Justneshalvøya

Trollbærveien 3

Prisantydning
5 690 000 kr
Omkostninger
154 620 kr
Totalpris
5 844 620 kr
Formuesverdi
1 038 619 kr
Formuesverdi sekundær
3 739 028 kr
Kommunale avgifter
14 027 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
147 ㎡
Bruksareal
147 ㎡
Tomteareal
210 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Lekkert oppgradert rekkehus med hybel som sikrer gode leieinntekter - Solrikt og barnevennlig - Carport!

Om eiendommen

Innhold

Lekker og betydelig påkostet familiebolig i attraktive Trollbærveien på Justneshalvøya, kun ca. 6 km. fra Kristiansand sentrum. Praktisk og funksjonell bolig med hybel som sikrer gode leieinntekter. Gjennomgående bolig med moderne interiør og god planløsning utnytter arealet optimalt.

1. etasje:
Flislagt gang med varme i gulv og soverom.

2. etasje:
Romslig stue med downlights i tak, varme i gulv og flott peisovn. God plass til både sittegruppe og spiseseksjon i tilknytning kjøkken. Gjennomgående bolig med store gode vindusflater sørger for mye lys og en behagelig romfølelse. Utgang til solrik og overbygd terrasse fra stue med downlights i tak. Åpen kjøkkenløsning mot stuen med downlights i tak, varme i gulv, lekker oppgradert kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken med mye skap og benkplass og integrerte høykvalitets hvitevarer (induksjonstopp med Bora vifte, kjøl/fryseskap, stekeovn og oppvaskmaskin). Praktisk kjøkkenøy med spiseplass. Flislagt gjestebad med varme i gulv, vegghengt toalett baderomsinnredning. Lekkert flislagt oppgradert bad/wc med varme i gulv, dusjsone, dobbel servant med innredning fra Vikingbad.

Romslig hovedsoverom har direkte inngang til bad og eget praktisk innredet walk-in closet.

Hybel med egen inn/utgang og egen uteplass:
Lys og pen stue, kjøkken/vaskerom, gang, soverom og lekkert oppgradert flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjhjørne, badekar, vegghengt wc og baderomsinnredning.

Hybel er for tiden utleid for kr. 10.000,- pr. mnd. inkludert strøm.

Man kan leie ut hybelen, eller man kan åpne opp hybelen og bruke hele boligen selv. Innvendig dør mellom enheter fra gang i 1. etasje.

Carport med downlights i tak og praktisk bod i bakkant.

Standard

Innvendig er boligen lys og innbydende, med gjennomgående meget høy standard i alle rom. Meget store og gode vindusflater i stue/kjøkken med godt lysinnfall gjør rommene særdeles lyse og luftige. Ypperlig familiebolig i et populært og svært barnevennlig bo-område.

Boligen bør sees for å få det rette inntrykket!

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 147 kvm

Bra. pr. etg.: 1. etg.: 67 kvm. 2. etg.: 80 kvm.

P-rom 1. etg.: Stue/kjøkken, toalettrom, bad, soverom og garderoberom.
P-rom 2. etg.: Trapperom, vindfang, kjøkken, gang, bad, stue og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Flott peisovn i stue, varme i gulv i gang, toalett , stue/kjøkken i 2. etasje og begge bad/wc. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

-Utekran med varmt og kaldt vann på begge sider av boligen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 21.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 2021 og planløsningen i 1.etasje er endret noe da det i 2022 ble bygget hybel/praktikantdel i en del av 1.etasjen. Boligen fremstår i god stand og vedlikeholdt, bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommene og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Fliser på vegger og malt innvendig tak fremstår i god stand, bortsett i fra litt sprekk i en veggflis over døren.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Sammendrag selgers egenerklæring

Ingen bemerkninger i selgers egenerklæringsskjema.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra sentrum østover, ta av E18 mot Ålefjær/Justnes, og ta til høyre opp Justneshalvøya i tredje rundkjøring fra E18. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Nyt tilværelsen i Barnas bydel - Justneshalvøya.

Meget barnevennlig og attraktiv beliggenhet på solrik utsiktstomt toppen av Justneshalvøya, kun ca. 8 km. fra Kristiansand sentrum. Umiddelbar nærhet til Drømmestien og Trollstien. Nyere boligfelt mellomTopdalsfjorden og Gillsvann, godt tilrettelagt for barnefamilier og unge i etableringsfasen. Boligen ligger i et rolig område med friområder, lekeplasser, fotballbane basketballbane og sandvolleyballbane i nærheten. Kort vei til UiA, dagligvareforretning på Fagerholt, bussholdeplass, barnehage, barneskole og ungdomsskole. I nærområdet finner man også gode bademuligheter i sjø og ferskvann, samt et av byens flotteste turterreng i Jegersberg. Bussholdeplass like ved med avganger ca. hver 30 minutt. Det er kun ca. 8 km. (køfrie) til Kristiansand sentrum, 10 minutter med bil eller ca. 30 minutter på sykkel. Korte avstander til treningssenter, golfbane, Hamresanden, dyreparken og ellers alle fasiliteter. Rema og Coop Extra på Fagerholt er nærmeste butikker, ca. 1 km. unna som begge er søndagsåpne. Jokerbutikk på Justvik. For øvrig kort og effektiv reisevei til flere av byens store arbeidsplasser i Sørlandsparken eller Kvadraturen.

Tomt

Areal: 210 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik pent opparbeidet eiertomt med plen og beplantning. Stor solrik terrasse med utgang fra stue. Belegningsstein på gårdsplass.

Parkering

Carport + p-plasser på gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert DATO. Ferdigattesten gjelder FYLL INN. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 1404, datert: 23.08.2016, endret 25.11.2020. Detaljreguleringsplanen er hjemlet i reguleringsplan for Justneshalvøya, vedtatt av Bystyret 25.01.2006.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 697078. Tinglyst: 15.09.2010 - Erklræring/avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger, m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/ kabler, spillvann/ drensvann/ overvann/ stikkrenner, m.m. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Bestemmelse om bebyggelse, m.m.
Dagboknr.: 409520. Tinglyst: 23.05.2013 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS, Org.nr: 982974011. Bestemmelse om trafostasjon/ kiosk, elektriske ledninger/ kabler, adkomstrett og bebyggelse. Overført fra: 4204-37/438.
Dagboknr.: 409533. Tinglyst: 23.02.2013 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Bestemmelse om elektriske ledninger/ kabler, adkomstrett og bebyggelse. Overført fra: 4204-37/438.
Dagboknr.: 180258 Tinglyst: 28.02.2017 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS, Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til oppsetting av 2 stk. nettstasjoner. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett og bebyggelse. Overført fra: 4204-37/438.
Dagboknr.: 180275 Tinglyst: 28.20.2017 - Erklæring/avtale. Rettighetshaver: GLITRE NETT AS, Org.nr: 982974011. Bestemmelse om rett til å legge 24 kV jordkabel. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett og bebyggelse. Overført fra: 4204-37/438.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har utleiedel.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 154 620,- (Omkostninger totalt) 5 844 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 027 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 3.925,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 6.492,- for år 2023 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 038 619,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 3 739 028,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Trollbærveien 3, Gnr. 37 Bnr. 1062 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Mikro-ovn medfølger også. Sofa i stue i 2.etasje medfølger.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0064

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0064. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 690 000,-) (Kr.85 350) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.119 185)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068980