ÅROSSANDEN

Ytre Åros 2T

Prisantydning
5 190 000 kr
Omkostninger
141 620 kr
Totalpris
5 331 620 kr
Formuesverdi
576 541 kr
Formuesverdi sekundær
1 921 803 kr
Felleskostnader
1 756 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 460 kr / år
Byggeår
2018
P-rom
125 ㎡
Bruksareal
130 ㎡
Tomteareal
4 570 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Unik 130 kvm leil på ett plan. 2 markterrasser - 2 bad - 4 soverom - 2 p-plasser i kjeller. Solrikt. Sjønær beliggenhet

Om eiendommen

Innhold

1.etasje: Gang, 4 soverom, 2 bad, vaskerom, stue, kjøkken og bod. 2 p-plasser i lukket garasjeanlegg og 2 boder.

Ytre Åros 2 T er en lys, moderne og romslig leilighet med praktisk plassering i første etasje. Leiligheten er opprinnelig 2 leiligheter, men ble i 2018 sammenslått og ombygd fra to til en stor leilighet. Fra leiligheten er det utgang til to herlige, skjermede markterrasser med sol fra tidlig ettermiddag til kveld. På fremsiden av boligen er det en usjenert uteplass med morgen- og formiddagssol. Asfaltert gangsti på baksiden er også en blindvei. Felleseiendommen har nydelige grøntarealer og i kort gangavstand finner du sjøen og Årossanden med badeplass. Med leiligheten følger fire garasjeplasser med el-billader på rekke i felles anlegg Leiligheten har en åpen og funksjonell planløsning som gir mulighet for et sosialt liv. Paletten er holdt i lette, delikate nyanser og materialvalget er av høy kvalitet i klassisk stil. Det er enstavs parkettgulv i stuen, mens både entré, bad og vaskerom er flissatt. Boligen består av en herlig stue i åpen løsning med et velutstyrt kjøkken i midten. Stuen har to moderne peisovner og biopeis på kjøkkenet. Pen kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre finnes fire gode soverom, romslig vaskerom, innvendig bod av god størrelse og to delikate bad med dusjkabinett. At badene og vaskerom er separat er en praktisk detalj de fleste vet å sette pris på. Boligen har også garderobeskap i entré og en romslig innvendig bod., samt 2 store boder innredet med skap/hyller i parkeringskjeller.

Leiligheten er ypperlig som helårsbolig såvel som sommerbolig eller for utleie på det blide Sørlandet. Ingen boplikt

Standard

Entré/gang/hall: Inngangspartiet ligger inntrukket med adkomst via hellelagt uteplass. Entreen på innsiden gir umiddelbart et godt inntrykk. Rommet har grå fliser på gulv med behagelig gulvvarme, hvitmalte vegger og downlights i himling. Et garderobeskap gir god oppbevaringsplass, og det er rom for andre oppbevaringsløsninger.

Kjøkken: Kjøkkenet er fra Strai  og er pent holdt i en klassisk stil som passer utmerket til leiligheten. Det takoppforede innredningen har hvite, profilerte fronter og benkeplate i mørk laminat med underlimt vaskekum. Innredningens plassering gir rikelig med skap- og benkeplass, samt en praktisk og funksjonell arbeidssone. Meget praktisk kjøkkenhalvøy med spiseplass som har mye skap og benkeplass samt en elegant bordpeis (biopeis) som skaper ekstra hygge. Kjøkkenet har integrert stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombiskap. Det er ventilator over kokesonen, downlights i himling.

Stue: Stuene med en del på hver side av kjøkkenet oppleves som lys, tiltalende og romslig med åpen løsning til kjøkken. Store vindusflater og terrassedører gir rikelig med dagslys fra to sider, og terrassene på utsiden blir en herlig forlengelse av rommet i sommerhalvåret. Lysmalte vegger, enstavs parkettgulv og glatt himling med downlights understreker den lette atmosfæren. Stuene lar seg enkelt møblere med sofagruppe, tv-løsning og spisebord. I begge hjørnene av stuene sørger en lekker peisovn for ekstra hygge og varme.

