Fagerholt

Tretjønnveien 7E

Prisantydning
3 590 000 kr
Omkostninger
102 450 kr
Andel fellesformue
11 460 kr
Totalpris
3 692 450 kr
Formuesverdi
734 000 kr
Formuesverdi sekundær
2 789 200 kr
Felleskostnader
2 628 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2011
Internt bruksareal (BRA‑i)
84 ㎡
Bruksareal
89 ㎡
Tomteareal
3 565 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

En flott 4-roms selveier med tilhørende garasje, fin uteplass og stor felles hage.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. I rapport fra KBR datert 11.08.2022 fremkommer det at feiing ikke ble utført grunnet manglende tilbakemelding.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkeringsplass og bod i felles parkeringskjeller.

Beliggenhet

Beliggenheten kunne ikke vært bedre for deg som ønsker å bo sentralt og samtidig tett på naturen.
Leiligheten ligger der Gimlekollen møter Fagerholt med Jægersberg i ryggen og Topdalsfjorden i front og et fantastisk utvalg av turstier og badevann.
Foretrekker du sjøen har du flott badeplass i Paradisbukta noen minutters gange fra leiligheten.
Gode bussforbindelser, ca. 5 km å kjøre til byen eller 20 min på sykkel. Og nærbutikken (Coop Ekstra på Fagerholt).

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på seksmannsbolig datert 27.04.2011. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger dispensasjon og tillatelse for riving, fasadeendring og bruksendring, datert 16.09.2019. Søknaden omfatter omgjøring av terrassene til tilbygg/påbygg til eksisterende leiligheter i 2. etasje Tretjønnveien 5 og 7. Det ble gitt midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaktet - Tretjønnveien 5D og 5E datert 09.06.2022. Det fremkommer i brukstillatelsen at arbeider på de andre leilighetene ikke er påbegynt enda.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Badet godkjent som bod og vask. Det tredje soverommet er opprinnelig godkjent som bad ("dusj/WC"). Å bruksendre et bad til soverom er i utgangspunktet ikke søknadspliktig, men det kan utløse tekniske krav. Takstmannen opplyser at rommet tilfredsstiller krav mtp. rømningsvei og dagslysflate. Bruksendring av bod til baderom er et søknadspliktig tiltak. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1027 for Tretjønnveien 5, datert 15.10.2008.

Planer under arbeid: Tretjønnveien nord- sykkelvei og fortau, v/ plankontakt Nilsen, mob. 45189240. Kristiansand kommune fremmer forslag til detaljregulering for å etablere en separat sykkelvei med fortau på strekningen mellom Fagerholt skole og Sunnivas vei. Hensikten er å bedre trafikksikkerhet, framkommelighet og trygghet for gående og syklende.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8161. Tinglyst: 15.10.1970. Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 2071917. Tinglyst: 15.03.2011. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse iflg. skjøte. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om radio-/TV-anlegg. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Bestemmelse om bebyggelse. Rettet etter tinglysingsloven § 18 13.04.2011, KBE.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 89 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 102 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Tretjønnveien 7 E!

En flott 4-roms selveier med tilhørende garasje, uteplass og stor felles hage.

Leiligheten har følgende planløsning:
Gang/entre med plass til klesskap til oppbevaring. Romslig stue med plass til både spisebord og sofagruppe. Peisovn i stue. Fra stuen er det utgang til platting og felles hage. Stuen er åpen mot kjøkken. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget. Flislagt bad med dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med underskuffer. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på bad. Leiligheten har videre 3 gode soverom med plass til seng og klesskap.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 03.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (24.04.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Boligen er bygd i 2011 og er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har samtlige bygningsdeler normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes.
Innvendig holder bad standard fra byggetid. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot bad, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Dusjkabinett er nytt. Kjøkkeninnredningen er fra byggetid og har normal slitasje. Gulvhøyder ble kontrollert i 3 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet som står montert i teknisk-rom. Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."
 
Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Radon.
Innvendig > Andre innvendige forhold.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Boligventilasjon er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes.

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8161. Tinglyst: 15.10.1970. Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 2071917. Tinglyst: 15.03.2011. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse iflg. skjøte. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om radio-/TV-anlegg. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening. Bestemmelse om bebyggelse. Rettet etter tinglysingsloven § 18 13.04.2011, KBE.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Totalt kr.13 160,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann- og avløp.

Polisenummer

702278

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Blandebatteri i dusj hadde satt seg fast - byttet da ut hele dusjkabinettet 250424. Fosselie VVS.

- Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Skiftet ut lysbryter på bad og på det minste soverommet. EK Elektro. 2024.

- Har det vært skadedyr i fellesområdene til sameiet eller borettslaget?
Vet ikke noe om omfanget, men det er hengt opp lapp fra styret i garasjeanlegget om at det er observert mus der.

- Er det utført radonmåling?
Jeg mener det er utført av styret i sameiet da jeg ikke bodde der. Dette kan jeg sjekke opp. Jeg vet ikke hva måleverdiene er.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 162689CE-4BA1-4EDC-882A-E7236B622F3D