Nissedal

Utsjå 89

Prisantydning
4 390 000 kr
Omkostninger
127 000 kr
Totalpris
4 517 000 kr
Formuesverdi
400 000 kr
Byggeår
2014
Internt bruksareal (BRA‑i)
131 ㎡
Bruksareal
140 ㎡
Tomteareal
920 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Stor familiehytte fra 2014 med eventyrlig utsikt, gode solforhold, jacuzzi og flere terrasser. Parkering på gårdsplass.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad, vaskerom, 4 boder.
2. etasje: Stue, toalettrom og 2 soverom.

Oppvarming

Hytta oppvarmes med gulvvarme i entré, på bad og vaskerom. I stuen er det peisovn. Øvrig oppvarming skjer med panelovner. Ventilasjonen er naturlig, kombinert med kjøkkenventilator, samt elektriske avtrekksvifter på bad, vaskerom og toalettrom. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har hytta sentralstøvsuger og en 200 liters varmtvannsbereder, plassert på vaskerommet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Det er bilvei helt frem og gode parkeringsmuligheter på egen, romslig gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Hytta ligger i et veletablert hyttefelt på Utsjå i Nissedal kommune, noen få km fra tettstedet Treungen. Beliggenheten er særdeles idyllisk med vakker natur rett utenfor døra og vidstrakt utsikt over skog og omkringliggende fjell.

Kommunen byr på meget gode tur- og fiskemuligheter. Her finnes 1750 større og mindre vann og innsjøer, og ett fiskekort gir deg tilgang til 22 fiskevann med tilhørende båt og gapahuker. Tjørull er et yndet område for kanopadling. Her møter man skiftende natur med innbydende svaberg, bratte fjellvegger, småøyer, smale kiler og brede bukter.

Turmulighetene til fots er også mange, enten du velger korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper. Kommunen har i tillegg flotte strender og koselige badevann. Det er ca. 8 min med bil til Treungen og her er det hyggelig å spasere sommer som vinter. En fin, gammel steinbru fra 1917 binder sentrum sammen, og Treungen kan by på interiørbutikker, kaffebar, blomsterbutikk og ærverdige Treungen gjestgiveri for å nevne noe.

For de fartsglade har Treungen egen alpinbakke med barnevennlige forhold, gapahuk og bålplass. Alternativt er det rundt kvarteret med bil til et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter.

Det anbefales å ta en tur til Sommarsletta, ett minutts kjøring fra Treungen sentrum. Sommarsletta har en idyllisk beliggenhet og gode muligheter for sommeraktiviteter. I Ilekleiv og Eikholm ligger flotte Jettegryter, Nissedals "naturlige badeland". Her er det naturlige sklier nedover elveleiet og badekulper i jettegrytene, hvor de tøffeste hopper ned i den største gryta.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.2014. Ferdigattesten gjelder fritidsbustad. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbustad , tilhører reguleringsplan "Utsjå hyttegrend" , datert. 15.02.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det bla. står følgende:
"2.3 Fritidsbustader/hytter (Tofamilie/generasjonshytter), Tomt 4-5, 8-10, 14, 15, 17-19, 27, 28, 32, 33, 52-55, 59-62, 87, 92, 110, 111, 136-141, 170 og 171
a) Det er fastsett følgjande krav til utnytting av den einskilde tomt:
- 1 hovudbygning med inntil 2 brukseiningar skal plasserast slik at innmålt stikk/pele kjem innanfor grunnmuren.
- Det er tillete å sette opp frittståande garasje eller bod.
- Maksimal tillete bruksareal (T-BRA) = 350 m², inklusive garasje/bod.
- Maksimal mønehøgde: 9,0 meter
- Maksimal gesimshøgde: 6,0 meter.
- Maksimal gjennomsnittlig grunnmurhøgde målt frå ferdig planert terreng: 0,75 meter, unnateke bygg med kjellar/underetasje der terrenget naturleg kan verte tilbakefylt på bygningens 3 av 4 vegger. Slikt tiltak skal godkjennast av kommunen.
- Bygg med saltak skal ha takvinkel 20o-34?. Bygg med pulttak skal ha takvinkel minimum 2?.
- Minimum 2 biloppstellingsplassar pr. bueining."

Se reguleringsbestemmelsene i sin helhet i vedlegg til salgsoppgave.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4030/36/127:
25.05.2011 - Dokumentnr: 401621 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:36 Bnr:73

01.01.2020 - Dokumentnr: 1114358 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:127

01.01.2024 - Dokumentnr: 632668 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:36 Bnr:127

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 110 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 127 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er inkludert kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Ytterdøren er blåmalt og har kodelås, så her slipper man å huske nøkkelen. Entreen er smakfullt innredet med grå gulvfliser med gulvvarme, panelvegger beiset i en lys gråfarge og hvitmalt himling med velplasserte downlights. Ved ytterdøren er det montert knagger til yttertøyet og det er ellers praktisk adkomst til to boder og vaskerom.

Kjøkken
Fra entreen er det også en dobbel dør med glassfelt som fører videre inn til et romslig kjøkken i landlig stil som kler hytta godt. Rommet har et dekorativt tak med downlights, panelkledde vegger og enstavs parkett på gulvet.

Tre vinduer åpner for dagslys og vakker utsikt og ved to av de er det god plass til langbord hvor man kan samles til måltider, de gode samtalene og sosiale kvelder med kort- og brettspill. Innerst i rommet er det en åpen trapp opp til andre etasje, samt adkomst til bad og to soverom.

Kjøkkeninnredningen er bygget i tradisjonell hjørneløsning, i tillegg er det en smart kjøkkenøy med mer skapplass, koketopp og barløsning. Over koketoppen er det takmontert ventilator. Innredningen har takoppforede skap, profilerte fronter i grått og flere vitrineskap.

Ved et vindu er det nedfelt oppvaskkum i sort laminatbenkeplate og både kombiovn og stekeovn er bygget inn i et høyskap. Kjøkkenet har videre opplegg for oppvaskmaskin og plass til side-by-side kjøleskap på enden.

Stue
Parkettgulvet, de lyse panelveggene og det stilige taket flyter videre over i en nydelig stue i tilliggende rom. Pipen i stuen er forblendet med matchende naturstein og vinduer på to sider bidrar til flotte lysforhold, og ikke minst magisk utsikt mot fjellheimen. Stuen har også en tofløyet dør ut til terrassen og plass til sofahjørne ved en rund peisovn med stort flammebilde.
Loftstue

I tillegg til stuen nede har hytta en hyggelig loftstue, perfekt som tv-stue, til barna eller til gjestene om man er mange på hytta. Stuen har mønet, hvitmalt himling med downlights, beiset panel på veggene og parkett på gulvet. Dagslyset finner veien inn via et vindu og på samme side er det utgang til overbygget balkong med vanvittig utsikt.

Bad/wc/vaskerom
Hytta har et romslig bad, toalettrom og eget vaskerom. Badet ligger i første etasje ved to av soverommene, innredet med gulvmontert toalett, dusjkabinett og hjørnebadekar. Videre er det et gulvstående høyskap med speil, en skuffeseksjon i tilsvarende stil, heldekkende dobbelservant og et speil med integrert belysning.

Vegg- og gulvflater er kledd med delikate, grå fliser. Taket er lysmalt og lyssatt med downlights, og som oppvarming er det gulvvarme. Et vindu og elektrisk vifte sørger for dagslys og god ventilasjon.

Vaskerom
Vaskerommet ligger også i første etasje, med dør inn fra entreen. Rommet har grå gulvfliser med gulvvarme, gråmalt panel på veggene, elektrisk vifte og vindu med dagslys. En kjekk arbeidsbenk er av laminat og har nedfelt skyllekum, og under er det benkeskap og opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet har også sentralstøvsuger, varmtvannsbereder og plass til tørketrommel.

Toalettrom
Toalettrommet er smart plassert i andre etasje og har dør inn fra loftstuen. Rommet har hvitmalt skråhimling, gråmalt panel på veggene og enstavs parkettgulv. I den ene enden av rommet er det gulvmontert toalett og i den andre er det en hvit, høyglanset innredning bestående av over- og underskap, heldekkende servant og et speil med belysning.

Soverom og garderobe
Hytta to soverom i hver etasje, alle i samme stil som resten av hytta. Hvert soverom har plass til garderobeskap og på hovedsoverommet er det bygget høyskap og overskap rundt sengeplassen. Skapene er sorte og har slitte hjørner for å skape et gammeldags uttrykk. For øvrig har hytta gode lagringsmuligheter i fire boder. To av bodene har adkomst fra entreen og to har utvendig adkomst fra henholdsvis velkomstterrasse og terrasse utenfor stuen.


Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Chris Andre Hammerkvist for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Utsjå 89 i Nissedal Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2, en nevner ikke disse
enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Ut over de registrerte avvik så fremstår hytten med et hovedinntrykk som er meget bra. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Fritidsbolig - Byggeår: 2014
UTVENDIG
Generelt så er det brukt tradisjonelle materialvalg utvendig som er godt tilpasset bruken og de lokale værpåkjenninger.
INNVENDIG
Det er valgt materialløsninger som er godt tilpasset bruken.
VÅTROM
Det er etablert 2 stk våtrom. Det er baderom i 1 etasje og vaskerom i 1 etasje. Disse er moderne utført.
KJØKKEN
Det er montert kjøkken i 1 etasje som er praktisk innredet til sitt bruk.
SPESIALROM
Det er etablert wc rom i 2 etasje.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Tekniske løsninger er generelt fra byggedato og er godt tilpasset bruken.
TOMTEFORHOLD
Tomten er godt utformet og egner seg til bruken.

Følgende avvik har fått TG2: 
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Innvendige trapper
- Utvendig > Vinduer
- Våtrom > 1 Etasje > Bad 1 etasje > Overflater Gulv
- Våtrom > 1 Etasje > Bad 1 etasje > Sluk, membran og tettesjikt
- Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom 1 etasje > Overflater Gulv
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer på kjøkken.

Diverse

Kort fortalt
- Flott fritidsbolig oppført i 2014.
- Fin planløsning over to etasjer.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Godt opparbeidet og solfylt tomt.
- Herlig terrasse på ca. 92 kvm.
- Terrassen er utstyrt med jacuzzi.
- Overbygd balkong på 11 kvm.
- Idyllisk beliggenhet og vid utsikt.
- Overbygd terrasse til entré.
- Stort, lekkert spisekjøkken.
- Dels integrerte hvitevarer.
- Nydelig stue med peisovn.
- Hytta har også stue i 2. etasje.
- Flislagt bad med gulvvarme.
- Badet har badekar og dusj.
- Toalettrom og eget vaskerom.
- Fire soverom, to i hver etasje.
- Lagringsplass i fire boder

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4030/36/127:
25.05.2011 - Dokumentnr: 401621 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4030 Gnr:36 Bnr:73

01.01.2020 - Dokumentnr: 1114358 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0830 Gnr:36 Bnr:127

01.01.2024 - Dokumentnr: 632668 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3822 Gnr:36 Bnr:127

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann
- Avløp

Byggemåte

Hytta er bygget med vegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning av liggende og stående bordkledning, samt pynte detaljer. Taktekking av torv. Byggegrunn på skutt og utgravde masser, som er tilpasset byggets utforming. Støpt plate på mark.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 19: Observert muselort i utvendig bod.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: E3371E65-53BD-47D8-AC00-4A06080E9B05