Frolands Verk  

Trevanntoppen 3 A-D

Prisantydning
1 825 000 kr - 1 840 000 kr
Felleskostnader
360 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
49 m2
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Leilighet
Bolig Soverom P-rom BRA Totalpris
H0201 2 49 ㎡ 51 ㎡ 1 847 420 kr
H0202 2 49 ㎡ 51 ㎡ 1 832 420 kr

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppførte prisgunstige 3-roms leiligheter i 4-mannsbolig ved Trevann. 2 av 4 solgt!

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

4 lyse fine leiligheter i nyoppført 4-mannsbolig. Solrik vestvendt beliggenhet med sen kveldssol. Alle leilighetene har lik planløsning, og inneholder: gang, 2 soverom, bod m/ opplegg for vaskemaskin, bad og stue m/ åpen kjøkkenløsning.

Leilighetene ligger i landlige omgivelser i et nyere boligfelt ved Trevann, kun ca 2,4 km fra Osedalen med sine butikker, bank, vinmonopol og kafé. Det er også kort vei til skole (1.-10. trinn), idrettsanlegg, Frolandia og flotte turområder. Flott badestrand i Trevann like ved.

Innhold

Gang, bod, 2 soverom, bad, stue m/ åpen kjøkkenløsning. Leiligheter i 1. etg har terrasse, leiligheter i 2. etg balkong med ugg fra stue.

Standard

Boligene holder gjennomgående normal nybyggstandard. Overflater leveres med MDF-plater ferdig malt fra fabrikk. Baderomsplater med flismønster er benyttet på vegg i vaskerom og bad. Flis på gulv i bad med varmekabler. Belegg i gang og vaskerom. Varmekabler i gulv på gangen. Laminat på begge soverom og stue/kjøkken. Kjøkkeninnredning fra Sørlandskjøkkenet med integrerte hvitevarer. Plass til frittstående kjøleskap/frys.
Baderomsinnredning, dusj og gulvstående wc på bad. Se forøvrig vedlagt leveransebeskrivelse.

Arealer med beskrivelse

Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgave og i prisliste, er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom - dette er (litt forenklet uttrykt) boligens BRA fratrukket innvendig boder og veggene til disse.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Froland kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i bad og i deler av gang frem til garderobeløsning. Peisovn montert i leiligheten i 1. etg., klargjort for montrering av vedovn i 2. etg.  med stålpipe i himling. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Forsikring

Leilighetene er fullverdiforsikret i Storebrand med polisenummmer 7883737. Forsikringspremien utgjør ca kr. 260,- pr. leilighet i måneden.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Osedalen, følg Frolandsveien videre mot Frolands Verk, ca 2,4 km, og ta så av til venstre inn i Treveien. Ta deretter 3. avkjørsel til venstre inn på Trevanntoppen, og du får leilighetene på venstre hånd.

Beliggenhet

Leilighetene ligger i landlige omgivelser i et nyere boligfelt som er under utbygging ved Trevann, kun ca 2,4 km fra Osedalen med sine butikker, vinmonopol og kafé. Det er også kort vei til skole (1.-10. trinn), idrettsanlegg, Frolandia og flotte turområder. Flott offentlig badestrand ved Trevann like ved. Badeplassen har stor, fin sandstrand, parkeringsanlegg og toalettanlegg. Det er også flere fine turløyper i området.

Tomt

Areal: 1 103 kvm, Eierform: Fellestomt  Tomten er beplantet med plen og hekk på terrasseside, forøvrig gruset.

Parkering

Parkering på felles grunn for sameiet

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest utstedt 31.05.2022.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan Frolandverk, Trevanntoppen - Endring av plan, datert 07.04.2015 og 01.10.1986. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilkoblet offentlig vei, vann og avløp

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:


Dagboknr. 1951/1489-2/36 tinglyst 03.11.1951. Bestemmelse om veg, rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:20 Bnr:89  
Overført fra: 4214-20/75
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 1952/562-2/36 tinglyst 14.03.1952. Bestemmelse om veg, rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:20 Bnr:1. Også rett til velteplasser
Overført fra: 4214-20/75
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 2017/1192464-1/200 tinglyst 27.10.2017. Jordskifte. Saksnr 15-200370SKJ_JARD Treveien. Aust-Agder Jordskifterett
Gjelder veirett på Treveien
Overført fra: 4214-20/75
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 2018/993283-5/200 tinglyst 05.07.2018. Jordskifte. Sak 117-164814RFA-JARD Treveien - delsak jf pkt 4 i avtale. Aust-Agder Jordskifterett.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 2021/1488158-1/200 tinglyst 25.11.2021. Bestemmelse om veg, rettighetshaver:Knr:4214 Gnr:20 Bnr:89

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Leilighetene kan fritt leies ut

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).
Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Trevanntoppen 3 A SOLGT
Trevanntoppen 3 B SOLGT
Trevanntoppen 3 C kr. 1 790 000,- (NB: prisen er fast)
Trevanntoppen 3 D kr. 1 775 000,- (NB: prisen er fast)

Omkostninger
2,5% av andel tomteverdi (kr. 250.000,-) kr. 6.250,-
Tinglysingsgebyr skjøte kr. 585,-
Tinglysingsgebyr pantedokument kr. 585,-
Totalt kr. 7.420,-

1 675 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Ikke fastsatt pr. d.d.

Eiendomsskatt

Ikke fastsatt

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger som eies). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, http://www.skatteetaten.no

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Trevanntoppen 3 A-D, Gnr. 20 Bnr. 268  Snr. 1-4 i Froland kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Avhendingsloven. Selger plikter å stille garanti på 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper, dersom avtale om kjøp inngås innen 31.11.2022.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin..
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

.Etter avtale med megler

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Boligene er ledig for overtakelse

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-22-9000

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-22-9000. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3049857