Bad/wc/ vaskerom: Boligen inneholder to delikate bad og et separat vaskerom. Badene har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og et smalt vindu som gir behagelig innslipp av dagslys. Den moderne innredningen består av heldekkende servant på hvit skuffeseksjon, høyskap, speil med overlys, veggmontert toalett og et pent dusjkabinett med skyvedører.
Vaskerom: Vaskerommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, sluk i gulv og hvitmalte vegger. Rommet har varmtvannsbereder, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe: Leiligheten har hele fire lyse og svale soverom med pent parkettgulv og hvitmalte vegger. Rommene har god plass for brede senger og rikelig med skapplass/ garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. garderobeskap i entré, en romslig innvendig bod i leiligheten og 2 disponible kjellerboder innredet med hyller.

Teknisk: Sikringsskapet har automatsikringer. Det er 2 varmtvannsberedere fra OZO hver på ca. 200 liter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 130 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 130  m²
P-rom inkl: Soverom , Soverom 2, Bad , Vaskerom , Stue/kjøkken/gang, Soverom 3, Soverom 4, Bad 2
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2018 i følge Kristiansand kommune.

Påkostning og modernisering

- Moderne 5 -roms leilighet i 1. etasje.
- Gjennomgående lys, usjenert, romslig og strøken leilighet på bakkeplan
- 2 garasjeplasser på rekke i kjeller med heis. Elbil lader
- Gode/ store, solrike, skjermede uteplasser (stensatte og plen) på bakkeplan (sol hele dagen)
- Flotte fellesarealer med sittebenker.
- Nydelig beliggenhet nær sjøen.
- Flislagt entré med garderobeskap.
- Åpen stue med enstavs parkettgulv og 2 ildsteder og biopeis på kjøkken
- Kjøkken med fullt integrerte hvitevarer.
- Varmekabler i alle rom (minus soverom)
- 2 delikate, helfliset bad med dusjkabinett.
- Separat vaskerom er meget praktisk.
- 4 pene soverom med skap.
- Romslig innvendig bod
- Lagringsplass i 2 boder med hyller i parkeringskjeller
- Stor felles sykkelbod med lås i parkeringskjeller
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Utvendig kaldt og varmt vann

Oppvarming

Elektrisk, varmekabel ( i alle rom minus soverom), vedovn i stue- 2 stykker en i hvert hjørne. Biopeis på kjøkken. Det er balansert ventilasjon i leiligheten. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 13.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Leilighet på bakkeplan i bygg fra 2016. Det var opprinnelig to leiligheter som ble ombygd og sammenslått i 2018. Arbeider er byggemeldt og godkjent. Leiligheten fremstår med god stand. Ingen vesentlige avvik registrert. Det er påpekt enkelte avvik på dokumentasjonskrav ut fra standard rapporten blir vurdert mot. Rapporten omhandler kun innvendige forhold. Utvendige forhold opplyses av eier å være sameiets ansvar med tanke på vedlikeholdsplikt. Tilhørende garasjeplasser, boder ol. er ikke kontrollert.
For øvrig må hele rapporten leses.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og naturskjønt boligområde på Årossanden i Søgne. Området er sentralt med nærhet til offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er ca. 3 km til Tangvall sentrum med butikker, spisesteder og flere kontorer for offentlige tjenester. Området er preget av vakker natur, med skjærgården, strand og båtliv så og si rett på utsiden av stuedøren.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Årossanden med nydelige strender og et oppvarmet saltvannsbasseng. Det er også kort avstand til Høllesanden og Kvernhusvannet, sistnevnte med badeplasser i ferskvann. Rundt vannet går en av kommunens mest populære turløyper som appellerer til turgåere, mosjonister og idrettsutøvere. Vannet er rikt på fisk og området har et yrende fugleliv.

Nygård barneskole ligger i gangavstand. Det er også kort vei til Tangvall ungdomsskole og flere barnehager. I området finnes fotballbane, sandvolleyballbane og flotte friområder med turterreng. Det er ellers kort vei til golfbane, ridesenter og fritidspark. Det er ca. 15 min kjøring til Kristiansand sentrum og ca. 25 min til Mandal som har alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Dyreparken i Kristiansand er et attraktivt turmål for
barnefamilier.

Tomt

Areal: 4 570 kvm, Eierform: Fellestomt
Iht seksjoneringen er tomten felles for sameiet.

