Kristiansand-Lund/Fagerholt/Gimlekollen/Kongsgård

Vigeveien 17B

Prisantydning
3 599 000 kr
Omkostninger
102 340 kr
Totalpris
3 701 340 kr
Felleskostnader
1 300 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1933
P-rom
153 ㎡
Bruksareal
153 ㎡
Tomteareal
837 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Kongsgård I/Vige-Lekker og romslig renovert 6-roms selveier med alt nytt innvendig-Garasje-Sentrumsnært

Om eiendommen

Innhold

Lekkert renovert leilighet hvor alt er nytt innvendig!  Det er nytt elektrisk anlegg, nytt røropplegg, samt ny drenering rundt boligen.

Hele leiligheten er totalrenovert innvendig. Beliggende sentralt i rolige omgivelser nær flott turterreng.

Felles inngangsparti mellom 1. og 2. etasje.

2. etg.: Gang, lys pen og romslig stue med plass for spisestue, lekkert kjøkken fra kvalitetsleverandøren Sørlandskjøkken med hvitevarer (komfyr og oppvaskmaskin) og spiseplass, lekkkert romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjkabinett, flott baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. 2 romslige soverom med garderobeplass.

3. etg. med egen inngang: Gang, lys pen og romslig stue med plass for spisestue, lekkkert romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjkabinett, flott baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. 2 romslige soverom med garderobeplass.

Bør sees!

Standard

Lekker leilighet som bør sees for å få det rette inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm

Bra. pr. etasje.: 2. etg. 90 m²  - Lofts etg.  63 m².

P-rom 2. etg.: Trapperom/gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
P-rom Loftsetg.: Loftstue, gang/garderobe, bad og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det gjøres imildertid oppmerksom på at det minste soverommet i loftsetasjen har noe lite målbart areal. Dette er benevnet som soverom ut i fra bruk av rommet på befaringen.

Byggeår og byggemåte

1933 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på begge bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Første etasje er godkjent med to boenheter. Andre etasje godkjent med to boenheter. Hver boenhet i 2. etasje har oppholdsareal på loftetasje/utvidelse av de to boenhetene i 2. etasje. Loftetasje skal ikke inneholde alle hovedfunksjoner for bolig. Dette var en forutsetning for vedtak hvor eiendommen fikk godkjent 4 "bruksenheter" se vedlagt dokumentasjon.

Felles berederrom.
Ventilasjon.

SEFRAK: Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 10.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Leilighet beliggende i 2.etasje og med innredet loftsetasje. Trebygningen ble oppført i ca. 1895 og renovert/seksjonert i 2020/2021. Leiligheten fremstår i god stand og vedlikeholdt. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Badet er laget helt nytt. Firma: Murmester Gøran Bardorff. Ble tettesjikt/ membran/ sluk oppgradert/ fornyet? Godkjent av Consult Gruppen, Alexander Karlsen.
Pkt. 10: Taket er reparert for mangler.
Pkt. 11: Reparasjon/sjekk av hele taket er gjort i 2021. Modell Møbler AS v/ Sondre Thomassen, tømrer.
Pkt. 12: El-anlegg: Helt nytt anlegg. Avitell AS. Det foreligger samsvarserklæring.
Pkt. 17: Planlagt tunell i nærheten, men ikke berørt av VV17 igølge Nye Veier.
Pkt. 21: Hele huset er renovert i 2020 og 2021. Consult Gruppen.
Pkt. 28: Nyrenovert bygg.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum. Følg E18 østover og ta av mot Ålefjær. Ta umiddelbart til høyre inn på Vigeveien og følg veien rett frem nedover til nr. 17 kommer på venstre side. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Beliggende i etablert og godt boområde på Kongsgård I, litt øst for Lund, ca. 3 km. fra Kristiansand sentrum. Fylkesmuseet, lekeplasser, sjøen, nydelig  friområde og turterreng med utsiktspost (Ringknuden) like ved. I  nærområdet finner man også busstopp, matbutikk med post i butikk - Meny Albert, Narviga Båthavn med badeplass og idrettsanlegg. Gode bussforbindelser til sentrum av Kristiansand med alle fasiliteter, UiA og Sørlandsparken. Kort vei til Vollevannet med sandstrand med meget gode bademuligheter.

Gang- og sykkeavstand til UiA (ca. 2 km. ) og Kvadraturen (ca. 3,5 km ).

Tomt

Areal: 837 kvm, Eierform: Fellestomt
Solrik balkong både i 2. og 3. etg. Stor felles solrik terrasse på garasjetak.

Parkering

1/2 del av dobbel garasje. Felles biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.05.2022. Ferdigattesten gjelder for gnr./bnr. 47/15 - ombygging, oppføring av to tilbygg/påbygg og bruksendring av loftetasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Industri, og tilhører reguleringsplan nr. 121 "Vige", datert 07.03.1962. Plan under arbeid: E18 E39 Ytre Ringvei. Plankontakt Syvertsen, 95 99 79 92. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1273. Tinglyst: 03.03.1962. Erklæring/avtale. Bestemmelse om kloakkledning. Rettighetshaver: knr: 4204, gnr. 47, bnr. 36.
Dagboknr.: 2539. Tinglyst: 15.05.1962. Erklæring/avtale. Bestemmelse om kloakkledning. Rettighetshaver: knr: 4204, gnr. 47, bnr. 36. 
Dagboknr.: 5814. Tinglyst: 05.11.1963. Bestemmelse om kloakkledning.
Dagboknr.: 5398. Tinglyst: 02.06.1973. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 5648. Tinglyst: 19.06.1973. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 5649. Tinglyst: 19.06.1973. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 2460. Tinglyst: 24.04.1974. Erklæring/avtale. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Det er kun en boenhet som selges. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Radonmåling

U

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett og husordensregler. Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forretningsfører

Vigeveien 17 as

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 599 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 970,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 599 000,-)) 102 340,- (Omkostninger totalt) 3 701 340,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9755,34 pr. år. Det gjøres oppmerksom på at dette beløpet gjelder for hele eiendommen (Gnr./bnr.: 47/15). Beløpet inkluderer eiendomsskatt og feie- og tilsynsavgift.

Felleskostnader

Ca. kr. 1 300,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter, renovasjon, felles bygningsforsikring og strøm i fellesareal.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Ikke fastsatt enda.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vigeveien 17B, Gnr. 47 Bnr. 15 Snr. 4 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 167/610

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0468

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0468. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 599 000,-) (Kr.53 985) Tilrettelegging (Kr.12 000) Totalt kr. (Kr.85 520)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3054841