Kristiansand-Kvadraturen

Vestre Strandgate 32

Prisantydning
4 790 000 kr
Omkostninger
132 890 kr
Andel fellesgjeld
51 401 kr
Andel fellesformue
2 458 kr
Totalpris
4 974 291 kr
Formuesverdi
648 391 kr
Formuesverdi sekundær
2 334 208 kr
Felleskostnader
4 442 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 342 kr / år
Byggeår
1985
P-rom
89 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
1 616 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Kvadraturen-Meget pen og romslig 3-roms selveier med flott utsikt og innglasset hagestue-Heis-P-plass i kjeller

Om eiendommen

Innhold

Meget tiltalende og romslig flott oppusset selveierleilighet i 4.etasje med vestvendt beliggenhet i bygg med heis som inneholder:

Gang med garderobeplass, stor og romslig stue med flott utsikt over havnebassenget og med god plass for flere sittegrupper og spisestue. Flott innglasset hagestue. Åpen kjøkkenløsning mot stue med lekker nyere kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, granitt benkeplater og praktisk kjøkkenøy med spiseplass, pent romslig flislagt bad/wc med dusjhjørne og baderomsinnredning, seperat flislagt toalett, seperat flislagt vaskerom med innredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og 2 store soverom hvorav hovedsoverom har skyvedørsgarderobe og soverom to har godt med garderobeskap.

1 bod i 5. etasje og 1 bod i kjeller.

Nye flotte gulv og nyoppussede tak og vegger i leiligheten.

Store vindusflater i front mot den flotte utsikten og flott innglasset hagestue med sol fra formiddag til kveld. De store vindusflatene gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Meget god og funksjonell romfordeling.

P-plass i kjeller med heis opp til leilighetens etasje.

Standard

Lys og pen leilighet med flott utsikt til byfjorden. Pent oppusset i lyse og trivelige farger med lekkert nyere kjøkken, nye gulv i det meste av leiligheten, samt nyoppussede tak og vegger. Sentral beliggenhet like ved Markensgate og med parkeringshus i 1. etg. Innglasset koselig og romslig vinterhage.

1 bod i kjeller og 1 på loft.
Heis.
Kabel TV/parabolanlegg.
Felles kjølebod på loft.
Callinganlegg med TV-kamera.
Ventilasjonsanlegg.

Bør sees!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 100 kvm

P-rom: Gang, bad, vaskerom, toalettrom, stue/kjøkken og 2 soverom.
S-rom: Innglasset balkong.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1985 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Heis.
Dørtelefon m/tv-skjerm
Vaktmester.
Overbyggede innendørs svalganger.
Bredbånd - eget abonnement og installering.

Det gjennomføres fortløpende renoveringsarbeider, men forventes ikke økt innbetaling fra seksjonseierne. 

Det gjøres oppmerksom på at boligen er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 29.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet med innglasset balkong beliggende i 4. etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 1986. Innvendige overflater er oppgradert de siste år og kjøkkeninnredningen er skiftet ut og er i god stand. Toalettrommet er i fra byggeår med normal slitasje, vaskerommet er pusset de siste år og baderommet er i fra byggeår. Renovering av baderommet kan påregnes, bla. ut i fra alder, mht. membraner etc. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Våtrom - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, nedløpsrør fra dusj.
Pkt. 14: Tettet igjen tidligere skyvedør fra kjøkken til vaskerom.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel adkomst fra Vestre Strandgate. (På hjørnet ved Henrik Wergelandsgate). Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget usjenert og godt beliggende i byggets 4. etasje med flott utsikt over havnebassenget. Urban beliggenhet like ved Markensgate med alle byens fasiliteter rett utenfor dørstokken. Markensgate har et rikt utvalg av butikker, diverse handelsvarer og alle fasiliteter, et yrende cafè-liv, samt alt bykjernen ellers har å tilby. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet med bl.a. Bystranda og Nupen anlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravnedalen.

Tomt

Areal: 1 616 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiertomt.

Parkering

Biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg i underetasje med heis direkte opp til leilighetens etasje. Ellers gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest datert: 15.06.2009. Ferdigattesten gjelder: Tilbygg.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 409, del av kvartal 13, datert 21.07.1983, samt plan nr. 1264, bestemmelser til kommunedelplan for Kvadraturen og vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp. Deler tank med 38 andre seksjoner.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 5644. Tinglyst: 19.04.1990. Erklæring/avtale. Rett til adkomst gjennom trappeoppgang som tilligger seksjon 4. Kan ikke avlyses uten samtykke fra eier av seksjon 13 og fra Kr.sand kommune.
Dagboknr.: 5645. Tinglyst: 19.04.1990. Erklæring/avtale. Rett til bruk av rom 312, inneholdende handicaptoalett, m.m. for samtlige næringsseksjoner i bnr. 1500.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter på 4204-150/450/0/1-20, rettigheter i eiendomsrett.
Dagboknr. 1213. Tinglyst: 23.01.1986. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om garasje/parkering.

Rettigheter på 4204-150/1133/0/1-12, 4204-150/1665/0/1-13, rettigheter i eiendomsrett.
Dagboknr. 17760-2 og 4/93. Tinglyst: 30.11.1988. Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver: Knr. 4204, gnr. 150, bnr. 1500, snr. 1-38. Bestemmelse om adkomst for restaurantgjester og restaurantansatte. Kjøreadkomst gjennom kjellerseksjon.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

Christiansholm Eiendom

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 790 000,- (Prisantydning) 51 401,- (Andel av fellesgjeld) 4 841 401,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 020,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 841 401,-)) 132 890,- (Omkostninger totalt) 4 974 291,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 342 pr. år inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift

Felleskostnader

Kr. 4 442,- pr.mnd.
Felleskostnadene blir betalt kvartalsvis. 

Felleskostnader inkluderer

Strøm i fellesareal, renovasjon, vaktmester, avsetning til renoveringsfond, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på felles lån, m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 51 401 pr. 31.03.22
Andel fellesformue kr. 2 458 pr. 31.03.22

Lånevilkår fellesgjeld

Bank: Nordea. Total lånesaldo: kr. 3.347.143,- pr. 31.03.22. Rentesats 3,7% pr. 12.04.22.

Formuesverdi

Primær: Kr. 648 391,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 334 208,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestre Strandgate 32, Gnr. 150 Bnr. 1500 Snr. 32 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 155/10000

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Selger

Alfred Johan Edvardsen's bo v/fullmektig Tommy Edvardsen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0198

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0198. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 000) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 841 401,-) (Kr.71 850) Tilrettelegging (Kr.14 500) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.109 270)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060415