Kirkebukta / Kragerø

Ytre Strandvei 36

Prisantydning
6 800 000 kr
Omkostninger
182 370 kr
Andel fellesformue
18 761 kr
Totalpris
6 982 370 kr
Felleskostnader
2 661 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
19 992 kr / år
Byggeår
2017
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 4-roms selveierleilighet med 2 bad, fantastisk sjøutsikt, solrike uteplasser, heis, garasjeplass og båtplass.

Om eiendommen

Innhold

2. etasje: Entré, gang, bod/teknisk rom, 2 bad, 3 soverom, stue og kjøkken.
Annet: Bod på ca. 5 kvm i fellesareal.

Standard

Entré
Leiligheten har en innbydende entré med eikeparkett på gulvet og lysmalte vegger. Det er plass for kommode, hylleløsning eller lignende, og det er også direkte tilgang til bod/teknisk rom.

Stue og kjøkken
Leiligheten har stue og kjøkken i en moderne, åpen løsning - et nydelig rom med lysmalte vegger og enstavs eikeparkett av typen Alaska. Rommet har store vinduer på flere sider, noe som gir et flott gjennomlys, og det er i tillegg utgang til uteplass på to sider. Fra flere av vinduene er det nydelig sjøutsikt, og utsikten kan også nytes fra begge uteplassene.

En lekker kjøkkenøy skaper et naturlig skille mellom stuedelen og kjøkkenet, og stekeovn og induksjonstopp er integrert i øyen. Over kokesonen er det en fritthengende ventilator. Innredningen har hvite, glatte fronter og heltre benkeplater med underlimt oppvaskkum. Det er downlights under overskapene, og det er også downlights i taket. Alle hvitevarer på kjøkken er integrert.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har to flislagte bad, begge med gulvvarme, veggmontert toalett og praktisk innredning. Innredningen består av en heldekkende servant med hvite underskap, og over servanten er det speil. Det ene badet har opplegg for vaskemaskin, samt dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det andre badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet og har dusjhjørne med regnfallsdusj, hånddusj og innfellbare glassdører.

Soverom og garderobe
Det er tre fine soverom i leiligheten, alle med enstavs eikeparkett og lysmalte vegger. Det ene soverommet benyttes i dag som kontor, og hovedsoverommet har eget bad og nydelig sjøutsikt. To av rommene har tilhørende garderobeskap. Ellers har leiligheten gode lagringsmuligheter i innvendig bod/teknisk rom og i lagringsbod i fellesareal.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 117 kvm Sekundærrom: 11 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller/Bod 5 m²  - 2. etg. 112 m².
P-rom inkl: Gang, stue, kjøkken, spisestue, 3 soverom, 2 bad.
S-rom inkl.: Bod, teknisk rom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2017 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme, og det er varmekabler på badene. Både varmt forbruksvann og vann til oppvarming kommer fra felles anlegg. Leiligheten har også balansert ventilasjon, samt sikringsskap med automatsikringer.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Stor, moderne leilighet fra 2017.
- 4-roms i bygningens andre etasje.
- Leiligheten ligger rett ved vannet.
- To flotte uteplasser med sjøutsikt.
- Uteplassene har gode solforhold.
- Felles takterrasse med sittegrupper.
- Båtplass medfølger leiligheten.
- Fantastisk beliggenhet i Kirkebukta.
- Gangavstand til Kragerø sentrum.
- Parkering i felles garasjekjeller.
- Her er det montert lader for elbil.
- Leiligheten har en god planløsning.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Store utsiktsvinduer mot sjøen.
- Utgang til begge uteplassene fra stue.
- Lekkert kjøkken med kjøkkenøy.
- To bad, ett tilhører hovedsoverom.
- Ett bad har plass for vaskemaskin.
- Tre soverom, to m/garderobeskap.
- Innvendig bod og bod i fellesareal.
- Leiligheten har vannbåren varme.
- Varmt forbruksvann fra fellesanlegg.

Leiligheten er betydelig påkostet med tilvalg ved førstegangs kjøp. Derfor er dagens planløsning heller ikke i overensstemmelse med opprinnelig plan.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob U Ramberg den 20.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.


Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Claus Lian for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse Ytre Strandvei 36 i Kragerø kommune. Det er snø og isdekke på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, vindu/dører i yttervegg og verandaer som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til sameiet. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. TG:2 er gitt til radon. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Radon:
Usikkert område ifølge radon aktsomhet og det er ikke fremvist dokumentasjon på radonsperre. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig, eller utfør radonmåling.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Det er notert på egenerklæringsskjema fra selger at det er ladeboks på parkering i kjeller samt at økte strømpriser gir økning i felleskostnader.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Selger har innhentet informasjon fra sameie om at det har vært noe lekasje rundt ettermontert luftesjakt som går direkte mot butikken under. Lekasjen ble utbedret i 2019.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt område i Kirkebukta i Kragerø kommune, helt i sjøkanten litt utenfor sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, og det er gangavstand til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Spar og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder langs med bryggepromenaden. Nordraaks Mathus med utsøkt mat ligger litt opp i byen. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste bussholdeplass ligger ca. 200 meter fra boligen. I tillegg er det kort gangavstand til Kragerø ferjekai. Til sentrum er det gangavstand, mens ved å benytte bil tar det 15 min til Sannidal, 45 min til Porsgrunn og 45 min til Risør.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har to terrasser - en mot øst og en mot nordvest. Terrassen vendt mot øst har fantastisk utsikt mot båthavna og utover fjorden - her kan soloppgangen nytes sammen med dagens første kaffekopp. Glassrekkverk gjør at utsikten kan nytes både ute og innenfra, og det er god plass for utemøbler, grill med mer. Mot naboen er det satt opp levegg.

