Sandviktangen

Ytre Verdalsheia 19

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
91 750 kr
Totalpris
3 081 750 kr
Formuesverdi sekundær
199 590 kr
Byggeår
1997
Internt bruksareal (BRA‑i)
84 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Tomteareal
1 452 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott hytte i sommerparadis med nærhet til idyllisk skjærgård og båtplass i felles anlegg - innlagt strøm og sommervann

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hytta inneholder entré/gang, toalettrom, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning. Det er utgang til hyggelig og romslig terrasse fra stue. Deler av terrassen er innglasset. Hems med loftstue og rom med soveplasser. Dette er ikke et godkjent soverom.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av hytta. Toalettrom er litt annerledes innredet og det er en tilbygget bod som ikke fremkommer av tegning. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Det foreligger ikke tegninger for bod. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Arbeid som er utført av selger: Innglasset svalgang, utvidet platting på venstre side sett forfra, innglassing av uteplass med skyvedør og trekantvindu på hyttas framside, platting bak og ombygging av utebod bak. Taket på boden har fått ny retning, den er hevet i høyde og utvidet med overbygget sitteplass og bodrom bak sitteplass. Tiltakene er ikke søkt om og det foreligger ikke ferdigattester for dette. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn og flyttbar elektrisk ovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er ikke parkering ved hytta, men parkeringsplass nummer 34 på felles parkeringsområde medfølger. Det er kun et par/tre minutters gange fra parkeringsplass til hytta.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i idylliske og sjarmerende omgivelser i Verdalsheia hyttefelt, Sandviktangen i Risør kommune. Hytta ligger like ved nydelig skjærgård, felles båtanlegg med båtplass og slipp, fine bademuligheter og turstier. Svært hyggelig hyttefelt med godt miljø og egen lekeplass for barna. Feltet er drevet av en veldrevet velforening. Det er kort vei til Øysang som kan by på Norges eldste bilferge i tre, MF Øysang som tar deg inn til Risør sentrum. Fergeturen tar ca. 15 minutter. 20 minutters båttur fra Verdalsheia til Risør og 30/40 minutters båttur til Kragerø. Jegertunet Feriesenter ligger like i nærheten og byr på fasiliteter som utendørs badebasseng, restaurant, båtutleie, tennisbane. Det er kort avstand til fredfulle Skarvann med badestrand og fiskemuligheter. Hytta ligger solrikt og usjener til i bakre del av feltet. Det er ca 7 minutters gange ned til sjøen fra hytta. Det er kun 7 minutters kjøretur til Portør pensjonat og restaurant som de siste årene har bydd på jevnlige konserter og underholdning. Flotte tursier langs kysten og innover i Levangsheia.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.08.2001. Ferdigattesten gjelder hytta. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Hytta har innlagt sommervann fra vannverk ved Leivann. Årlig kostnad utgjør kr. 2 200,-. Normalt settes vannet på rundt 1. mai og stenges i slutten av oktober, litt avhengig av frost. Vannverket har rensing via marmorfilter og går via UV-lys. Ledningen fra anlegget blir spylt og desinfisert hver vår. Det tas vannprøver jevnlig i sommerhalvåret og det sendes ut varsel dersom vannkvaliteten ikke er tilfredsstillende. Det er i tillegg vann til hyttevegg fra eget borehull (godt drikkevann). Gråvann går til tank. Gråvannsavgift (tømming) utgjør årlig kr. 800,- Det er snurredo på toalettrom i dag, men det er tilrettelagt og klart for tilkobling til avløp dersom det er ønskelig å sette inn toalett. Privat vei. Avgift til vei og vedlkehold inngår i velavgift.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og friluftsområde, tilhører reguleringsplan "Verdalsstykket, gnr. 29 bnr. 2-5", ikrafttredelse 28.03.1985. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området bak/nord for hytta er avsatt til framtidig fritidsbebyggelse

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/29/160:
25.08.1987 - Dokumentnr: 3207 - Vilkår i kjøpekontrakt
Pliktig medlemskap i Verdalsheia hytteforening
Årlig leie kr.700,- pr båtplass

03.05.2023 - Dokumentnr: 451597 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

05.03.1986 - Dokumentnr: 997 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:29 Bnr:2

01.01.2020 - Dokumentnr: 469054 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:29 Bnr:160

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt.

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ikke boplikt.

Kommentar odelsrett

Det er ingen odelsrett.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
13 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
500,- (Tingl.gebyr skjøte)
74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-))

91 750,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4 452,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 1997 og har normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Det bør påregnes å legge nytt taktekke, ellers er hytta vedlikeholdt gjennom årene. Det er utført flere oppgraderinger i nåværende eiers eie. Deler av kledning er beiset vår 2023. Selger har lagt inn sommervann/avløp, satt inn terrassedør og nytt vindu på hems, utvidet plattingen foran hytta og bygget ny terrasse på baksiden av hytta. Det er satt inn glass i svalgang, satt inn ny innvendig trapp, skiftet kjøkkeninnredning og malt overflater.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra vindu. Det er plass til spisebord og sofagruppe i stuen. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter og heltre benkeplate. Det er noe integrerte hvitevarer og noe frittstående hvitevarer. Det er satt inn kjøkkenvifte vår 2023. Det er peisovn i stue, forøvrig elektrisk oppvarming. Det er utgang til hyggelig og romslig terrasse fra stue som er delvis innglasset med skyvedør.

Toalettrom med snurredo, dusjkabinett og vask. Rommet har også opplegg for vaskemaskin. Det er ikke koblet til avløp for toalett i dag, men det er muligheter for å koble på. Selger har kjøpt seg inn i felles avløpsanlegg.

Det er 3 soverom i hytta. Soverom 1 er innredet med 2 enkeltsenger, soverom 2 er innredet med dobbeltseng og soverom 3 er innredet med enkeltseng og en liten overkøye. Det er også sovemuligheter i loftstue og rom som har vært benyttet som ekstra soveplass. Dette rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Det er en frittstående bod på tomten med lagringsplass. Boden trenger oppgraderinger, men funker til sitt bruk.

Hytta har nyere sikringskap med automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilbryter.

Øvrig informasjon mottatt av selger vedrørende elektrisk anlegg:
Elektrisk anlegg utført av autorisert elektriker etter 2009:
- Sikringsskap skiftet til automatsikringer og med nye kurser til stikkontakter under sikringsskap
- Supplering med noen nye innvendige stikkontakter
Elektrisk utført uautorisert:
Før 2009 av tidligere eier:
- Skjøtekabel til utebod
- Skjøtekabel til utekjøkken

Etter 2009 av selger:
- Skjøtekabel til brønnpumpe
- Skjøtekabel til vaskemaskin vaskerom/bad

Informasjon vedrørende vann og avløp:
Autorisert utførelse:
- Hytta har sommervann som ligger på bakken fra vannverk ved Leivann. Normalt settes vannet på rundt 1. mai og stenges i slutten av oktober, litt avhengig av frost. Vannverket har rensing via marmorfilter og går via UV-lys. Ledningen fra anlegget blir spylt og desinfisert hver vår.
- Avløpsanlegg fram til hyttevegg er utført i entreprise Vannverket er oppgradert april 2023.
- Brønnpumpe er etablert av Porsgrunn brønnboring. Brønnpumpe har kapasitet på ca 30 minutter kontinuerlig bruk
Uautorisert utførelse:
- Etablering av vann- og avløpsledninger fra hyttevegg til utekjøkken, kjøkken inne og bad. Alle ledninger ligger åpent under hytta slik at de er tilgjengelige. Det er tilrettelagt for bruk av brønn via trykktank i uteboden i tilknytning til hytta.
- Det er etabler anlegg med 2 beredere. En liten bereder for utekjøkken og en større bereder for bad. Bereder for utekjøkken er byttet, mens bereder for bad bør vurderes byttet.

Tilstandsrapport:

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 19.03.2024, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte som er oppført i 1997 med tilhørende bod. Det må påregnes å legge nytt taktekket, ellers er det normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr. Frittstående bod med noe større avvik. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik.

Innvendig > Innvendige trapper. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Trappen fungerer greit til dagens bruk, men tilfredsstiller ikke dagens krav.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Utvendig > Taktekking. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takshingel har gått ut på sin naturlige levetid, det er mye mose på taket samt at shingel har begynt å løfte seg litt noen plasser.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Takrenner, nedløpsrør og beslag fra byggeår, med litt varierende slitasje og elde.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er noe vedlikeholdsbehov av utvendig overflater. Utvendige overflater har normal slitasje og med stedvis oppsprekking av kledningsbord i tilknytning til skjøter/ender.
Utvendig > Vinduer - 2. Vinduer med noe aldersslitasje med tanke på alder og manglende beslag over noen vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Terrassedekke og rekkverk med litt slitasje og behov for noe overflatebehandling.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 20 mm høydeforskjell på gulv i stue-gang samt litt knirk i gulvet i 2 etasje og lett svikt i gulvet i stue.
Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er kun avtrekk fra snurredoen, ellers kun ventilering fra vindu som kan åpnes.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Arbeid på vannledninger er utført uten bruk av rørlegger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Utvendig > Dører. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr, koketopp, fryseskap, liten oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-23-0027. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Det er pliktig medlemskap i velforening. Dette dekker vedlikehold av båtanlegg, vedlikehold og veier. Det er en pliktig ordning der grunneier gjennomfører tilsyn på vinterstid. Det er også pliktig medlemskap i velforeningens avløpsanlegg. Årlig kostnad utgjør kr. 800,- for gråvann og ytterligere kr. 2 000,- dersom toalett tilknyttes.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4201/29/160:
25.08.1987 - Dokumentnr: 3207 - Vilkår i kjøpekontrakt
Pliktig medlemskap i Verdalsheia hytteforening
Årlig leie kr.700,- pr båtplass

