Vestheia / Kragerø

Vestheiveien 5

Kommunale avgifter
33 198 kr / år
Byggeår
1946
P-rom
223 ㎡
Bruksareal
224 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik enebolig med 2 leiligheter, dobbelgarasje og stort potensial. Balkong med utsikt. Svært sentralt område

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré, 2 ganger, bad/vaskerom, kjøkken, stue, 3 soverom og bod.
2. etasje (Leilighet 1): Gang, bad/vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom, kott og 2 boder.
Underetasje (Leilighet 2): Stue/kjøkken, mellomgang, bad/vaskerom og soverom.

Standard

Entré
Første og andre etasje deler et overbygget inngangsparti med belysning og plass til et kafésett. Vel innenfor døra møtes man av en felles entré med gulvbelegg og hvitmalte panelvegger. Entreen ligger i tilknytning til en gang med trapp opp til andre etasje og dør inn til første etasje. Både entreen og gangen har plass til skap eller andre garderobeløsninger. Tilliggende gangen finner man en bod for oppbevaring av yttertøy og utstyr.

Kjøkken
Hoveddelen i første etasje har et separat kjøkken med gulvbelegg, lysmalte vegger og et stort vindu som gir mye naturlig lys til matlagingen. Under vinduet er det rom for en hyggelig spiseplass. Innredningen har lyse, glatte fronter og stålplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er det belysning, og over kokesonen er det montert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

Stue
Stuen er romslig og hyggelig med gode lysforhold via vinduer i to himmelretninger. En glassdør fører ut til en balkong med utsikt, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det laminat, mens veggene er malt i en dus beigetone. Lune kvelder sikres av en vedkamin, og stuen kan enkelt innredes med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

Bad/wc/vaskerom
I første etasje ligger badet i tilknytning til hovedsoverommet, men har også adkomst fra den ene gangen. Badet er romslig, men gammelt, med våtromsbelegg på gulvet og våtromstapet på veggene. På badet er det både en åpen dusjnisje og et badekar med dusjløsning. Badet har ellers toalett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av en enkel servant med speil.

Soverom og garderobe
Hoveddelen har tre soverom, og hovedsoverommet ligger i tilknytning til badet. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og annet møblement. I rommet er det en plassbygget innredning med både høy- og overskap. Det står et dobbelt garderobeskap på et av de øvrige soverommene, og utenfor det siste rommet er det en gang med plassbygde skap. Ekstra lagringsplass finnes i en bod tilliggende fellesgangen.

Leilighet 1 (ikke omsøkt)
Boligen har i dag tre leiligheter, og leiligheten i andre etasje består av gang, bad, stue, kjøkken, to soverom, kott og to boder. Kjøkkenet ligger i eget rom, med gulvbelegg og hvitmalte panelvegger. Innredningen er enkel med lite skap- og benkeplass. Frontene er profilerte, og en laminert benkeplate har dobbel oppvaskkum i stål. Det er avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Over kokesonen er det installert en ventilator.

Stuen er innredet med laminatgulv og hvitmalte vegger. To vinduer sørger for godt med naturlig lys, samtidig som det ene ivaretar en strålende utsikt over nærområdet. Videre har stuen en vedovn for ekstra varme og hygge. Om ønskelig er det plass til både sofagruppe og spisebord. Badet har mønstret våtromsbelegg på gulvet og vegger kledd med hvit våtromstapet.

Over døra er det montert en varmeovn, og badet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin. På badet er det toalett og dusjkabinett. Baderomsinnredningen består av servant med hvite skuffer og et speil med belysning. Leiligheten har to lyse soverom med tregulv, hvor ett har vedkamin og ett er innredet med hvitt garderobeskap. Tilliggende det ene soverommet er det et kott, og ekstra lagringsplass finnes i to innvendige boder.

Leilighet 2 (ikke omsøkt)
Leiligheten i underetasjen består av stue/kjøkken, mellomgang, bad og soverom. Ved inngangen til underetasjen er det en veranda med belysning og god plass til utemøbler. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning - sosialt og arealeffektivt. På gulvet er det ny 1-stavs parkett, mens veggene er kledd med hvitmalt panel. De nøytrale fargevalgene gjør det enkelt å sette sitt eget preg på interiøret, og en vedovn sikrer lun stemning på kveldene.

Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Kjøkkenet er oppført i en funksjonell L-form med mye skap- og benkeplass. Innredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum i staÌŠl. Det er montert belysning over benken, og over kokesonen har kjøkkenet en ventilator og en flismønstret plate i grått.

Kjøkkenet er utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin, og det er avsatt plass til komfyr. Badet har god størrelse og er delikat pusset opp i 2023. Her er det toalett og mønstret våtromsbelegg med varme. Veggene er kledd med gråmalte flater og hvite, flismønstrede våtromsplater. Badet har opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare dører. På badet er det en servant med hvite skuffer og et speil med belysning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 223 kvm, Bruksareal: 224 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 62m²  - 1. etg. 105m²  - 2. etg. 57m².

