Sandviktangen

Ytre Verdalsheia 19

Prisantydning
3 190 000 kr
Omkostninger
96 220 kr
Totalpris
3 286 220 kr
Formuesverdi
159 672 kr
Kommunale avgifter
7 637 kr / år
Byggeår
1997
P-rom
84 ㎡
Bruksareal
88 ㎡
Tomteareal
1 452 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

BUD MOTTATT - Flott hytte med nærhet til idyllisk skjærgård og båtplass i felles anlegg - innlagt strøm og sommervann

Om eiendommen

Innhold

Hytta inneholder entré/gang, toalettrom, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning. Det er utgang til hyggelig og romslig terrasse fra stue. Deler av terrassen er innglasset. Hems med loftstue og rom med soveplasser. Dette er ikke et godkjent soverom.

Standard

Hytta er oppført i 1997 og har normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Det bør påregnes å legge nytt taktekke, ellers er hytta vedlikeholdt gjennom årene. Det er utført flere oppgraderinger i nåværende eiers eie. Deler av kledning er beiset vår 2023. Selger har lagt inn sommervann/avløp, satt inn terrassedør og nytt vindu på hems, utvidet plattingen foran hytta og bygget ny terrasse på baksiden av hytta. Det er satt inn glass i svalgang, satt inn ny innvendig trapp, skiftet kjøkkeninnredning og malt overflater.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra vindu. Det er plass til spisebord og sofagruppe i stuen. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter og heltre benkeplate. Det er noe integrerte hvitevarer og noe frittstående hvitevarer. Det er satt inn kjøkkenvifte vår 2023. Det er peisovn i stue, forøvrig elektrisk oppvarming. Det er utgang til hyggelig og romslig terrasse fra stue som er delvis innglasset med skyvedør.

Toalettrom med snurredo, dusjkabinett og vask. Rommet har også opplegg for vaskemaskin. Det er ikke koblet til avløp for toalett i dag, men det er muligheter for å koble på. Selger har kjøpt seg inn i felles avløpsanlegg.

Det er 3 soverom i hytta. Soverom 1 er innredet med 2 enkeltsenger, soverom 2 er innredet med dobbeltseng og soverom 3 er innredet med enkeltseng og en liten overkøye. Det er også sovemuligheter i loftstue og rom som har vært benyttet som ekstra soveplass. Dette rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Det er en frittstående bod på tomten med lagringsplass. Boden trenger oppgraderinger, men funker til sitt bruk.

Hytta har nyere sikringskap med automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilbryter.
Øvrig informasjon mottatt av selger vedrørende elektrisk anlegg:

Elektrisk anlegg utført av autorisert elektriker etter 2009:
- Sikringsskap skiftet til automatsikringer og med nye kurser til stikkontakter under sikringsskap
- Supplering med noen nye innvendige stikkontakter
Elektrisk utført uautorisert:
Før 2009 av tidligere eier:
- Skjøtekabel til utebod
- Skjøtekabel til utekjøkken
Etter 2009 av selger:
- Skjøtekabel til brønnpumpe
- Skjøtekabel til vaskemaskin vaskerom/bad

Informasjon vedrørende vann og avløp:
Autorisert utførelse:
- Hytta har sommervann som ligger på bakken fra vannverk ved Leivann. Normalt settes vannet på rundt 1. mai og stenges i slutten av oktober, litt avhengig av frost. Vannverket har rensing via marmorfilter og går via UV-lys. Ledningen fra anlegget blir spylt og desinfisert hver vår.
- Avløpsanlegg fram til hyttevegg er utført i entreprise Vannverket er oppgradert april 2023.
- Brønnpumpe er etablert av Porsgrunn brønnboring. Brønnpumpe har kapasitet på ca 30 minutter kontinuerlig bruk
Uautorisert utførelse:
- Etablering av vann- og avløpsledninger fra hyttevegg til utekjøkken, kjøkken inne og bad. Alle ledninger ligger åpent under hytta slik at de er tilgjengelige. Det er tilrettelagt for bruk av brønn via trykktank i uteboden i tilknytning til hytta.
- Det er etabler anlegg med 2 beredere. En liten bereder for utekjøkken og en større bereder for bad. Bereder for utekjøkken er byttet, mens bereder for bad bør vurderes byttet.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig: Bra: 88 m² - P-rom: 84 m² - S-rom: 4 m²
1. etasje: Bra: 69 m² - P-rom: 65 m² - S-rom: 4 m²
2. etasje: Bra: 19 m² - P-rom: 19 m² - S-rom: 0 m²

P-rom inkluderer: 1. etg: Stue, kjøkken, soverom, soverom 2, soverom 3, toalettrom og entré/gang. 2. etg: Stue.
S-rom inkluderer: 1. etg: Uisolert bod.

