Buland

Vestheiveien 38

Prisantydning
4 690 000 kr
Omkostninger
133 720 kr
Totalpris
4 823 720 kr
Formuesverdi
1 063 279 kr
Formuesverdi sekundær
3 827 804 kr
Kommunale avgifter
23 211 kr / år
Byggeår
2009
P-rom
233 ㎡
Bruksareal
254 ㎡
Tomteareal
1 066 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD FORELIGGER! Innholdsrik enebolig med garasje på utsiktstomt | Solrik beliggenhet | Barnevennlig

Om eiendommen

Standard

Pen enebolig med en moderne utforming i klassisk stil.
Gulvene er hovedsakelig belagt med laminat og flis. Veggene er bekledd med malte gipsflater og huntonit. Boligen gir et innbydende inntrykk.

Boligen går over 3 plan og har inngang i 1. etasje. Vindfanget er romslig med egen skyvedørsgarderobe, og god plass til å henge fra seg. Ved inngangspartiet, er det en praktisk utvendig bod.

Stuen er lys og luftig. De store vindusflatene gir godt med lys inn, og den flotte utsikten mot omgivelsene kan
nytes fra flere hold. Innredningsmulighetene er flere. På kalde dager kan man nyte varmen fra vedovnen som er fint innlemmet i stua.

Kjøkkenet har en naturlig avgrensning fra stuen, og har ekstra god takhøyde. Kjøkkenet er et profilert kjøkken fra Schmidt, med integrerte hvitevarer som kombiskap, komfyr, mikrobølgeovn, ventilator og koketopp.
Kjøkkenet er godt utstyrt med mye skap- og benkeplass, og utformingen gir rom for en god arbeidsplass.
Området over benkeplaten er fliselagt, og mot sør er det gode vindusflater, som gir ekstra med lys inn. På kjøkkenet er det plass til spisemøblement, samt utgang til en veranda. På verandaen kan man sitte i le, og nyte utsikt og sol.

Boligen er utstyrt med 2 bad, fordelt med ett i underetasjen og ett i 1. etasje. Badene har fliser på gulv med varmekabler og fliselagte vegger. Begge rommene er utstyrt med baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og varmekabler i gulv. Badet i underetasjen har i tillegg badekar. 

Loftstue er et "must" i en familiebolig som denne. Loftstuen er meget lys og trivelig. De store vindusflatene i front, samt åpningen ned til kjøkkenet, gjør at man får godt med lys inn. I tilknytning til loftstuen er det en store boder til lagring.
I underetasjen ligger kjellerstua med flere bruksmuligheter med utgang til hagen.

4 soverom i boligen, med hovedsoverom i 1. etasje og 3 soverom i underetasjen, samt kjellerstua med flere bruksmuligheter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 233 kvm, Bruksareal: 254 kvm Sekundærrom: 21 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 97 m²  - 1. etg. 100 m²  - Loft 57 m².

Underetasje - P-rom inkl.: Gang, bad, vaskerom, soverom, soverom 2, soverom 3, soverom 4/Kjellerstue.
Underetasje - S-rom inkl.: Bod.
1. etasje - P-rom inkl.: Gang, soverom, bad, stue, kjøkken.
Loft - P-rom inkl.: Stue.
Loft - S-rom inkl.: Bod, kott.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Deler av entrè i 1. etasje er opprinnelig godkjent som vaskerom. Bad i underretasje er opprinnelig godkjent som bad og badstue. De ombygde rommene er godkjent for varig opphold. Stue/kontor i 2. etasje er opprinnlig godkjent som hobbyrom/bod. Rom innenfor stue/kontor, samt bod er ikke på opprinnelige tegninger. De ombygde rommene i 2. etasje er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Vaskerom i underetasje er opprinnelig godkjent som matbod. Det ombygde rommet er ikke godkjent for varig opphold. Det er satt inn flere vinduer i 2. etasje på fasade nord og fasade syd. Overbygg i glass på balkong er ikke på tegninger. Vinduene på loft garasje er speilvendt fra opprinnelige tegninger. Dør til bod tilhørende garasje er opprinnelig tegnet inn på fasade mot syd. Det er satt inn et lite vindu/åpning i bod ut til luftegård. Luftegård er ikke på tegninger. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Farsund kommune.
Ihht. rapport:
Taktekkingen er av betongtakstein. Renner, nedløp og takbordbeslag i lakkert aluminium. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Veggene er oppført i lettklinker og kledd med fasadestein. Boligen har saltak-konstruksjon med sperrer av tre hvilende på drager i mønet. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdører i tre. Boligen har understøttet terrasse i tre. Utvendig støpt trapp.

Påkostning og modernisering

Boligen fremstår i hovedsak i god teknisk stand.

Oppvarming

Elektrisk og ved.
Varmepumpe og vedovn i stuen.
Varmekabler i gang, på vaskerom og på begge bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt inn fiber.

Det er sentralstøvsuger i boligen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av John Terje Knutsen den 07.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen på Vestheiveien 38 er en enebolig fra 2007 og er oppført med underetasje, 1 etasje og loft.
Bygget fremstår jevnt over i alminnelig god teknisk stand.
Alminnelig bruksslitasjer vil være å finne.
Det er registrert enkelte forhold spesielt relatert til forskrifter fra byggeår hvor det er registrert avvik.
Det som i hovedsak går igjen, er fallforhold til sluk, svak eller mangel på tilluft til våtrom.
Andre forhold er mangel på snøfangere på tak.
Ut over det er det generelt mindre forhold hvor man bær vurdere tiltak.
Viser for øvrig til rapportens enkelte punkter som må nøye gjennomgås.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

TG2:
Innvendig > Radon:
Det er avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger. Det er ukjent om boligen er utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Andre innvendige forhold:
Det er avvik: Ujevnheter i overflate på etasjeskille ved trappeoppgang.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk under kabinett har begrenset inspeksjonmulighet.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom:
Det er påvist skader på innredning.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Det er skader på lys-sokkel og påmontert bryter via sokkelhull.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ingen anmerkninger i egenerklæringen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Farsund sentrum, kjør opp Skråveien. I rundkjøringen på toppen av bakken, ta til høyre. Følg veien i ca. 2 km, og eiendommen ligger på venstre side og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Solrikt beliggende enebolig med stor tomt i en rolig gate uten gjennomgangstrafikk. Boligen ligger sørvestvendt, med flere usjenerte ute- og utsiktsplasser. I bakkant av boligfeltet, ligger skogen, hvor det er mye boltreplass og flere fine turløyper. På nedsiden av boligfeltet går en sti til Krågeneset og Krågenesvannet, hvor det er en fin badeplass. Turmulighetene i området er mange, både i skogen, på asfalt og på gruslagte veier.

Ønsker man å sykle, er det sykkelavstand til flere av byens fasiliteter som kulturhuset Ekko, kinoen, Alcoa idrettsanlegg og Listas flotte strender.

I nærheten finner man også den populære lysløypen rundt Mosvoldtjønna, fotballbanen i Kaneheia, lekeplasser og Bjørketun barnehage.

Til skolen er det sykkel og gangsti frem til sykkelparkeringen. Til barne og ungdomsskolen, er det ca. 2,4 km.
I 1. klasse får barna skyss til skolen.

Området er meget barnevennlig, og mange barnefamilier er bosatt i området.

Tomt

Areal: 1 066 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet og meget solrik tomt. Tomten er oppparbeidet med asfaltert tun, terrasser og er pent beplantet. Skrånet tomt med områder med flat plen.
Drivhus mot sør og hundegård i tilknytning til garasjen.

I sør og mot vest grenser tomta til friområde.

Parkering

I garasje med elektriskt portåpner og på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.07.2009. Ferdigattesten gjelder bolig + garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg/veranda, datert 10.03.2023.
Deler av garasjens bygningsmasse står på grensen til naboeiendom gnr. 12 bnr. 26.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Buland, datert 02.11.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger. Det er ukjent om boligen er utført med radonsperre.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-))
133 720,- (Omkostninger totalt)

4 823 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 23 211 pr. år
Beløpet inkluderer feiing, målerleie, standard renovasjon, eiendomsskatt og abonnementsgebyr for vann- og avløp. Forbruk av vann og avløp vil variere iht. forbruk.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 232,- pr. år pr. 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 063 279,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 3 827 804,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vestheiveien 38, Gnr. 12 Bnr. 24 i Farsund kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle på kjøkkenet.
Kommode og tv-racker som ikke er fastmontert følger ikke med.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

15. juli 2023

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0014

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0014. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450) Oppgjør (Kr.7 100) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 690 000,-) (Kr.150 080) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.191 615)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067969