Den andre terrassen er vendt mot nordvest og har også glassrekkverk, samt god plass for utemøbler - perfekt for varme kvelder med ettermiddagssol og hyggelig selskap. I tillegg har bygningen en felles takterrasse med sittebenker.

Parkering

Det medfølger en parkering i parkeringskjeller. Her er montert elbil lader. I tilknytning til parkering er det også en bod tilhørende leiligheten. P-plassen leiligheten har til disposisjon er plass nr. 26. Gjesteparkeringene er merket formålet, og bruk omtales i husordensreglene. Sameiet dekker kostnad for brøyting, oppmerking og vedlikehold av gjesteparkeringene.
Rettighetshaver har kjøpt båtplass i Kirketukta som inkluderer rett til å benytte en båtplass i båtanlegget med bredde på 3,5 meter fra senter til senter på utriggere. I den signerte avtalen er rettighetshaver blitt tildelt plass nr. 70, men har fått byttet denne til plass nr. 37. Rettighetshaver har ikke rett på en konkret båtplass, men en disposisjonsrett til båtplass i henhold til inngått avtale. Det betyr (selv om det så langt som mulig skal unngås), at det kan bli nødvendig å bytte plass når det foreligger saklig grunn for det. Det betales for tiden en årlig felleskost for båtplass i anlegget på kr. 1.082,-.

Rettighetshaver plikter å melde seg inn i Kirketukta båtforening for både parkering og båtplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.05.2017. Ferdigattesten gjelder nybygg bolig- og næringsbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og næring, tilhører reguleringsplan Kirkebukta endring, datert 19.05.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Det opplyses fra kommunen at det er pågående regulering for en liten del nord på eiendommen. Gjelder Detaljregulering for felt B1 - Kirkebukta.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Leiligheten har installert vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Det er ingen tinglyste heftelser på eiendommen bortsett fra selgers pantedokument. Megler påser at dette blir slettet ved overdragelse til ny eier.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
2020/2143637-1/200 Bestemmelse om båtplass/bryggeplass 24.02.2020 21:00
rettighetshaver: Knr:3814 Gnr:32 Bnr:407 Snr:5.
Rettighetshaver har evigvarende rett til båtplass på gnr. 32, bnr. 408 i Kragerø kommune. Denne rettigheten kan kun slettes med samtykke fra rettighetshaver. Rettigheten er tinglyst og ligger vedlagt prospekt.

2016/361738-1/200 Seksjonering 22.04.2016
opprettet seksjoner: snr.: 5
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 110/1861
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Nei

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Inge odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Det vises § 5 i vedtekter og Husleielovens bestemmelser.
Husdyrhold skal godkjennes av styret, og skal ikke være til sjenanse for beboerne.
For øvrig ihht Husleielovens bestemmelser.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Sameiet har ikke forsikring mot felleskostnader. Dette betyr at alle andelseiere er solidarisk ansvarlige for øvrige andelseieres mislighold av felleskostnader eller usolgte enheter tilhørende sameiet.

Forretningsfører

Kragerø Bolig og Byggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 370,- (Omkostninger totalt) 6 982 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 992 pr. år Vann, avløp, renovason og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9.684,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Ca. 5-6 000 kWh. Forbruket vil variere ut i fra bruken av leiligheten. Forbruket gjenspeiler nok at nåværende eier reiser en del gjennom året.
TV: Kr. 430,- pr. mnd. Nåværende eier benytter parabol. Det ligger fiber fra AltiBox inn i leiligheten.

Felleskostnader

Kr. 2 661,- pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer

Det varsles en økning i felleskost p.g.a. bl.a. økte strømkostnader.
Felleskostnader for boligseksjonen dekker ytre vedlikehold av boligene (tak, vegger, vinduer, utgangsdør, verandadør, takrenner og nedløp) og vedlikehold av fellesareal, trappeløp og gangareal for boligseksjonen, utgifter til vedlikehold og drift av tekniske installasjoner i fellesareal. I tillegg utgifter til vaktmestertjenester, renhold fellesareal, forsikringer av bygget. I tillegg ligger kr. 600,- i forskuttert fjernvarme pr. mnd.
For ytterligere informasjon se vedlagte vedtekter.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 18 761,-.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ytre Strandvei 36, Gnr. 32 Bnr. 407 Snr. 5 i Kragerø kommune. Sameiebrøk: 110/1861

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0205

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0205. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 150) Tilrettelegging (Kr.19 900) Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 800 000,-) (Kr.170 000) Totalt kr. (Kr.216 135)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067429