Kristiansand

Vigvollåsen 8

Felleskostnader
5 571 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1976
P-rom
66 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Totalt bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
7 493 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Meget praktisk leilighet i 5. etasje i populær terrasseblokk - Nydelig sjøutsikt - Heis og p-plass i kjeller.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger nydelig plassert i 5. etg like ved heisen. Fra garasjeanlegget er det heis direkte opp til leilighetens etasje. Leiligheten ligger flott til med fantastisk utsikt mot Topdalsfjorden og Varoddbrua. Meget solrik terrasse med sol fra formiddag til sent på kveld sommerstid. Godt bomiljø.

5. Etg.: Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, bad, wc, soverom og spisestue, samt innvendig bod/garderoberom. Bod i 3. etg.

Meget funksjonsvennlig med heis, vaktmester og garasjeplass i lukket p-kjeller.

Store vindusflater i stue og spisestue mot den flotte utsikten!

For 8 år siden ble det i regi av borettslaget gjort større arbeid på blokken. Det ytre skallet ble skiftet med ny utvendig isolasjon, nye vinduer, dører og ventilasjonsanlegg i hver leilighet.

Leiligheten har kun hatt en eier!

Trenger oppussing!

Arealer med beskrivelse:
primærrom: 66 kvm, bruksareal: 70 kvm Sekundærrom: 4 kvm.
P-rom inkl.: Gang, toalettrom, bad, stue/kjøkken, soverom.
S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med luft til luft varmegjenvinning

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand, følg E-18 øst og ta av til Hånes etter Varoddbrua og Varoddtunnelen. Kjør forbi Randesund planteskole og ta til venstre inn mot Vigvollåsen. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Parkering

1 parkeringsplass i lukket parkeringskjeller medfølger. Automatisk portåpner og TV-overvåking. Garasjeplass er gunstig plassert i kort avstand fra heisen.

Det er i tillegg gjesteparkeringsplasser(medfølger 1 parkeringskort) på parkeringsplass foran blokkene i Vigvollåsen, samt noen få gjesteparkeringsplasser i Morellveien hvor man kan kjøre ned til blokkene for av og pålessing.

Beliggenhet

Terrasseblokken har en meget sentral og attraktiv beliggenhet på Hånes. Dette er et rolig boligområde med pent opparbeidet utearealer og nydelig utsikt over Båthavnen og Topdalsfjorden fra stue, kjøkken og terrasse. Fra terrassen kan man nyte de gode solforholdene til langt på kvelden.

Leiligheten har en meget god praktisk planløsning og er meget pen og godt vedlikeholdt. Fra garasjeanlegget tar man heisen direkte opp til leilighetens etasje.

Det er kort vei til butikk og bussholdeplass som tar deg retning sentrum, eller mot Sørlandssenteret via Rona. Det er kort kjøreavstand til Sørlandssenteret og Kvadraturen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.03.1976. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for fasadeendring og ventilasjon, datert 30.06.2014.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 253, Hånesområdet A og B, datert 17.12.73. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8676 - Erklæring/ Avtale. Tinglyst: 16.08.1974. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

1 490 000,- (Prisantydning)
349 638,- (Andel av fellesgjeld)

1 839 638,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

16 628,- (Omkostninger totalt)

1 856 266,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Det er gjort betydelige oppgraderinger i Borettslaget de siste årene. Det kan bla. nevnes:

Nytt ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning i tillegg til isoleringen gir en energiøkonomisk leilighet med et behagelig inneklima. Felles sykkelbod, hobbyrom, treningsrom, dekkhotell, bibliotek og vaskehall i borettslaget. Mer om bygningen:

Blokka har gjennomgått betydelig oppgradering noe som gjør leiligheten svært energiøkonomisk. Ny utvendig kledning (tegl), alle vinduer og verandadører er skiftet, ekstra isolasjon, individuelle ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Nye glassrekker på svalgangene, brannalarm, utelys, dørtelefon, bredbånd på fiber. Blokken og leiligheten er bygd om til lavenergiboliger klasse 1. For å få inn luft er alle leilighetene utstyrt med ventilasjonsanlegg med roterende gjenvinner. Dvs. at luft som suges ut av leilighetene smitter over varmen på vei ut og overfører 80% av varmen til luften som er på vei inn.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 20.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Andelsleilighet beliggende i 5.etasje i terrasseblokk som ble oppfør i 1976. Innvendig fremstår leiligheten i hovedsak som i fra byggeår og generell oppgradering, renovering kan påregnes av bla. innvendige overflater, kjøkkeninnredningen, toalettrommet og baderommet er i fra byggeår, samt røropplegget og hoveddelen av el-anlegget er i fra byggeår. Automatsikringer ble montert i sikringsskapet i 2006 og varmtvannsbereder på 107 liter i kjøkkenbenken i 2017. Borettslaget har oppgradert bygningsmassen utvendig i 2014, bla. utvendige fasader, skiftet ut vinduer og balkong døren i stuen og montert balansert ventilasjonsanlegg. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

TG3:
Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Bla. flisene har div. værslitasje, mose etc.

Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Innvendige overflater er i fra byggeår og parkettgulver ble lagt i 1998. Parkett-gulver har slitasje, merker bla.foran kjøkkenvasken, falming etc. i stuen og løse tapet skjøter etc. noen steder.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Kjøkkeninnredning i fra byggeår har div. slitasje, merker, bla. på fronter under vasken. Registrerte ingen lekkasjer på befaringen.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Det er avvik: Kjøkkenventilator i fra byggeår har div. slitasje

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Det er avvik: Toalettrommet er i fra byggeår og har vinyl belegg på gulvet med fotlister, malt strie på vegger og malt innvendig tak. Toalett og servant er montert og røropplegget er i fra byggeår. Blandebatteriet på servanten er skiftet ut og toalett i 2010. Toalett rommet har ventil i veggen men dørkarmen har ikke luftespalte for tilluft til rommet. Overlater har normal slitasje og det ble ikke målt unormale fuktverdier med fuktindikator på overflater i rommet på befaringen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer er montert i felles gang.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Diverse

Borettslaget har mange kvaliteter som beboere setter pris på. Det kan blant annet nevnes:

Kabel-Tv er inkludert i felleskostnadene. HD dekoder fra Canal digital.

Heis direkte opp til leilighetens etasje.

Ingen vaktmesterplikter.

Tirsdagsbil": som en del av vaktmestertjenesten settes det hver tirsdag ut en tilhenger hvor man kan legge ting som skal kjøres til avfallsmottaket.

Sykkelparkering i kjelleren.

Treningsrom og keramikkrom.

Det er organisert en dugnadsordning med dugnadsledere for hver blokk. Beboerne er velkommen til å delta i arbeidet med områdets forskjønnelse både ute og inne. Dugnadsarbeid lønnes etter styrets vedtak for timesats.

Vask av fellesareal (ganger/trapper) blir gjort av et rengjøringsbyrå etter avtale. Hver leieboer har ansvar for rengjøring av sin egen garasjeplass.

Mating av fugler på terrassen tillates ikke.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger:

På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. På sikt må vi utbedre rørsystemet og heiser. Men pr nå er dette ikke nødvendig. Både heiser og rørsystemet får sin nødvendige vedlikehold og oppgraderinger. Pr nå er det derfor ikke nødvendig med oppgraderinger.

Det gjøres særlig oppmerksom på at fullmektig ikke har bebodd boligen. Fullmektig har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0415. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8676 - Erklæring/ Avtale. Tinglyst: 16.08.1974. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP615847.9.1.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen selges med fullmakt. Fullmaktshaver har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være feil og mangler ved eiendommen som det ikke er spesifikt opplyst om. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

digital grunnpakke (kr.6 950)
oppgjør (kr.11 900)
panterett med urådighet brl - statens kartverk (kr.480)
provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 839 638,-) (kr.45 000)
tilrettelegging (kr.15 500)
eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - selger (kr.6 215)
totalt kr. (kr.86 045)
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: E1BFE7E8-6096-4AA9-8C80-655462A0ABB7 Kategori: