Arendal

Leif Svalesensvei 16

Prisantydning
6 900 000 kr
Omkostninger
33 370 kr
Totalpris
6 933 370 kr
Kommunale avgifter
12 493 kr / år
Byggeår
2022
P-rom
171 ㎡
Bruksareal
171 ㎡
Tomteareal
180 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppført bolig like ovenfor sandstrand - God standard og nydelig sjøutsikt. 2 carporter og mulighet for bryggeplass!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Leif Svalesens vei 16 i prosjektet Vågsnes Havn er ferdigstilt og klar for innflytting. Den store og innholdsrike boligen er innflyttingsklar! Ta kontakt med megler for avtale om visning.

På Vågsnes Havn er det bygget 15 romslige eneboliger i kjede i sjøkanten. Hvert enkelt hus fremstår som robuste og moderne helårsboliger med gode fasiliteter som gir deg en problemfri hverdag med alle muligheter for et godt liv for deg og dine.
Småbåthavn og felles lekeområde.

Innhold

1. etg.: entrè, soverom, teknisk rom/vaskerom, bad, kjøkken/allrom. 2. etg.: stue, 2 soverom, bad. 3. etg.: hems. Utvendig sportsbod like utenfor inngangsdør. 2 carporter i rekke.

Standard

Boligen leveres med god kvalitet på alt av utstyr. I 1. etasje kommer du inn i en romslig entrè med stor skyvedørsgarderobe. Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Videre finner du teknisk rom/vaskerom, hvor man har sentral for vannbåren varme, vv.bereder, ventilasjonsanlegg og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Badet er flislagt til tak med skuffinnredning og speilskap, vegghengt wc og dusjhjørne. Stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning fra Strai Kjøkken i hvit utførelse, med integrert stekeovn, micro m/stekefunksjon, platetopp, kjøleskap m/ frys og oppvaskmaskin. Utgang til stor solrik terrasse. Det er også soverom med plass til dobbelseng i 1. etasje, slik at man har alle nødvendige bofunksjoner på 1. plan. I 2. etg. er det en romslig stue med stor takhøyde og utgang til veranda med glassrekke. Her er også 2 soverom, samt et flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt wc og skuffinnredning med speilskap. I 3. etg. er det et stort hemsrom inndelt i soner av trappen. Perfekt for lekerom/tv-stue og hjemmekontor. Rom i beboelsesrom har gulv med 1-stavs eikeparkett. Våtrom og entrè er flislagt.

Byggeår og byggemåte

2022

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme sørger for energibesparende og god oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av selger. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Tilstandsrapport

Det foreligger oppmåling fra takstmann Erik Sørensen AS

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sydvestvendt i strandkanten på Vågsnes, mot Tromøysund, med sjø, strand og skjærgård like utenfor døra. Det er mulighet for kjøp av båtplass i bryggeanlegget, så her ligger alt til rette for å nyte flotte solskinnsdager, sjø, fiske og båtliv.

I prosjektet er det lagt opp til en helhetlig utforming av de forskjellige boligtypene.

Tomt

180,1 kvm eiet tomt seksjonert som tilleggsareal. Tomten er pent opparbeidet med belegningsstein ved inngangsparti, samt plen og terrasse. Arealet er seksjonert som tilleggareal i seksjonering. I tillegg har man tilgang til alt av fellesarealer på sameiets tomt.

Parkering

2 carporter på felles parkeringsplass, plass 13 og 14 (se vedlagte kart over parkering). Gjesteparkeringsplasser på felles parkeringsområde.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 02.05.2022. Brukstillatelsen gjelder boliger i BK3, BF1 og Fellesområder unntatt f_P2 og P3 og carportanlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan Vågsnes, Tromøy, datert 13.06.2018. Område i sjø utenfor eiendommen er regulert til småbåthavn.
Det pågår arbeid med reguleringsplan for Vågsnes Havn 2 på naboeiendom.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei via Vågsnesveien. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Dagboknr. 1964/1906-1/36 tinglyst 28.05.1964. Best. om adkomstrett, rettighetshaver:Knr:4203 Gnr:217 Bnr:54  
Overført fra: 4203-217/27
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 1988/4775-2/36 tinglyst 20.05.1988. Rettsbok. Grensegangssak
Overført fra: 4203-217/27
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
Dagboknr. 2022/526760-1/200 tinglyst 16.05.2022. Seksjonering  
Opprettet seksjoner: snr: 6
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 175/2699

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie. Det er ikke boplikt i Arendal kommune..

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Konsesjon

Kjøp av seksjon i dette prosjektet avhenger ikke av konsesjon.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 32 200,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 288 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 370,- (Omkostninger totalt) 6 933 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 12493,- pr. år.

Eiendomsskatt

Foreligger ikke før 01.01.2023

Felleskostnader

Kr 2 325,- Dette inkluderer driftskostnader: Kr 1 918,- og TV/internett : kr 407,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer: TV, internett, forretningsfører og revisjon, styrehonorar, kommunale avgiftene (minus abonnementsgebyret for vann og kloakk), vaktmester, brøyting og forsikring av alle bygg.

Oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader.

Vedlikehold er bestemt i vedtektene at skal holdes av den enkelte seksjon.

Budsjettet er satt opp delvis etter skjønn samt på grunnlag av innhentet dokumentasjon. Man må derfor påregne at avvik kan forekomme. Etter første driftsår vil sameiet ha bedre grunnlag for budsjettering.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Leif Svalesens vei 16, 4812 Kongshavn, gnr. 217 bnr. 27 snr. 6 i Arendal kommune

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Boligen leveres komplett med integrerte hvitevarer på kjøkken, så som platetopp, stekeovn, kjøleskap/frys, ventilator og oppvaskmaskin.

Visning

Etter avtale med megler på 97 58 67 30.

Overtagelse

Boligen er klar for overtakelse

Klargjøring før overtagelse

Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med tilhørende vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Selger eller bank forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0247

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Tor Jan Endresen

Sørmegleren AS org. nr.

944121331

Produksjonsdato

27.09.2022

Visning

tirsdag 13. desember
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3062078