Arendal Nord

Vestre Solbakken 13

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
103 370 kr
Totalpris
3 603 370 kr
Formuesverdi
942 055 kr
Formuesverdi sekundær
3 391 398 kr
Kommunale avgifter
22 912 kr / år
Byggeår
1967
P-rom
204 ㎡
Bruksareal
225 ㎡
Tomteareal
530 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

MEGET INNHOLDSRIK BOLIG I KJEDE MED VID UTSIKT- CARPORT OG GARASJE - VESTRE SOLBAKKEN

Om eiendommen

Innhold

Denne boligen har praktisk overbygget inngangsparti, så man kan gå "tørrskodd" til i carporten og videre til sportsboden.
1. etg inneholder, vindfang, stor entre, 3 soverom, gjestetoalett med håndvask, bad med badekar som har dyser og stor kjellerstue med verksted, bod og kjølerom like innenfor.
Trappegang fra entreen og opp til stor lys vinkel stue med peis og skyvedører ut til nydelig skiferplatting og hagen.
Kjøkken med spiseplass, mellomgang og vaskerom med praktisk utgang til skiferplattingen og hagen.
Videre er det trapperom inn fra spisestuen og opp til lloftsetasjen som har gang, kontor/kott, 2 soverom og bad.

Standard

Denne eiendommen er bygget i 1967, men totalrenovert i 1983 og påbygget en etasje. Det er hele tiden benyttet godkjente byggfirmaer, rørleggere og elektrofirmaer. Det er benyttet gode kvaliteter på utstyr og innredning.
Det er et fint skifergulv i vindfanget, tepper i entreen  og på alle soverommene, fliser på gulv i kjellerstue og på badet og murgulv i verksted/bod/kjølerom.
I hovedeteasjen er det parkett i stuen, belegg på kjøkken og i mellomgang og poxy på gulv i vaskerommet.
Loftsetasjen har tepper på gulv i gang,kontor/kott og fliselagt bad.
Veggene har hovedsakelig tapeter, tekstiltapet, panel og malt brystpanel på veggene. Fliser på vegger i begge bad og murpuss på noen vegger i kjellerstuen. Kraftig tømmerpanel som effektvegger på resterende vegger i kjellerstuen og bjelker i taket.
Rikelig med helttre kjøkkeninnredning med fliser mellom over og underskap. Integrerte hvitevarer som Gram koketopp, Gorenje stekovn, Samsung kjøleskap og Miele oppvaskmaskin. Kobberhette over stekesonen. God spiseplass foran vinduene som gjør det lyst og trivelig.  Meget praktisk mellomgang/anretning med skap og lagerplass før man kommer inn til vaskerommet med innredning, tørkeskap og utslagsvask, praktisk dør  så man kan henge klesvasken rett ut.
Store lysflatyer i stuen med skyvedør rett ut til skiferplattingen og den fine hagen. Lun god peis med orginal tredetalj.
Rikelig med garderobeskap i alle soverom i tillegg kott langs knevegger i loftsetasjen.
Badet i 1. etg har søylevask, dusjnisje og badekar med dyser. Gjestetoalett med håndvask.
Badet i loftsetasjen har heltre baderomsinnredning og både overskap og høyskap. Dusjnisje og wc.
Hovedsoveværelset i loftsetasjen er stort og luftig, innebygde skap og utgang til en liten "fransk balkong".
Lysekronen over spisestuen og hvit bokhylle i 1. etg er ikke med i denne handelen.
En meget innholdsrik bolig, hvor man kan være mange og likevel ha god plass og frie soner.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 225 kvm Primærrom 204 kvm. Sekundærrom: 21 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje. 89 m²  - 1. etg. 83 m²  - Loftsetasje. 53 m².
P-rom underetasje inkl: Stue , Vindfang , Gang , 3 soverom , Wc , Bad.
P-rom 1.etasje inkl: Vaskerom , Kjøkken , Stue , Trapperom.
P-rom Loftsetasje inkl: Bad , 2 soverom , Gang.
S-rom underetasje inkl.: Kjølerom , Bod , Kott
S-rom loftsetasje inkl: Kott/bad.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må
takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med
byggeforskriften.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: Vaskerom 1. etasje er lagt ut i tilbygg, utfra planløsning var dette planlagt på deler av kjøkken.

