Ytre strandvei / Kragerø sentrum

Ytre Strandvei 46

Prisantydning
7 900 000 kr
Omkostninger
213 970 kr
Totalpris
8 113 970 kr
Byggeår
2016
P-rom
186 ㎡
Bruksareal
200 ㎡
Totalt bruksareal
200 ㎡
Tomteareal
139 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Unik enebolig med spennende historie, moderne standard, 2 terrasser, utleiedel. Få meter fra sjøen, fortryllende utsikt.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Hall m/trapp, vaskerom/teknisk rom, stue/kjøkken/spisestue og bod/garderobe.
2. etasje: Gang/trapperom, stue, 4 soverom og bad.
1. etasje, utleiedel: Stue/kjøkken og bad.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

se vedlagte kartutsnitt.

Barnehage, skole og fritid

Fra eiendommen er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt 2,2 km til Kragerø videregående skole. Fra ferjekaia, som ligger ca. 5 min. gange fra boligen, går det ferje over til Skåtøy med Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner og et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, der nærmeste bussholdeplass er Stilnestangen, som ligger 2 min. gange fra eiendommen. Det tar ca. 6 min. å gå til Kragerø ferjekai. Ved å benytte bil tar det ca.13 min. til Sannidal, 44 min. til Langesund, samt 50 min. til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 40 min. til Kristiansand og 2 timer og 20. min til Oslo.

Parkering

Etter avtale med kommunen er det nå parkering for flere biler på kommunal tomt foran huset. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk område ved Kirkebukta, nær Kragerø sentrum i Kragerø kommune. Eiendommen ligger i første linje mot sjøen og har uhindret panorama mot Bærøfjorden, båthavna, kaia og øyene, i det mange kaller Norges vakreste skjærgård. Fra eiendommen er det kun 50 meter til nærmeste badeplass ved Gamle Tangen.

Det sentrale området ligger ca. 900 meter fra barne- og ungdomsskolen og i gangavstand til barnehager. Det er bussholdeplass rett ved, samt kort gangavstand til dagligvare og ferjekaia. I nærområdet finnes lekeplass og treningsanlegg. Studsdalen, med flotte turområder, gir god rekreasjon på helårsbasis.

En spasertur på ca.15 min fører til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Ved holmen er det en flytende badstue som holder åpent hele året, så idyllen kan nytes til alle årstider.

Ved siden av Gunnarsholmen ligger Øya med Sjøbadet og Galeiodden. Sjøbadet har et høyt stupetårn, brygge og svaberg, noe som er spesielt populært blant de unge. Fra badeplassen er det kort vei til Veten - et utsiktspunkt med panorama til både land og sjø, samt jettegryter langs veien opp.

Fra Kragerø tar det ca. én time å kjøre til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted for romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min. med bil fra Kragerø finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et perfekt sted for en overnattingshelg eller vennetreff. Hyttene har alle en særegen stil, blant annet en egen hobbitthytte. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Hos begge er det både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver.

I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping. For den som liker bedre å gå tur, er "Ti på Topp Kragerø" en fin utfordring, der målet er å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Livsløpsparken kan også anbefales - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, nå snart med to nye sandvolleyballbaner og sandhåndballbane.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv, og det arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort, som også har spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta, som ligger kun 2 min. gange fra boligen. Det er også Kiwi nede på brygga, ca. 5 min. unna til fots. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker og nisjebutikker med mulighet for spennende funn. Alle er drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal med kafè og butikker. I Kragerø finner du flere gode restauranter, blant annet er Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.07.2017. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann.
Eiendommen er ikke knyttet til avløp og vil bli pålagt tilkoblet når det foreligger et tilbud om dette.

Reguleringsplan

Det er ikke noen reguleringsplan under arbeid på denne eiendommen.
Eiendommen er regulert i reguleringsplanen for «Bestemmelser til reguleringsplan for Stilnestangen nord til "Annet kombinert formål".
Eiendommen er i kommunen regulert til kombinert bruk, nå bruksendret fra næring til bolig.
Dette kan bruksendres om man ønsker for hele eller deler av eiendommen til næring, industri, verksted, kontor eller som nå bolig.

Adgang for utleie

Boligen har en utleiedel med egen inngang i første etasje, en smart løsning som gir ekstra fleksibilitet i hverdagen. Dør inn til hallen i hoveddelen, gjør at den enkelt kan innlemmes i hoveddelen, alt etter behov. Hybelen har sprossevinduer mot syd og ytterdør med glassfelt i allrom med kjøkken, garderobedel, samt plass til spisebord og sofa/seng.

