Kristiansand-Lund

Tryms vei - leil. H0107

Prisantydning
3 200 000 kr
Omkostninger
91 870 kr
Totalpris
3 291 870 kr
Felleskostnader
1 300 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
P-rom
42 ㎡
Bruksareal
46 ㎡
Tomteareal
759 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

I populære "Låven på Lund" har vi nå fått for salg kontrakt til lekker og moderne leilighet med romslig markterrasse

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Tobienborg Gård har en lang og rik historie, med bla gårdsdrift helt tilbake til 1850. Mens resten av Lund, og området rundt, har vokst og endret seg til å bli moderne og urbant, har tiden på Tobienborg Gård stått litt stille -  som en bevart perle fra svunne tider. Dette har gitt et helt spesielt utgangspunkt for prosjektet og bidratt til et ønske om å bevare mest mulig av områdets særpreg.

Leilighetene blir lyse og moderne og det er brukt mye tid på å skape gode, funksjonelle planløsninger samt gode uteplasser med et fredelig, parkmessig området rundt boligene.

Totalt skal det bygges 22 leiligheter i ulike størrelser

Innhold

Leiligheten ligger i første etasje med utgang til privat hage.

Inneholder: èntre, bod, bad stue/kjøkken og soverom.

Standard

Opplysninger fra utbygger i hht opprinnelig prospekt:

Balkonger/terrasser:
Balkong- og terrassegulv er å anse som utvendige konstruksjoner. Drypp fra overliggende balkong, rekkverk og konstruksjoner må påregnes ved regn/-snøsmelting og lignende. Takterrasser leveres med betonggulv og rekkverk i glass uten stolper. Balkonger leveres med impregnerte
tremmegulv og rekkverk i pulverlakkerte, perforerte stålplater. Terrasser på bakkeplan leveres med impregnerte terrassebord på gulv og hekk som innrammer terrassen. Det leveres 1stk. strømuttak samt utebelysning per terrasse/ balkong. Plante kasser i tilknytning til terrasser på bakkeplan leveres i Corten stål, eller annen utførelse, inkludert jord samt hekk av type liguster eller lignende.

Gulv:
Leveres med Kronotex- Mammut Plus Laminat MGC 4752 Macro Oak Light AC 33 (12x188x1845) på gulv i stue, kjøkken og soverom.

I entré/gang leveres fliser i format 60x60 eller 50x50 cm av type Terazzo/Fossil med matt overflate. Boder og vaskerom leveres med Forbo belegg Eternal. På gulv i bad leveres flis type Artic Ice Gray (59,5 x 59,5). Dusjsone flislegges med mosaikk, Artic Ice Gray (5x5).50x50). Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør.

Vegger:
Betongvegger  leveres med synlig støvbundet betongoverflate.
Øvrige vegger gipses og sparkles.
Entré/gang, bod og stue/kjøkken males i fargen Mohair 1233 Jotun. Gipsvegger på soverom males i fargen Belgian Brown 10383 Jotun.

Himlinger:
Himling i leiligheter leveres med synlig støvbundet betongutførelse.

Kjøkken:
Det leveres meget innholdsrike kjøkkenløsninger tilpasset hver enkelt leilighet. Kjøkkenleveransen inkluderer integrerte hvitevarer, og kjøkkentegninger ligger i vedleggshefte.
Overskap og høyskap leveres i standard høyde 212 cm. Benkeplaten leveres i 20 mm høytrykkslaminat med rettkant, og vask underlimes.

Garderobe:
Det leveres ikke garderobeløsninger til leilighetene. Inspirasjon til ulike garderobeplasseringer vises i leilighetstegningene.

Innvendige dører:
Innvendig leveres sorte kompaktdører med dempelist, sorte karmer, sorte dørvridere og standard lav terskel i lakkert eik.

Bad/WC:
På baderomsinnredning  i sort, matt farge med nedsenket vask i benke-plate og ettgreps servantbatteri i sort utførelse.
Over baderoms innredningen monteres rundt speil med sort omramming (Ø 90), integrert LEDlys og lysstyring. Det blir stikk på vegg ved innredningen.

Det leveres vegghengt toalett i hvit porselen med dempet toalettsete. Dusj leveres med vegg(er) i glass med sort ramme, samt dusjbatteri og -armatur med toppdusj og håndholdt løsning i sort utførelse. Dusj sone er nedsenket iht TEK 17 og øvrig baderom, som er utenfor våtsone, bygges med tilnærmet flatt gulv, som betyr at mindre vannansamlinger kan forekomme ved vannsøl i disse områdene. Det er avsatt plass til, og opplegg for, vaskemaskin/tørketrommel på de fleste bad. Noen leiligheter har bod/vaskerom (forutsetter kondenstørketrommel). Det kan bli terskel/nivåforskjell mellom baderom og tilliggende rom, da innenfor gjeldende forskrifter.

Vinduer/vindusdører:
Det leveres trevinduer eller eikevinduer (innvendig) med utvendig aluminiums kledning og energiglass i henhold til isolasjonskrav. Innvendige karmer leveres malt fra fabrikk i standard sort eller eikeutførelse. Vindusforinger leveres som sparklet og malt gips i samme utførelse som vegg.
Det leveres ikke solavskjerming.

Listverk:
Der det leveres gulvlister og gerikter rundt dører, blir disse i samme fargeutførelse som vegg og med synlige stifter. Lister i betongvegg skrus fast. Listverk fuges ikke mot vegg, så her må det påregnes synlige sprekker på 1-2 mm som følge av toleranseavvik på sparklede skjøter og bygging av vegger. Overgang mellom vegg og takfuges uten taklister.