Garasje:
Bra: 17m² -  S-rom: 17 m²
S-rom inkl.: Garasje.
Det foreligger ikke tegninger

Enkel bod i tilknytning til carport:
Bra sekundær rom: 10 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1967 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Det er varmekabler i vindfang, entre og kjellerstue, samt i begge bad.
Panelovner og peis i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens christian Edvardsen den 04.11.22 14:53, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Eldre bolig fra 1967 påbygd med etasje i 1980. Taktekking med glaserte teglstein og papp tekking på påbygg, fuktmerker i undertak der videre undersøkelser av gjennomføringer anbefales og utettheter rundt takvinduer. Dreneringsrør til avløpsrør anbefales. Råteskader på kledning, rundt belistning vinduer ble registrert stedvis. Vinduer der sprekker i glass, punkterte glass, råte i karm ble registrert. Eldre balkong dører med råteskader. Terrasse over oppholdsrom i underetasje vurderes oppbygd som en risiko konstruksjon med hensyn til kondenseringsskader. Rom under terreng med utforet vegger der høyere fuktverdier ble registrert, tiltak med underetasje etter utført drenering/fuktsikring anbefales. Ved nivellering i etasje skille ble det registrert avvik utover standardens krav til godkjente måleavvik. Våtrom i sin helhet vurderes renoverings klare utfra manglende membran, fall forhold, alder på teknisk anlegg og skader. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet. Se forøvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Noe mangler på snøfangere i bakkant av bolig, generelt snøfangere montert. Lekkasjer rundt takvinduer som relateres til utettheter i beslag/bly der videre undersøkelser anbefales.

Utvendig > Vinduer:
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter.
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Dører - 2:
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.

Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.

Utvendig > Andre utvendige forhold:
Det er avvik: Synlig fuktgjennomgang i grunnmur som vurderes årsaksammenheng med manglende fuktsikring. Lukt av parafin, tilstøtende parafin tank som er sanert i henhold til dokumenter fremlagt undertegnede. Utvendig taktekking papp over carport og bod vurderes i dårlig forfatning og omlegging anbefales som strakstiltak. Tilstandsgrad 3 settes utfra fuktgjennomgang, manglende fuktsikring, lukt av parafin og behov for omlegging taktekking.

Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Det vil være påregnelig med fuktpåkjenning/skader i utforet vegger under terreng, kapillært oppsug grunnmur pga. mangler på fuktsikring/drenering. Utforet vegger under terreng vurderes som en risikokonstruksjon med erfaringsmessig høy skadefrekvens.

Våtrom > Generell > Bad:
Soilsluk rustne, ikke synlig slukmembran eller membran klemt til klemring. Rom under terreng avsnitt må sees i sammenheng der fukt ble registrert og vil være påregnelig med fuktskader (se rom under terreng avsnitt) Hullborring ble utført i tilstøtende bod og ble registrert høyere fuktverdier som tilsier vått. Sprekker i fliser ble registrert samt hulrom/løse. Våtrommet vurderes som renoveringsklart.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad:
Det er i hulltakingen påvist fukt/råteskader. Det ble utført hullborring i vegg mot terreng på vegg samt målt relativ luftfuktighet i inspeksjonsluke tilstøtende til dusjnisje. Fukt i bakenforliggende konstruksjonen som relateres til meget fuktig. Årsaksammeng vil normalt være kapillært oppsug og sviktende drenering da pga. betongvegg imellom dusjnisje og den utforede veggen mellom dusjnisjen/kjellerstuen.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom:
Rommet har kun naturlig avtrekk. Rommet har ingen ventilasjon.

Våtrom > Generell > Bad:
Sluk i dusjnisje, ikke synlig membran eller slukmembran. Synlig skader i fuger, hulrom under fliser. Ikke anlagt mekanisk ventilasjon. Totalrenovering av bad vurderes påregnelig utfra manglende membran, skader og alder på teknisk anlegg.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad:
Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Konstruksjonen har ikke synlig membran og tilstandsgrad 3 settes.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringskap i trappoppgang til loftsetasje med automatsikringer.