Kjøkkeninnredningen er plassert innerst i rommet og har hvite, glatte fronter, hyller og benkeplate i heltre med nedfelt vaskekum og smal platetopp. Det er ventilator over kokesonen, stekeovn ved siden av, samt nisje til kjøleskap og vaskemaskin i benken.

Rommet har gulv i betong med underliggende vannbåren varme, hvitmalte vegger i mur og panel, og tak med downlights. Fra rommet er det inngang til et pent bad med lysegrå mosaikkfliser på gulv med gulvvarme, hvite veggfliser og røde dekorfliser. Innredningen består av servant på hvitt skap, speil med overlys, et veggmontert toalett og en dusjnisje med stang til forheng.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/36/79:
23.12.1974 - Dokumentnr: 3371 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:36 Bnr:64

25.11.2015 - Dokumentnr: 1102872 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0815 Gnr:36 Bnr:84

01.01.2020 - Dokumentnr: 1760932 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:36 Bnr:79

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Nei. Det er ikke odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
197 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 900 000,-))

213 970,- (Omkostninger totalt)

8 113 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9671,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Velkommen inn i en helt unik bolig med smarte, moderne løsninger, industrielt preg og luftige, lyse rom. Hele første etasje har pusset betonggulv med vannbåren gulvvarme, glatte, lysmalte vegger og listefritt tak. Her og der er det røffe, små hint av byggets historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Boligen har en hovedinngang og en egen inngang til utleiedel, begge med adkomst fra samme trapperepos på utsiden. Hoveddelen har en knallgul ytterdør, samt utebelysning og en dørbjelle på siden. Hallen i hoveddelen er romslig og innbydende med downlights, vindu over ytterdøren og en pen tretrapp opp til andre etasje.

Langs siden av trappen er det spilevegg og innebygde skuffer under trinn, slik at det er rikelig med oppbevaringsplass. Rommet har også skohylle foran døren til hybelen og plass til andre oppbevaringsløsninger. Fra hallen er det inngang til et stort garderoberom, med garderobestammer som har skuffer, hyller og oppheng for tøy.

Stue
Stuen i første etasje har en flytende overgang til kjøkkenet og bades i dagslys fra store panoramavinduer som går fra gulv til tak i begge soner. Fra kjøkkensonen er det utgang til en lun terrasse på ca. 30 kvm og fra stuesonen er det utgang til forsiden av boligen og repos mot gårdsplass.

Med rene linjer, glatte overflater og minimalistisk design, er det lite som stjeler oppmerksomheten fra den fortryllende utsikten mot sjøen, som formelig blir en del av rommet. Stuen har god plass til sofagruppe, spisebord og annet. En peisovn er plassert på veggen mot hallen, og gir ekstra hygge.

Rommet har gulv i pusset betong, vannbåren gulvvarme, glatte, hvite vegger, røff vegg bak ildstedet, listefritt tak og downlights. Ved utgangen til terrassen er det en synlig ståldrager og rustikk betongfelt i tak fra byggets opprinnelige konstruksjon, noe som gir ekstra sjarm.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er plassert i egen del av stuen, parallelt langs to sider, og med plassbygd sofabenk mot hjørnet ved terrassedøren. Terrassen er svært lun, da den ligger mellom husveggen og fjell, så her er det hyggelig å nyte måltidene utendørs med noe godt på grillen.

Kjøkkenet er i kvistfri furu med glatte fronter og matchende benkeplate. Det er hylle over den ene benken, men ingen overskap, slik at de rene linjene bevares på en god måte og arbeidssonen oppleves som ekstra luftig.
Kjøkkenet har integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap i høyskap. Det er ventilator og fliser over kokesonen og vaskekum nedfelt i benk på motsatt side. Det er god plass til et stort spisebord i overgangen til stuen.

"Utsiktsstue"
I andre etasje har boligen en luftig stue med vindusfasade mot syd og vest, som gir orkesterplass til utsikten mot Bærøfjorden og solnedgangen. Det er skyvedører ut til en deilig terrasse på hele 50 kvm, med utmerkede solforhold.

Stuen har tregulv, hvitmalt skråhimling i panel, lysmalte vegger og en vegg i røff finish. En rustfarget ståldrager går langs hele taket og har blant annet kroker til huske eller lignende, perfekt for barna eller den som vil drive med slyngetrening. Rommet har en peisovn i hjørnet og skyvedører i tre inn til to av soverommene. Det er god plass til sofa, bokhyller og annet møblement.