P-rom inkl:
U-etasje; Stue, kjøkken, gang, soverom, bad
1.etasje; Stue, kjøkken, soverom x 3, bad, gang x 2, entré
2.etasje; Gang, stue, kjøkken, bad, 2 x soverom

S-rom inkl.:
1. etasje; Bod

Garasje:
Bra: 41m² - S-rom: 41m²
S-rom inkl.: Garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1946 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk med en varmeovn over døra på badet i andre etasje og gulvvarme på badet i underetasjen. I tillegg er det en vedovn i alle stuene og på det ene soverommet i andre etasje. Pipehatten er skiftet i senere tid. Det er mekanisk avtrekk fra alle kjøkken, og badet i underetasjen har ventil.

Alle etasjene er utstyrt med egen varmtvannsbereder, henholdsvis under trappa i første etasje, i en bod på kjøkkenet i andre etasje og på badet i underetasjen. Varmtvannstanken nede er montert i 2023, og boligen har nyere utvendige vann- og avløpsrør. Hver enhet har vært sitt sikringsskap.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Innholdsrik enebolig over tre etasjer.
- Stort potensial og mange valgmuligheter.
- Boligen består i dag av tre leiligheter.
- Ikke omsøkt fra enebolig til leiligheter.
- Leiligheten nede har bad fra 2023.
- To soverom i leiligheten i andre etasje.
- Dobbelgarasje og gruslagt gårdsplass.
- Svært sentralt og barnevennlig område.
- Balkong med markise og utsikt.
- Veranda ved inngangen til underetasjen.
- Hoveddelen har et lyst og separat kjøkken.
- Romslig stue med ildsted og mye lys.
- Bad med både dusjnisje og badekar.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Tre soverom, to med garderobeskap.
- Ekstra lagringsplass i innvendig bod.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob Ramberg den 16.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Sannidal Utleiebygg AS for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av bolig me adresse Vestheiveien 5 i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med lav standard og bruksslitasje. TG: 2 er gitt til taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjoner, vinduer, dører, etasjeskille, pipe og ildsteder, rom under terreng, innvendige trapper, innvendige dører, vannrør, avløpsrør, kjøkken 1 etasje, kjøkken underetasje, varmtvannstank, el-anlegg og grunnmur.  TG: 3 er gitt til renner, beslag og nedløp, balkong, baderom 1etasje, baderom 2 etasje, baderomsgulv underetasje og brannteknisk. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

Boligbygg med flere boenheter

TG3 / Store eller alvorlige avvik
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Våtrom > Generell > Bad 2. etasje
Våtrom > Overflater Gulv > Bad underetasje
Våtrom > Generell > Bad 1. etasje
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken underetasje
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken 1. etasje
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Taktekking
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Rom Under Terreng
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad 2. etasje
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad 1. etasje
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Lovlig adkomst. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et sentralt, barnevennlig og sjarmerende boligområde på Vestheia i Kragerø kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt gangavstand til Kragerø sentrum med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er ellers kort gange til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad.
Fra boligen er det gangavstand til Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. I området ligger det to hoppbakker, samt en lysløype, noe som kan gi vinterglede for både store og små. Ved Kalstad vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling.

Om sommeren anbefales en tur til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerø`s Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Vinterstid har Kragerøområdet mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi og Spar. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er kort vei til Alti Kragerø i Sannidal. Her finner du rundt 20 butikker, inkludert dagligvarebutikk, spisesteder, apotek, frisør og Skeidar.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Siritun som ligger rett utenfor døra. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund, samt 42 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 48 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 22 min til Oslo.

Fra boligen er det kort gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt Kragerø videregående skole. Med daglig skyss fra ferjekaia i Kragerø og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Siritun barnehage er den nærmeste, kun to minutter unna.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Beliggenheten er utmerket, med gangavstand til både sentrum, idylliske badeplasser og flotte turmuligheter. Eneboligen ligger høyt til på en tomt opparbeidet med gressplen, trær, busker og diverse beplantning. Deler av eiendommen er naturtomt med fjell i dagen og stedlig vegetasjon. Det er nylig gravd ny drenering rundt huset, og tomten har i likhet med boligen stort potensial for utvikling.

Foran garasjen og hovedinngangen finner man en gruslagt gårdsplass med mulighet for parkering. Fra stuen i første etasje er det utgang til en balkong med markise og fin utsikt mot sjøen. Sommerdagene kan også nytes på en romslig og delvis overbygget veranda ved inngangen til underetasjen. Verandaen er utstyrt med belysning og utestikk.

Parkering

Det er parkering i en eldre dobbelgarasje på ca. 41 kvm og på en gruslagt gårdsplass foran hovedinngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Eiendommen er opprinnelig en enebolig. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Bolig", tilhører reguleringsplan Bråten,datert 27.07.73. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
ingen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Inntekter på leie er kr.
U: 8000,-
H: 8000,-
H: 7000,-
Garasje kr. 800,-

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift) 82 720,- (Omkostninger totalt) 2 782 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 33 198 pr. år Kommunale avgifter inkl. Renovasjon, feieavgift, vann- og kloakkavgift ( samt gebyr) og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

inkl i de kommunale avg.

Faste løpende kostnader

Strøm: ca. kr 10 000,- kWt pr enhet
Internett: ca 1200,- pr enhet
Forsikring: ca. 8-9000,- pr. år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 133 726,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 081 414,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestheiveien 5, Gnr. 42 Bnr. 89 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Hvitevarer medfølger av dem søm eies av Sannidal utleiebygg AS.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0044

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0044. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Tilrettelegging (Kr.19 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.53 000) Totalt kr. (Kr.73 485)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3070796