Langesand

Utsikten 66

Prisantydning
9 500 000 kr
Omkostninger
253 970 kr
Totalpris
9 753 970 kr
Formuesverdi
1 170 970 kr
Formuesverdi sekundær
4 215 492 kr
Kommunale avgifter
27 009 kr / år
Byggeår
2012
P-rom
216 ㎡
Bruksareal
260 ㎡
Tomteareal
923 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Herskapelig og meget velholdt enebolig med fantastisk utsikt - solrik beliggenhet - INGEN BOPLIKT

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over to etasjer og inneholder blant annet i 1. etasje romslig gang med garderobe, stort kjøkken med spisestue mot utsikten, TV-stue, bad, stor gang med garderobe, vaskerom og direkte adkomst til den doble garasjen. I 2. etasje er det 4 soverom, hvorav ett har eget bad og stor garderobe, loftstue med balkong, enda et bad, samt kontorplass i gangen. Det er i tillegg dobbel garasje, samt  enkel garasje med lagringsplass på hemsen. Boligen inneholder også teknisk rom og flere boder.

Standard

Boligen har høy innvendig standard og fremstår som velholdt. Stort og pent opparbeidet tun med belegningsstein og lys er det første som møter deg og tar deg videre til det overbyggede inngangspartiet. Hallen er lys og romslig, med plassbygd benk og garderobeskap. På gulv er det flis med varmekabler og inngang til et stort, flislagt bad. Baderommet er innredet med toalett og bidè, dobbel servant i servantskap og stor dusj. Videre er det doble, profilerte dører med glass inn til spisestue. Hele 1. etasje er utført med flis på gulvene med varme. De store vinduene og dørene fra spisestuen gir godt med lysinnslipp og tar den fantastisk utsikten inn i rommet. Den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. I stuen på den ene siden, er det peis og god plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement. Nåværende eier har her innstallert stereosystem fra Bang Olufsen med surround sound og høyttalere i flere rom, blant annet bad, stue og kjøkken. I overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familie og gjester til hyggelige måltider rundt spisebordet. Sentralt plassert mellom sonene er det en en moderne gasspeis for en lun stemning når mørket faller på. Ved spisestuen er det utgang til stenbelagt terrasse og hage med fantastisk utsikt. Her er det flere, lune plasser med mulighet for sittegrupper. Partiet på utsiden av verandadøren er innglasset og er perfekt for å nyte morgenkaffen. Videre forbi spisestuen ligger kjøkkenet, med integrerte hvitevarer og stort hjørnekjøleskap. Kjøkkenet er delikat med profilerte, hvite fronter og vitrinedører, benkeplate i stein og med integrert vinskap i øya. Her er det plass til to barstoler og en hyggelig samtale mens middagen lages.

Fra kjøkkenet er det dør videre ut til mellomgang med romslig garderobeløsning, vaskerom med mye skap- og benkeplass og med direkte utgang til hagen, teknisk rom, samt inngang til den doble garasjen. Meget nyttig de storm- og snøfylte dagene man vil tørrskodd ut og inn av bilen.

Fra hallen går det svingtrapp i tre opp til den romslige 2. etasjen. Her er det parkett på gulvene og hele fire soverom med plass til dobbeltsenger, hvorav det ene soverommet har stor garderobe og eget bad med toalett og dusj. Også her er det flis på gulv og vegger, dobbel servant og varmekabler i gulvene. Videre i etasjen er det stue med utgang til balkong, med den samme fantastiske utsikten mot Tvedestrandsfjorden. Den romslige gangen/stuen i etasjen er i dag benyttet som kontor. Veggene er utført med malte panelplater. Siste badet inneholder toalett og dusj, og har flis på vegger og gulv med varmekabler. Alle rom har downlights i himlingen, og innvendige dører har profilerte fronter. Boligen er innvendig malt i delikate, lyse farger hvor det er mange muligheter til å sette sitt eget preg.