Bad
Badet i hoveddelen ligger i andre etasje og har dagslys fra takkuppel og mønevinduer. Rommet er langstrakt med badekar i den ene enden og en dusjnisje i motsatt ende. Innredningen er familievennlig med heldekkende dobbelservant på bred, eikefarget skuffeseksjon, stort speil og et veggmontert toalett.

Rommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite veggfliser rundt badekar, toalett og på servantvegg, samt turkise mosaikkfliser i dusjsonen. Det er hvitmalt panel på øvrige vegger og i tak med downlights. Det er lagt klart strøm, om man ønsker badstue.

Vaskerom/teknisk rom/wc
Boligen har et vaskerom/teknisk rom med inngang fra entreen i første etasje. Rommet har pusset betonggulv med vannbåren varme, hvitmalt himling med downlights, hvitmalte vegger og en turkis fondvegg over innredningen.

Rommet har benkeskap med skuffer i furu, hvit laminatbenkeplate med nedfelt vaskekum, hyller, garderobeskap med furufronter og et veggmontert toalett. Veggen bak toalettet er belagt med hvite fliser og under benken er det nisje for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Hoveddelen har hele fire soverom, alle plassert i andre etasje. To av rommene har takkuppel som gir overlys og hovedsoverommet har utgang til en stor terrasse på 50 kvm. En bred vindusflate mot syd skaper nærmest et "maleri" av utsikten.

Hovedsoverommet har tregulv, røffe overflater, hvitmalt panelhimling, spesialbygd dobbeltseng med integrerte hyller/nattbord og takhøye, plassbygde garderobeskap i heltre langs den ene veggen. De tre andre rommene har likt gulv, lignende veggflater, ekstra takhøyde og mønevinduer.

Ett av rommene har en plassbygd skaprekke med heltrefronter, og de to rommene med inngang fra stuen, har plassbygd seng med skuffer. Alle innredninger er laget i kvartskåren, kvistfri furufiner med skrog og skuffer i heltre. Boligen har også skuffer i trappen mellom etasjene og eget garderoberom i første etasje.

Diverse

- Unik enebolig over to plan.
- Opprinnelig historisk industribygg.
- Bruksendret og renovert i 2016.
- Ombygd etter TEK10-standard.
- Utsøkt plassering mot Bærøfjorden.
- Panoramavinduer mot sjøen.
- To terrasser på hhv. 30 og 50 kvm.
- Spektakulær utsikt og mye sol.
- Utleiedel med egen inngang.
- Pent bad og åpent kjøkken i utleiedel.
- Hall med smarte skuffer i trapp.
- Stort garderoberom i 1. etasje.
- Flott hovedstue med peisovn.
- Åpen kjøkkenløsning og spiseplass.
- Spesialbygd innredning i furu.
- Alle hvitevarer er integrert.
- Røffe og originale detaljer.
- "Utsiktsstue" med peisovn i 2. etasje.
- Bad med både badekar og dusj.
- Klargjort med strømuttak for badstue.
- Fire luftige soverom i 2. etasje.
- Plassbygd innredning på soverom.
- Vaskerom/teknisk rom med wc.
- Vannbåren gulvvarme i 1. et.
- Boligen har balansert ventilasjon.
- Egen bereder og strømmåler i hybel.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/36/79:
23.12.1974 - Dokumentnr: 3371 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:36 Bnr:64

25.11.2015 - Dokumentnr: 1102872 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0815 Gnr:36 Bnr:84

01.01.2020 - Dokumentnr: 1760932 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0815 Gnr:36 Bnr:79

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer: Eiendomsskatt, vann og renovasjon (egen kompost).

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Kildahl den 05.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Eldre industri/næringsbygg, som i 2015-2016 ble ombygd til bolig. På befaringen ble det i all vesentlighet funnet normal bruksslitasje. Det vises til rapportens enkelte punkter.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Andre innvendige forhold
Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken

TG IU / Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Info strømforbruk

Strøm: Ca. 15-20 000,- kWh.

Polisenummer

7100905

TV/Internett/Bredbånd

Internett/tv: ca. 700,- til 1200,- pr mnd.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Forsikring: Boligforsikring Villa, årlig sum kr. 8208,- (Fullverdiforsikret.)

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600)
Oppgjør (Kr.3 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 900 000,-) (Kr.252 800)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Totalt kr. (Kr.284 785)

Visning

Kontakt megler

Produktnr: 1B6B8782-4414-4E7A-A29B-EA2296B1D077 Kategori: