Flekkerøy

Vesterøya 69

Prisantydning
3 890 000 kr
Omkostninger
98 250 kr
Totalpris
3 988 250 kr
Formuesverdi
660 908 kr
Formuesverdi sekundær
2 511 450 kr
Byggeår
1984
Internt bruksareal (BRA‑i)
142 ㎡
Bruksareal
147 ㎡
Tomteareal
663 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Delikat og lekkert innredet enebolig med kvalitetskjøkken og generøs takhøyde! Flere flotte uteplasser. Dobbel garasje.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen har alt på en flate og inneholder følgende planløsning:
Entre, åpen stue/kjøkkenløsning med tilkomst til terrasse, 2 soverom, samt bad.
I underetg. finner du en stor dobbel garasje med god lagringsplass.

Det skjønne annekset er innredet som et gjesterom, det er ikke byggesøkt.

Oppvarming

Varmekabler i gulv i entre/gang, lysstue, den åpne stue/kjøkkenløsningen, samt på bad. Vedovn plassert i stue/kjøkken.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje, forøvrig på egen tomt.

Beliggenhet

Flekkerøy ligger ute i havgapet, en ca 15 minutters kjøretur fra Kristiansand sentrum. Øya er kjent for å ha meget gode oppvekstsvilkår, hvor det er kort avstand til de aller fleste aktiviteter både for store og små. Flytter du til Vesterøya 69 vil du ha gang- og sykkelavstand til barnehage (Læringsverkstedet Barnehage, Solkollen Barnehage, Taremareskogen Barnehage), samt til barne- og ungdomsskole.

På Vesterøya bor det flere barnefamilier, og alt ligger til rette for at du skal ha det fint her. Like ved finner du Høyfjellet og parkeringsplass hvor det videre er flere flotte gå- og turområder mot "Murane" og "Daumannsholmen". Det finnes utallige stier videre, til et bredt utvalg av gå- og turområder på den vestlige siden av Flekkerøy. I motsatt retning, finner du Kjære Brygge.

Forøvrig har du gangavstand til dagligvarebutikk (Kiwi), kollektivtransport (M1), samt kirke og bedehus ved rundkjøringen midt på Flekkerøy.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert den 16.05.24 for fasadeendring for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Det foreligger godkjent byggemelding på tilbygg og garasje, datert 31.10.1988 og det foreligger tillatelse til fasadeendring og bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel, datert 06.09.2018. Denne tillatelsen er endret til å kun gjelde fasadeendring som det nå er mottatt ferdigattest på.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate og takhøyde i anneks da det er lav takhøyde og vindusareal er lite.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, og er en del av kommuneplanens arealdel for Kristiansand 2024-2035, vedtatt i bystyret 28.02.2024.
Planer under arbeid: Detaljregulering fortau langs Fv3908 Skudeviga- Kilura-Åndåsveien. Denne vil påvirke eiendommen ved at det etter all sannsynlighet vil bli en ny innkjørsel som gjør at eiendommen mister dagens parkering. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/4/235:
28.02.2013 - Dokumentnr: 171952 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:4 Bnr:11

01.01.2020 - Dokumentnr: 239440 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:4 Bnr:235

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 97 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 114 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til lekkert innredet enebolig - med alt på en flate! Forøvrig har du dobbel garasje og lagringsplass i boligens underetg. Vesterøya 69 er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren.

Eneboligen består av en praktisk planløsning hvor du har entre/gang (et tilbygg som stod ferdig i 2018), en lysstue og videre åpen løsning til stue/kjøkken, 2 stk. soverom, samt bad/vaskerom.

Den åpne stue/kjøkkenløsningen har helt naturlige avdelte soner hvor nåværende eiere har valgt å ha tv-området her i denne sonen. Rommet er malt i en lys dus fargetone og gulvet er et slitesterkt 1-stavs parkettgulv. Rommet gir deg en skikkelig god romfølelse, legg merke til den meget gode takhøyden som er i rommet. Du har også vindusflater på tre vegger som gir rikt med naturlig dagslys inn i rommet.

Kjøkkenet er pusset opp av nåværende eiere hvor det er valgt et spesialtilpasset kjøkken fra Ask og Eng med nydelige kjøkkenfronter og innredning. Her er det ikke spart på noe! Legg merke til den stilige vedhyllen som nåværende eiere har fått spesialbestilt til boligen. Vedovnen som kan sees fra både stuen og fra kjøkkenet gir godt med varme på kaldere dager. Her har du god skap- og benkeplass i kjøkkenøyen. På kjøkkenøyen er det satt inn en platetopp med ventilasjon fra Bora, samt at det lagt opp vann til vask. Forøvrig finnes det integrerte hvitevarer som stekeovn, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøleskap. Innvendig i innredningen som er av Bambus finner du flere smarte løsninger. Legg merke til at bambusen er gjennomgående i innredningen.

Videre inn finner du lysstuen hvor du har god utsikt utover og kan se til sjøen om du vil. I lysstuen er spisestuen plassert hvor du har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Legg merke til de flotte fargede glassene! Fra lysstuen kan du se ned til Kjærskilen om du vil - ikke langt unna boligen er det mulig å få langtidsleie båtplass via familie til nåværende eiere.

Utendørs vil du finne flere flotte uteområder. På terrassen med tilkomst fra lysstuen har du ettermiddags- og kveldssolen, samt god plass en flere møbleringer om ønskelig. Legg merke til glassgjerdet som gjør at hele utsikten kan nytes! Boligen ligger på en liten høyde som gjør at du har et vakkert utsyn. Ved siden av eneboligen finner du et hyggelig anneks, som nåværende eiere har innredet til et gjesterom (ikke godkjent for varig opphold), samt at de har bygget en terrasse med pergola.

Eiendommen er pent innegjerdet med stakittgjerde og glassrekkverk. I boligens underetg. har du en dobbel garasje med god oppbevaringsplass.

Velkommen inn igjen! I tilbygget fra 2018 er det lagt fliser på gulv med varme. Det er forøvrig god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Videre inn det er lagt gjennomgående (foruten 1 soverom) 1-stavs parkett på gulvet hvor det er lagt varmekabler i lysstue, kjøkken, og stue. Videre inn fra kjøkkenet har du tilkomst til 2 stk. soverom, bad, samt en ekstra entre/gang. Begge soverom er innredet malt i lyse duse fargetoner som resten av boligen. Soverom nr. 1 er innredet til et hyggelig barnesoverom med seng, garderobeløsning og plass til å leke. Soverom nr. 2 har plass til en dobbeltseng, samt garderobeløsning om ønskelig.

Badet er helfliset med varme i gulvet og inneholder en baderomsinnredning med speil over, toalett, dusj, samt plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Tilstandarapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 16.11.2023, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
På befaring var det regn og 5 grader. Enebolig på Flekkerøy med garasjer i kjelleren. Innkjøring fra gateplan. Utvendig bod som er laget til soverom. Litt slitasje utvendig på dør, kledning og vindu. Eldre tak. Boligen er bygget om i 2004 og 2018. Oppussing for det meste inne i 1.etg. i 2018. Da ble elektrisk byttet i 1.etg. Pusset opp. Nytt kjøkken av bambus med Korian benkeplate. Plassbygget av firma. Badet er eldre. Noen rør er byttet i boligen. Utvendig er det laget noen nyere terrasser. Det er glassrekkverk mot veien/utsikt. Kjeller er søkt inn i 2018 som boligareal, men ikke bygget om fra garasjer. Det er ikke drenert rundt boligen, så det må gjøres før innredning av kjeller. Det må da søkes på nytt om å innredet kjeller. Men tegning foreligger. Spørsmål ang. befaringen kan rettes direkte til utførende Takstmann hverdager fra kl.09.00 til 16.00 på mobil 913 23180. Evt. send mail med dine spørsmål til takstmann@henriklovdal.no Hele rapporten må leses. OGSÅ DEN delen med bilder. Der er det ofte mer utfyllende tekst. Videre poster i rapporten er mer utfyllende.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Utvendig trapp i mur. Bruddskifer i trinn.

Våtrom > 1.etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

TG2:
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.

Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Vinduer - 2: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er avvik: Vinduer er å regnes som eldre. Vinduer har ikke barnesikring.

Utvendig > Dører - 2: Eldre ytterdører. De må om ikke for lenge byttes ut i fra normal slitasje og energitap.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Våtrom > 1.etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling: Membran på vegg har brukt mer enn halve levetiden.

Våtrom > 1.etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.

Kjøkken > 1.etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det anbefales å ta en kontroll av det elektriske anlegget ved overtagelse av eiendommen, all den tid det ikke er gjennomført de siste fem år som anbefalt av Direktoratet for samfunnssikkerhet. Ut i fra el-kontroll vil eventuelle kostnader for oppgraderinger komme.

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: integrerte hvitevarer

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/4/235:
28.02.2013 - Dokumentnr: 171952 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:4 Bnr:11

01.01.2020 - Dokumentnr: 239440 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:4 Bnr:235

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2.986. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

1299255

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Telenor - trådløst bredbånd med 100
Produktnummer: FF02A8AD-45DC-4C25-BC1A-8800706F65BA Kategori: