Gautefall

Tunveien 5

Prisantydning
2 490 000 kr
Omkostninger
78 720 kr
Totalpris
2 568 720 kr
Formuesverdi sekundær
525 000 kr
Byggeår
2012
P-rom
83 ㎡
Bruksareal
83 ㎡
Tomteareal
1 331 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Gautefall - Lia hyttegrend. Flott hytte med god standard og store vindusflater. garasje.

Om eiendommen

Innhold

1 etasje: P-rom inneholder: Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 3 soverom.
Hems ikke måleverdig areal.
Deler av gang står merket med egen inngang og som bod.
Vinduer soverom er noe smale til å tilfredsstille dagens krav til rømning. De er ca 45cm i åpning, krav er 50cm.

Frittstående garasje på 23 kvm.

Oppvarming

Vedovn i stue. ellers elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal: Følg Rv 41 forbi Åmli og videre til Treungen. Etter broen i Treungen tar man av til høyre mot Drangedal og Gautefall. Når man kommer til Gautefall hotell og alpinanlegg fortsetter man rett frem i noen få minnutter til man får avkjørselen til Lia hyttegrend på høyre hånd. Det er bom til feltet og visning utover annonserte visninger må avtales.

Fra Drangedal: Kjør mot Treungen og sving av til venstre noen få minutter før man kommer til Gautefsll hotell og alpinanlegg.

Det er skiltet Lia hyttefelt.

Parkering

Parkering i eget gårdsrom eller i egen garasje.

Beliggenhet

Hytten har en meget god beliggenhet i Lia hyttegrend kun få minutter fra alpinbakkene på Gautefall i Drangedal. Her er kort vei til alle fasiliteter Gautefall har å by på. Gode solforhold og hytten ligger fint til i feltet med direkte tilgang til skog og natur. Det er fine bade og fiske-muligheter i elva, og det er opparbeidet sandvollyballbane og direkte tilgang til 10 mil med turstier. På vinteren er det kjørt opp flere skiløyper i hyttefeltet som også går opp til løypenettet på Gautefall. Rundt hyttefeltet er det også mange fine muligheter for å plukke blåbær, tyttebær og multer.

Gautefall er etter hvert blitt en solid helårsdestinasjon og vinterstid et av Telemarks største skisteder. Meget sentral beliggenhet i sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har også i nyere tid blitt oppgradert med moderne ekspressheis med 6 stoler. I dag har anlegget 15 nedfarter og 6 heiser. I tilknytning til alpinanlegget finner vi også Gautefall hotell, Ski Lodge Gautefall, som åpnet dørene i 2015. Her finner man blant annet lounge/bar, buffet restaurant og lekerom for barn. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena med fine langrennsløyper, samtidig som det er fine baner for rulleski/blades om sommeren.

Gautefall har en vakker natur, og det bugner av flotte toppturer i området. Dette m.m. gjør stedet til en fin helårsdestinasjon, som er like flott sommer som vinter. Man kan blant annet ta turen til den spesielle plassen kalt "Himmelrike", som består av glattskurte fjell som ble skapt av isbreén ved forrige istid. Dette er en av mest populære turene. På sommerstid er det i tillegg over 50 km med tilrettelagte sykkeløyper i terreng, samt utallige, flotte fiskevann. Ellers er det ca. 15 minutter til Treungen med butikker, kafé, bank og lignende. I Treungen har man også Telemarks nest største innsjø, Nisser, som har mange fine sandstrender. I nærheten finner man også Jettegrytene, som er et slags naturlig badeland bestående av glattslipte fjell. Her finnes fosser og kulper, sklier og basseng, og er en flott opplevelse.