Den doble garasjen har god plass til to biler, og lagring, og er utstyrt med elektrisk port. Den tilbyggede garasjen har plass til en bil, og er innredet med loft/hems med god plass til lagring. Det er inngang til garasjetilbygg både fra tun og hage.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 216 kvm, Bruksareal: 260 kvm Sekundærrom: 260 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 146 m²  - 2. etg. 114 m².
P-rom inkl: 1. etg.: hall/trappegang, bad, stue, stue/kjøkken, vaskerom og mellomgang. 2. etg.: trappegang, stue, 4 soverom og 2 bad.  
S-rom inkl.: 1. etg.: teknisk rom og garasje. 2. etg.: kott og bod.

I tillegg til bolig med dobbel garasje er det tilbygget en enkel garasje med loftsrom: 
Bra: 18 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 18 m²
S-rom inkl.:1. etg.: garasje. 2. etg.: bod - uinnredet loftsrom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2012 i følge Tvedestrand kommune. Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående, malt tømmermannskledning. Lett undertak av trefiberplater. Yttertak er tekket med betongtakstein. Se forøvrig tilstandsrapport.

Påkostning og modernisering

Det er oppført tilbygg i 2018 med ekstra garasjeplass og bodplass i annen etasje.
Huset er malt med 2 strøk maling i 2019.
En dekksøyle mot sjøen er skiftet samtidig.
Arbeidet er utført av KLT Bygg AS.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Det er er system for oppvarming i gulv i 1. etasje - Legalett byggesystem ab for luftbåren gulvvarme. Fjernstyring av smarthus via app. Panelovner i 2. etasje er tilkoblet samme system. I tillegg er det gasspeis ved spisestue og peis i stuen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eier plikter medlemsskap i velforeningen Utsikten Vel. Styreformann er Svein Kåre Aasen, telefon 93244723, e-post: skaa@live.no.

Boligen har innstallert alarm fra Sector Alarm. Månedlig kostnad ifm dette er kr 628,-.

Selger leier i dag båtplass av Capnova AS. Det er anledning til kjøp, men rett til leie følger tomten i følge selger. Kostnad for leie av båtplass er kr 6800,- per år.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 02.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Velholdt og innholdsrik enebolig fra 2012, oppført i to etasjer, med tilhørende garasjetilbygg fra 2018. Viser til kommentarer vedrørende fall på våtromsgulvene. Byggtekniske kommentarer er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG IU - hulltaking
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner >Vaskerom
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

TG3 - store eller alvorlige avvik
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ble registrert motfall på deler av gulvet.

TG2 - avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Deler av kledningen står i nær kontakt med terrengnivå og utsettes tidvis for ekstra fuktbelastning/vannsprut. Vindusvassheller er ikke innfelt i kledningen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert enkelte delvis sammenklemte luftespalter / luftekassetter.

Innvendig > Radon
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det mangler fall på deler av gulvet utenfor dusjsonen.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Delvis flatt ved dusjprofil.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Tettesjiktet rundt sluket (klemring) er ikke utført fagmessig. Tettemembran er ført over klemringen i sluket.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist andre avvik: Det ble registrert svakt vanntrykk i baderom, 2.etasje.

Sammendrag selgers egenerklæring

6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja
Garasje utbedret. Årsak tett takrenne.

12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Satt inn komfyrvakt.

16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært
Overlapp mot gradrenne som var løsnet - Arbeid utført av Tvedestrand blikkenslager AS.

24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? Ja
Uteareal mot sjøen er gjort om ved at fyllmasse av stein mot grunnfjell har erstattet opprinnelig uren fyllmasse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra E18 ta av mot Tvedestrand. Ta 1. til høyre i rundkjøringen inn på 410/Grenstølveien, etter 160 meter ta 1. til høyre i rundkjøringen inn på Kloppemyrveien og følg denne i ca 1,8 km. Ta 1. høyre i rundkjøringen inn på 410/Ytre vei og følg denne i ca 1,6 km. Sving deretter venstre inn på Langesandveien og kjør 15 meter. Sving høyre og kjør 130 meter før du svinger inn på Utsikten . Etter ca 100 meter sving venstre og følg veien nesten 500 meter til du finner Utsikten 66. Se forøvrig kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger flott til på en høyde, med fantastisk utsikt til Furøya og Tvedestrandsfjorden med innseilingen til Tvedestrand. Det er kort vei ned til sjøen med flere fine badeplasser, samt fellesbrygge med båtplass. Eiendommen ligger meget solrikt til, kun en kort kjøretur (ca 5 minutter) fra Tvedestrand sentrum (både med bil og båt). I nærområdet finnes flere fine turmuligheter.

