Birkenes

Vestbygdveien 87

Prisantydning
1 100 000 kr
Omkostninger
43 970 kr
Totalpris
1 143 970 kr
Formuesverdi sekundær
231 523 kr
Byggeår
1975
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
300 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fint beliggende hytte med solrik og usjenert uteområde - innlagt vann og strøm - 3 soverom - bilvei helt frem

Om eiendommen

Innhold

Hytta inneholder entré, gang, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning. samt toalettrom. Det er bod i tilknytning til hytta, samt frittstående anneks/bod. Utgang til terrasse fra stue, samt stor og hyggelig uteområde ved inngangspartiet. Fin og usjenert hage på baksiden av hytta.

Utvendig bod på 2 m².

Birkenes kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det foreligger tegning for anneks, men det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Rommene er byggemeldt som henholdsvis bod, men det ene rommet brukes som soverom. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Oppvarming

Elektrisk og ved. Vedovn og peis. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på tomten.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte på Engesland i hyggelig og etablert hytteområde, bestående av 9 hytter. Hytta ligger i naturskjønne omgivelser og har fin utsikt fra terrasse. Usjenerte uteplasser og solrike terrasser. Det er badekulp like nedenfor hytta i Engeslandsåna. Fiskemuligheter i Haukomvann og Ljosevann. Fiskekort kan kjøpes på Engelsland Nærmat, som ligger en kort kjøretur fra hytta. Det kjøres opp skiløype på vinterstid. Det er bilvei helt frem til hytta og bom med avkjørsel fra hovedvei.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av byggets alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ikke ferdigattest for anneks/bod. Det foreligger tegninger, men ikke byggesøknad.

Det foreligger ferdigattest for utslippstillatelse, for gråvann, datert 17.02.2021.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Årlig avgift utgjør kr. 1 850,- og inkluderer brøyting og vedlikehold av vei. Eiendommen har innlagt vann fra felles brønn. Avløp går til grunnen gjennom overjordfilter. Dette er godkjent av Birkenes kommune. Det betales kostnad for strøm til pumpehus. Kostnaden deles på 9 hytter og utgjør ca kr. 460,- årlig.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som nåværende fritidsbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Kommuneplanens arealdel Birkenes 2020-2032 kan fås ved henvendelse av megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/167/2/6:
29.10.1974 - Dokumentnr: 4944 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 450
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BEST. OM VARIGHET
Gjelder denne registerenheten med flere

03.08.2023 - Dokumentnr: 825785 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

01.01.2020 - Dokumentnr: 1811278 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:167 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

29.10.1974 - Dokumentnr: 4944 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4216 Gnr:167 Bnr:2


Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-))

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 892,- pr. år for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Hytta er oppført i 1975 og holder normal bruksslitasje på overflater, innredning og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje/avvik. Hytta fremstår godt vedlikeholdt og i god stand. Hytta har innlagt strøm fra 2002. Vann ble lagt inn i 2016. Det er brønnbu til brønnen med felles vaskemaskin og tørketrommel som er felles for hyttene i området. Bod/anneks ble oppført i 2004. Det ble lagt nytt tak på annekset i 2021.

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det har blitt lagt nytt laminatgulv i store deler av hytta i 2015. God plass i stue til spisebord og sofagruppe. Rommet varmes opp av både peis og vedovn som gir lun og god varme på vinterstid. Lyse og nøytrale overflater i stue/kjøkken. Det er satt inn ny kjøkkeninnredning fra IKEA i 2019. Innredning har godt med skap - og benkeplass. Det er malte fronter og heltre benkeplate. Frittstående hvitevarer og ventilator i stål.

Det er 3 soverom i hytta. To av soverommene er innredet med køyeseng og ett soverom er innredet med dobbeltseng. Det er i tillegg soveplass i anneks med familiekøyeseng. Rommet er ikke et godkjent soverom ihht tegninger.

Toalettrom med biologisk toalett (2 kammer). Rommet har ventilasjon fra vindu. Rommet er innredet med dusjkabinett og vask. Det opplyses om at det ikke er belegg under dusjkabinettet.

Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 02.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Hytte med alt på et plan, som er oppført i 1975 med tilhørende bod/anneks fra 2005. Det er normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, men det må påregnes oppgraderinger av overflater og bygningsdeler som har noe bruksslitasje/avvik. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takshingel har en naturlig levetid på 25-30 år. Det er noe mose på skyggesiden, ellers normal slitasje med tanke på alder.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Noe takrenner, nedløpsrør og beslag av eldre dato, som snart har gått ut på sin naturlige levetid.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kledning med noe værslitasje og litt sprekker i noe belistning/kledningsbord.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Avvik på understøttelse av søyler under terrasse.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduer med noe fuktmerker innvendig etter kondens.
Utvendig > Dører. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dører med noe bruksslitasje og mindre skader.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassedekke og rekkverk med litt slitasje og behov for noe overflatebehandling samt at rekkverket er for lavt. Råte i noen terrassebord.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 2 cm høydeforskjell på gulv i stue-kjøkken og litt knirk i gulvet på toalettrom.
Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Det er påvist skader på innredning. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er litt knirk i gulv og litt avvik på innredning.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Noe forvitring av Leca grunnet fukt/vann, Lecablokker er ubehandlet med jordmasser opp på pilarer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Frende med polisenummer 50656. Årlig forsikringspolise utgjør kr. 4 308,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjorde kr. 18 457,- siste året. Strømforbruket vil variere med bruk av hytta.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig avgift utgjør kr. 500,- og inkluderer vedlikehold av felles uteareal og vei.
Det gjøres oppmerksom på at hytta er rengjort før visning, og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.
Hytta har innlagt strøm. Ledningsnett fra hovedvei og opp til hyttefeltet er felles ansvar og vedlikehold for hytteeierne. Det betales ingen faste kostnader knyttet til dette, men det bør påregnes kostnad ved eventuelle feil/skader/vedlikehold ved behov.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-23-0069. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4216/167/2/6:
29.10.1974 - Dokumentnr: 4944 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK 450
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BEST. OM VARIGHET
Gjelder denne registerenheten med flere

03.08.2023 - Dokumentnr: 825785 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt

01.01.2020 - Dokumentnr: 1811278 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0928 Gnr:167 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere

29.10.1974 - Dokumentnr: 4944 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4216 Gnr:167 Bnr:2


Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene inkluderer hytterenovasjon Libir kr. 1 740,-, eiendomsskatt kr. 892,- og feiing kr. 185,-.

Byggemåte

Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende malt panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med litt lufting fra gesims. Konstruksjonen har skråhimlinger. Taket er tekket med shingel med undertak av takbord. Takrenne og nedløp av plast. Pipebeslag av plastbelagt stål. Se forøvrig tilstandsrapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

4. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? - Ja, 2021 av faglært. Byttet tak på redskapsbod. Arbeid er utført av Engesland Bygg.
11. Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? - Bort pumpebrønn. Brønnen er 90 meter dyp. Pumpen henger i slange på 70 meter og må stå med trykk, hvis ikke kan den varmskjære seg.
19. Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? - Det har vært mus. Det er montert museskremmer, problemet løst.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet

Budgivning

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Produktnr: FE80A510-F540-4039-956D-7575B5B136E0