TRYSNES - SØGNE

Vaktheia 21

Prisantydning
5 300 000 kr
Omkostninger
148 370 kr
Totalpris
5 448 370 kr
Formuesverdi
1 056 148 kr
Formuesverdi sekundær
3 802 134 kr
Kommunale avgifter
13 604 kr / år
Byggeår
1980
P-rom
307 ㎡
Bruksareal
342 ㎡
Tomteareal
1 110 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor innholdsrik og pen enebolig - Sjønær eiendom med panoramautsikt - 2,5 m båtplass i Vaktodden båthavn - Dbl garasje

Om eiendommen

Innhold

U.etasje: Gang, hall, 4 soverom, 2 bad/ wc, vaskerom, hobbyrom/ tv-stue, walk -in closet/ bod.
1.etasje: Gang, hall, spisestue, kjøkken, 2 stuer, soverom, kontor, bad, vaskerom. Dobbel garasje

Boligen er opprinnelig godkjent som en generasjonsbolig med følgende innhold iht godkjente tegninger.
Hovedsoverom i u.etasje var opprinnelig 2 soverom. Badet er ombygget noe mindere enn opprinnelige tegninger, matbod er bygget om til walk in closet og vaskerom. Hobbyrom og bodrom er innredet til soverom. Kjellerstue er ikke tegnet inn på plantegninger.
Inngangsparti er endret og påbygget med gang. Overbygg mellom hus og garasje er innredet med kontor, vaskerom og gang. Opprinnelig var dette et kjøkken iht tegninger.

Standard

Dette er en meget innholdsrik og enebolig som opprinnelig ble tegnet og bygget som generasjonsbolig. I dag benyttes boligen som en enebolig. Eneboligen er har stort potensiale med sin fantastiske beliggenhet og spektakulære utsikt.

Boligen går over to plan. Rominndelingen i boligen er gjennomtenkt med sine praktiske og funksjonelle planløsninger som passer godt en famille som ønsker seg god plass. Hovedetasjen har trappefri adkomst. Det er en romslig gang/ hall med god plass til opppbevaring av sko og ytterklær. Videre ligger boligens romslige spisestue med sin spektakulære utsikt over Søgne skjærgården og gode vindusflater som slipper inn mye dagslys. I tilknytning til spisestuen ligger kjøkken som har lyse fronter og godt med skap- , skuffe-  og benkeplass. Det er integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin på kjøkken. Fra spisestue er det utgang via skyvedør til terrasse som vender mot syd. Spisestuen er lys og åpen med vedovn, parkett på gulv, lyse vegger og hvitmalt panel og bjelker i tak. Stuen ligger i hjertet av boligenog har store generøse vindusflater som vende mot syd og den flotte Søgne skjærgården. Det er sjarmerende skråtak med hvitmalt panel og utgang til terrasse. Videre er det egen tv-stue/ stue med vedfyrt ovn, malt panel i tak og på vegg. Hovedsoverom har lunt teppe på gulv, dekortapet/ malt tapet på vegg, hvitmalt panel i tak og egen utgang til lufteveranda. badet i I hovedeteasjen er det er lekkert bad med hjørneboblebadekar, baderomsinnredning med skap og skuff til oppbevaring, vask og toalett. På gulv er det flis og varmekabel. Vaskerom med egen utgang gjennom et mindre kontor/ evt bodplass, samt egen inngang til dobbel garasje.

I underetasjen er det ytterligere 4 soverom 2 bad og en meget koselig kjellerstue med peis og baksteovn. Her er det skifer på gulv og villmakrspanel på vegg. Et rom som må framheves og kan brukes til festlig lag, og ikke minst til deilig bakst av diverse slag. Det er også et romslig garderoberom som er praktisk innredet med hyllesystemer.
Det er utgang til diverse usjenerte verandaer/terrasser/uteplasser fra flere rom i boligen. Det finnes alltid en lun solkrok å finne uavhengig av vindretninger.

2.5 meter båtplass i " Bryggeanlegget" i Vaktheia Båthavn på Trysnes

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 307 kvm, Bruksareal: 342 kvm Sekundærrom: 35 kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etg: 143 m²  - 1. etg. 199 m².
P-rom inkl:
U.etg- Hobbyrom , Gang , Gang 2, Gang 3, Soverom , Bad , Soverom 2, Vaskerom , Soverom 3, Omkledningsrom, Bad 2, Soverom 4.
1.etg- Vaskerom , Gang , Stue , Stue 2, Soverom , Bad , Stue/kjøkken , Gang 2
S-rom inkl.: Garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Det er i ettertid omsøkt og godkjent flere mindre endringer/påbygg. Det forligger ikke godkjente plantegninger som stemmer med dagens planløsning. 2 av de ombygde soverommene i u.etasje er ikke godkjent til varig opphold. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.
Boligen er opprinnelig godkjent som en generasjonsbolig med følgende innhold iht godkjente tegninger.
Hovedsoverom i u.etasje var opprinnelig 2 soverom. Badet er ombygget noe mindere enn opprinnelige tegninger, matbod er bygget om til walk in closet og vaskerom. Hobbyrom og bodrom er innredet til soverom. Kjellerstue er ikke tegnet inn på plantegninger. Inngangsparti er endret og påbygget med gang. Overbygg mellom hus og garasje er innredet med kontor, vaskerom og gang. Opprinnelig var dette et kjøkken iht tegninger.

Byggeår og byggemåte

1980 i følge Kristiansand kommune.
Enebolig godkjent som generasjonsbolig

Oppvarming

Vedovn på kjøkken og i stue oppe. Peis og baksteovn i kjellerstue. Vedovn i fyrrom nede i forbindelse med den ene soverommet.
Varmepumpe. Varmekabler i alle 3 baderom, i ett soverom, i kontor og vaskerom og i kjellerstue/baksterom. Forøvrig elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd-Einar Grefstad den 02.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Enebolig over to plan oppført i 1980. Boligen er konstruert i tre og har delvis murte yttervegger i underetasjen. Taket har saltak utforming og er tekket med takstein av betong. Boligen fremstår i normal stand i forhold til alder. Enkelte bygningsdeler har merknader som krever vedlikehold og oppgraderinger, dette er nærmere beskrevet i rapporten som må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

Tg3:
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.

Våtrom > Generell > Bad 2.  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Generell > Vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tg2:
Utvendig > Nedløp og beslag - 2. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Det er avvik: Høy slitasje på 2 pipebeslag.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er avvik: Lufting ved gesims er stedvis dårlig.

Utvendig > Vinduer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.

Innvendig > Radon.  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige dører. Det er avvik: Flere dører tar i karm og var derfor ikke mulig å lukke.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er avvik: Det er registrert noe ufagmessig utførelse på montering av våtromsplater, fuging og listverk.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom  Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er uegnede materialer i våtsoner

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? ja
Bad under kjøkken: Det er en sprekk i veggen ved vannkoblingen til vaskemaskinen på bad under kjøkken. På samme bad er belegg i dusjområde løsnet. Vaskerom hovedetasje: En mindre vannskade på deler av vegg forekommet av vannsøl fra vaskemaskin. Eier har hatt fagfolk til å se på skaden, som konstaterte på daværende tidspunkt av skaden kun er kosmetisk.

2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Bad i hovedetasje: Innredningen er ny fra 2020, og er byttet av eier på egeninnsats. Boblebadet er ikke koblet til det elektriske anlegget. Trykknappen til sisternen er slitt, men fungerer. Bad i underetasje: Bad ved siden av vaskerom: er oppgradert av eier på egen innsats. Her er det skiftet baderomsinnredning, montert vegghengt sisterne, våtromsplater er limt i dusjsonen og skrudd i resterende del utenpå opprinnelige vegger. Nyere fliser er lagt, disse er limt oppå det eksisterende belegget med fliselim. Bad under kjøkken: er urørt av eier. Vaskerom nede: oppgradert av eier på egen innsats. Innredning er montert, våtromsbelegg er limt oppå eksisterende fliser.

4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Nyere rør-i-rør for kaldt og varmt vann (som går fra vaskerom nede) for kjøkken og bad under kjøkken, er montert opp av faglært rørlegger som vennetjeneste.

7 Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? ja
Pipe i tv-stue: På fuktige og vindstille dager er det noe dårlig trekk i pipen på tv stuen.

9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? ja
Hadde en mus i huset i 2019, usikkert om den kom inn med katten. Har ikke sett mus siden.

11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært
Montert spotter i gang og klesrom i underetasje. Har også satt opp stikkontakter i underetasje og avtrekksvifte på klesrom. Utført av - Flekkerøy elektro

14 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? ja
Soverom (1) under spisestue/kjøkken: Veggplater og lister/ foringer er lagt på egeninnsats. Vegg til vegg teppe er lagt på egeninnsats. Soverom (2): vegg til vegg teppe og lister lagt på egeninnsats. Soverom (3): Gipsplater, vegg til vegg teppe, lister er gjort på egeninnsats. Soverom (4): Walls 2 paint plater og tapetsering på èn vegg, tak, lister, vegg til vegg teppe er gjort på egeninnsats Gang og yttergang nede: Tak, gulv, lister walls 2 paint plater er gjort på egeninnsats. Klesrom: Tak, vegger, listing, foring og plater på veggen er gjort på egeninnsats. Kjøkken: Har bygd innredning rundt kjøleskap på egeninnsats Soverom hovedetasje: Tak, lister, vegg til vegg teppe, walls 2 paint plater, og tapetsering er gjort på egeninnsats.

