Arendal Saltrød

Trollnes 43

Prisantydning
12 000 000 kr
Omkostninger
315 870 kr
Totalpris
12 315 870 kr
Formuesverdi
618 758 kr
Formuesverdi sekundær
2 227 529 kr
Kommunale avgifter
21 427 kr / år
Byggeår
1912
P-rom
197 ㎡
Bruksareal
223 ㎡
Tomteareal
978 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD MOTTATT Generasjonsbolig med lang strandlinje, sandstrand, sjøbod, brygge og garasje - Trollnes

Om eiendommen

Innhold

Hovedhuset fra 1975 inneholder i 1. etg:  Entre, garderoberom, dusjbad, med separat wc-rom, soverom, stue/spisestue med utgang til utsiktsterrasse og hage, kjøkken med spiseplass, vaskerom/grovkjøkken med direkte utgang. Utvendig bod. Trappegang fra entreen og opp til loftsetasjen som inneholder; gang, 2 soverom, bad og flere kott.
Det er også trappegang ned fra vaskerommet til kjelleretasjen som har 4 boder/lagerrom. Her er også egen inngang utenfra.
I tillegg utvendig bod like ved hovedinngangspartiet.

Den opprinnelige eldste boligen fra 1912 inneholder i 1. etg: Gang, kjøkken med spiseplass, 2 stuer og dusjbad. Trapp fra gangen og opp til loftsetasjen. Loftet består av gang, 2 soverom og 2 alkover. Kott langs knevegg.

Standard

Hovedhuset fra 1975 har solide eikegulv i gangen, stue/spisestuen, kjøkken og soverom ellers belegg, nålefilt og tepper i øvrige rom. Malt og umalt murgulv i hele kjelleren med nedgang fra vaskerommet. gammel bakerovn.
Veggene har hovedsakelig tapet og malt tapet på veggene. Baderomsplater og baderomstapet i begge bad. Kott med tregulv.
Eldre kjøkkeninnredning med AEG oppvaskmaskin og Asko komfyr.
Vaskerommet har egen inngang, fliser på vegg mellom over/-underskap. 2 utslagsvasker og sluk i gulv. Gode arbeidsbenker og innredning som gir en praktisk bruk av vaskerommet som grovkjøkken.
Teak baderomsinnredning på bad i 1. etg, med separat vask på toalettrommet. Inngang fra hovedsoveværelset direkte til badet. Rikelig med garderobeskap i hovedsoveværelset.
Kott og innebygde skap i soverommene i loftsetasjen.
Dusjbad i loftsetasjen har servant og wc.
El tavle med automatsikringer er plassert i gangen i loftsetasjen,

Den opprinnelige eldste delen fra 1912 har hovedsakelig malt panel, malt tapet og malte flater på vegger. Parkett , laminat og belegg på gulver og fliser på baderomsgulv.
Kjøkkenet er eldre plassbygget med åpne hyller og fliser over benkeplater. Bosch oppvaskmaskin og Komfyr inngår i handelen, samt ventilator over komfyren.
Hvit nyere baderomsinnredning  med 2 skuffer.
El tavlen er plassert på en av alkovene i loftsetasjen og vv-berederen er plassert i kjelleren. Feierluke i soverom. Jøtul vedovn i stue og på ett av soverommene

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 223 kvm Sekundærrom: 26 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller: 21 m²  - 1. etg.: 158 m²  - Loftsetasje: 44 m².
P-rom inkl: 1. etg: Bad/vaskerom , Stue , Kjøkken , Gang , Vaskerom , Trapperom , Kjøkken 2, Stue 2, Gang 2, Soverom , Bad. Loftsetasje: 2 soverom (gjennomgående) eldre del, 2 soverom nyere del, Gang , Bad.
S-rom inkl.: 1. etg: Bod, garderobe.

I hovedsak er det bruken av rommene ved befaringen som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom, men i mange tilfeller må takstmannen la sitt skjønn overstyre hovedregelen. Dette betyr at rommene kan defineres som P-rom eller S-som selv om de er i strid med byggeforskriften. Delvis ikke målbart pga. skråvegger i loftsetasjer. Det er ikke rømningsvindu fra loftsetasje eller rømningsstige.

Sjøbod:
Bra: 18 m² - S-rom: 18 m²
S-rom inkl.: Bod.

