NODELAND SENTRUM/VESTMOEN

Vestmovegen 22A

Felleskostnader
2 568 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
7 002 kr / år
Byggeår
2018
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
69 ㎡
Tomteareal
5 438 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

BUD! nyere 3roms selveid toppleilighet (hjørne) med stor solrik balkong på 18 kvm m/fin utsikt-Heis-Garasje-Trappefritt!

Om eiendommen

Innhold

Meget lys pen og romslig toppleilighet (hjørne) med praktisk planløsning. Leiligheten ligger i et veletablert og sentralt boligstrøk på Nodeland og har følgende planløsning: Leiligheten har trappefri adkomst via heis fra 1. etg .

3. etasje:
Gang med downlights i tak og garderobeplass, 2 gode soverom med garderobeskap og hvorav hovedsoverom har downlights i tak, romslig vaskerom med vask, flott og romslig flislagt bad/wc med downlights i tak, dushjørne, baderomsinnredning og vegghengt wc. Lys pen og romslig stue med åpen kjøkkenløsning på 26 kvm med god plass for spisestue. Utgang til solrik flislagt vestvendt overbygd  terrasse på ca 18 kvm med flott utsikt over elva.

Standard

Pen og moderne leilighet med god beliggenhet i rolig og populært område. Leiligheten fremstår med effektiv arealfordeling, lyse trivelige farger og gode materialvalg. Denne hyggelige leiligheten holder en gjennomgående god standard med en romslig vestvendt balkong med flott utsikt over elva.! Beliggenheten er meget sentral og populær. Vinduene slipper inn mye lys som skaper en luftig atmosfære i leiligheten. Ta deg en tur på visning - denne er verdt et besøk!

Gang:
Et godt førsteinntrykk skaper forventninger - dette blir oppfylt i denne leiligheten. God plass er det i gangen for å henge fra seg. Med lys og slitesterk eikeparkett denne parketten er brukt i samtlige rom bortsett fra bad og vaskerom.

Badeværelset:
Fint bad i en romslig størrelse. Det er flislagt i tidsriktige fargetoner og innredet med fliser på gulv. Vannbåren varme i gulvet sørger for et mer behagelig besøk.

Praktisk med eget vaskerom i leiligheten med vask.

Kjøkken - Stilrent og praktisk:
Kjøkkenet er sjarmerende og praktisk designet med profilert innredning fra Strai Kjøkken med mye skap og benkeplass og integrerte hvitevarer ( komfyr, koketopp og oppvaskmaskin).

Stue:
Stuen gir god plass til stor sofagruppe med tilhørende møblement og koselig spisegruppe. Du finner også vannbåren varme i stuen samt på kjøkkenet. Utgang til den solrike og store fine flislagte overbygde balkongen med lite innsyn finner du i stuen.

2 soverom:
Hovedsoverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng og begge soverom har garderobeskap.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

P-rom: Gang/stue/kjøkken, bad, vaskerom/bod og 2 soverom. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2018 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren varme i badegulv, stue/kjøkken og gang. Egen strømmåler og energimåler. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Heis. Callingaanlegg. Klimaanlegg. Hyggelig inngangsparti med svalegang med formiddagssol.

Det avholdes felles dugnad i sameiet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 17.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 3.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2014. Leiligheten fremstår i normal god stand, bygningsdeler er i fra byggeår, samt våtrommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Komfyren har ikke induksjon. Den var ferdig montert da leiligheten ble kjøpt. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra rundkjøringen midt i Nodeland sentrum tar man inn til venstre før Shell - Nye Kirkeveg. Området Vestmoen ligger på høyre side før skolen. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget usjenert hjøreneleilighet med ingen innsyn. Vestmoen kombinerer landlig idyll og naturvakre rammer med topp, sentrumsnær beliggenhet.
Nodeland sentrum med butikker, bank, apotek m.v. ligger i umiddelbar nærhet. Gangavstand til toget som tar deg til Kr.sand sentrum på under 10 minutter. Livet på Vestmoen er tilrettelagt for hverdagens praktiske gjøremål. Tursti, lysløype og friluftsområder i nærområdet.

Tomt

Areal: 5 438 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet felles uteområde med gjesteparkeringsplass. Idylliske og landliger omgivelser med grense til Songdalelva.

Parkering

Garasje med aut.portåpner og stor bod. Gjesteparkeringsplasser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.15. Ferdigattesten gjelder oppføring av boligblokk A. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan "områderegulering Nodeland sentrum", vedtatt av kommunestyret 19.06.19. Mindre endring av §2.3.1 godkjent av Plan- og bygningssjefen på delegert myndighet den 06.05.2020. Mindre endringer av reguleringsbestemmelsene godkjent av Plan- og bygningssjefen på delegert myndighet den 06.11.2020.

Forslag til reguleringsbestemmelser Vestmoen, Nodeland, gnr. 110, del av brn. 1, m.fl. Plan nr. xxxx. Revidert etter vedtak av mindre endring 21.06.12, plan 041/12.

Møtebok, mindre endring av reguleringsplan Vestmoen, planid-201108, møtedato: 21.06.2012. Enstemmig vedtatt med hjemmel i plan- og bygningsloven §12-14, andre ledd vedtas forslag til mindre endringer av reguleringsplan for Vestmoen i tråd med søknaden. Plankart samt bestemmelser vil bli endret i tråd med saksfremlegg.

Områderegulering Nodeland sentrum - vedatt og påklaget.

Hensynssone: faresone flom.
 
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.
Ingen rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut i sin helhet. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Susanne Digervold

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift) 84 870,- (Omkostninger totalt) 3 074 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 002 pr. år Eiendomsskatt og abonnementsgebyr vann/avløp for år 2023.

Felleskostnader

Kr. 2 568,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Oppvarming og varmt vann, forbruk av vann/kloakk, renovasjon, forsikring av bygg og garasje, heisdrift, trappevask, forretningsførsel og andre driftskostnader.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Primær: Kr. 412 500,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 1 485 000,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestmovegen 22A, Gnr. 610 Bnr. 690 Snr. 11 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 69/1956

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0011

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0011. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.15 500) Provisjon (Kr.55 100) Totalt kr. (Kr.88 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3067961