Arendal Øst

Vollenetoppen 8

Prisantydning
1 350 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
900 000 kr
Andel fellesformue
13 235 kr
Totalpris
2 258 660 kr
Formuesverdi
474 441 kr
Formuesverdi sekundær
1 707 987 kr
Felleskostnader
6 263 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2009
P-rom
60 ㎡
Bruksareal
60 ㎡
Tomteareal
10 179 ㎡
Etasje
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Andelsleilighet på Vollene seniorsenter med Carport, heis og delvis overbygget veranda

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg. med heis- og trappeadkomst

Leiligheten ligger vendt ut mot nydelig natur på baksiden av bygget og inneholder: Entre med garderobe, delvis åpen kjøkken/spisestue og stueløsning, 2 soverom, hvorav det ene har direkte inngang til dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin. Bod like ved inngangsdøren og en bod i byggets U. etg.

Standard

Leiligheten er lys og fin har har gode kvaliteter. Her har vi parkett på alle gulv bortsett fra fliselagt baderomsgulv.

Malte flater på alle vegger bortsett fra bad med fliser.

Kjøkkeninnredning me dhvite slette froneter og laminat benkeplater. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, koketopp og kjøl/frys.

Hvit delikat baderomsinnredning med både over og underskap.

Hyggelig veranda som er delvis overbygget og med tilpasset levegg mot nabo. Her er det plass til å ha utemøbler under tak igjennom vinteren. Pen utsikt mot naturen i rolige omgivelse på baksiden av bygget.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje: 1. etg 60. m²  
P-rom inkl:  Stue/kjøkken, 1 soverom, bad/vaskerom, gang.
Kommentar: Lite soverom tilstøtende mot stue er ca 9,6 m3. Teknisk forskrift 1997 §10-31 (1) tilsier oppholdsrom skal være
minimum 15 m3.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Bod:
Bra: 5 m² - S-rom  5 m²
S-rom inkl: Bod

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med byggeforskriften.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Leie av hotellrommene er på kr. 600,- for inntil 3 døgn. Etter utleie belastes andelseier med kr. 400,00 for vask av hotellrommet, dette faktureres ved tilsendt giro. Utlån av hotellrom administreres av Vertskapet. Andelseier som låner hotellrom, er ansvarlig for å rydde rommet etter seg. Evt. skade som påføres rommets i utlånsperioden er andelseierens ansvar.
Leie av fellesstua er kr. 700,- pr. arrangement.

Det har blitt installert SMART måler i hver leilighet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 07.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten.
Leilighet fra 2009. Våtrom der sprekker i fuger overgang gulv/vegg ble registrert. Synlig klemring til sluk med smøremembran, dokumentasjon er ikke fremlagt på utførelse. Ved nivellering ble det ikke registrert fallforhold som tilsier rask avrenning mot sluk, manglende oppkant ved dør og høydeforskjell er mindre enn 25 mm. Brannslukningsapparat ble ikke registrert anlagt i leilighet. Pvc balkongdør der enkel justering av dør pga. går i karm er påregnelig.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 Store eller alvorlige tiltak:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Målinger viser lite fallforhold ca 10 mm fra dørterskel til sluk og ikke 1:50 lokale fallforhold 80 cm fra sluk. Videre nivellering viser motfall utenfor dusjnisje ved begge dører og ved eventuell lekkasje fra øvrige vanninstallasjoner vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Røykvarslere installert. Det var ikke synlig brannslukningsapparat i leiligheten på befaringsdagen.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Balkongdør med noe heng og går i karm.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Radon
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Etterfuget i overgang gulv/vegg i silikon fuge i dusjsone. Synlig sprekker i overgang gulv vegg silikon fuge utenfor dusjsone. Ukjent tilstand på underliggende membran.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. Manglende tettemuffe i kjøkkenskap på vannrør, tettemuffe anbefales anlagt.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Avtrekk der ble registrert og service på anlegget med rensking av rør anbefales.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

 

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum kjører man gjennom tunellen til Barbu, hold til Høyre ned mot togstasjonen og ta tredje vei ut av rundkjøringen og inn på Jens Gjerløwsvei. Følg veien forbi Barbu kirke og Solhaug aldershjem og hold rett frem når du kommer til Ingeborgdalen. Følg bakken litt opp og ta til høyre og inn til Vollenetoppen. Parker på gjesteparkeringen foran bygget. Gå inn hovedinngangen, og rett frem til heisen. Ta heisen opp i 2. etg og ta til venstre når du kommer ut av heisen. Følg korridoren rett frem, forbi der korridoren deler seg. Fortsett omrtent til midt på langsiden og det vil stå klistremerke med  Sørmegleren og velkommen til visning like ved siden av døren.

