Tollnes

Villumskås 25

Prisantydning
1 950 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
937 411 kr
Andel fellesformue
36 517 kr
Totalpris
2 896 271 kr
Formuesverdi
686 578 kr
Felleskostnader
7 383 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2009
P-rom
71 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
5 151 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

VISN 31.05Trivelig 3-roms leilighet i 2. etg beliggende i rolige omgivelser med kort vei til sentrum. Carport medfølger.

Om eiendommen

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje og er en del av en 4-mannsbolig tilknyttet Villumskås borettslag. Leiligheten har tilkomst via utvendig trapp med et hyggelig uteparti. Bygget ble ferdigstilt i 2009 og har lite vedlikehold.

Ved første møte går man inn et vindfang med plass til ytterklær og sko. Gangen har flisbelagt gulv med varmekabler. Videre inn har leiligheten gjennomgående lyse og pene overflater med 3-stavs parkett og slette vegger. Stuen har en fin planløsning med sofa krok og god plass til spisegruppe i eget hjørne. Her kan det settes opp en lettvegg dersom man trenger det ekstra soverommet. Stuen har utgang til en vestvendt balkong på 9 kvm med nydelige solforhold.

Det er åpen stue- og kjøkkenløsning hvor innredning har slette fronter og laminert benkeplate. Det er stålkum i benk med ett grep blandebatteri, og fine flisplater under overskap. Kjøkken har opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr som medfølger i handelen.

Romslig og flisbelagt bad med varmevarmekabler i gulv. Badet har en god størrelse og inneholder toalett, dusjkabinett, vask med innredning og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Leiligheten har 2 soverom hvorav et er noe større og med god plass til dobbeltseng. Rommet har stort garderobeskap som medfølger i handelen.

Det medfølger en utvendig bod samt en carport med mulighet for opplegg til el-billading.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 71 kvm. Bruksareal: 74 kvm.

P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.
S-rom inneholder: Bod.

Veranda på 9 kvm.

Tilknyttet bod i felles bodbygg.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Det er varmekabler på bad og i vindfang, peisovn i stue og forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Til informasjon er det planlagt å bygge 4 bygg på naboeiendommen gnr. 221 og bnr. 2267. Bygningene vil ikke være skjermende for solforhold og vil bli bygget på baksiden av borettslagets eiendom.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 21.04.23 12:19, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Gulv uten fall og manglende oppkant ved dørterskel.

TG2:
- Utvendig > Ytterdør
- Utvendig > Veranda
- Innvendig > Overflater gulv
- Innvendig > Radon
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Velkommen til Villumskås 25!
Leiligheten ligger i svært rolige omgivelser på Bjørnstad i Skien med korte avstander mellom begge byer. Området beskrives som attraktivt og sentral med gangavstand til skoler, barnehager, dagligvareforretning og idrettsanlegg. Fra området er det ca. 7 km til Skien sentrum og 3 km til Porsgrunn sentrum. Gode bussforbindelser med hyppige avganger langs hovedveien i gåavstand. I tillegg kan området tilby flere fine tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet.

Tomt

Areal: 5 151 kvm, Eierform: Fellestomt

Stor og fin fellestomt med grøntarealer og lekeplass. Her får man følelsen av å bo på et tun i rolige omgivelser, selv om eiendommen ligger svært sentralt til mellom Porsgrunn og Skien.

Parkering

Leiligheten har tilknyttet carport som medfølger salget. Forøvrig er det godt med gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for 2 stk. firemannsboliger datert 18.05.2009. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Lassejordet", datert 03.05.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen datert 16.06.2016 er avsatt til:
- Nåværende boligbebyggelse
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Kommunedelplan for trafikk - Tollnesområdet datert 03.05.2007.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: PLANID: 2021001 Ny Rv 36. Riksveg 36 har en sentral rolle i hovedvegsystemet i byområdet. Ny rv. 36 planlegges for hele strekningen fra ny E18 i Skjelsvikdalen til Skyggestein for å sikre helhetlig løsning for byområdet. Kontakt megler for mer informasjon, eller sjekk planen på kommunen sine sider.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Om borettslaget

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen ifølge borettslagets husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 950 000,- (Prisantydning) 937 411,- (Andel av fellesgjeld) 2 887 411,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 2 896 271,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 7 383,- pr.mnd.

Fellesutgifter inkluderer:
Renter: Kr. 3 379,-
Renter: Kr. 25,-
Avdrag lån: Kr. 291,-
A konto strøm: Kr. 70,-
Pipe, feiing og tilsyn: Kr. 40,-
Felleskostnader lik - alle: Kr. 20,-
Felleskostnader: Kr. 3 366,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer følgende: Kommunale avgifter, forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, strøm fellesareal og kabel-TV og internett fra Canal Digital.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 937 411
Andel fellesformue kr. 36 517

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12120267807, DNB BANK ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.04.2023: 4.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 147
Saldo per 18.04.2023: 13 130 000
Andel av saldo: 930 000
Første termin: 30.06.2010Neste avdrag: 31.03.2030 ( siste termin 31.12.2059 )

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 31.03.2030
utgjøre ca kr 1 211,00 per måned for denne boligen

Lånenummer: 16362173160, DNB
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.04.2023: 4.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 18.04.2023: 130 698
Andel av saldo: 7 412
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 31.03.2025 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 686 578,- for år 2021. Sekundær: Kr. ,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Villumskås 25, Andelsnr. 3 Orgnr. 993979988 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Hvitevarer på kjøkken.
 
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0074

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0074. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 35.000,-, Tilretteleggingshonorar kr 10.900,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3060737