Eiendommen har en nydelig beliggenhet i et svært naturskjønt område. Fra leilighetens stue er det utgang til deilige terrasser med hellelagt dekke, overbygg og skjermende vegg på siden. Markterrassene har god plass for møblement og gir en skjermet oase med sol fra tidlig ettermiddag til godt utpå kvelden. Terrassene vender ut mot et koselig friareal med hekk, plen og asfaltert gangsti. Her kan man "kan gå rundet rundt huset" .

På motsatt side av bygget ligger inngangspartiet, også dette med hellelagt uteplass. På samme side finnes også en stort, sosialt samlingspunkt med sittegrupper, samt sol fra morgen til formiddag. Felleseiendommen har også en fin lekeplass til glede for de minste, store grøntarealer og grillplass. Med gangavstand til Årossanden er sommerlykken sikret for både store og små.

Parkering

Det medfølger 2 garasjeplasser ( ved siden av hverandre )i felles anlegg.. El bil lader.

Iht husordensregler: Parkering er kun tillatt på de registrerte plassene i parkeringsanlegget. Gjesteparkeringsplasser skal kun benyttes av gjester til beboerne.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Tillatelse gitt 09.05.2018. To boenheter/ seksjoner sammenføyes. Det skal ikke  gjøres bygningsmessige endringer utover å åpne opp vegger mellom de to enhetene

Det foreligger ferdigattest datert 09.07.2018. Ferdigattesten gjelder : Sammenføying av to boenheter/ seksjoner

Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2019. Ferdigattesten gjelder Firemannsbolig.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Områderegulering for Ytre Åros Smesanden, datert 22.02.2012 .Med tilhørende bestemmelser. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommunedelplan for sykkel Søgne.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2015/793669-1/200  Erklæring/avtale  Tinglyst::  01.09.2015- Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  Org.nr: 982974011

Dagboknr.: 2015/835559-1/200  Erklæring/avtale Tinglyst: 11.09.2015 - Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS   Org.nr: 982974011

Dagboknr.: 2021/1581616-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk Tinglyst: 16.12.2021 - rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:420 Bnr:631

Dagboknr.: 2021/1581616-2/200 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  Tinglyst: 16.12.2021- Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011

Kopi av grunnboksutskrift fås hos megler, og må leses før det inngås midlertidig kjøpekontrakt.

Grunndata:
2020/119339-1/200  Omnummerering ved kommuneendring   01.01.2020 00:00 
 
2016/172986-1/200  Seksjonering   Tinglyst 29.02.2016 
opprettet seksjoner: snr: 21 formål: Bolig sameiebrøk: 642/32815
 
2018/1177428-1/200  Reseksjonering   Tinglyst 23.08.2018 21:00 
snr: 21. formål: Bolig Sameiebrøk: 1284/32815. Sammenslåing av seksjoner

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne med mindre dette er begrenset i vedtekter eller husordensregler.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Ingen begrensninger iht husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.
Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

View Ledger AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-)) 141 620,- (Omkostninger totalt) 5 331 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 460 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.
Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Renovasjon er inkludert i fellesutgifter

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.785,- pr. år 2021 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selgers kostnader til bla. strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring m.m kommer i tillegg. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Felleskostnader

Kr. 1 756,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Forsikring, renovasjon, strøm fellesarealer, service og vedlikehold heis og bygninger, lønn for renhold, vedlikehold utomhus, forretningsfører, revisjon mm.

Formuesverdi

Primær: Kr. 576 541,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 921 803,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ytre Åros 2T, Gnr. 420 Bnr. 638 Snr. 21 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 1284/32815

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger.
De følgende ting følger ikke med leiligheten,
- 4 stk. gardinstenger midt i vinduer på små soverom (ikke fastmontert)
- høvelbenk i kjellerbod
- hvit oppbevaringsmøbel i kjellerbod
- ikke fastmontert løsøre i kjellerboder
- bjørkeved i kjellerbod
- veggpynt på uteplasser
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-21-0156

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-21-0156. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.2 125) Annonsering Blink + Ukens Bolig Finn.no feb. 22 (Kr.8 344) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 190 000,-) (Kr.72 660) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.116 364)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3056454