Tomt

Areal: 923 kvm, Eierform: Eiet tomt Meget pent opparbeidet tomt med belegningsstein på tunet ved inngangsparti og garasje. Det er innlagt lys i muren som omkranser tun og innkjøring. Pent opparbeidet hage med plen mot sjøen, og også belegningsstein her. God plass til flere sittegrupper i både morgen- og kveldssol med nydelig utsikt.

Parkering

Eiendommen har dobbel garasje i tilknytning til huset. Det er i tillegg påbygget en enkel garasje, samt god plass til parkering på tunet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for eneboligen datert 19.01.2012. Ferdigattest for garasje/bod som tilbygg til bolig er datert 04.12.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger og tilhører reguleringsplan Skuggevik, datert 03.05.2005. Det er delarealer som er avsatt til felles lekeareal (11 kvm), friluftsområde (37 kvm) og felles avkjørsel (26 kvm). Det er reguleringsplan under arbeid i nærheten - Del av Skuggevik boligområde med foreløpig status planforslag - gjelder detaljregulering. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Det er privat vei til eiendommen, som driftes (veivedlikehold og snøbrøyting) av Utsikten Vel. Kostnaden er kr 4200,- per år. Kostnaden inkluderer også felles vedlikehold av oppsamling i hus for vann og kloakk. Oppgradering av privat vei og andre uforutsette kostnader kan medføre ekstra innkalling av kostnadsdekning. Dette har ikke forekommet i de 10 årene selger har eid eiendommen.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen - Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4213-5/44, 4213-5/78, 4213-5/80 Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr 2011/565749-1/200, tinglyst 18.07.2011 Bestemmelse om bryggeplass  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:51  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:52  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:53  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:54  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:55  
rettighetshaver:Knr:4213 Gnr:5 Bnr:56  

Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei
I Tvedestrand kommunene er det nullgrenseforskrift med en geografisk avgrensing. Dette innebærer boplikt på Sandøya, Lyngør og Borøya. Reglene om nedsatt konsesjonsgrense gjelder ikke i området denne boligen ligger i, men fordi deler av kommunen har nedsatt konsesjonsgrense, må kjøper undertegne et egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet. Megler sender skjemaet til kommunen for registrering, og kommunen bekrefter at eiendommen ligger utenfor området som har nedsatt konsesjonsgrense. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 253 970,- (Omkostninger totalt) 9 753 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 27 009 pr. år Dette inkluderer avgift til vann (kr 4900,-) og avløp (kr 6300,-) , tilsyn/feieavgift (kr 338,-), eiendomsskatt (kr 11240,-) og renovasjon til RTA (kr 4231,-).

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9823,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene er det løpende kostnader på kr 18536,-. Dette inkluderer årlig avgift til Utsikten Vel (kr 4200,-), årlig avgift til leie av båtplass (kr 6800,-) og månedlig avgift til Sector Alarm (kr 628,- pr mnd).

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 170 970,- for år 2020. Sekundær: Kr. 4 215 492,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Utsikten 66, Gnr. 5 Bnr. 51 i Tvedestrand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, fryseboks, stekeovn og koketopp, oppvaskmaskin og microbølgeovn. Følgende medfølger ikke: vegghøyttalere i stuen, løse høyttalere og booster, samt TV i stuen i 2. etasje. 
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 55 31 55.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-22-0058

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-22-0058. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Terje Marcussen, tlf. 40 40 80 64

Vederlag

Markedspakke (Garantipakke) (Kr.10 900) Enkeltannonse halvside DN (Kr.8 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 9 500 000,-) (Kr.142 500) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.191 735)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063190