Beliggenhet

Vollenetoppen ligger sentralt og fint med gode bussforbindelser og kort vei til nærbutikk på Birkenlund og Barbu Kirke. Det er store fine uteområder og rikelig med parkeringsplasser. Det er ca 1,5 km til Arendal sentrum med snarvei gjennom tunellen ved jernbanestasjeonen i Barbu. Velholdt og hyggelig boområde med hovedsakelig eneboliger og en lavblokk i umiddelbar nærhet. Fine felles hage/uteområder. Rikelig med gjesteparkeringsplasser. Vollene seniorsenter har en stor fellesstue med kjøkken, garderobe og toaletter som brukes flittig til arrangementer for beboerne. Denne kan også benyttes til private selskaper om ønskelig. Seniorsenteret har trimrom i kjelleren med flotte apparater til fri benyttelse, og to ganger i uka samles de som ønsker å trene sammen. Det er også to hotellrom med bad som kan leies/lånes av venner/pårørende til beboerne.

Tomt

Areal: 10 179 kvm, Eierform: Fellestomt Asflaterte adkomstveier, steinsatt inngangsparti, store plenareal og meget pent beplantede blomsterbed.

Parkering

Parkeringsplass i carport nr. 216  Ellers stor felles parkeringsplass i front av bygget.

Borettslaget har klargjort for innstallasjon av ladeboks i alle carporter og garasjer.  Dette gjøres ved at det tegnes et ladeabonement hos OHIMA. CHARGING, som er leverandør av anlegget. Prisen på dette vil variere etter biltype, kjørelengde og lademønster. Styret kontakstes for nærmere informasjon om tegning av abonementet..

Det er ikke tillatt å lade fra vanlig stikkontakt , hverken i carport, garasje eller fra balkong.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.11.2009 . Ferdigattesten gjelder GNR. 507, BNR. 205 og 455. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig / offentlig tilhører reguleringsplan Del av Vollene, datert 30.03.2006. Planident: 2215r11. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Arealplaner under arbeid:
Plannavn: Gnr. 507, bnr. 720, Sjølyst
Planident: 09062018-1.
Formål: Formålet med planleggingen er å tilrettelegge for boligutbygging. Kunngjøringen kan også sees på www.staerk.no.
Planident: 2115r12.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1941/702-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
07.11.1941 

1941/779-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
29.11.1941 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/780-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
29.11.1941 Gjelder denne registerenheten med flere
 
1942/15-1/36  Best. om vann/kloakkledn.  
07.01.1942 rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:400  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/2006-1/36  Bestemmelse om veg  
27.07.1955 Bestemmelse om vann/kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1984/8346-2/36  Erklæring/avtale  
20.09.1984  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
2009/763204-1/200  Elektriske kraftlinjer  
12.10.2009  Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS  
Org.nr: 982974011Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

2016/720143-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
10.08.2016  Rettighetshaver:ARENDAL KOMMUNE  
Org.nr: 940493021
Bestemmelse om adkomstrett
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1879/900103-1/36  Bestemmelse om veg  
03.11.1879  rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:507 Bnr:205

Utleie

Utleie/ framleie av leiligheter er ikke tillatt uten styrets godkjenning. Unntak er framleie i rett opp -/ nedadstigende linje fra eier.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett.

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for andre (på grunn av vesentlig støy, aggressiv adferd, eller lignende) må ikke holdes i leilighetene. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets fellesareal. Det er beboers ansvar å påse at hunder ikke gjør fra seg i fellesarealene. Før husdyr/kjæledyr anskaffes skal søknad om dyrehold sendes til styret. Det er ikke lov å ha dyr inn på hotellrommene av hensyn til allergi. Se forøvrig husordensregler § 3 og dyreholderklæring.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 350 000,- (Prisantydning) 900 000,- (Andel av fellesgjeld) 2 250 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 2 258 660,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

  Kommunale eiendomsgebyr og eiendomsskatt for 2022 betales i sin helhet av
Vollene seniorsenter borettslag, Malmbryggen, Vestre gate 2, 4836 Arendal.

Eiendomsskatt

Kommunale eiendomsgebyr og eiendomsskatt for 2022 betales i sin helhet av Vollene seniorsenter borettslag, Malmbryggen, Vestre gate 2, 4836 Arendal.

Felleskostnader

Kr. 6 263,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter:
Renter på IN lån kr. 2 663,-
Fellesutgifter: Lønnskostnader, revisjonshonorar, årskontigent boligbyggelag, forretningsførerhonorar bbl., kommunale avg., kabel- tv, forsikring, vaktmestertjenester abbl, vedlikehold, elektrisk energi, andre driftskostnader kr. 3 600,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 900 000 pr. 30.10.22
Andel fellesformue kr. 13 235 pr. 30.10.22

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94957028939, Handelsbanken Norge NUF
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.10.2022: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 112
Saldo per 30.10.2022: 39 330 000
Andel av saldo: 900 000
Første termin: 30.12.2020 Neste avdrag: 30.12.2025 ( siste termin 30.09.2050 )
P.T. lån flytende rente
IN lån, kan innfris ved termindatp. Flytende rente, avdragsfritt frem til 30.12.25
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2025
utgjøre ca kr 3 000,00 per måned for denne boligen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 474 441,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 707 987,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vollenetoppen 8, Andelsnr. 44 Orgnr. 994787985 i Arendal kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp.
Medfølger ikke: Gardiner m/oppheng. Hylle i bod v/siden av.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0363

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0363. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 250 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 19.11.22 (Kr.8 900) Totalt kr. (Kr.84 295)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Varenummer: 3065247