AVSTANDER:
- Til Arendal er det ca. 1 time og 15 min. med bil.
- Til Drangedal sentrum er det ca. 30 minutter, og her finner man dagligvareforretning, vinmonopol osv.
- Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer fra Kristiansand.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder hytte. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann.
Privat avløp.
Privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Lia Hyttegrend, datert 22.06.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/44/284:
19.09.2011 - Dokumentnr: 749340 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:44 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 1075836 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:284

Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 62 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 12 500,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 78 720,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

spredt hyttebebyggelse

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Andreas Natvig den 01.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Hytte bygget 2012, dagens eiere har eid siden 2016. Usjenert beliggenhet. Godt utnyttet planløsning, og moderne farger og materialvalg. Garasje/bod.
Hytta fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men enkelte merknader kommentert i rapport.
Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak.
Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt.
Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er avvik:
Dagens forskrifter tilsier at det skal være snøfangere på tak med over 27graders vinkel. Ansees dog lite relevant pga geografi.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Kun en side på den ene trappen. Dagens forskrifter tilsier at det skal være på begge sider. Trappen er såpass smal at å ha på begge sider trolig ikke vil være optimalt.
Noe enklere uttrekkbar trapp på den ene siden.

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > 1 etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Redusert kontrollmulighet, men synlig hva antas å være en slukmansjett over klemring.

Kjøkken > 1 etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Det er avvik:
Det kan med fordel monteres lekkasjesensor med stengeventil i skap under vask samt under oppvaskmaskin. Lekkasjesensor er et krav som har kommet på nyere kjøkken. I alle boliger som er bygget eller rehabilitert etter 2010 skal det være installert slik sensor/vannstopper.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik:
Vannskapen plassert i gang. Det er sluk i rommet men utfra at det ikke er et lukket våtrom så er de sannsynlighet for spredning av vann ved evt lekkasje. Lekkasje skjer sjeldent, ansees ikke kritisk, men heller ikke optimal løsning.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
I nye boliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT:
 Utvendig > Taktekking
Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Ingen luke eller kontrollmulighet for oppbygging av takkonstruksjon.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.
Ikke observert åpenbare avvik, mulig noe mindre sig i terrasse ytre del.

Innvendig > Radon

Tekniske installasjoner > Varmekabler

Tomteforhold > Terrengforhold
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin med følger handelen.

Diverse

innfor fra grunneier:
Som dere kjenner til så er kommunalt vann koblet på den 01.07.2023.
Vannavgift vil bli sendt ut fra Drangedal kommune.

Kloakkanlegget må Midtgarden Lia Drift AS drifte på vegne av dere frem til renseanlegget i Treungen er ferdig. I følge det vi har av informasjon vil dette bli ferdigstilt i løpet av 2025. Avgiften for drift av kloakkanlegget vil være kr. 5.000,- eks. avgift pr. hytte pr.år. Dette er samme avgift som i Vestlia Nord. Når kloakken skal kobles på det kommunale anlegget ved kum 8 i Rølanlivegen så vil netto kostnadene bli fordelt på antall hytter.

Når VA er overtatt i sin helhet av Drangedal kommune eier fortsatt grunneierne VA anlegget. Da må det lages en ny avtale for avskrivning av VA anlegget. Dette skjer først i 2025/2026. Hytteeierne må da danne et driver selskap. Dette må driftes av dere som hytteeiere.

Når det gjelder brøyting i Lia Hyttegrend så er denne overtatt i sin helhet av Lia aktivitet og hytteservice AS. Den vil bli fakturert direkte til dere fra Lia aktivitet og hytteservice AS.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21230167. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3815/44/284:
19.09.2011 - Dokumentnr: 749340 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3815 Gnr:44 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 1075836 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:284

Info kommunale avgifter

kommunale avgifter er årsprognose for 2023 og inkluderer renovasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger informerer:
Tilbakeslagsventil og vannmåler er påkoblet pga tilknytning til offentlig vannanlegg. Rørlegger ha sendt Dokumentasjon til Drangedal kommune.
Vet at tidlig eiere av hytta monterte musebørster under kledning rundt hele hytta. Vi har noen år tilbake satt opp noen musefeller på utsiden av
hytta. Vi har ikke merket noe i veggene i den siste tiden.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

meglers vederlag er 3% av salgssum.
Produktnr: FD1BE4EC-32AE-4399-9613-C5FD769182C0