Det er i tillegg gang og soverom/hems på 14 m² gulvareal som ikke er målbart.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Toalettrom er litt annerledes innredet, det er tilbygget bod og det er en hems oppe på loftet med vindu i galv.

Bod: Bra: 9 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 9 m²

Det foreligger ikke tegninger for bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Arbeid som er utført av selger: Innglasset svalgang, utvidet platting på venstre side sett forfra, innglassing av uteplass med skyvedør og trekantvindu på hyttas framside, platting bak og ombygging av utebod bak. Taket på boden har fått ny retning, den er hevet i høyde og utvidet med overbygget sitteplass og bodrom bak sitteplass.
Tiltakene er ikke søkt om og det foreligger ikke ferdigattester for dette. Ikke alle disse tiltakene er meldingspliktige, jfr https://dibk.no/regelverk/sak/2/4/4-1/. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1997 i følge Risør kommune.

Hytta er fundamentert på pilarer av Leca og betong direkte på stedlige masser. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende beiset panel Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Taket er tekket med shingel med undertak av takbord. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn og flyttbar elektrisk ovn. Hytta har "ring hytta varm" funksjon. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Tryg med polisenummer 7485082. Årlig forsikringspremie utgjør kr.  2 200,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. 5-- 6 000 kwh, ca. kr. 8 - 10 000,- pr år. Dette er kun et anslag. Strømforbruket vil variere med bruken av hytta.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad utgjør kr. 3 000,-. Dette dekker vedlikehold av båtanlegg, vedlikehold og veier. Det er også pliktig medlemskap i velforeningens avløpsanlegg. Årlig kostnad utgjør kr. 800,- for gråvann og ytterligere kr. 2 000,- dersom toalett tilknyttes.
Det medfølger båtplass (nr 7) i felles båtanlegg, ca. 5-7 minutters gange fra hytta. Plassen passer for en 18-20 fots båt. Årlig kostnad for båtplass utgjør kr. 1 700,-.
Det ligger klart fiber til hytta, men det er ikke koblet til i dag. Fiber ligger til stolpe ved eiendomsgrense.
Det tilbys frivillig ordning der grunneier gjennomfører tilsyn på vinterstid. Dette koster kr. 500,-.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 05.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte som er oppført i 1997 med tilhørende bod. Det må påregnes å legge nytt taktekket, ellers er det normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Frittstående bod med noe større avvik. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Det er ikke registrert noen TG3 på eiendommen.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak.

Utvendig > Taktekking. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takshingel har gått ut på sin naturlige levetid, det er mye mose på taket samt at shingel har begynt å løfte seg litt noen plasser.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner, nedløpsrør og beslag fra byggeår, med litt varierende slitasje og elde.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er noe vedlikeholdsbehov av utvendig overflater. Utvendige overflater har normal slitasje og med stedvis oppsprekking av kledningsbord i tilknytning til skjøter/ender.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Noe avvik med utvendig belistning/tetting.
Utvendig > Vinduer - 2. Vinduer med noe aldersslitasje med tanke på alder og manglende beslag over noen vinduer
Utvendig > Dører. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er noe fuktmerker på gulvet på insiden av terassedør fra stue samt noe manglende pakninger på inngangsdøra.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Terrassedekke og rekkverk med litt slitasje og behov for noe overflatebehandling.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 20 mm høydeforskjell på gulv i stue-gang samt litt knirk i gulvet i 2 etasje og lett svikt i gulvet i stue.
Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er kun avtrekk fra snurredoen, ellers kun ventilering fra vindu som kan åpnes.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Arbeid på vannledninger er utført uten bruk av rørlegger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Hyttebad uten membran. Satt inn dusjkabinett og vask med tilhørende vann og avløpsledning. Opplegg for vaskemaskin.
4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utført som egeninnsats. Dette er sommervann/avløp. Alle ledninger ligger åpent under hytta med oppstikkende ledning til bad og kjøkken. Bereder står i bod utenfor selve hytta.
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært- Byttet sikringsskap. Arbeid utført av Kragerø Energi.
12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Agder Energi hadde kontroll i området sommer/høst 2009.
14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - ja, bygget om utebod i tilknytning til hytta, skiftet terrassedør og vindu hems. Isolert og panelt loftsrom.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bygget om terrasse foran hytta, laget ny terrasse bak hytta, byttet rekkverk på terrasse hems. Glasset inn lun
uteplass i tilknytning til terrasse foran hytta. Glasset inn svalgang på hyttas østre fasade.
19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av dens omgivelser? - Kommuneplanen indikerer mulig utbygging nord for hytta.
20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? - Ombygging av utebod i tilknytning til hytta på nordsiden, utvidelse av terrasse og innglassing av utekrok er ikke byggemeldt.
24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? - Pliktig medlemskap i hytteforening og avløpssameiet for Verdalsheia hyttefelt.
Tilleggskommentar: Bygningen er fundamentert på søyler direkte på fjell.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i idylliske og sjarmerende omgivelser i Verdalsheia hyttefelt, Sandviktangen i Risør kommune. Hytta ligger like ved nydelig skjærgård, felles båtanlegg med båtplass og slipp, fine bademuligheter og turstier. Svært hyggelig hyttefelt med godt miljø og egen lekeplass for barna. Feltet er drevet av en veldrevet velforening. Det er kort vei til Øysang som kan by på Norges eldste bilferge i tre, MF Øysang som tar deg inn til Risør sentrum. Fergeturen tar ca. 15 minutter. 20 minutters båttur fra Verdalsheia til Risør og 30/40 minutters båttur til Kragerø. Jegertunet Feriesenter ligger like i nærheten og byr på fasiliteter som utendørs badebasseng, restaurant, båtutleie, tennisbane. Det er kort avstand til fredfulle Skarvann med badestrand og fiskemuligheter. Hytta ligger solrikt og usjener til i bakre del av feltet. Det er ca 7 minutters gange ned til sjøen fra hytta. Det er kun 7 minutters kjøretur til Portør pensjonat og restaurant som de siste årene har bydd på jevnlige konserter og underholdning. Flotte tursier langs kysten og innover i Levangsheia.

Tomt

Areal: 1 452 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Det er ikke parkering ved hytta, men parkeringsplass nummer 34 på felles parkeringsområde medfølger. Det er kun et par/tre minutters gange fra parkeringsplass til hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.08.2001. Ferdigattesten gjelder . At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og friluftsområde, tilhører reguleringsplan "Verdalsstykket, gnr. 29 bnr. 2-5", ikrafttredelse 28.03.1985. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området bak/nord for hytta er avsatt til framtidig fritidsbebyggelse.

Vei / Vann / Avløp

Hytta har innlagt sommervann fra vannverk ved Leivann. Årlig kostnad utgjør kr. 2 200,-. Normalt settes vannet på rundt 1. mai og stenges i slutten av oktober, litt avhengig av frost. Vannverket har rensing via marmorfilter og går via UV-lys. Ledningen fra anlegget blir spylt og desinfisert hver vår. Det tas vannprøver jevnlig i sommerhalvåret og det sendes ut varsel dersom vannkvaliteten ikke er tilfredsstillende. Det er i tillegg vann til hyttevegg fra eget borehull (godt drikkevann). Gråvann går til tank. Gråvannsavgift (tømming) utgjør årlig kr. 800,- Det er snurredo på toalettrom i dag, men det er tilrettelagt og klart for tilkobling til avløp dersom det er ønskelig å sette inn toalett. Privat vei. Avgift til vei og vedlkehold inngår i velavgift.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr: 1987/3207-1/35, tinglyst 25.08.1987 - Vilkår i kjøpekontrakt. Pliktig medlemskap i Verdalsheia hytteforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Odel

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 96 220,- (Omkostninger totalt) 3 286 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 637 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon RTA kr. 2 435,-, privat slamanlegg RTA kr. 750,- og eiendomsskatt kr. 4 452,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4 452,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Kr.  159 672,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ytre Verdalsheia 19, Gnr. 29 Bnr. 160 i Risør kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, koketopp, fryseskap, liten oppvaskmaskin og vaskemaskin.
Hytta selges møblert med unntak av personlige eiendeler og dobbeltseng.
Brikke til automatisk vegbom medfølger.
Gassgrill medfølger.
Ny komfyrtopp er kjøpt inn, men ikke montert. Denne medfølger. Den gamle toppen har nesten ulesbare innstillinger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 57 03 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest dagen før visning kl. 16.00. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-23-0027

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-23-0027. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Maria Stornes, tlf. 90 57 03 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.9 000) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 190 000,-) (Kr.63 800) Tilrettelegging (Kr.14 250) Totalt kr. (Kr.97 535)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069892