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Tomteforhold > Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Papptekking over vaskeromsdel preget av elde, bulkete og vurderes påregnelig med utbytting som strakstiltak.
Glaserte teglstein på hovedbygg, synlig fuktmerker i undertak, utettheter rundt takvinduer.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Utførelsen rundt tretrapp og terrasser kan medføre at vann driver inn. Dette øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Terrasse over boligrom utfra 1. etasje. Betongkonstruksjon som vurderes å være en risikokonstruksjon med hensyn til kondenseringsskader.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under
balkonger: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Ukjent oppbygning med utvendig terrasse der konstruksjonen vurderes som en risikokonstruksjon med hensyn til kondenseringsskader. Ikke synlig lufting i konstruksjonen og innredet rom i underetasje. Skader pga. utettheter i henhold til fremlagt skaderapport som er utbedret. Utvendig er utbedring utført på egeninnsats.

Innvendig > Overflater:
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Boligens underetasje med fuktproblematikk og tiltak vil være påregnelig. Maur og munkelus/skrukketroll ble registrert og vil være påregnelig med skader i bakenforliggende konstruksjoner i underetasje. Synlig fuktmerker på overflater ved vinduer på enkelte plasser som relateres til utettheter og videre undersøkelser må utføres for omfangsvurdering.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Treramme over peis, det er utført tiltak med jernplate
men vurderes ikke tilstrekkelig utfra brennbart matriell over. Eier har i ettertid av befaringen fjernet vedovn i underetasje og er plombert med jern plate, dette må mures igjen i tykkelse mursteinspipe.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom:
Overflaten har fuktskade. Fuktmerker på overflate, ved fuktsøk ikke høyere fuktverdier på befaringsdagen. Vil være påregnelig med renovering.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Synlig eldre bryter og utfra alder på varmekabler/bryter anbefales videre undersøkelser av elektriker.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom:
Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom:
Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Det er påvist skader på innredning.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner >Vaskerom:
Det er registrert symptom på fuktskader.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom:
Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner. Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Kjølerom er mot yttervegger og ikke synlig bygd som rom i rom. Rom under terreng avsnitt må sees i sammenheng der. Høyere fuktverdier i utforet vegger ble registrert.

Spesialrom > Teknisk anlegg > Kjølerom:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på kjøleaggregat. Undertegnede har ikke inngående kjennskap til anlegget, service og tilstandsvurdering må utføres av kjølemontør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er irr på rør. Fuktskader i spongulv i området rundt hovedstoppekran.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Anbefales anlagt lufteventiler i alle rom med bruksbelastning.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er registrert løs puss på muroverflater.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1.Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Svar: Ja. Bad 1. etg.:sopp/fukt i dusj Vaskerommet ok Bad i 3.etg.: sopp/belegg ? rundt kant i dusj ved gulkvet?

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
-Svar:Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
-Beskrivelse: Badet ble totalrenovert med membran i dusj og nye fliser på hele badet i slutten av 1980 tallet.
-Arbeid utført av:

2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
-Svar: Ja, ble lagt på membran i dusj før fliser.

2.2.Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Ja, husker ikke.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: I forbindelse med feil på rørsystemet i gaten utenfor huset ble alle tilførselsrør kontrollert og skiftet ut der det var behov. Bad/Kjøkken regelmessig kontrollert. Arbeid utført av: Kåre Vatne, rørlegger firma.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
-Svar: Ja, fukt i tak i kjellerstue og kjellerrom etter lekkasje fra terrasse, hage dør i stue.

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: lekkasje fra terrasse, Lekasje fra taket i garasjen.

