Åmli

Vikstøyl hyttegrend 130

Prisantydning
900 000 kr
Omkostninger
38 970 kr
Totalpris
938 970 kr
Formuesverdi sekundær
239 505 kr
Byggeår
1978
P-rom
56 ㎡
Bruksareal
66 ㎡
Tomteareal
1 169 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende hytte med nærhet til bade- og fiskevann - skiløyper på vinterstid - fin utsikt og hyggelige uteområder

Om eiendommen

Innhold

Hytta har alt på ett plan og inneholder 2 soverom, sovealkove (tidligere bod, ikke godkjent soverom), stue og kjøkken i åpen løsning, samt toalettrom. Det er utgang til veranda fra stue. Det er ellers romslig terrasse over to plan. Frittstående bod med lagringsplass til ved. skiutstyr etc.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Det er innbygget entre og bod er brukt som sovealkove, det ene soverommet er gjort om til toalettrom med dusj. Sovealkoven er ikke et godkjent soverom. Sovealkove er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis bod/entré. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Åmli kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger for bod i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Oppvarming

Vedovn og gassovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er parkeringsplass med plass til 2 biler, ca. 100 meter fra hytta. Det foreligger ingen tinglyst avtale for parkering.

Beliggenhet

Hytta ligger i et etablert hyttefelt bestående av ca.130 hytter. Det er felles privat vei opp til feltet, og det er etablert en stor, felles parkeringsplass for området. Hyttene er sentrert rundt Øvre Fugletjønn, som er et fint bade- og fiskevann. Rundt det ene vannet er det laget felles grillhytte og badeplass. Området byr ellers på fint turterreng. Langs Bogenveien finnes to store vann, Standvann og Vikevann med mulighet for fiske. Tur til Vardeheia med fjellterreng anbefales. Ellers mye bærterreng og sopp i området. Vinterstid er det oppkjørte skiløyper på ca. 5 og 9 km i nærheten av hytta. Det er ca. 45 min kjøretur til Gautefall alpinsenter med alpinbakker og flotte skiløyper. Dagligvarebutikk, bensinstasjon, apotek og bakeri er blant fasilitene man finner i Åmli sentrum, ca. 20-30 minutter fra hytta.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av hyttas alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Hytta har ikke innlagt vann eller avløp. Det er vann fra borehull på utsiden av hytta. Her er det tilgang på vann hele året. Toalettrom i hytta med Jets-toalett. Gråvann går til tank. Privat vei. Pliktig medlemskap i veilag. Se jordskifte. Årlig kostand til vei utgjør kr. 200,- + velavgiften.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til delvis byggeområde og friområde, tilhører reguleringsplan "Vikstøyl hyttegrend" datert ikraftredelse. 08.01.1970. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Området til høyre for stor felles parkeringsplass er under utvikling og utbygging.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/24/94:
05.07.1979 - Dokumentnr: 5731 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om hugst m.v.
Overført fra: Knr:0929 Gnr:24 Bnr:66 Fnr:25

27.09.2007 - Dokumentnr: 774337 - Jordskifte
Sak nr. 03/2003-19.00 og 14/2003-09.00 - Homdrom
Overført fra: Knr:4217 Gnr:24 Bnr:94 F
Gjelder denne registerenheten med flere

11.01.2016 - Dokumentnr: 23371 - Bestemmelse iflg. skjøte
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

31.08.2023 - Dokumentnr: 937381 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

17.11.2015 - Dokumentnr: 1072678 - Festenummer gitt bruksnummer
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:24 Bnr:66

17.11.2015 - Dokumentnr: 1072678 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:0929 Gnr:24 Bnr:66 Fnr:25


01.01.2020 - Dokumentnr: 1474368 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:24 Bnr:94

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
22 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 900 000,-))

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen pr. 2023.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta har alt på ett plan og er oppført i 1978. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes rehabilitering av overflater og bygningsdeler med kommenterte avvik i tilstandsrapport. Det er lagt nye gulv og beiset/malt overflater på soverommene ila de siste årene. Det er satt opp ny panel på bad.

Hytta har delvis overbygd terrasse og inngangsparti. Gangen har god plass til å henge fra seg yttertøy. Fra gangen er det adkomst til sovealkove. Rommet var tidligere benyttet som bod og er derfor ikke et godkjent soverom, men benyttes som ekstra soveplass ved behov.

Stue og kjøkken er i praktisk åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har malte fronter og laminat benkeplate. Det er frittstående hvitevarer, uten ventilator over komfyr. Hvitevarene er på gass. Hyggelig stue med vedovn som gir lun og god varme på vinterstid. Det er plass til sofagruppe og spisebord i stuen. Det er utgang til veranda fra stue.

Badet er pusset opp i 2020/2021. Rommet har utslagsvask og Jets-toalett. Det er også dusj med elektrisk pumpe.

2 soverom i hytta med familiekøyesenger og dobbeltseng. Det er pr i dag 7 sengeplasser i hytta.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 11.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte med alt på et plan som er oppført i 1978 med tilhørende bod. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes rehabilitering av overflater og bygningsdeler med kommenterte avvik. Rapporten må leses i sin helhet

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Det er ikke registrert noen avvik med TG3.

TGIU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Hytta har ikke elektrisk anlegg, annet en enkelt opplegg fra solcelle.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. Takplater er ikke helt fagmessig utført og har noe skader og avvik.
Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takrenner, nedløpsrør og beslag fra byggeår, med noe skjevheter og mindre skader.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er noe vedlikeholdsbehov av utvendig overflater. Utvendige overflater har normal slitasje og med stedvis oppsprekking av kledningsbord i tilknytning til veggfoten samt vridninger i noen bord.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer med normal aldersslitasje med tanke på alder.
Utvendig > Dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dører med noe bruksslitasje og mindre skader.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Terrassedekke og rekkverk med litt slitasje og behov for noe overflatebehandling samt at noe bord bør byttes.
Utvendig > Utvendige trapper. Noe råte i rekkverk.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 25 mm stue-sov og litt svikt i gulver.
Innvendig > Pipe og ildsted. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning med noe alders og bruksslitasje.
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Utstyr er ikke funksjonstestet og arbeider er utført av tidligere eiere som egeninnsats.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Pilarer av varierende utførsel og kvalitet med manglende fuktsikring av Leca på noen pilarer.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Tryg med polisenummer 7148639. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 5 468,-.
Hytta har ikke innlagt strøm, men enkelt solcelleanlegg.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift utgjør kr. 2 200,- og inkluderer velforeningskontigent og veiavgift Homdromsveien.
Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse. Hytta selges møblert med unntak av personlige eiendeler.
Det ble søkt om tilbygg som skulle inneholde 2 soverom i 2019. Tiltaket ble godkjent, men aldri bygget. Tillatelsen har nå gått ut på dato og er ikke gyldig lenger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0077. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4217/24/94:
05.07.1979 - Dokumentnr: 5731 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om hugst m.v.
Overført fra: Knr:0929 Gnr:24 Bnr:66 Fnr:25

27.09.2007 - Dokumentnr: 774337 - Jordskifte
Sak nr. 03/2003-19.00 og 14/2003-09.00 - Homdrom
Overført fra: Knr:4217 Gnr:24 Bnr:94 F
Gjelder denne registerenheten med flere

11.01.2016 - Dokumentnr: 23371 - Bestemmelse iflg. skjøte
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

31.08.2023 - Dokumentnr: 937381 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

17.11.2015 - Dokumentnr: 1072678 - Festenummer gitt bruksnummer
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4217 Gnr:24 Bnr:66

17.11.2015 - Dokumentnr: 1072678 - Overføring fra tidligere festenummer
Utgått festenr:
Knr:0929 Gnr:24 Bnr:66 Fnr:25


01.01.2020 - Dokumentnr: 1474368 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0929 Gnr:24 Bnr:94

Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon kr. 1 785,-. Dersom eiendomsskatt innføres igjen, vil denne utgjøre kr. 1 125,-.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående beiset panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gesims. Undertak av antatt takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med plastbelagte stålplater. Takrenner, nedløp og pipebeslag av plastbelagt stål og noe sink/bly. Noen gamle vinduer i stue, kjøkken og alkove. Nyere vinduer i soverom, men med gamle råtne sprosser og 2 nyere vinduer i stue og toalettrom fra 2010. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med noe varierende slitasje. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i malt treverk. Trapper av impregnert treverk og rekkverk av malt treverk. Se forøvrig tilstandsrapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

2. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? - Pusset opp, nytt panel, ny do, ny servant, satt inn dusj, gjort av forrige eier. Arbeid ble utført av ufaglært i 2020.
3. Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? - Lekkasje ved pipe i 2009. Byttet tak, feil utbedret.
4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Byttet vinduer, overbygg over verandaen. Arbeid ble utført av ufaglært i 2020.
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Borehullbrønn.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse
Produktnr: B2EF96EF-F9F8-4A8C-B73C-CCE4475B414B