03.05.2023 - Dokumentnr: 451597 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

05.03.1986 - Dokumentnr: 997 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4201 Gnr:29 Bnr:2

01.01.2020 - Dokumentnr: 469054 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0901 Gnr:29 Bnr:160

Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon RTA kr. 2 435,-, privat slamanlegg RTA kr. 750,- og eiendomsskatt kr. 4 452,-.

Byggemåte

Hytta er fundamentert på pilarer av Leca og betong direkte på stedlige masser. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende beiset panel Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Taket er tekket med shingel med undertak av takbord. Se forøvrig tilstandsrapport.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. 5-6 000 kwh, ca. kr. 8 - 10 000,- pr år. Dette er kun et anslag. Strømforbruket vil variere med bruken av hytta.

Polisenummer

7485082

TV/Internett/Bredbånd

Det ligger klart fiber til hytta, men det er ikke koblet til i dag. Fiber ligger til stolpe ved eiendomsgrense.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? - Dette er et vaskerom/toalettrom med vask, snurredo og dusjkabinett. Rommet har ikke våtromsmembran. Det er lagt inn sommervann. Arbeid er utført i 2013 av ufaglært.
4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Det er byttet vindu og dør på hems, samt satt inn et ekstra vindu på loftsrom. Det er satt inn skyvevinduer langs svalegang ved inngang. Arbeid utført i 2015 av ufaglært. Utebod i tilknytning til hytta er fornyet blitt noe større i 2018 av ufaglært. Isolert tak og vegger innvendig i loftsrom i 2009 av ufaglært. Utvidet terrasse foran og bak hytta i 2012 av ufaglært. Satt inn skyvedør og vindu på deler av terrasse foran hytta i 2018 av ufaglært.
10. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? - Byttet sikringsskap. Satt inn ekstra stikkontakter ved
sikringsskap. Arbeid er utført i 2018 av Kragerø Energi. I 2019 ble det satt inn ekstra stikkontakter inne. Ukjent hvem som gjorde jobben.
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Privat sommervann fra vannverk ved Leivann som er etablert for hyttefeltet. Vannet settes på i april/mai og stenges i september/oktober. Ledningene ligger på bakken.
Det er også etablert eget borehull på eiendommen i 2018. Dette gir vann til hyttevegg, men kan kobles til vanninnlegget til hytta. Borehullet har noe begrenset kapasitet.
12. Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? - Alle ledninger ligger åpent tilgjengelige under hytta. Dette er plastledninger med PEM-koblinger som av og til må ettergås. Det er kobberrør inn til kjøkken og vaskerom. Alle ledninger ligger uisolert og tømmes for vann før vinteren.
13. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? - Røropplegg under hytta fram til vaskerom og kjøkken. Arbeid ble utført i 2013 av ufaglært.
16. Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? - Montert kjøkkenvifte i 2023. Ufaglært.
23. Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak? -
Fritidseiendommen har ferdigattest.
Følgende arbeider er utført uten søknad (usikker på om søknad kreves):
Utvidelse terrasse foran og bak hytta.
Skyvedør på terrasse.
Vinduer langs svalegang.
Vindu på loftsrom.
Utvidelse av bod i tilknytning til hytta.
28. Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet? Kommuneplanen indikerer mulig utbygging nord for hytta.
31. Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt. - Røropplegg under hytta til vaskerom og kjøkken er utført som egeninnsats. Alt snekkerarbeid og utskifting av vinduer er utført som egeninnsats.
32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? -
Pliktig medlemskap i hytteforening og avløpssameiet for Verdalsheia hyttefelt.
Hytta er i dag tilknyttet sameiets avløpsanlegg med gråvann (ikke toalett). Sameiet bygget nytt renseanlegg for avløp i 2022 som muliggjør installering av vannklosett. Eiendommen har tatt del i denne oppgraderingen og bekostet sin del av anleggsbidraget.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 6399FFE2-B986-4FCD-BD2D-A5CE4E3FF62D Kategori: