Hovden

Vatnedalsvegen 60

Prisantydning
3 250 000 kr
Omkostninger
97 720 kr
Totalpris
3 347 720 kr
Formuesverdi
281 234 kr
Kommunale avgifter
11 848 kr / år
Byggeår
2001
P-rom
90 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
1 162 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Hovden sør - Flott beliggende helårshytte på utsiktstomt rett ved skiløypene - Innlagt strøm, vann og avløp

Om eiendommen

Innhold

Pen hytte med en etasje og loft. Hytta inneholder praktisk entre/gang med fliser og varmekabler på gulv, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til terrasse, pent bad med opplegg for vaskemaskin, praktisk separat toalettrom, fire soverom i dag innredet med 10 sengeplasser hvorav ett av disse er innredet som tv-stue med sovesofa og to boder i 1. etasje. Loftet består av tre rom med lav takhøyde som i dag er innredet med 6 sengeplasser.

Standard

Praktisk gang med fliser og varmekabler på gulv.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Stua er romslig med god takhøyde og flott utsikt. Det er god plass for både sofagruppe og spisebord. Stua har peisovn og utgang til terrassen. Pen, eldre, delvis plassbygd kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har frittstående hvitevarer. Det er ikke lekkasjevarsler eller komfyrvakt på kjøkken, det var ikke et krav på oppføringstidspunktet. Kjøkkenvifte med avtrekk ut.

Pent bad med panelplater på vegger og fliser på gulv med varmekabler i gulv. Badet er innredet med nedfelt servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekksvifte og tilluft kun via vindu. Vegger har ikke membran/tettesjikt i våtsoner.

Praktisk toalettrom fra 2011 med fliser på gulv, panel på vegger. Toalettrommet er innredet med vask og vegghengt toalett. Det er kun naturlig avtrekk fra ventil på vindu i rommet.

Det er 4 soverom i hytta, ett av soverommene er i dag innredet som tv-stue med sovesofa. Soverommene er i dag praktisk innredet med 10 sengeplasser. Det er to rom i loftsetasjen som i dag er innredet med 6 sengeplasser.

Hytta har elbillader fra Easee.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig totalt: Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 100 kvm Sekundærrom: 10 kvm.
P-rom inkl: Entre/gang, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, wc, 3 soverom og tv-stue/soverom.
S-rom inkl.: 2 boder og 3 rom med lav takhøyde.

1. etasje:
Bra: 100 m² - P-rom: 90 m² - S-rom: 10 m²
P-rom inkl.: Entre/gang, gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, wc, 3 soverom og tv-stue/soverom.
S-rom inkl.: 2 boder.

Loft:
Bra: 0 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 0 m²
S-rom inkl.: 3 rom med lav takhøyde.
Rom på loft har gulvarealer som ikke har måleverdig BRA på grunn av lav takhøyde.

Selger har fremlagt tegninger av loft til megler som stemmer med dagens bruk.

Utvendig vedbod på ca. 1 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Hytta er tilbygget i 2011 i følge selger, med bad, soverom, wc, gang, utvidelse av bod og utvidelse av stue. Det foreligger tegninger mottatt av kommunen som stemmer med dagens bruk på 1. etasje. Megler har ikke mottatt plantegninger av loft fra kommunen og kan derfor ikke kontrollere at bruken av rommene samsvarer med hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2001 i følge Bykle kommune. Bygning oppført i tre delvis over påler med bjelkelag og delvis støpt plate og ringmurselementer. Isolert bindingsverkkonstruksjon kledd med liggende villmarkspanel. Luftet saltakkonstruksjon tekket med stålplater. Takrenner, nedløpsrør og beslag er av stål fra byggeår. Nedløpsvann føres videre til terreng. Vinduer med malte karmer og rammer av tre med 2-lags glass fra byggeår og påbyggsår. Malt hovedytterdør, balkongskyvedører og boddører i tre. Balkongdører har 2-lags isolerglass. Veranda og terrasser med terrassebord og rekke av tre fra 2001 og 2011.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmekabler i gang og på bad. Elektriske ovner i Tv-stue/soverom/stue. Peisovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende forsikring med polisenummer: 1019205. Årlig forsikringspremie kr. 5.120,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 12.500 kwh.
Det er pliktig medlemskap i velforening. Årlig kostnad kr. 750,-. Hele kontigenten er til løypeavgift.
Hytta har fiber fra Bykle breiband.
Hytta har Easee elbillader.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ruben Lossius den 11.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Boligen er oppført i henhold til vanlig byggeskikk og standard for byggeperioden og fremstår i god teknisk stand. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder, utenom enkelte punkter som fremkommer i rapporten. Oppsummering av avvik som defineres som TG2 vises på side 6 i rapporten. Det er ingen forhold som vurderes som TG3. Hele rapporten må leses.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på taket. Takrenner og nedløp fremstod i god stand, men det gjøres oppmerksom på at nedløp av stål er risikoutsatt for frostspreng på fjellhytter.
- Utvendig - Dører: Balkongdør mot sydøst antas fra 2001 fungerte, men det gjøres oppmerksom på at døren står skjevt mellom dørblad og karm og har noe lysåpning i lukket tilstand som vil føre til noe trekk på vindfulle dager. Døren er også noe trå i håndtak og mangler utvendig beslag i underkant av døren.
- Utvendig - Utvendige trapper: Det mangler håndlist på vegg. Trinnene er noe underdimensjonert til å være trappetrinn.
- Utvendig - Andre utvendige forhold: Det ble registrert lysinnslipp i innvendig hjørne av redskapsbod fra tilstøtende rom/oppvarmet bod. Noe ufagmessig håndverksarbeid og manglende bakenforliggende spikerslag/bindingsverk.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Det mangler ubrennbar plate under sotluke. Trestolpe i nærhet av sotluke.
- Innvendig - Innvendige trapper: Tapp mellom 1. etasje og loft er lite egnet som trapp mellom boligrom.
- Innvendig - Andre innvendige forhold: Rommene tilfredsstiller ikke forskrift krav til for varig opphold på grunn av for lav takhøyde.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad/vaskerom: Panelplater er ikke beregnet for våtrom og er ikke et tilfredsstillende tettesjikt.
- Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - Bad/vaskerom: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på flis og membranarbeider. Vegger har ikke membran tettesjikt i våtsoner. Ikke uvanlig for hytter med dusjkabinett med løsningen er ikke preakseptert ihht. våtromskrav.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken: Enkelte skapdører henger noe løst i hengsler.
- Utvendig - Takkonstruksjon/loft: Det er ikke montert inspeksjonsluke i påbygg. Generelt er lukkede takhimlinger er en risikokonstruksjon. Det er åpen diffusjonsperre/plast skjøt i oppvarmet bod.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk tilhørende terrasse er for lavt ihht. dagens regelverk i områder der høydeforskjell er over 50 cm. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at reguleringsplan for hytteområdet kun tillater rekkverk på 70 cm. Påler for understøtting av terrasse står noe skjevt.
- Våtrom - Ventilasjon - Bad/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Spesialrom - Overflater og konstruksjon - Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra ventil på i vindu i rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det ble ikke registrert dreneringsutløp for innebygd sisterne under toalett.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Elbil-lader Diverse el montering (lysskinne, lamper, stikkontakter). Arbeid utført av EK Elektro og Setesdal Elektro.
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.
13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja, Easee-lader.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Hytte og veranda beiset.
19 Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? - Ja, Vil ikke endre bruken, kun gjøre området mer attraktivt. Kotetjønnkollen og Langehaugen planide 202008.
Tilleggskommentar: Opplysninger fra tidligere eier Asle Johnsen; Hytten ble påbygd i 2011/2012. Da ble det lagt inn vann. Rørlegger T. Bjørnarå utførte arbeidet. Det ble også opplyst om at blybeslag rundt ventilatorhatt på tak var byttet grunnet en tidligere lekkasje. Denne var utbedret da vi kjøpte hytten. Årstall ikke kjent. Ny peisovn montert og pipe (2 sider) pusset i 2021. Arbeid utført av Igland Ovn og Mur - Eivind Igland. 99326971. Gulv i 2.etg lagt av selger i 2017, gulv i stue, kjøkken og gang lagt av selger i 2021.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Hytta er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Flott beliggende hytte i idyllisk vinterparadis ca. 760 moh. Fra hytta er det ca. 20 minutters kjøretur til Hovden sentrum. Hytta har solrik beliggenhet, er omringet av flott natur og har flott utsikt. Det er skiløyper ca. 200 meter fra hytta. Det er også akebakke på tomten. Kort vei til fine bade- og fiskemuligheter både i Otra og i mindre fjellvann. Det er ca. 7 minutter i bil til golfbane. Flott turterreng hele året, også med gode muligheter for bær- og sopp-plukking. Fine turer direkte fra hytta til blant annet Svånuten, Hoslemoskaret, Enden og Kvervetjønnuten. I Hovden sentrum finner man alpinanlegg, milevis av oppkjørte skiløyper og badeland. Her finner man også fasiliteter som dagligvarebutikk, butikker og cafeer.

Tomt

Areal: 1 162 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Parkering på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.01.2002. Ferdigattesten gjelder Nybygg - fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Hytta er tilbygget i 2011 i følge selger. Det foreligger ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for tilbygg. Det foreligger igangsettingstillatelse datert 23.05.2006. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstilltelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Midtregionen, ikrafttredelse 27.09.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Det gjøres oppmerksom på at reguleringsplan er under arbeid, plannavn Kotetjønnkollen og Langhaugen, id 202008. Hensikt med planen er å legge til rette for et nytt hyttefelt og fortetting med frittstående enheter på selveide tomter i nærområdet. Det er ubebygde tomter i området. Bygging vil forekomme.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Årlig kostnad for vedlikehold av vei ca. kr. 3.500,- per år. Årlig kostnad for brøyting ca. kr. 3.750,-.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1998/13395-2/93, tinglyst 09.09.1998 - Bestemmelse iflg. skjøte

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-)) 97 720,- (Omkostninger totalt) 3 347 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 848,45 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vanngebyr kr. 8,44,- per m3, abonnement vann kr. 3.650,-, klaokkgebyr kr. 13,10,- per m3, abonnement kloakk kr. 4.350,-, hytterenovasjon kr. 2.143,70,- og Feiing og tilsyn kr. 412,50,-.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  281 234,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vatnedalsvegen 60, Gnr. 5 Bnr. 37 i Bykle kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr/stekeovn/koketopp.
Kombiskap i bod medfølger ikke. Møbler og innbo kan medfølge etter egen avtale med selger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0095

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0095. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Tilrettelegging (Kr.12 000) Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen 01/10 (Kr.3 950) Foto tilvalg (nye utebilder) (Kr.2 000) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 250 000,-) (Kr.49 000) Totalt kr. (Kr.80 425)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064064