Nodeland

Tverrmoen 25

Kommunale avgifter
11 492 kr / år
Byggeår
1971
P-rom
174 ㎡
Bruksareal
184 ㎡
Tomteareal
695 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Flott enebolig over 2 etasjer beliggende solrikt til på endetomt. Garasje og hagestue med jacuzzi.

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Tverrmoen 25!-
Flott enebolig over 2 etasjer beliggende solrikt til på endetomt. Garasje og hagestue med jacuzzi.

Huset har følgende planløsning:
1. etg.:  Vindfang med god plass ytterklær og sko. Inngang til liten bod/fyringsrom. Hall, gjestetoalett med fliser på gulv, innredet kjellerstue (ikke godkjent til varig opphold) med plass til sofagruppe, meget romslig rom innredet som soverom (ikke godkjent til varig opphold), flislagt bad med dusjkabinett, vegghengt toalett, plassbygget servant og overspeil. Varmekabler i gulv. Flislagt gulv på vaskerom. 2 boder.
2. etg.: Består av en romslig stue malt i tidsriktige farger. I stuen er det god plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til en stor solrik terrasse med plass til grill og utemøbler. I stuen er det en meget lekker, engelsk inspirert peis. Kjøkken fra ikea med grå profilerte fronter og laminat benkeplate. Medfølger integrerte hvitevarer som ovn, platetopp, ventilator og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap medfølger salget. Meget godt med skap og benkeplass. Flott flislagt bad med varmekabler. Badet har dusjkabinett, servant med underskuff og overspeil samt toalett. 3 gode soverom.

Stor hagestue som er vinterisolert, flislagt med varmekabler og kan brukes året rundt. Hagestuen er delt inn i to rom, hvor den ene delen har peis og Tv. uttak og den andre delen med jacuzzi.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 184 kvm Sekundærrom: 10 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 76 m²  - 1. etg. 108 m².
P-rom inkl:
Underetasje: Vindfang, hall m/trapp, soverom, bad, toalettrom, vaskerom.
1.etg.: Trapperom, stue, kjøkken, gang, bad, soverom, soverom 2, soverom 3.

S-rom inkl.: Fyrrom og bod i underetasje.

Garasje i boligen måler 20 m2. Garasje inntil boligen måler 41 m2. Hagestue måler 27 m2. Arealer er oppgitt i bruksareal (BRA), og kan medtas som tilleggsareal.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegning har avvik i underetasjen: Disp.rom er omgjort til bad og soverom. Disp.rom/bod er omgjort til bod. Brenselrom er omgjort til deler av hall.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1971 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Peis i hagestuen og i stuen. Varmepumpe i 1. og 2. etasje. Varmekabler i hagestuen, vaskerom og bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Selger opplyser at nedgravd oljetank vil bli fjernet før overtakelse. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Selger påtar seg ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 20.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 1971 og er i stort sett i bra stand og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes:
Utvendig ble nye dobbelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag skiftet i 2022. Vinduer og dører er av blandet årgang og vanlig vedlikehold bør beregnes. Stående- og liggende kledning er stort sett i bra stand, råte/slitasje på noen kledningsbord/listverk. Terrasse trenger vanlig vedlikehold, rekkverk er iht. krav. Det er synlig platonplate ved grunnmuren som er av "nyere" dato. Innvendig var loft tørt og fint under befaringen, isolasjon
som ligger opptil takgesims bør presses ned slik at det blir tilfredsstillende ventilasjon i rommet/konstruksjonen. Bad i 1. etasje er "nyere" oppusset. Bad og vaskerom i underetasjen er av eldre årgang, vanlig vedlikehold/oppgradering mht. membran m.m. bør beregnes. Det ble utført hulltaking i vegger inn mot våtrom og utforèt trevegg i hall, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. IKEA kjøkkeninnredning er fra 2015 og er i bra
stand, lekkasjevarsler er montert i kjøkkenbenken. Induksjon platetopp er montert. Stue ble oppusset i 2020 med nye overflater i tak og på vegger og nytt laminatgulv. Eier opplyser om at ny isolasjon ble skiftet ut i deler av stuevegger der gammel isolasjon var slitt. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, noe avvik ble registrert, mindre knirk i gulv spredte steder. Sikringsskap med automatsikringer. Det ligger kontrollrapport fra 2018 i sikringsskapet hvor det står at mangler er utbedret. Røropplegget ligger rør i rør, 2. kontrollskap er montert. Innvendig stoppekran er montert i vaskerom. Ved og elektrisk til oppvarming. Oljefyr er frakoblet, og utvendig nedgravd oljetank blir fjernet før salg, iflg. eier. Garasje i boligen måler 20 m2. Garasje inntil boligen måler 40 m2. Hagestue måler 27 m2. Arealer er oppgitt i bruksareal (BRA), arealene kan medtas som tilleggsareal.
Det er kun boligen som inngår i tilstandsrapporten. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Utvendig > Vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Utvendig > Dører. Det er avvik: Slitasje spredte steder.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Utvendig > Andre utvendige forhold. Det er avvik: Garasje trenger vedlikehold på kledning, vindu etc.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Det er avvik: Mangelfull ventilasjon ved dørterskel.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Det er tilsig fra heia bak boligen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av faglært. Kristiansand kommune/ ingeniørvesen. Utbedret avløp i hele gaten i 2022.

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Ja, derfor nytt tak, takrenner, takstein i 2022. Vann 1 gang i stor garasje. Utbedrer dette før overtakelse,med faglært. (Kristiansand kommune/ingeniørvesenet)

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Liten sprekk i mur inne i den minste garasjen. Observert siste årene, ingen endring. Mur bak hus hadde sprekker, oppfører ny pdd.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Oneco. Byttet alle spotter inni og utenfor hus til Led spotter. Trekt nye ledninger. Kan etterspørre samsvarserklæring.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Ligger dokument om det i sikringsskapet.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Fg partner A/S. Utført arbeid på tak, byttet hele taket, takrenner, etc.

- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)?
Ja. Vi fjerner oljetank før overtakelse, vi reparerer drenering mot terreng bak uthus, samt bak garasjen og oppfører ny mur. Kjøper Får ferdig planert terreng der vi har gravd, må selv så plen til våren.

Verandadør fra stue mot balkong 2 etg. Noe galt med låsen, ellers virker døren fint. Sluk vaskerom, kalkflekk på flis, må eventuelt kjemisk fjerning til. Noe smålekkasjer fra dusjkabinett, har tettet med silikonfuging.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Boligen ligger i enden av blindvei i rolig boligfelt på Tverrmoen med mange barnefamilier i nabolaget. Nærmeste skoler er Tunballen barneskole og Songdalen ungdomsskole. Barnehager i nærområdet.
Fra Kristiansand, kjør mot Søgne. Sving avmot Brennåsen senter følg veien mot Songdalen og ta første vei til venstre rett etter Brennåsen senter. Kjør over broen og ta deretter neste vei til høyre. Følg veien og ta inn Tverrmoen på høyre side.

Tomt

Areal: 695 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Garasje og god plass til å parkere på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.06.1971. Brukstillatelsen gjelder for enebolig. Gjenstående arbeid: garasjeport, takrenne og nedløpsrør, tilbakefylling til mur på langfasaden mot nord.

Det foreligger godkjent oppføring av grillbu, datert 12.07.2004. Tiltaket krever ikke ferdigattest, da meldingen er godtatt etter pbl. §86A. Det gjøres oppmerksom på at grillbua er oppført like ved eiendomgrensa til naboen.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Kjellerstue og soverom med tilhørende bad i kjeller er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som "disp". Deler av rom godkjent som "brensel" er omgjort til hall/gang i kjeller. De ombygde rommene er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper. Takstmann opplyser at det er påvist avvik i forhold til daglysflate: Lite dagslysflate på soverom i underetasjen.

Hagestue/grillbu er ikke godkjent til varig opphold.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for Rismyrområdet, datert 07.07.1965. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4038. Tinglyst: 29.05.1969. Erklæring/avtale. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) 103 970,- (Omkostninger totalt) 3 593 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 492 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 4372. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4522,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 739 854,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 663 475,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tverrmoen 25, Gnr. 578 Bnr. 147 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0002

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0002. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 390 000,-) (Kr.66 105)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.97 940)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3066493