 28.04.2021, konkluderer med: "Enebolig fra 1970, oppført i to etasjer. Den tilbygde garasjedelen ble oppført i 2008. Terrassedøren i boligens hovedetasje og enkelte vinduer er skiftet de senere år. Kjøper må være oppmerksom på levetidsberegningene for aktuelle bygningsdeler. Det er hovedsakelig taktekking, gjenværende vinduer, røropplegget og elanlegget i boligen som legges til grunn for vurderingen. Anbefaler å kontakte vvs-fagmann for gjennomgang og vurdering av røropplegget i boligen. Det er naturlige aldringssvekkelser som legges til grunn for vurderingen. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende overflater i baderommene. Byggtekniske merknader og anbefalte undersøkelser er kommentert i rapportens enkelte avsnitt". Tilstandsrapporten er en del av denne salgsoppgaven og må leses i sin helhet før budgivning. Tilstandsrapporten er gyldig i 6 mnd. etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig.

  Sammendrag selgers egenerklæring

  Selger har krysset av for at han ikke kjenner til noen av punktene i egenerklæringen. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
 • Adkomst

  Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

  Beliggenhet

  Huset ligger flott til på Viddefjell med kort vei til både skole, idrettsanlegg og matbutikk. Fra boligen er det en fin gåtur ned til Risør sentrum. Det er også flere stier i nærheten som sprer seg utover Viddefjell, ned mot havet og inn mot Tangen.

  Tomt

  Areal: 789 kvm, Eierform: Festet tomt Vær obs på avvik mellom målebrev og matrikkelbrev. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Risør kommune. Årlig festeavgift er pr. 21.04.2021 kr 606,-. Festeavgiften ble sist regulert 01.01.2008. Reguleres ihht konsumprisindeks. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier og at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Grunneier ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsretten. Se vedlagte festekontrakt.

  Parkering

  Dobbel garasje og god plass til parkering på eget tun.
 • Ferdigattest

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 16.12.1970. Ferdigattest på ombygging av garasje og påbygning av garasje datert 16.05.2008 foreligger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygget garasjedel.

  Reguleringsplan

  Eiendommen ligger i uregulert område, avsatt til boligformål. Kommuneplan for Risør kommune er gjeldende, datert 24.09.2014, planperiode 2014-2025. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

  Vei / Vann / Avløp

  Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

  Heftelser / Rettigheter

  Heftelser som følger eiendommen: Dagboknr 1969/2503-4/35, tinglyst 15.11.1969 Festekontrakt - vilkår ÅRLIG AVGIFT NOK 81 PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT PRI. ETTER HUSBANKEN UOPPSIGELIG Pengeheftelser i festerett Dagboknr 1969/2503-3/35, tinglyst 15.11.1969 Bestemmelse om deleforbud Gjelder feste Tinglyst festekontrakt og oppdatert informasjon fra grunneier ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

  Utleie

  Boligen har ikke egen utleiedel.

  Energiattest

  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

  Odel

  Nei

  Konsesjon

  Risør kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.
 • Prisantydning og omkostninger

  2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 85 220,- (Omkostninger totalt) 2 875 220,- (Totalpris inkl. omkostninger) Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. 2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) -------------------------------------------------------- 85 220,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 875 220,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Offentlige avgifter

  Kr. 23 473 pr. år Dette inkluderer avgift til vann og avløp, feie/tilsyn, festeavgift og eiendomsskatt, samt renovasjon til RTA. På denne eiendommen er det i dag utvidet renovasjon (kr 5819,-). Standard renovasjon vil være kr 4019,-.

  Eiendomsskatt

  Det er eiendomsskatt på kr. 6546,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

  Formuesverdi

  Primær: Kr. 584 608,- for år 2018. Sekundær: Kr. 2 104 589,- for år 2018.
 • Adresse med betegnelse

  Skansen 2, Gnr. 15 Bnr. 110 i Risør kommune.

  Boligtype

  Enebolig

  Eierform

  Selveier
 • Hvitevarer, løsøre og tilbehør

  Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr og oppvaskmaskin. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

  Boligkjøperforsikring

  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

  Visning

  Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 65.

  Tiltak mot spredning av koronavirus på visning

  VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

  Overtagelse

  Etter avtale.

  Finansiering

  Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

  Budgivning

  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post, fax eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

  Lovverk

  Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

  Hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven. Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

  Oppgjør

  Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.
 • Oppdragsnummer

  41-21-0026

  Salgsoppgave og vedlegg

  Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-21-0026. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Per Erling Fløistad, tlf. 40 40 80 65

  Vederlag

  Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 790 000,-) (Kr.61 380) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.85 555)

  Sørmegleren AS Org. Nr.

  944 121 331

  Vedlegg