16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Terrasse under kjøkkenveranda er bygget på egeninnsats. Har også forlenget terrassen utenfor soverom nede. Har byttet enkelte kledningsbord og terassebord i 2022, på egeninnsats. Huset er malt i 2022 på egeninnsats

Beliggenhet

Adkomst

Eiendommen ligger i Vaktheia, rett før Trysnes brygge i Søgne. Kjør forbi Tangvall og ta deretter av mot Trysnes. Følg veien videre og ta av mot Trysnes. Før Trysnes, ta til venstre ved skilt Vaktheia. Boligen ligger på høyre side. Ca 7 km fra avkjøringen fra E 39. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt til fellesvisning. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i et område som må anses som ett av Norges flotteste hva gjelder skjærgård, turisme og båtsport.

Skjærgården mellom Mandal og Kristiansand rommer mang en maritim idyll, og at eiendommen her er populære er ikke til å undres over. Boligen er har stort potensialle med sin fantastiske beliggenhet og spektakulære utsikt. Den som tilbringer fritiden her nyter sjøluft og en unik skjærgård.

Fra eiendommen er det gåavstand ( c 8-10 min. ) til Trysnes brygge ( tidl. Trysnes Marina ) hvor det finnes restaurant/ bar, butikk, salg av disel/ bensin m.m. Se mer informasjon www.trysnesbrygge.no.  Dette var opprinnelig ei gammel seilskutehavn og nå et  flott samlingssted for fastboende, turister, båtfolk og tilreisende.  Spesielt mange rogalendinger finner veien hit idet flere av de store oljeselskapene  leide firmaleiligheter her gjennom  mange år.
Det er også flotte turområder og bademuligheter. Høllesanden og Høllen brygge med butikk og restaurant er også en kort båt eller biltur unna samt Tangvall sentrum med handelssentrum og offentlige tjenester. Det er kort båttur til Udvår, Nye Hellesund og Høllen.  Ca 40 minutters  kjøretur Kristiansand dyrepark  og det samme til Mandal by.

Tomt

Areal: 1 110 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har flott utsikt over Søgne skjærgården og sol fra morgen til kveld. Meget pent opparbeidet tomt med plen, beplantning og terrasser både i stein og treverk.  Belegningsstein i innkjørsel, inngangsparti og ved garasje. Den opparbeidede delen glir naturlig over i naturtomten i skråningen ned mot sjøen. Det er god plass til å finne idylliske plasseringer av sittegruppene. Det er utepeis, utendørs baksteovn og hobbyveksthus på tomten.

Parkering

Dobbel garasje i tilknytning til boligen og biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 10.02.1982. Brukstillatelsen gjelder bolighus, Vaktheia 21.
Det foreligger godkjenning for terrasse m/overbygg, datert 25.10.99.
Det foreligger godkjenning for oppføring av vedbod, datert 26.08.97.
Det foreligger godkjenning for oppføring av pipe i bod under garasje, datert 16.10.95.
Det foreligger godkjenning for påbygg for bolig, datert 02.09.94.
Det foreligger byggetillatelse for oppføring av garasje 02.11.1982.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens bebyggelse. Fasadetegninger stemmer ikke med dagens bebyggelse. Vedbod samsvarer ikke med godkjenning og den er plassert over nabogrensen på eiendommen Vaktheia 23 gnr 437 bnr 155. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for del av gnr. 37, bnr. 2, Trysnes i Søgne, Plan datert 01.01.1978. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1980/2401-2/93  Bestemmelse om deleforbud. Tinglyst 29.02.1980 
ELEKTRISKE KRAFTLEDNINGER

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4204-437/2, 4204-437/114, 4204-437/326, 4204-437/328

2019/1363714-1/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass. Tinglyst 14.11.2019
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:143  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:147  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:148  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:149  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:151  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:152  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:153  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:155  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:156  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:175  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:176  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:177  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:192  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:193  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:194  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:195  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:196  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:197  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:198  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:200  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:201  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:202  
rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:437 Bnr:302  

Rett til" Bryggeanlegget" i Leirkilen på Trysnes i inntil 10 år
Adkomstrett til fots på eksisterende gangsti til "Bryggeanlegget"
Gjelder denne registerenheten med flere

2.5 meter båtplass i " Bryggeanlegget" i i Vaktodden Båthavn på Trysnes er kjøpt ut i 2019. Avtalen er ikke tinglyst. Kjøpekontrakten ligger som vedlegg i salgsoppgaven. Årlig vedlikeholdsavgift ca 1.500,- pr år

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 300 000,-)) 148 370,- (Omkostninger totalt) 5 448 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 604 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feiing og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2022 kr. 3.725 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7 054,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Årlig vedlikeholdsavgift til Vaktodden Bryggeanlegg ca 1.500,- pr år

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 056 148,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 802 134,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vaktheia 21, Gnr. 437 Bnr. 143 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Komfyr og oppvaskmaskin medfølger.
Prismelampe over kjøkken/ spisebord og arbeidbord og verktøytavle i garasje medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0078

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0078. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 300 000,-) (Kr.100 700) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.133 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062585