Garasje:
Bra: 40 m² - S-rom: 40m²
S-rom inkl.: Garasje, bod
Garasjen er plassert på naboens tomt. Som vil bli omgjort til festetomt, uten festeavgift og vil være uoppsigelig.
Se mail fra Jordskiftedommer Olav Johansen datert 11.08.22
Det er fremlagt jordskiftedom som ikke er tinglyst ved befaringen med bruksrett til garasje/bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1912 i følge Arendal kommune. Den opprinnelige eldre boligen er oppført i 1912. Tilbygget som er generasjonsboligen er oppført i 1974

Påkostning og modernisering

Boligen er jevnlig vedlikeholdt og overflatebehandlet i enkelte rom over flere år.

Oppvarming

Det er peisovn i stuen i 1 etg. og ovn på bad. Vedovn på ett av soverommene i 2 etg på den opprinnelige eldre delen.
Videre er det Mitchubitchi varmepumpe i stuen i generasjonsboligen fra 1975. Her er det også peis og vedovn i stuen, samt ovn i tak på bad.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen er i dag leid ut til to forskjellige leietakere. Begge har 3 måneders oppsigelse regnet fra den 1. i hver måned.
Leieinntekter for den opprinnelige eldste delen er kr 6.200,- og for hoveddelen kr 11.300,-. pr mnd. Begge betaler for egen strøm.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens christian Edvardsen den 08.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Generasjonsbolig i henhold til tegninger der eldre hoveddel fra 1912 med tilbygget del ferdigstilt 1975. Frittliggende sjøbod og bruksrett på garasje som ikke er tinglyst ved befaringen. Rapporten er en helhetlig vurdering av bygningen som omhandler hoveddel fra 1912 og tilbyggsdel fra 1975 som
videre har behov for oppgraderinger, vedlikehold og reparasjoner. Enkelte punkter i rapporten er beskrevet som hoveddel 1912 og tilbyggsdel 75 for å skille dette. Utvendig mangler på fuktsikring/drenering, terreng helning mot grunnmur der fuktpåkjenning i krypkjeller/rom under terreng og bod ble registrert. Eldre taktekking på eldre hoveddel og synlig nedbøyninger i takkonstruksjon. Utvendig stående kledning med stedvis råteskader,  anglende åpen lufting i bunn av kledning, deler av kledning står i bakkenivå i bakkant av bolig. Manglende snøfangere på taktekking, byttet undertak og primærtekking på deler av tak og eldre tekking på resterende. Det ble registrert fuktmerker under vinduer på og punkterte glass på del fra 75, eldre vinduer med nedsatt funksjon. Dører med forskjellige slitasjegrad der vedlikehold og utbytting må påregnes. Krypkjeller og rom under terreng med synlig fuktproblematikk og høyere fuktverdier i stubbeloft med aktivitet fra borrebille. Takkonstruksjon der museavføring og rotteavføring ble registrert, manglende lufting. Fuktmerker rundt pipe i del fra 75 er ifølge eier tettet i 2021 med beslag i forbindelse med delvis omlegging av taktekking, videre undersøkelser som innebærer inngrep rundt pipe anbefales. Våtrom i eldre hoveddel ifølge eier utbedret etter brann i 2014, mangler på fallforhold.
Tilbygget del 75 med bad i 1. etasje, vaskerom og loftsetasje vurderes renoveringsklar utfra skader, mangler og alder. Fuktskader i bakenforliggende konstruksjon på bad i 1. etasje ( ble registrert ved ullborren. Skjevheter i etasjeskille utover standardens krav til godkjente måleavvik ble registrert, registrert høyere fuktverdier i etasjeskille mot krypkjeller/rom under terreng samt borrebille aktivitet. Innvendig overflater med varierende grad av slitasje, pga. synlige fuktmerker rundt pipe, vinduer og ute ved takfot på plater vil det være nødvendig med videre undersøkelser som innebærer nedtagning av plater/panel. Elektrisk anlegg der løse ledninger ble registrert i eldre hoveddel, manglende dokumentasjon og videre undersøkelser med utvidet el-sjekk anbefales. Forstøtningsmurer og bryggeanlegg der skjevheter/utglidning, manglende rekkverk ble registrert. Ifølge eier er det anlagt septikk med overløp til sjø for avløp fra boligen, ukjent tilstand for undertegnede og videre undersøkelser med kamera må eventuelt utføres.
Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Synlig både museavføring og rotteavføring i takkonstruksjon.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter.

Utvendig > Dører
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. fuktmerker rundt pipe der utettheter er ifølge eiere tettet med ny tekking, videre undersøkelser anbefales. Fuktmerker under flere vinduer.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert høyere fuktverdier i trebjelkelag mot krypkjeller. Synlig borrebille aktivitet.
Større skjevheter i eldre del. Skjevheter på 25 mm igjennom stue på tilbyggsdel Knirk i gulver stedvis.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Synlig aktivitet av borrebille.

Innvendig > Krypkjeller
Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken.
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Synlig aktivitet av borrebille Fuktskader i kryperom skyldes lange perioder med relativ luftfuktighet (RF) over ca. 80 % og temperaturer over 5-6 °C. Den høye luftfuktigheten kan være et resultat av manglende fuktsperre mot grunnen og utilstrekkelig ventilasjon. Kryperom som er ventilert med uteluft, får også høy luftfuktighet fordi temperaturen i kryperommet i deler av sommerhalvåret er lavere enn utetemperaturen. De varmetrege massene i bakken i kryperommet holder på kulda, og gjør at temperaturen der stiger saktere enn i utemiljøet. Fuktig, varm luft som trekkes inn i kryperommet på forsommeren, kjøles ned, og da stiger den relative  luftfuktigheten.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det er ikke montert rekkverk.

Våtrom > Generell > Bad
Eldre bad som vurderes fra byggeår tilbyggsdel. Det er ikke fremlagt dokumentasjon. Våtromstapet på vegger, fliser på vegg i dusjnisje.
Belegg på gulv. Ikke anlagt hjelpesluk utenfor dusjnisje med oppkant, ved eventuell lekkasje vil vann kunne renne ut i tilstøtende rom.
Mekanisk ventilasjon, ikke fungerende på befaringsdagen. Vask er løs.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom > Generell > Bad
Eldre bad med våtromstapet på vegger, belegg på gulv. Utstyr: dusjkabinett, vask med innredning, toalett. Tilluft, ikke anlagt mekanisk avtrekk.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Ved fuktmåling i nedre del av vegg mot våtsone fra tilstøtende rom, måles høye fuktverdier. Synlig fukt som relateres til kapillært oppsug i
grunnmur.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Mangler på røykvarslere og brannslukningsapparat.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset
effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mangler på fuktsikring og rom under terreng avsnitt må sees i sammenheng der fukt ble registrert. Fuktsikring som er synlig har manglende klemlist.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning.

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Hulltagning er ikke foreatt da det ikke er fysisk mulig pga. yttervegger. Ved overflatesøk ble det ikke registrert skader som tilsier høyere fuktverdier på befaringsdagen.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak. Eldre del av tekking der tilstandsgrad 2 settes utfra forventet brukstid.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Utførelsen rundt tretrapp og terrasser kan medføre at vann driver inn. Dette øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Lufting på kledning og lukket lufting ble registrert utfra byggeår.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak
mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er
å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Dør går mot ildsted, synlig avskalling med maling der dør har stått mot varmt ildsted. Sprekker i pipe og avskallinger på murpuss.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Provisorisk anlagt plater rundt oppvaskmaskin. Renovering må vurderes individuelt og etter den enkelte referanser.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken 2


Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-
system. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra  armtvannstank.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Innsiden av grunnmuren har misfarging.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Septiktank
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader: Lekkasje på bad i 2.egt. Det ble forsikringssak, og utbedret. Brann på bad i den gamle delen av huset, også forsikringssak og utbedret.
Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom: Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Se pkt over. Arbeid utført av Skanska.
Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet: Skadene var så store at badet i gamle delen ble totalrenovert.
Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller: Kjelleren har hatt fuktinnsig.
Pkt. 6: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade: Det er hull i dören til gjödselkjelleren under garasjen. Det var også en liten lekkasje i taket på huset, för taket ble byttet i 2021.
Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende: Det manglet beslag ved pipen, ble satt på da taket ble byttet i 2021.
Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende: I den gamle delen av huset, er det skjevheter.
Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende: Det har värt rotter i garasjen og mus på loftet.
Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: El-anlegg er ettersett, og sikringsskap byttet i 2020. Arbeid utført av Tvedestrand elektro.
Pkt. 16: Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade: Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Faglärt: bytte av tak, innglassing av veranda, reparasjon og utskifting av 9 vinduer. Ufaglärt: maling av hus/garasje utvendig. Arbeid utført av Glassmester Ekra og Voie, Knuten og Lindal bygg as, Lysak.
Pkt. 17: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende: Den gamle delen av huset er en selvstendig boenhet som kan leies ut.
Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler): Garasjen ligger ikke på tomta, men det foreligger bruksrett, som er til tinglysning.
Tilleggskommentar: Det var en brann i boligen i 2014. Det brant i den gamle delen av huset og veggen mellom husene. Deler av kjøkkenet og stuen i gamlehuset ble skadet, samt badet, der brannen startet. Det var røykskader i andre rom, og gulv/vegger ble skiftet, samt at badet ble totalrenovert. Det er bestilt utskiftning av de vinduene i hovedhuset som ikke ble skiftet i 2020. Dette arbeidet vil bli gjort i siste halvdel av september 2022.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum: Kjør opp Vestregate mot Saltrød. Følg veien forbi Krøgenes, og ta inn til høyre skiltet Trollnes. Følg veien rett frem til venstre i  første kryss. Kjør til endes, og ta opp til venstre en liten bakke. Parker på din høyre hånd eller foran garasjen. Velkommen

Beliggenhet

En fantastisk strandeiendom på Trollnes bare 4,5 km fra Arendal sentrum og nær Krøgenes handelsområde med alt fra Apotek til byggevare, kafe og matbutikker. Det er også kort vei til Saltrød senter og gode bussforbindelser - med busstopp like ved. Nydelige turområder og herlig boligområde tett på sjøen. Spredt villabebyggelse i området.
Denne eiendommen ligger unikt til - helt usjenert tomt foran boligen og meget gode solforhold fra tidlig morgen til ettermiddagen. Sol hele vinterhalvåret. Kort vei til ny av/påkjøring til E-18 via Krøgenes

Tomt

Areal: 978 kvm, Eierform: Eiet tomt
En unik tomt som nærmest oppfattes som en usjenert odde. Langstrakt strandlinje med svaberg, bryggeanlegg og sandstrand. Fine steinsatte sitteplasser nede ved sjøen, store plenareal og herlig nyere terrasse like ut fra hoveddelen. Her er det glassrekker med le for vinden og en utsikt du bare drømmer om. Gruset adkomstvei og parkeringsplass, samt gangvei ned til huset.

Garasjen står på naboens eiendom, men denne eiendom (gnr 41 bnr 395) har eksklusiv bruksrett på et definert område på gnr 41 bnr.20.
Se mail av 11.08.22  fra Jordskiftedommer Olav Johansen.

Sitat" Uansett tilhører altså garasjen eiendommen 41/395 med de rettigheter og begrensninger som er i rettsforliket"

Parkering

Garasje med plass til en bil og bruksrett til biloppstillings plasser på areal ved nedgangen til boligen. Videre er det muligheter til å parkere i adkomst veien opp til garasjen så lenge det ikke bygges ut i bakkant av garasjen. Se vedlagte jordskiftesak.

Offentlige opplysninger

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF), og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann.
Privat avløpsanlegg med septik og overløp til sjø. Det gjøres oppmerksom på at kommunen har rett til å gi pålegg omkortslutning av septiktank og kreve tilkobling til offentlig avløp.
Privat vei. Utgifter til vedlikehold og brøyting må påregnes.
 

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

12 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 300 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 000 000,-)) 315 870,- (Omkostninger totalt) 12 315 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 21 426,61 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9.994 ,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 618 758,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 227 529,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Trollnes 43, Gnr. 41 Bnr. 395 i Arendal kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin i huset fra 1975.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 25.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale. Eiendommen er i dag utleid og oppsigelsestid på begge leiekontraktene er 3 mnd regnet fra den 1. i hver mnd.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-0285

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-0285. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. leder Helga Sverdrup Hvass, tlf. 40 40 80 25

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 12 000 000,-) (Kr.120 000) Tilrettelegging (Kr.13 900) Grunnpakke markedsføring inkl. avisaanonse 27.08.22 (Kr.8 900) Totalt kr. (Kr.153 285)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062306