Kristiansand-Voie/Vågsbygd

Vågsbygd ringvei 36

Prisantydning
2 690 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
354 260 kr
Andel fellesformue
8 239 kr
Totalpris
3 060 888 kr
Formuesverdi
552 329 kr
Formuesverdi sekundær
1 988 385 kr
Felleskostnader
5 306 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1954
P-rom
74 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
1 458 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik 3-roms leilighet med god standard og solrik balkong. Nytt bad - Stor P-plass.

Om eiendommen

Standard

Hyggelig og romslig leilighet med en fin standard. Leiligheten ligger i byggets 2.etg. med trapp opp til innredet loft.

Via fellesgang kommer du inn døren til en gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Videre inn i en fin og romslig stue med fine vindusflater som gir rikelig med lys til stuen. God plass til sofagruppe og spisebord. Fra stue er det utgang til en solrik balkong med plass til utemøblementer. Her kan deilige sommerdager nytes. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkken inneholder komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

To gode soverom i hovedetasjen. Hovedsoverom med inngang fra stue. God plass til dobbeltseng og garderobeskap til oppbevaring. Soverom to passer bra som barnerom eller gjesterom. Nytt laminat gulv fra 2020 i stue, gang og begge soverom. Nyere flislagt bad med vegghengt wc, servant og dusjhjørne. Her er det en fryd å starte dagen!

Fra stue er det en pen trapp opp til innredet loft. Her er det plass til en sofagruppe, samt mye plass til oppbevaring. Loft er ikke søkt godkjent til varig opphold av kommunen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 74 kvm
P-rom inkl:
2.etg.: Gang, bad, kjøkken, stue m/trapp, soverom, soverom 2.
Loft: Trapperom, stue, soverom.

S-rom inkl.: Kott på loft.

Kott x 2 er ikke måleverdige.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1954 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Peis er montert i stua. Ellers elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at det vil komme økninger i fellesgjeld og månedlige felleskostnader. Borettslaget hadde generalforsamling 23.05.23. Styret har vært i dialog med Agder Energi og Tratec i høst. Det er søkt om å få mer strøm til alle hus, men dette er kun mulig via bakken. Dermed må det graves og asfalteres. Å legge inn mer strøm regnes som tilrettelegging for elbil. Total sum for dette er ca. 1,1 mill. Det ble vedtatt låneopptak med en ramme på kr. 1.200.000 på generalforsamlingen. Styret har også innhentet priser og tilbud på fasadevask og oljebeising av borettslaget. Dette vil bli gjennomført ila. 2023, med oppstart fortløpende. Tilbud er mottatt på begge deler: fasadevask: 84.000,- og oljebeising inkl. stillas og arbeid: 1,4 mill. Styret viser til at dette burde vært utført for noen år siden. Det ble godkjent låneopptak med ramme på kr. 1.500.000. Estimert kostnad for denne andelen for samlet lån i Sparebanken Sør på kr. 3.800.000 (ikke inkl. lån i Husbanken) er kr. 158 333,- i økning fellesgjeld, samt ca. kr. 200 i mnd. i økte felleskostnader. Sørlandet boligbyggelag opplyser at dette bare et estimat. Bankens endelige rente samt løpetid på lånet vil bli altavgjørende.

Hver borettshaver har plikt til å medvirke til at gårdsplassen holdes ren og ryddig innenfor sitt ansvarsområde, hvilket også inkluderer snømåking.

Vask av trappeoppgang: Vaskes ved behov, og særlig til helgen. 2.etg. vasker fra 1.etg. og opp til og med avsats loft. Se husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Visevert byttes 1.juli. Viseverten har ulike ansvarsroller, som foreks. å rydde og rengjøre i og utenfor bygningen, vaske og rengjøre renovasjonsdunker ved behov, påse at fellesomåder er rengjort etter oppsatt plan m.m. Se husordensregler for utfyllende info om visevertens oppgaver.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 09.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er delvis nyoppusset innvendig, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er fra 2011 og er i bra stand. Bad ble totalrenovert i 2023, eier opplyser om at det er Litexplater på vegger bak fliser. Det er etablert fall til gulvsluket. Kjøkkeninnredningen er av nyere dato og er i bra stand. Benkeplater og ett par skap er nye. Retningsavvik på gulv
noen steder, da spesielt på loft. Eier opplyser om at det er lagt trinnlydsplater under nytt laminatgulv i 2. etasje. Forbehold vedr. ventilasjon på loft mellom yttertak og innvendig takpanel må tas. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer, nytt el. anlegg på bad og delvis på stort
soverom. Egen kurs og lader til el.bil. Røropplegget til vannrør er nytt og ligger rør i rør. Rørskapet til røropplegget er montert på bad. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet, det er også en felles stoppekran i kjeller. Dørtelefon er montert. Utvendig er balkong er av nyere dato. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper mangler.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Vannlekkasje fra loft ned på bad. Totalrenovert bad desember 2022. Forsikringssak.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Murmester Birkeland. Membran og fliser.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Ny membran og sluk.

- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. Otto VVS. Alt nytt rør i rør, dusj, vask, sluk og sisterne på bad. Lagt opp nytt vann og avløp til kjøkken og vann og avløp til
vaskemaskin i 2.etg.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. OneCo. Alt nytt elektrisk på bad og montert zaptec ladeboks.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Agder energi har nylig hatt kontroll. Kun påpekning om løse ledninger langs gulvlister under oppussing.

- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Ja. Vannlekkasje i november 2022. Fikset på forsikring.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Boligen ligger ca. 10 minutters gange fra sjøen med bl.a. kommunal båthavn, friområde rundt Storenes, Jaktodden, m.m.  Kort vei til Amfi Vågsbygd og samfunnshuset med bibliotek. Her er det også bank, apotek, vinmonopol, dagligvare, og ca. 40 butikker med det meste som trengs til daglig.

Tomt

Areal: 1 458 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Stor grusplass på venstre side av bygg blir disponert av eier.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen fra byggeår. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger byggetillatelse på oppføring av 4-mannsbolig datert 28.01.1953.

Det foreligger ferdigattest for utvidelse av balkong datert 18.08.2021. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Loftsetasjen er innredet og det er satt inn intern trapp opp til loftet. Det foreligger ikke noen tegninger av loftet. Loftet er ikke godkjent til varig opphold/beboelse, og det er ikke søkt om bruksendring. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Det fremkommer av tilstandsrapport at det er er avvik i branncelleinndeling ut i fra dagens byggteknisk forskrift: Branndør er ikke montert på trapperom på loft.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 22.06.2011.
Eiendommen ligger innenfor gul støysone.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 500274. Tinglyst: 30.01.1952. Erklæring/avtale. Diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt fra kommunen.
Dagboknr.: 13645. Tinglyst: 28.11.1980. Bestemmelse om veg. Kan ikke slettes uten samtykke.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Hvis innflytter i borettslaget ønsker å ta med husdyr må dette på forhånd godkjennes av styret. Det er generell båndtvang på fellesareal, og hudsyret må ikke være til sjenanse. Se husordensreglene for utfyllende bestemmelser.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) 354 260,- (Andel av fellesgjeld) 3 044 260,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 16 628,- (Omkostninger totalt) 3 060 888,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 5 306,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Avdrag (kr. 1441,-) og renter (kr. 959,-) på felleslån, Telenor TV/bredbånd (kr. 560,-) og driftskostnader (kr. 2346,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, strøm i fellesareal, forsikring på bygg, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 354 260 pr. 27.04.23
Andel fellesformue kr. 8 239 pr. 27.04.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 30007597041, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2023: 4.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 29
Saldo per 27.04.2023: 1 094 463
Andel av saldo: 45 603
Første termin/første avdrag: 25.09.2010 (siste termin 25.06.2030)

Lånenummer: 11517091-2, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2023: 3.06% pa.
Antall terminer til innfrielse: 75
Saldo per 27.04.2023: 8 109 992
Andel av saldo: 308 658
Første termin: 30.03.2012. Første avdrag: 30.03.2017 (siste termin 30.12.2041)
Bundet rente fram til 01.01.2032
Rehabilitering til lavenergi

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 552 329,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 988 385,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Vågsbygd ringvei 36, Andelsnr. 2 Orgnr. 953280027 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0186

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0186. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.10 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (fastpris)(Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.89 945)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069176