Idyllisk v/Vikevannet

Vikeveien 31

Prisantydning
4 050 000 kr
Omkostninger
117 720 kr
Totalpris
4 167 720 kr
Formuesverdi
1 147 113 kr
Formuesverdi sekundær
4 129 607 kr
Kommunale avgifter
15 662 kr / år
Byggeår
1966
P-rom
188 ㎡
Bruksareal
217 ㎡
Tomteareal
1 304 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig på stor, solrik tomt og nydelig utsikt til vannet. Tilrettelagt for utleie. Landlig men sentralt.

Om eiendommen

Innhold

Enebolig over to plan, og har følgende romløsning:
1. etasje: Entré, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom, kontor, trapperom og bod.
Underetasje: Trapperom, kjellerstue, peisestue, bad, vaskerom, soverom, gang og 2 boder.

Standard

Entré
Det er separat adkomst til første etasje og underetasje, noe som er svært praktisk hvis det blir aktuelt med utleie. Entreen i første etasje er malt i en smakfull grønnfarge, som står godt til mørk laminat på gulv med varme. Rommet har også hvite garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter, naturlig plass til knagger på vegg og hvit ytterdør fra 2012.

Kjøkken
Ved stuen ligger det et velutstyrt og pent kjøkken fra 2019, som sammen med stuen skaper et flott, åpent oppholdsrom. Kjøkkenet har en bred barløsning som utvider arbeidsflatene betraktelig, og benken skaper også naturlig skille til stuen/spisestuen. I rommet er det downlights i himling, laminat på gulv (2021), samt fine nyanser av grått og hvitt på vegg.

Innredningen har hovedsakelig grå, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning, laminert benkeplate, oppvaskkum av metall. Knottene på innredningen er sortmalt i nyere tid, og fliser over benk er lysmalt. Videre har kjøkkenet komfyr og halvintegrert oppvaskmaskin som medfølger, samt ventilator over kokesone og nisje til kjøleskap.

Stue/spisestue
I første etasje har boligen en stor og tiltalende stue som ligger i delvis åpen løsning til kjøkken. Stuen har store vindusflater som gjør det ekstra lyst og trivelig, og mot øst er det fin utsikt til Vikevannet via tre vinduer fra 2020. Sentralt i rommet er det en klassisk peisovn som varmer godt, og det er utgang fra stuen til østvendt terrasse.

Rommet er pusset opp ved at veggene er malt, pipeløp er pusset og montering av nye lister. I tillegg er det laget større åpning i vegg til kjøkken, samt montert en koselig sittebenk ved spiseplass.

Peisestue og kjellerstue
Store deler av underetasjen er innredet i 2022-2023, og her er det tilrettelagt for utleiedel med egen adkomst (enkelte rom er ikke omsøkt-/godkjent). Her har du en romslig kjellerstue med tilliggende peisestue av god størrelse. Deler av kjellerstuen kan f.eks. innredes til kjøkken, og rommet har to kjellervinduer, gråmalte vegger og laminat på gulv.

I peisestuen er det god plass til sofaløsning eller lenestoler. Rommet har trehvitt panel på veggene som gir et godt inntrykk, og på den ene langveggen er det en sjarmerende peis som gir mulighet for ekstra varme og hygge. Peisestuen har også to store vinduer, laminat på gulv, hvitmalte overflater ellers og trappeløp til første etasje.

Bad/wc/vaskerom
Badet i første etasje er utstyrt med tidsmessig innredning og dusjkabinett. Rommet har fliser på gulv med varme, lyse fliser på vegg i brystningshøyde og mørk våtromstapet over dette som er malt i nyere tid. Innredningen består av heldekkende servant, hvit skuffeseksjon, matchende høyskap og bredt speil med lys. Ellers har badet toalett og mekanisk avtrekk.

