Lauvstø

Vesøygaten 7D

Prisantydning
8 900 000 kr
Omkostninger
41 170 kr
Totalpris
8 941 170 kr
Byggeår
2023
P-rom
173 ㎡
Bruksareal
173 ㎡
Tomteareal
829 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Bo luftig,sentralt nær sentrum og UiA.Tiltalende,nyoppført enebolig m.4 soverom, garasje m. plass til 4 biler. Sjøgløtt.

Om eiendommen

Innhold

Enebolig over to etasjer med følgende planløsning:
1. Etasje:
P-rom: Hall,3 soverom, bad, vaskerom, gjestetoalett, bod innredet som Tv stue.
2. Etasje:
P-rom: Soverom/Tv-stue, bad, stue og kjøkken.

Oppvarming

Varmekabler på flislagte gulv.
Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
Varmepumpe i stue/kjøkken
Pipe med mulighet til å sette inn ildsted
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sørmegleren kontor: Følg Vesterled, ta til høyre i rundkjøringen ved Meny, følg veien, forbi Frikirken, til venstre i Vesøygaten. Eiendommen ligger innerst i stikkvei på høyre side. Står merket med Til salgs skilt.

Barnehage, skole og fritid


Fladefjell barnehage

Skolekrets

Jappa barneskole

Offentlig kommunikasjon

Bussforbindelse til Arendal og Kristiansand i nærheten.

Parkering

Parkering i dobbel garasje og i innkjørsel. Det er plass til 4 biler i garasjen.
1/3 av garasjen med egen port har gnr. 200, bnr. 1983 eier-og bruksrett til samt 5 meter forran garasjen.
Asfaltert vei og oppkjørsel har varmekabler. Dette er felles vei med 4 boliger som er solidarisk ansvarlig for kostnader med strøm, vedlikehold og brøyting.

Beliggenhet

Eiendommen ligger skjermet fra veien i Vesøygaten, et rolig og veletablert boligområde, nær Grimstad sentrum. Gangavstand til alle byens fasiliteter samt UIA og Dahlske videregående skole.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder FYLL INN. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Asfaltert vei og oppkjørsel har varmekabler. Dette er felles vei med 4 boliger som er solidarisk ansvarlig for kostnader med strøm, vedlikehold og brøyting.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Boligbeb. - frittliggende småhusbebyggelse, 2011 - Kjøreveg, Områder for boliger m/tilhørende anlegg, tilhører reguleringsplan LAUVSTØ, Vesøygaten 5, datert 19.10.1977,19.05.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4202/200/1957:
11.04.2023 - Dokumentnr: 368115 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


16.03.2017 - Dokumentnr: 233662 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1562


01.01.2020 - Dokumentnr: 1403411 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1957


11.07.2022 - Dokumentnr: 766163 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1564
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Fritt salg


Info energiklasse

Det foreligger dokumentasjon på at boligen oppfyller kristeriene for TEK17 med energiberegning.

Økonomi

Omkostninger kjøper

I tillegg til kjøpesum vil det påløpe følgende kostnader ved kjøp:
Dokumentavgift: 2,5 % av andel tomteverdi
Tinglysningsgebyr skjøte: kr 585,-
Tinglysningsgebyr pr. pantedokument: kr 585,-
 
Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Enebolig med garasje

Standard

Boligen er innredet stilrent og med og god materialvalg. Nøytrale fargevalg gjør det enkelt å sette sitt eget preg på interiøret.
Boligen er bygd etter teknisk forskrift TEK 17, med energieffektive løsninger

Oppholdsrommene er smakfult innredet med 1 stavs parkettgulv.
Entrèn er romslig og svært innbydende med gulvfliser og varmekabler. Her er det god plass til garderobeløsninger.
Direkte inngang til vaskerom fra entrèn.

Lys og åpen stue med åpen løsning mot et velutstyrt kjøkken.

Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkenet.

Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys og det er utgang til stor og solrik terrrasse. Her er det god plass til både hagemøbler og grill.

HTH Kjøkken. Kjøkkeninnredningen er moderne med glatte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er integrert komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Nedfelt ventilator.

Hvitevarer

Integrerte hvitevarer på kjøkken

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4202/200/1957:
11.04.2023 - Dokumentnr: 368115 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331


16.03.2017 - Dokumentnr: 233662 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1562


01.01.2020 - Dokumentnr: 1403411 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0904 Gnr:200 Bnr:1957


11.07.2022 - Dokumentnr: 766163 - Arealoverføring
Areal overført fra: Knr:4202 Gnr:200 Bnr:1564
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Fritt salg


Info kommunale avgifter

Boligen har ikke vært tatt i bruk og Kommunale avgifter er ikke fastsatt.
Denne bolig har felles søppeltømming med de fire eiendommene som den fordeler veiutgifter med. Søppeldunker står på eiendommen til Gnr. 200, bnr. 107.

Byggemåte

Tre og mur

TV/Internett/Bredbånd

Fiber

Sammendrag selgers egenerklæring

Ikke utfylt da selger er et firma

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 60 000 eks. mva. i provisjon.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 12.720,-, oppgjørshonorar kr 7.920,- og grunnpakke markedsføring kr 6.680,-. I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
 
Totalt ca. kr 87 905,- eks. mva.
Produktnr: 84B62236-DF8E-4896-99F5-6A218168F523