SØGNE/TRYSNES

Trysnesveien 410B

Felleskostnader
1 500 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 311 kr / år
Byggeår
2010
P-rom
73 ㎡
Bruksareal
77 ㎡
Tomteareal
2 239 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott sjønær 3-roms selveier m/fin utsikt-Kan benyttes som bolig eller fritid-Pplass i kjeller-Rett til leie av båtplass

Om eiendommen

Innhold

Flott innflytningsklar eierleilighet i 2. etasje i firemannsbolig med flott utsikt og meget gode solforhold. Det er mulig å benytte den til enten bolig eller fritid.

Her er det god standard med flere påkostede detaljer. Flott sydvendt terrasse med særdeles gode solforhold og med skyvedør fra stuen. Lameller, plissegardiner medfølger. God romfølelse i stuen med store gode vindusflater som slipper inn mye lys gjør leiligheten særdeles lys og trivelig.
Downlights med dimmer i tak i alle oppholdsrom bortsett fra i soverom nr. 2. Vegger er lysmalt og det er hvitoljet eikeparkett på gulv, bortsett fra
flislagt gang og bad. Badet har flott utførelse med fliser på vegger og gulv. Fra badet er det inngang til bod/garderoberom og hovedsoverom.
Moderne og stilren kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, hvitevarer (induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap), praktisk kjøkkenøy og god plass til langbord.

Standard

Flott lys og pen eierleilighet med god og funksjonell planløsning. Flott utsikt fra stue/kjøkken og terrasse. Fast p-plass i lukket garasjeanlegg i kjeller, samt egen isolert bod like ved garasjeplassen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 73 kvm., Bruksareal: 77 kvm.

P-rom: 2.etasje: Gang med skyvedørsgarderobe, stue/kjøkken, bad/vaskerom og 2 soverom.
S-rom: Det er innvendig bod/garderoberom med to skyvedørsgarderober mellom bad og hovedsoverom.

I tillegg til arealberegningen over er det tilhørende bod på 5 kvm. med isolerte vegger i garasjeanlegget.

Byggeår og byggemåte

2010 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmepumpe med to innedeler, en i stuen og en på hovedsoverom. Det er ellers varmekabler på badet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Leiligheten er tilkoblet fiber fra Altibox. Boligen er tilkoblet Sector Alarm og abonnement kan overtas hvis ønskelig. Varmepumpe med to innedeler.

Sameiet inngår som en del av et større anlegg (Trysnes Marina), hvor det blant annet drives båtopplag, restaurant/pub med uteservering. Sameierne er videre kjent med at virksomheten i anlegget til tider kan volde støy og andre ulemper som er forbundet med marinavirskomhet.

Fremtidig vedlikehold i sameiet må påregnes. Budsjett 2023 opplyser om utbedring av p-plasser kr. 30.000,-, p-dekket kr. 121.000,-, samt utbedring sluker og rør kr. 100.000,-. Dette dekkes opp av felleskostnadene. Sameiet har penger på konto, så det blir ikke tatt opp fellesgjeld i forbindelse med dette.

Sameiet har kjøpt inn en plenklipper til felles bruk, som ivaretas av den enkelte sameier.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 02.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 2.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2009. Leiligheten fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Det er mindre sprekker i flisene og fugene flere steder og trolig "boom".
Innvendig > Overflater - 2: Det er avvik: Parkett-gulver har noe merker/riper og hakk/merke i stuen, synlig gipshjørne på stue vindu med merker i eik bunnforing og litt sprekk ved overgang vegger/himling noen steder ble registrert. Øvrige merker ol. er ikke ytterlige kommentert
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet har lite fall, litt lokal fall i dusjen, men
dørterskel er ikke montert/ingen høyde og tett dusjkant ved gulv hindrer evnt. lekkasje vann i fra utstyr utenom dusjen å renne til sluken. Dørterskel til
bod/garderobe mangler silicon/tetting/eiklist.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 11: Fjernet en utelampe og stikk. Ellers ettermontert stikk. Montert varmepumpe. Arbeid utført av: Søgne elektriske.
Pkt. 26: Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja, parkering for beboere.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand; følg E-39 vestover til Søgne. Ta av på Lunde og følg veien mot Trysnes. Ta inn til venstre inn på Trysnesveien ved skilting Trysnes. Følg veien et stykke og leilighetskomplekset er på høyre hånd etter tennisbane.

Beliggenhet

Idyllisk og maritim beliggenhet på Trysnes vest i Søgne mellom Kristiansand og Mandal. Her er det lagt opp til å nyte sommeren til det fulle. Ta båten ut i Søgneskjærgården for en holmetur, og kast fiskesnøret underveis. Flotte turområder som Hummerviga og Rivenes i nærheten.

Tomt

Areal: 2 239 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles opparbeidet eiertomt.

Parkering

Garasjeplass nr. 18 (på eget seksjonsnummer) i underetasje medfølger. Garasjeplasser kan kun omsettes internt i sameiet. Rett til leie av 2,5 meter båtplass på felles bryggeanlegg. Det følger i tillegg med en gjesteparkeringsplass i følge selger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.06.2022. Ferdigattesten gjelder leilighetsbygg over parkeringsdekke. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kombinert formål og tilhører reguleringsplan for Trysnes Marina, del av gnr. 37, bnr. 2, datert 16.04.2007. Mindre reguleringsendring - endringer for tomt K5 - GB 37/271 - Trysnes Marina, datert: 16.06.2008. Ellers er det kommunedelplanen som gjelder. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 318915. Tinglyst: 12.01.2018. Bestemmelse om båtplass / bryggeplass. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 437 Bnr: 298 Snr: 43. Uteglemt registrert. Rettet etter tingl. §18, 27.02.2020. Arkivref. 20/11064-2.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. I vedtektene til sameiet, §19 står det: Ved utleie kan seksjonseier benytte utleieselskap, Trysnes Marina AS eller selskap som dette utpeker.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Ingen restriksjoner.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Den enkelte sameier og/eller sameiet ved styret plikter å overholde eventuelle vedtekter/ordensregler for marinaen.

Alle sameiere skal tiltre vedtekter ved sin underskrift. Ved overdragelse av seksjon plikter overdrageren å informere erververen om de til enhver tid gjeldende vedtekter, og sørge for hans underskrift på disse.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

PK Entreprenør AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift) 66 120,- (Omkostninger totalt) 2 256 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 311 pr. år

Hytterenovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 1.682,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 3019,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Felleskostnader

Kr. 1 500,- pr.mnd.

Det foreligger budsjettforslag om at fellesutgiftene skal økes til kr. 1.650,- fra 01.06.2023. Referat fra sameiets årsmøte 01.04.23 er fremdeles under arbeid.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, noe vedlikehold, energi/strøm fellesareal, brøyting, styre- og revisjonshonorar.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Primær: Kr. 494 306,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 1 779 502,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Trysnesveien 410B, Gnr. 437 Bnr. 298 Snr. 43 og Gnr. 437 Bnr. 298 Snr. 18 og Gnr. 437 Bnr. 298 Snr. 32 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 80/3800

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0173

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0173. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.9 567,50) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.50 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.93 402,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3070659