Bad 2
Badet i underetasjen er modent for modernisering, og har blå fliser på gulv med varme og lys våtromstapet på vegg. Rommet har også servant, hvitt servantskap, høyskap, speilskap med lys, toalett og dusjkabinett.

Vaskerom
Vaskerommet ligger også i underetasjen, og er utstyrt med to utslagsvasker av stål, opplegg for vaskemaskin, god plass til tørketrommel og sluk. Rommet er holdt i en trivelig blåfarge, og på gulvet er det epoxybelegg.

Soverom, kontor og garderobe
Eneboligen har tre romslige og fine soverom, med to i første etasje og ett i underetasjen. I første etasje er det også et hyggelig kontor som gjerne kan benyttes til barnerom. To av rommene er pusset opp i nyere tid, hvor rommet i underetasjen er innredet i 2023.

Soverommene er malt i moderne og behagelige farger, og har gode vindusflater som gir bra lysforhold på dagtid. Hovedsoverommet i første etasje har fin utsikt Vikevannet, og her er det også utgang til terrasse med morgensol. Det er montert garderobeskap på to av rommene, og boligen har gode lagringsmuligheter i tre innvendige boder.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 217 kvm Sekundærrom: 29 kvm.
Bra. pr. etasje.:
1. etg. (123 m²)
P-rom inkl: Entré , Gang , Soverom , Soverom 2, Bad , Kontor , Kjøkken , Spisestue , Stue , Trapperom.
S-rom inkl.: Bod.

Underetasje (94 m² )
P-rom inkl: Trapperom , Kjellerstue , Vaskerom , Gang , Soverom , Bad , Peisstue.
S-rom inkl.: Bod , Bod 2.


Garasje:
BRA/S-rom: 34 m².

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. I underetasjen: bod og hobbyrom er i dag innredet til stue, bad og soverom. Rommene er ikke omsøkt-/godkjent hos kommunen.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1966 i følge Holmestrand kommune.

Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med isolasjon i hanebjelkelag. Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Lakkert eller plastbelagt stål takrenner, nedløp og beslag.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning, hovedsakelig fra byggeår. Malt sist 2022.

Påkostning og modernisering

1978: Tilbygget større kjeller og stue. Tilbygget entré og bod.
1990: Nye takplater.
2000: Nytt baderom 1. etasje og ny 200 liter varmtvannsbereder.
2006: Varmepumpe i stue.
2012: Ny inngangsdør.
2014: Nytt hovedvanninntak.
2016: Ny pumpe i brønn.
2018: 2 nye stuevinder.
2020: 3 store stuevinduer med nytt 2- lags isolerglass. MDF plater på vegger. Ny kjøkkeninnredning.
2021: Lagt nye gulv (laminat) stue/kjøkken 1. etg.
2022: Nytt sikringsskap. Malt innvendig og utvendig.
2023: Innredet underetasje ferdig.

Oppvarming - Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad og i begge entreer. I tillegg er det peisovn og varmepumpe i stue, samt åpen peis i peisestue. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler/vindusspalter, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og ett bad. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en ca. 200 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
- Pipe og ildsted -
Siste dato for tilsyn: 19.09.18
Siste dato for feiing: 19.09.18

Status:
Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Denne gangs tilsyn er herved formelt avsluttet.

Diverse

* Mulighet for fiber men graving må da påberegnes. Kabelen ligger litt lenger opp i veien.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Fenger Grøn den 23.03.21, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Eldre bolig som mer tilbygget 1978 og oppgradert de senere år, fremstår normalt godt vedlikehold uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Selv om våtrommet automatisk blir TG3 fordi det er eldre enn 1997, er det allikevel ikke registrert svekkelser som tilsier baderommet ikke kan brukes videre slik det er.