7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja, fuktinntregning rundt pipe. Påsatt beslag rundt pipe og vannbord. i 2016 Diskusjon vedr peisen og dekorbjelke.
Denne er blitt oppgradert med stein helle på undersiden mot peisåpningen.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja, det er maur. i hagen. Rotter for mange år siden da vi hadde kompostdunk i hagen. Ingen rotter å se siden.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Flere ganger kontroll av EL-anlegg, sist 2021. se vedlegg NOR Tank: Juli 2020.
Arbeid utført av: Elektroentrepenøren og NOR-Tank.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, El kontroll ved flere anledninger av Elektroentrpenøren Kontroll av Parafintank : Nortank. Regelmessig kontroll av
Parafintank inne: Arendal varmesenter. Anlegget ikke i bruk de siste 5 år.

14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Svar: Ja, familiemedlemmer har selv stått for murerarbeid på terrasse 2022. Råd og veiledning fra BM. Også privat
husmaling gjennom årene.

15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
Svar: Ja.

15.2 Er tanken plombert?
Svar: Ja.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: Hele østveggen ny + pipehette og beslag på vannbord 5-6 år siden.
Arbeid utført av: Egil Paulsen (Jobber nå i Ternabygg).

23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Svar: Rapport vedr vannskade inne 2010 Rapport etter brann tilløp på kjøkken april 2021 Rapport etter vannskade i
kjellerstue/Kjellerrom 2022.

Tilleggskommentar:
Sprekk i 2 vinduer i første etg. i mellomrommet. Vinduer iskråtak i 3. etg kan være punktert?

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Følg hovedveien fra sentrum til Langskrysset. Hold til høyre og følg Nye Steinklevvei til Moltemyr skole, kjør forbi skolen og hold til høyre inn i Moltemyrsvingen. Ta til høyre inn på Vestre Solbakken, eiendommen ligger nå som nr. fem på din venstre hånd. Velkommen!

Beliggenhet

Høyt og fint beliggende i etablert barnevennlig boligområde nær Moltemyr skole. Det er lekeplasser, fotballøkke, badeplass og fantastiske turområder i nærområde. Gode bussforbindelser og dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet.

Tomt

Areal: 530 kvm, Eierform: Eiet tomtTomten består av asfaltert adkomstareal, fine skifertrapper opp til det overbygde inngangspartiet. Herfra kan man gå videre opp i hagen, som er lun og usjenert. Det er store plenareal og beplantninger, nydelig skiferplatting med markise over, så man kan skjerme seg litt fra de optimale solforholdene som denne eiendommen har. Det er pene beplantninger, busker og frukttre i hagen og ustynet er upåklagelig - man ser langt - og over havet og horisonten.

Parkering

Carport like ved inngangspartiet.
I tillegg er det oppført en garasje på fellesarealet like ovenfor  inngangspartiet og carporten. Denne eiendommen eier 1/8 del av dette fellesarealet og andre naboer har også tilsvarende ført opp garasje på fellesarealet. Garasjen er i forholdsvis enkel forfatning og selger har steinsatt det område som de benytter som parkering på fellesarealet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse
Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Siste delen av veien inn til disse eiendommene er privat, så brøyting og vedlikeholdskostnader må kunne påregnes
Arendal kommune vil pålegge alle abonnenter å installere vannmåler i løpet av de neste årene. Denne eiendommen har ikke innstallert vannmåler enda

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1966/4470-1/36  Bestemmelse om bebyggelse  
14.12.1966 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 370,- (Omkostninger totalt) 3 603 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 911,78 pr. år Vann og avløp kr 12 907,- , Renovasjon kr 4 435,- og Eiendomskatt kr 5 570,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5 570,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 942 055,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 391 398,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestre Solbakken 13, Gnr. 507 Bnr. 1133 og Gnr. 507 Bnr. 1269 i Arendal kommune. 1/8 del av Gnr. 507 Bnr. 1269, her står det en garasje med plass til en bil.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, Komfyr/stekeovn/koketopp, Oppvaskmaskin. Annet:Mikrobølgeovn.
Følger ikke med: Lysekrone i stue og hvit bokhylle på 1. soverom i underetg.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Snarlig overtakelse kan påregnes.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0358

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0358. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 500 000,-) (Kr.63 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisannonse 12.11.22 (Kr.8 900) Totalt kr. (Kr.96 285)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3065803