"Gamle Søm"

Vardåsveien 49

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
116 220 kr
Totalpris
4 106 220 kr
Formuesverdi
704 677 kr
Formuesverdi sekundær
2 536 838 kr
Kommunale avgifter
12 586 kr / år
Byggeår
1969
P-rom
140 ㎡
Bruksareal
140 ㎡
Tomteareal
342 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Pent påbygd enebolig i kjede med attraktiv beliggenhet i barnevennlig tun - Garasje - Solrik tomt!

Om eiendommen

Innhold

Rekkehuset er påbygd, og går over to etasjer:

Underetasje: Vindfang, gang, to soverom, gjesterom, toalettrom, bad og vaskerom/garderobe.
1. etasje: Romslig påbygd kjøkken/allrom, stue/spisestue, stue/sov 3 med utgang til terrasse og hage.

Bortsettingsloft.

Utebod.

Standard

Underetasje:
Vindfanget er innredet med pene skiferfliser på gulv med varme i gulv og tapet på vegg. Plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Romslig gang med vedovn. Pent skipsgulv og spotter i taket. Boligen har to soverom, hvor hovedsoverommet har to skyvedørsgarderober. Soverom to har dør til påbygd, nedsenket tv-stue med utgang til tomten. Soverommene har parkett/laminat på gulv og tapet på vegg. Varme i gulv i tv-stuen. Pent gjestetoalett med servant og vegghengt toalett. Fliser på gulv med varme i gulv og spotter i taket. Romslig bad med dusjhjørne og heldekkende servant med underskap. Fliser på gulv og vegg. Varme i gulv. Romslig vaskerom med utslagsvask og rikelig med garderobeskap. Fliser med varme i gulv og panel på vegg.

1. etasje:
Meget pent, nyere (ca. 2010) kjøkken med integrert stekeovn og induksjonsplatetopp, rikelig skap- og benkeplass, samt en praktisk kjøkkenøy med spiseplass. Spotter i taket. 1 stavs eikeparkett på gulv.

Boligen har to lyse og trivelige stuer, evt stue og soverom 3. Hovedstuen er romslig og har plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisebord. Flott 1- stavs eikeparkett på gulv. Fra hovedstuen kan du gå videre ned til den påbygde stuen/soverommet hvor det er utgang til solrik skiferterrasse og pent opparbeidet solrik hage. Parkett på gulv.

Bortsettingsloft.

Garasje i tilknytning til boligen.

Boligen er oppusset i lyse og trivelige farger.

Vel møtt!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 140 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 66 kvm. 1. etg.: 74 kvm.

P-rom 1. etg.: Stue, kjøkken og soverom.
P-rom u. etg.: Vindfang, gang, toalettrom, bad, vaskerom, gjesterom og 2 soverom.

Garasjen på ca. 20 m2. er ikke med i areal beregningen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1969 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv i vindfang, toalettrom, bad og vaskerom. Vedovn i gang underetasje. Mulighet for vedovn i stue i 1. etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen har krypkjeller.
Det er utført rørfornying av avløpsrør fra krypkjeller og ut til gaten i 2017.
Fiber via Telia. Eiendommen er bundet opp til avtale med Søm Multimedia.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 16.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Årsmøte tar til etterretning at styret ser seg nødt til på nåværende tidspunkt å be om en engangssum på kr 5000,- fra hver sameier for å bedre likviditeten og for å dekke utgiftene til maling av gavl-vegger og svaleganger. Vedtak: Styret trakk dette som en vedtakssak, men informerte årsmøte om saken, og at det vil komme en kapitalinnkalling for å få inn kapital fra seksjonseierne. Styret har mandat til å gjennomføre dette.

Kjede/atriumhus oppført i 1969 med garasje og boligen ble påbygd i ca. 2003. Det er lav krypkjeller i fra byggeår under boligen med tilgang via luke i gulvet i skap i soverommet. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.

Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Bla. på langveggen mot syd med liggende trekledning i fra byggeår er det værslitte bord og lite/ingen lufting bak eldre trekledninger gir økt fare for kondens, fukt i kledning og konstruksjoner. Bla.  ed vinduer/dører, vindskier, vannbord er utsatte steder og treverk som er ført nær terreng, dekker er mer utsatt for værslitasje. Besiktigelse er foretatt i fra bakkenivå og treverk er ikke fullstendig kontrollert.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Små koblede kjellervinduer med enkle-glass er i fra byggeår.

Utvendig > Dører - 2: Det er avvik: Balkongdøren med 2.lags glass i fra 1990 i soverom/tilbygg tar i mot karmen, har noe utvendig værslitasje etc. i bunn av dørbladet og skyvedøren har glipe, tetter dårlig oppe i hjørne.

Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er avvik: Garasjen i fra byggeår er kun lett besiktiget og ikke fullstendig kontrollert grunnet lagrede gjenstander  på befaringen. Betong-gulvet innvendig i garasjen er ujevnt, har en del sprekker, undertaksbordene har misfarging, sverte etc. og papp-shingel som utvendig taktekke på garasjen har utlevd sin levetid.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Rommene i underetasjen har innvendig påforing i trekonstruksjoner og grunnmuren er ikke synlig for kontroll. Forrige eier har opplyst at "mur vegger fremstod som tørre ved oppussing av vaskerommet i ca. 2006, ubetydlig misfarging i ene hjørne iflg. eier. Taknedløp på bakside ledes til overvannsrør i fra byggeår". Det ble ikke registrert fukt, merker på de innvendige overflater i underetasjen som var mulig å besiktige på befaringen. Ved bruk av fuktindikator på overflater var det litt målbar fukt i gulvet i vaskerommet på befaringen. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner, våtrom/vaskerom med fast monterte skap etc. Flere overflater er ikke besiktiget grunnet innredninger, lagrede gjenstander ol. og forbehold om evnt. mangler må tas. Generelt er rom under terreng og påforede vegger i trekonstruksjoner mot grunnmur utsatte konstruksjoner mht. kondens, fukt.

Innvendig > Krypkjeller: Det er avvik: Det er lav krypkjeller i fra byggeår under boligen med tilgang via luke i gulvet i skap i soverom. Grunnmur er oppført i betong, stein/løsmasser på grunnen og trebjelkelag med Asbestholdige eternitt-plater som stubbeloft. Utlufting av krypkjelleren via lufteventiler i grunnmuren. Krypkjelleren er ikke fullstendig kontrollert grunnet lav høyde, vanskelig tilgang, bla. innover i bakkant er ikke kontrollert. Ytterlige kontroll anbefales og forhold om mangler må tas. Ved piggmåling i treverk ble det målt ca. 18 vek% fukt på befaringen. En bør merke seg at Asbestholdige eternitt-plater er spesial avfall og skal ved en evnt. fjerning saneres av godkjent foretak. Jenlig kontroll og god utlufting av krypkjellere anbefales ettersom krypkjellere er en risiko konstruksjon mht. kondens, fukt.

Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Plassbygd trapp til stue/tilbygg har ikke rekkverker montert.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er avvik: Gulvet har litt ujevnt og lite fall mot sluken og membran og flisearbeider er utført som egeninnsats av forrige eier.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Trenger renovering. Takstmann har målt fukt i våtrommet (badet med dusj).
Pkt. 5: Kun fukt i det ene våtrommet.
Pkt. 7: Liten sprekk i ildsted. Den er blitt tettet med ovnskitt. Ildstedet fungerer godt.
Pkt. 12: Økt strømkurs i garasjen, og lagt opp stikkontakt utenfor garasjen til elbillading.
Pkt. 13: Ikke ladeboks, men det er lagt opp stikkontakt utenfor huset med nok amper til lading av elbil. Brukes daglig av eiere. Utført av elektriker.
Pkt. 16: Skiftet bord på husfasaden. Husmaling utført av både faglært og ufaglært.
Pkt. 18: Det er bygget ut to rom på to forskjellige steder av boligen. Et I underetasjen og ett i første etasje.
Pkt. 18.1: Begge rom er søkt godkjenning hos kommunen og er innvilget.
Pkt. 23: Takstmann har laget tilstandsrapport ifb med salg mai 2023.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et meget attraktivt boligområde godt tilbaketrukket fra Vardåsveien i barnevennlig tun på  "solsiden" på Gamle Søm. Trygg og kort skolevei både til Vardåsen barneskole og Haumyrheia ungdomsskole som kun ligger noen få hundre meter fra boligen.

For øvrig er det umiddelbar nærhet til Kiwibutikk i Vardåsveien og bussmetro med hyppige avganger til både Sørlandsparken og Kvadraturen.

I nærområde finner du forøvrig flotte badestrender på Søms- og Fugleviksstranda, samt fantastiske tur- og treningsområder rundt Sukkevann. 

Kort vei til båthavn m/marina, golfbane, Sukkevann idrettsanlegg m/ tennisbaner, idrettshall og ballbaner samt løypenett og badevann. God bussforbindelse. Kort vei til Aker Solutions og National Oilwell. Ca 10 min. kjøretur til både Sørlandsparken og Kristiansand sentrum.

Tomt

Areal: 342 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik pent opparbeidet tomt med skiferterrasse, hage m/plen, blomster og hekk. Belegningstein v/inngangsparti.

Parkering

Garasje i tilknytning til boligen.
Ellers gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent grunn. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger vedtak fra 10.05.2002 om godkjent igangsettelse av arbeid: Tilbygg. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 166, gnr. 59, bnr. 27, (Torsvikheia), datert 10.09.1966, samt plan nr. 1441, bestemmelser og retningslinjer for Kommunedelplan for havneområde nord, Kongsgard-Vige, datert: 25.06.2020.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 3981 Tinglyst: 21.05.1970 -  Bestemmelse om veg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 116 220,- (Omkostninger totalt) 4 106 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12 586 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 4.182,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 704 677,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 536 838,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vardåsveien 49, Gnr. 59 Bnr. 73 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke Gratis istedenfor vask og styling. (Kr.1) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 990 000,-) (Kr.59 850) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.86 836)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

tirsdag 30. mai
kl. 18:00-19:00

Kontakt megler

Varenummer: 3068755