TG 2:
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Utvendig > Taktekking
Det er påvist andre avvik: Taktekkingen er vurdert ut ifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på selve taktekkingen.
Utvendig > Nedløp og beslag
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Utvendig > Vinduer
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Utvendig > Vinduer - 2
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Utvendig > Vinduer - 4
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Utvendig > Dører - 2
Det er påvist andre avvik:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under
balkonger - 2
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder.
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje. Skjevheter på balkong.
Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje. Det forutsettes jevnlig besøk av
feier, og at det ikke foreligger noen bemerkninger fra
siste feierbesøk.
Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav.
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til
rekkverk i trapper.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
til rekkverk i trapper.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom
Det er påvist andre avvik:
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist andre avvik:
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det er påvist andre avvik:
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist andre avvik:
Eldre kobberrør har trolig mer enn halvparten av
forventet levetid.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på innvendige avløpsledninger.
Gjelder kun eldre støpejernsrør.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist andre avvik:
Vurdering er basert på alder.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering
er overskredet.
Det er utført drenerende tiltak på gårdsplass med
utgraving og endring av fall på terreng, samt
etablering av parkeringsplass med duk og grus 2021.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist andre avvik:
Alder og slitasje
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige avløpsledninger.
Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på septiktank.
Alder og slitasje. Septiktanken ble sist tømt 2022.
Tomteforhold > Oljetank
Det er opplyst om at oljetank er sanert, men
tilfredsstillende dokumentasjon mangler

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

* Stedvis salt/kalkutslag i kjeller på synlig grunnmur i boder.
* Ved mye regn har det kommet litt vann inn i møne på garasje.
* Er en eldre bolig å noe skjevheter er det, men ikke noe av stor betydning.
* Nytt sikringsskap med ny innmat, varmekabel i gang i kjeller. Mye nytt i kjeller utført av familiemedlem som er elektriker.
* Mye er gjort av familemedlemmer som er faglærte.
* Malt fasade. Ny platting er etablert.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige og idylliske omgivelser, like utenfor Hof sentrum i Holmestrand kommune. Du har én nabo rett over veien og to hyttenaboer nede ved Vikevannet, men ellers er tomten omkranset av et vakkert kulturlandskap med store jorder og skog. Samtidig er det gangavstand til Hof barne-og ungdomsskole, og ca. 2,5 km til matbutikk og bensinstasjon.

Ved skolen ligger Hof idrettsanlegg med kunstgressbane, grusbane og idrettshall. Ellers er det golfbane, lysløype, skiløyper og et mylder av turmuligheter i nærmiljøet. Vinterstid kjøres det opp skiløyper i nærområdet, og nærmeste treningssenter er i Hvittingfoss. Det er flere flotte turområder med merkede turløyper. Her kan man legge ut på toppturer og ta turen opp til Vestfolds høyeste fjell. 

Fra boligen er det bare 350 meter bort til Vikevannet. Rundt vannet går det en fin fiskesti, og vannet kan by på både abbor og gjedde. Ta gjerne turen til Vikestranda, en offentlig badestrand med stor gressplen, fiskebrygge og offentlige toaletter.

I området er det også flere vann, som Bergsvannet, Eikeren og Hajern. Frister det mer med saltvann er Sandebukta et herlig alternativ. Det er også populært å padle i vassdraget som strekker seg fra Hillestad i sør til Eidsfoss i nord.

Det er ca. 19 minutters kjøring til Sande med en av Vestfolds lengste kystlinjer og flere plasser hvor solen, livet og sjøutsikten nytes til fulle. Ta turen til vakre Eidsfoss, et levende historisk og kunstnerbasert samfunn. Gamle Eidsfoss Kro holder til i noen av de gamle arbeiderboligene til Eidsfoss Jernverk. Stedet er svært populært med sin lune, hjemmekoselige atmosfære - og muligheten for en kald forfriskning.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Hof og Joker Sundbyfoss. Legg gjerne turen til vakre Eidsfoss Landhandleri, som er Norges eldste. I tillegg er det kort vei til både Sande sentrum, Holmestrand, Drammen og Tønsberg, hvor man finner alt av bymessige fasiliteter.

Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Lillehof, som ligger ca. 1,5 km unna. Det tar ca. 19 min med bil til Sande stasjon, og det er kort vei til påkjøringsfeltene på E-18. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Hof sentrum, 10 min til Eidsfoss, 24 min til Holmestrand, 36 min Drammen, 38 min til Tønsberg og 46 min til Kongsberg.

Fra boligen er det fin sykkel-/gangavstand til Hof barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Sande og Holmestrand videregående skoler. Kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 1 304 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Eiendommen ligger i luftige og landlige omgivelser ved Vikevannet, og har fine uteplasser med fin utsikt til vannet og gode solforhold hele dagen. Den store tomten er på nesten 1,3 mål, og består av hage med plen, tujahekk og barkede arealer. Det er også flere grusede gårdsplasser på tomten, hvor den i forkant av boligen er gruset på nytt.

Ved inngangspartiet er det en nyere platting på ca. 30 kvm, som har gode solforhold fra ca. klokken 10-22. Uteplassen har god plass til hagemøbler i hyggelige omgivelser, og deler av den kan skjermes med markise ved behov. Fra hovedsoverom og stue er det utgang til en østvendt terrasse på ca. 34 kvm, og her kommer den fine utsikten virkelig til sin rett.

Parkering

Det er parkering i frittstående dobbelgarasje, samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av bygning på eiendommen i kommunens arkiv.
Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden bygningen er fra før dette, betyr det at eiendommen kan benyttes uten ferdigattest.
Det foreligger godkjente byggetegninger, datert 3.10.65.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen (24.2.2015) er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet privat vei og vann. Eiendommen har septiktank/slamavskiller.

Vurdering av eksisterende renseanlegg:
Anlegget opplyses å ha klare mangler og klarer ikke dagens rensekrav. Eier må forvente pålegg om å oppgradere deler av anlegget eller hele anlegget. Se vedlegg til salgsoppgave for ytterligere informasjon.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
1965/2693-2/27  Bestemmelse om vannrett  
25.11.1965 
rettighetshaver:Knr:3802 Gnr:203 Bnr:57

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.
Boligen er tilrettelagt for utleie av deler av egen bolig (se alternativ planskisse for underetasjen). Rom som stue, bad og soverom er ikke omsøkt-/godkjent hos kommunen.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 720,- (Omkostninger totalt) 4 167 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 662 pr. år

- Fordeling -
Renovasjon:
Kr. 3.900,00 inkl. mva pr år
Tilsyn og feiing:
Kr. 633,00 inkl. mva pr år
Eiendomsskatt:
Kr. 8.134,00 inkl. mva pr år
Slamtømming:
2416,- per tømming
Tilsyn av avløpsanlegg:
579,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 8.134,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selger opplyser om følgende kostnader:
- Storebrand forsikring - 
Forsikringspremie (innboforsikring) pr. år kr: 9912,- (husforsikring).

- Strømforbruk -
Kraft og nettleie per år ca. 26000 kWh per år.

- TV-/Internett -
Kostnader ved Internett per mnd. Kr 1000,-
Selger har kun benyttet Apple tv og WiFi. 
Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement.

- Brøyting / Strøing -
Selger estimerer en kostnad på rundt 1800,- i året. Varierer utifra sesong, snømengde etc.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 147 113,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 129 607,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vikeveien 31, Gnr. 203 Bnr. 57 i Holmestrand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Taklampe fellesrom nede og taklampe på soverom nede. Ellers medfølger alle andre taklamper som er i huset på bilder/visning. Tv og veggfeste, trappegrind følger heller ikke med.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 56 99 91.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.


 

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-23-0016

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-23-0016. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler | Fagansvarlig Stian Dahlen Brændsrød, tlf. 90 56 99 91

Vederlag

Markedspakke (Kr.9 900)
Oppgjør (Kr.12 500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 290 000,-) (Kr.53 625)
Tilrettelegging (Kr.17 500)
Totalt kr. (Kr.95 110)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069165