Kristiansand-Lund

Urds vei 8D

Prisantydning
2 100 000 kr
Omkostninger
64 370 kr
Andel fellesformue
14 742 kr
Totalpris
2 164 370 kr
Formuesverdi
337 101 kr
Formuesverdi sekundær
1 213 562 kr
Felleskostnader
2 000 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
2 450 kr / år
Byggeår
1958
P-rom
32 ㎡
Bruksareal
35 ㎡
Tomteareal
2 039 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lund - Pen 2-roms selveierleilighet i 1. etg. m/ utgang til stor solrik terrasse - Nær UiA og sentrum

Om eiendommen

Standard

Hyggelig 2-roms leilighet med en gjennomgående god standard. Inngang til gang/entré via bakkeplan. Du kommer inn en gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Lys stue med fine vindusflater som gir rikelig med lys. God plass til sofagruppe og tilhørende bord. Det er også plass til et spisebord mellom stue og kjøkken. Utgang til solrik terrasse fra stue. Her er det god plass til utemøblement og deilige sommerdager kan nytes. Delvis åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkken som inneholder komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Laminat på gulv i stue/kjøkken.

Fra gang/entré er det videre inngang til soverom. Soverom med god plass til seng og godt med oppbevaringsmuligheter. Leiligheten har også et pent flislagt bad som inneholder dusjhjørne, servant med underskap og wc. Gratis fellesvaskeri.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 32 kvm, Bruksareal: 35 kvm Sekundærrom: 3 kvm.
P-rom inkl: Gang, soverom, stue, bad, kjøkken.
S-rom inkl.: Garderobe.

Romarealer: Gang: 3,4 m2, soverom: 5,7 m2, garderobe: 2,8 m2, bad: 2,1 m2, stue/kjøkken: 19,4 m2. Tilleggsarealer: Bod i 2. etasje: 0,75 m2, kjellerbod: 2 m2.

Tegninger hare avvik ved at det er bygd garderobe på deler av soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1958 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- 2014/15.
- Terrassebord fra 2013.
- Baderom modernisert i 2012.
- Inngangsdør av trefiber med isolerglass.
- Sikringsskapet er med automatsikringer
- 2 boder i fellesareal
- Gratis fellesvaskeri

- Som eier i Urds vei 8 har alle likt ansvar for vasking og vedlikehold. Vaskelisten henger i gangen ned til kjelleren. Alle får utdelt en måned, det vil si at alle må vaske en gang hvert 2. år. Dette er obligatorisk

- Det blir satt opp 1 til 2 dugnader i året, det er blir sendt ut påminnelse i god tid i forveien. De som ikke stiller på dette vil få et gebyr på 200-300,-

- Denne leiligheten var tidligere en 1.BO leilighet. Det fremkommer derfor i vedtektene at seksjonen kun kan selges til ungdom mellom 18 og 35 år mm., i henhold til 1.BO-ordningen. Kristiansand kommune har avviklet denne ordningen slik at man nå kan selge uten å ta hensyn til alder, botid mm. Det ble tatt opp på årsmøtet 2021 å fjerne bestemmelsene om 1.BO fra vedtektene. Styreleder opplyser at kommunen ikke har godkjent vedtektene på papir enda.

- Selger opplyser at det er planlagt vask og maling av fasade utvendig ila. sommer/høsten 2022. Styreleder opplyser at de er usikre på om dette arbeidet vil ha noen kostnad for eierne pr. nå. Hun håper at malingen kan tas som en dugnad, men opplyser at dersom folk ikke dukker opp må leilighetene betale.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 22.06.22 16:12, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes:
Inngangsdør er i bra stand. Terrassedør og stue/kjøkkenvinduer av PVC er fra 2014 og er i bra stand. Bad ble oppusset i 2012, det er etablert lokalfall til gulvsluket. Hulltaking ble ikke utført mot bad da plassering av oppvaskmaskin/v.v.-bereder gjør hulltaking umulig. Kjøkkeninnredningen er fra 2003 og har normal slitasje. Gulvhøyder har noe retningsavvik. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget er stort sett av eldre årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert på bad. V.v.-bereder er datostemplet 2003 og er på 120 liter, lekkasjevarsler anbefales montert ved berederen. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke montert rekkverk.

TG2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er avvik: Se overnevnte.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Det er avvik: Se overnevnte. Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Sett ved to tilfeller, usikker om det var skjeggkre/sølvkre.

- Planlagt vask og maling av fasade utvendig iløpet av sommer/høst 2022.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende på Lund. Gåavstand til Kristiansand sentrum med et yrende cafèliv, restauranter, en rekke butikker og handelsvarer, samt alt hva Kvadraturen ellers har å tilby. Flotte rekreasjonsmuligheter i området med sjø, strand, svaberg og båthavn i Bertes, turløyper i Jegersberg samt flere grøntarealer i området. Kort vei til Universitet i Agder og treningssenteret Spicheren. Tennisbaner, treningshaller og Sør Arena ligger også like ved. Flere dagligvarebutikker i området.

Tomt

Areal: 2 039 kvm, Eierform: Festet fellestomt Bortfester: Kristiansand kommune. Festeavgiften faktureres til sameiet, ikke til hver enkelt seksjonseier.

Parkering

Gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på aldershjem datert 13.12.1958. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 33 "Kongsgård allé (Freyasdal), datert 30.01.1952. Plan i området: nr. 1247 "Marvikssletta, områderegulering" datert 16.09.2015. Plan under arbeid i området: Detaljregulering for Marviksslatta - felt KILH1 og KILH2. Plankontakt: Jøran Syvertsen mob 95997992.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 190. Tinglyst: 17.01.1959. Festekontrakt - vilkår.
Dagboknr.: 4184. Tinglyst: 08.03.2004. Erklæring/avtale. Denne seksjonen har tilleggsdel - areal.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Styreleder opplyser at dyrehold er tillatt. Hun påpeker at det er tynne vegger, så en bør ikke ha en hund som bjeffer til alle døgnetstider.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Det ble avholdt årsmøte i juni. Protokollen er ikke skrevet ferdig enda, og innkalling ble gjort via facebook. Sørmegleren har derfor ikke tilgang til disse dokumentene.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 64 370,- (Omkostninger totalt) 2 164 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 450 pr. år
Gjelder eiendomsskatt. Dette faktureres direkte til eier, og betales ikke gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2450,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet faktureres direkte til eier, og er ikke inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 2 000,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kabel-TV, forsikring på bygg, vedlikehold/serviceavtaler, felles strøm, kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), renovasjon, styehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 14 742 pr. 15.06.22

Formuesverdi

Primær: Kr. 337 101,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 213 562,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Urds vei 8D, Gnr. 152 Bnr. 1615 Snr. 4 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 39/1023

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0257

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0257. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)
Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (fastpris) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.82 950)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060781