Evje og Hornnes

Vingmyrvegen 11

Prisantydning
1 390 000 kr
Omkostninger
51 220 kr
Totalpris
1 441 220 kr
Formuesverdi sekundær
204 909 kr
Byggeår
1976
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
300 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte med innlagt strøm, vann og avløp - bilvei helt frem til døren og hyggelige uteområder

Om eiendommen

Innhold

Hytta har alt på ett plan og inneholder entré, teknisk rom, stue, kjøkken, 2 soverom, alkove, gang og bad. Utvendig bod med lagringsplass til ved etc. Romslig terrasse med delvis overbygd tak. Hyggelige uteområder med hage, bed og beplantninger.

Utvendig bod på 3 m².

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke helt med dagen bruk. Innvendig planløsning stemmer ikke helt med dagens løsning. Kjøkkenkrok er utvidet og det som fremkommer som "gjesterom, disp" på tegning fra 2011, er i dag bad. Det er heller ikke et eget toalettrom lenger slik det fremkommer av tegning. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Peis i stue og varmekabler på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på tomten.

Beliggenhet

Fint beliggende helårshytte i naturskjønne omgivelser, både sommer og vinter. Hytta ligger på usjenert tomt, ca. 450 meter over havet i etablert hytteområde på Abusland. På vinterstid kjøres det opp skiløyper i området av Espetveit Løypelag. Det er gangavstand til flere fine bade- og fiskevann i området på sommerstid, samt gode forhold for bærplukking på høsten. Det er ca. 20 minutter til Evje sentrum med en rekke fasiliteter. Her finner man blant annet flere dagligvarebutikker, butikker, bakeri, apotek og vinmonopol. Evje byr også på en rekke gøyale aktiviteter for hele familien.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av hyttas alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg eller for utslippstillatelsen.

Vei, vann og avløp

Hytta har innlagt privat vann og avløp. Det er vann fra borehull og septiktank. Avløp fra toalett går til septik, mens gråvann går direkte til grunnen. Dette er ikke en godkjent løsning. Det foreligger utslippstillatelse, men vilkåret i denne er at alt avløp går til septik. Slik er det ikke i dag. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuelle pålegg eller søknader påhviler kjøper. Det må påregnes kostnad for tømming av septiktank. 2 108,-. Privat vei. Kostnad til vei inngår i velavgiften.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsformål, tilhører reguleringsplan "Krossmyran", ikrafttredelse 18.06.1973. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/29/2/3:
25.05.1976 - Dokumentnr: 101499 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 600
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere


04.09.2023 - Dokumentnr: 953580 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


01.01.2020 - Dokumentnr: 120769 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:29 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


30.09.1996 - Dokumentnr: 14951 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4219 Gnr:29 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4219 Gnr:29 Bnr:100
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-))

51 220,- (Omkostninger totalt)

Info eiendomsskatt


Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 1976 og senere tilbygget i 2011 med alt på ett plan. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje eller med kommenterte avvik. Det er skiftet vinduer i den eldste delen av hytta i 2019, samt malt hytta utvendig i 2021.

Hytta har overbygd inngangsparti og romslig gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Fra gangen er det adkomst til teknisk rom med varmtvannstank. Hyggelige stue med plass til sofagruppe og spisebord. Peisen i stuen gir lun og god varme på vinterstid. Kjøkkeninnredning har malte fronter og laminat benkeplate. Det er frittstående hvitevarer uten avtrekk over komfyr.

Badet/toalettrom har fliser på gulv med varmekabler. Rommet er innredet med toalett, servantinnredning, dusjkabinett og ventilasjon fra vifte i yttervegg.

Det er 2 soverom i hytta. Ett stort soverom med garderobeskap og et mindre.

Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.

Det er lagringsplass under hytta, samt ført opp en liten bod med lagringsplass til verktøy etc.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 26.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte med alt på et plan som er oppført i 1976 og tilbygget i 2011. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje eller med kommenterte avvik. Rapporten må leses i sin helhet

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 40 mm høydeforskjell på gulv i stue.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Shingel er ikke helt fagmessig utført og det kommer opp noen pappspiker gjennom shingelen, nede ved takfoten.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Utvendig> Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Noen synlige skjevheter langs møne og takfoten.
Utvendig > Dører. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Dører med normal bruksslitasje, med tanke på alder.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassedekke og rekkverk med litt slitasje og behov for noe overflatebehandling samt at rekkverket er for lavt og det er råte i den ene stolpen.
Utvendig > Utvendige trapper. Overflater med noe alder og bruksslitasje.
Innvendig > Pipe og ildsted. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr.

Diverse

Eiendommen er forsikret i IF med polisenummer 4543911. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 3 433,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør ca. 4 220 kwh, ca. 16 000,-.
Det gjøres oppmerksom på at hytta er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift utgjør kr. 2 900,-. Dette inkluderer bl.a vedlikehold av vei og brøyting

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0057. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4219/29/2/3:
25.05.1976 - Dokumentnr: 101499 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 600
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere


04.09.2023 - Dokumentnr: 953580 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


01.01.2020 - Dokumentnr: 120769 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0937 Gnr:29 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


30.09.1996 - Dokumentnr: 14951 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4219 Gnr:29 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4219 Gnr:29 Bnr:100
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene utgjorde i 2022 hytterenovasjon kr. 2 087,- og feiing kr. 450,-.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende beiset panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med litt lufting fra gesims. Takrenner, nedløp, lufting og pipebeslag av plastbelagt stål og noe plast. Konstruksjonen har skråhimlinger på den eldste delen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Ja, 2019. Skiftet vindu. Byttet 3 bærebjelker under i 2023. Arbeid utført av faglært. Flatebygg AS utførte arbeidet.
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Bprett etter vann og septiktank.
19. Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? - Noen ganger mus på loftet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Produktnr: 0AF6E762-C546-45EC-9E53-E4B23183ECBA