Diverse utstyr:
Det leveres brannslukningsutstyr i henhold til forskriftskrav og installeres boligsprinkling med innstøpte/innebygde sprinklerhoder. Det leveres felles el-skap i fellesareal i hver etasje, i tillegg til eget el-skap i hver enkelt leilighet. Plassering besluttes av selger i forbindelse med detaljprosjektering.

Ventilasjon:
Det installeres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat installeres i hver leilighet, enten i bod, i himling entré/gang eller i overskap over komfyr i enkelte 2-roms leiligheter. Det blir avtrekk med overstrømning over terskel fra bad/WC, kjøkken og bod, samt tilluft i stue og soverom.

Elektrisk:
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leilighetene, bortsett fra ved betong- og lydvegger hvor det kan bli åpent anlegg. Det leveres spottskinne i stue og takplafond i øvrige rom. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker krav etter NEK400 (med tilpasninger for tilgjengelig veggplass til stikk), og det monteres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel. Brytere og stikkontakter leveres i sort utførelse. På kjøkken blir det belysning under overskap.

Sanitær:
Det monteres stoppekran og tilkobling for avløp samt oppvaskmaskin i kjøkkenbenk. Som vist på leilighetstegning, blir det opplegg for vaskemaskin på bad.

Takhøyde:
Det leveres generelt innvendig takhøyde på ca. 2,50 m. Det kan forekomme lavere nedforet himling i entré, gang, bod og bad/WC, samt på enkelte kjøkken og oppholdsrom grunnet fremføring av ventilasjon. Noen steder vil det være behov for fremføring av teknisk anlegg under takhøyde på 2,50 meter.

Ferdigstillelse

3. kvartal 2023

Oppvarming

Oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme. Leiligheten vil få vannbåren gulvvarme i gang/entrè, stue/kjøkken og bad/wc.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av Selger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men Kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Beliggenhet

Beliggenhet

Låven på Lund ligger ikke langt fra Oddernes kirke, Uia, Jegersberg og med kort vei til Kr.sand sentrum. Låven på Lund ligger på den tradisjonsrike tomta til gamle Tobienborg gård.

Tomt

Areal: 759 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det medfølger ikke parkering til leiligheten, men kontakt megler for mulighet til å kjøpe.

Offentlige opplysninger

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan 880E2, Tobienborg, datert 08.03.2007, revidert 21.11.2008 og 27.01.2021 . På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 200 000,- (Prisantydning inkl.  event. tilvalg/endringer og generell prisøkning i markedet)

Omkostninger

585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 530,- (Dokumentavgift  2,5% av adel tomteverdi, 8 mill)

7 700,- (Omkostninger totalt)

3 207 700,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

I tillegg til vil det tilkomme oppstartslikviditet til sameiet som et engangsbeløp med kr. 3 450,- ( 75,- x bra )

Betalingsbetingelser

Kr. 100 000,- innbetales til meglers klintkto ved kontraktssignering (må være fri egenkapital). Det resterende beløp, innbetals senest 2 virkedager før overtakelse.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Felleskostnader

Kr. 1 300,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene utgjør ca. kr 28 pr. kvm bra pr. mnd. Budsjett over felleskostnader kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dette er ett utkast og kan, dersom sameiet ønsker det, endres på flere punkter.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader, og utgjør ca. kr 7 pr. kvm. mnd. Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv, brebånd og telefoni. Det legges opp til at sameiet (ev at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tvog internettjenester med en leverandør.

Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding,  vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

I tillegg har Sameiet Låven-på-Lund vedlikeholdsplikt på utvendige arealer, det gjelder gårdsrom mellom Trymsvei 6 og det gamle hovedhuset, uteområdet mellom Trymsvei 6 og Trymsvei 4, samt Allèen. Dette gjelder både sommer og vintervedlikehold.

Kart over arealer som skal vedlikeholdes er vedlegg til prospekt:

• Merket med blå farge: Låven på Lund har vedlikeholdsplikt.
• Merket med rødt: Låven på Lund skal betale 27,5% av drift og vedlikeholdskostnader for alléen.Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Gebyr ved videresalg

Videresalg kan ikke gjøres uten utbyggers samtykke. Utbygger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Ervervet vil etter slik  godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann. Det er kun mulig å gi samtykke til videresalg av oppprinnelig avtale. Dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten.

Transport av kontrakt godkjennes  ikke de siste 6 uker før overtakelse.
For øvrige videresalg (fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jfr. Bustadoppføringslova §1b.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Tryms vei  6- leil. H0107, Gnr. 44 Bnr. 255 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 91 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med melger dersom  noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Lovverk

Det presiseres at salgsobjektet er posisjonen som kjøpes iht. underliggende kontrakt mellom selger (Kjøper 1) og utbygger. Kjøper av kontraktsposisjonen forplikter seg til å overta de rettigheter og forpliktelser som følger av denne kontrakten. Kontrakten medfølger i- og som en del av salgsoppgaven. Alle vedlegg til opprinnelig kjøpekontrakt vil også være bindende for ny kjøper. Vedleggene, samt kopi av opprinnelig salgsmateriell, fås ved henvendelse til Sørmegleren.
 
Kontraktsposisjonen selges under lovverket til Kjøpsloven og Avhendingsloven § 1-1, fjerde ledd og ikke etter Bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-22-0616

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-22-0616. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rita Ommundsen, tlf. 99 09 91 08

Vederlag

Provisjon  (Kr.50 000)
Oppgjør (Kr.7 100)
Tilrettelegging (Kr.5000)
Digital grunnpakke ( 3 990)
Totalt kr. (Kr.66 090)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3060718