HYSTAD

Traneveien 12

Prisantydning
11 990 000 kr
Omkostninger
316 220 kr
Totalpris
12 306 220 kr
Formuesverdi
989 922 kr
Formuesverdi sekundær
3 563 718 kr
Kommunale avgifter
11 305 kr / år
Byggeår
1981
P-rom
188 ㎡
Bruksareal
220 ㎡
Tomteareal
1 172 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Tiltalende enebolig høyt og frittliggende innerst i blindvei | Sol hele dagen og utsikt mot både sjø og natur | Garasje

Om eiendommen

Innhold

Meget tiltalende eiendom med moderne løsninger, samt innredninger og materialvalg av høy kvalitet. Eiendommen ligger innerst i blindvei - høyt og frittliggende med flere solrike og usjenerte uteplasser, samt utsyn mot både sjø og natur. Boligen har følgende romløsning:

1. etasje: Entré, gang, stue, omkledningsrom, 4 soverom, wc, bad, bad/vaskerom og bod.

2. etasje: Stue/kjøkken og innebygd balkong/terrasse.

I tillegg medfølger garasje på ca. 28 kvm og carport på ca. 19 kvm.

Standard

- Entré/gang -
Fra boligens inngangsparti kommer du inn i en lys og romslig entré. Denne har flislagt gulv med gulvvarme, samt direkte adkomst til garderobe og gjestetoalett. Det er lagt mørke fliser på gulv, og veggflater er av lysmalt panel. Ellers er det god plass for oppbevaring av yttertøy og sko, og den åpne løsningen videre inn i boligen gir en god romfølelse. Det er gulvvarme i hele 1. etasje, foruten boden.

- TV-stue - 
Boligen har en tiltalende TV-stue i 1. etasje. Der er det god plass til å møblere med både sofa- og sittegrupper, samt mediemøblement. TV-stuen har gulvvarme og det ble montert luft-til-luft varmpepumpe i 2022. Ved siden av TV-stuen i 1. etasje ligger trappen opp til 2. etasje. Dette er en lekker trapp med glassvegger, samt nyslipte trinn av eik.

- Kjøkken, stue og spisestue -
Via trappen i 1. etasje kommer du opp til 2. etasje - boligens "hjerte", som ble tilbygget i 2015. Her har man et lekkert kjøkken og spisestue, stue, lesekrok, samt videre adkomst til en nydelig innglasset "utestue". Det er lagt kvalitetslaminat på gulvflater og vegger er malt i lyse farger (Washed Linen). Ellers bidrar en lekker gasspeis til hygge og varme i rommet. Store glassflater slipper inn rikelig med naturlig lys til rommet, samt at det også byr på fantastisk utsikt mot sjøen i øst, samt mot Marum i vest. Terrassen som omkranser boligen vest, øst og sørøst, ble bygget i 2015. Samtlige rom i boligen har egen adkomst til terrassen, foruten det minste soverommet.

Kjøkkenet ligger sammen med stue i 2. etg. Det er et romslig kvalitetskjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer som kjøl- og fryseskap, vinskap, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og komfyr med platetopp. Komfyr (gass) og platetopp fra Lacanche er et smykke i seg selv.

- 4 soverom -
Det er totalt fire soverom i boligen, hvorav alle oppleves romslige og er således enkle å innrede etter behov. Hovedsoverommet har en fin, mørkegrå kontrastvegg og adkomst til walk-in garderobe med praktiske løsninger. Rommet har også egen utgang til terrasse, som gjelder tre av fire soverom. Resterende soverom er også romslige og malt i tidsrikige farger. Der er det plass til større skyvedørsgarderober etter behov.

- WC og baderom -
Separat toalettrom (WC) fra 2015 ligger med tilkomst fra entré i 1. etg. Der er det fliser på gulv med varme, og lysmalt panel på veggflater. WC er innredet med toalett og innredning med servant. Videre er det et lekkert flislagt bad fra 2015 med varmekabler. Badet ligger i 1. etg. og er innredet med servantmøblement (dobbel servant), veggmontert toalett, høyskap og dusjhjørne med glassdører. Opplegg for badekar ligger klart.

- Bad/vaskerom -
Bad/vaskerom ligger med tilkomst fra gang i 1. etg. Dette er også pusset opp i 2015 med fliser på gulv med varme, samt våtromsplater på vegger. Varmtvannstank på 200 liter er plassert i rommet. Av andre installasjoner finnes dusjkabinett, rør i rør-skap, skap og benkeplate, opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. God plass til tørketrommel på vaskerommet. Fra bad/vaskerom har du også utgang til terrasse og hage.

- Øvrige -
Boligen har balansert ventilasjonsanlegg (Systemair) som står plassert i bod. Dette er fra 2015 med ny temostat og filter i 2022. Det elektriske var nytt i 2015, og det er foretatt en ny El-kontroll i 2022.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 220 kvm, Sekundærrom: 32 kvm.

- 1.etasje -
BRA: 133 kvm, P-rom: 127 kvm.
P-rom inkl.: Entré, gang, stue, omkledningsrom, 4 soverom, wc, bad og bad/vaskerom.
S-rom inkl.: Bod.

- 2. etasje -
BRA: 87 kvm, P-rom: 61 kvm.
P-rom inkl.: Stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Innebygd balkong/terrasse.

- Garasje -
BRA: 28 kvm, S-rom: 28 kvm.
S-rom inkl.: Garasje + bod.

I tillegg medfølger carport på ca. 19 kvm som ikke er medberegnet i arealoversikten.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1981 ifølge Sandefjord kommune.

Påkostning og modernisering

Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år. Bl.a.:

2022: Slipt og vokset/overflatebehandlet trinn/repoet på innvendig trapp.
2022: Slipt og vokset/overflatebehandlet benkeplate på kjøkken.
2022: Ny termostat og filter på ventilasjonsanlegg.
2022: Ny luft-til-luft varmepumpe.
2022: Ny brannslukker.
2021: Montert ny elektronisk lås på dør til bod i garasje.
2021-2022: Malt det meste av innvendige overflater/lister.
2020: Nye LED dimmere i boligen.
2020: Montert 2 stk. lufteventiler i garasje.
2020: Pusset og malt grunnmur/ringmur på bolig/garasje.
2020: Montert ny støttemur mot nabo (nordvest).
2018: Bygget garasje.
2015: Påbygg/tilbygg (2. etasje).
2015: Ny taktekking, fasader og terrasse/balkonger/trapper.

Oppvarming

Oppvarming via luft-til-luft varmepumpe (fra 2022), gasspeis, ventilasjonsanlegg, varmekabler og for øvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- VVA -
Varmtvannstank (HØIAX) på 200 liter montert i 2015. Plassert i bad/vaskerom.

- Teknisk -
Sikringsskap fra 2015 plassert i soverom 1. etg. Hovedsikring 50A - alle med merkede kurser og automatsikringer. El-kontroll er utført i 2022.

- Gasstank -
Det er uttak for gass på innebygd del av balkong/terrasse i 2. etg. Gasstank er nedgravd på uteområdet (plen) mellom bolig og garasje. Montert i 2015.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Petter Christiansen den 08.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom:
Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Røropplegg ligger vendt mot bad.

Tomteforhold > Drenering:
Drenering er trolig ikke utført da boligen ligger på fjelltomt. Ikke montert fuktsikring da det er støpt plate på grunn. Det settes ingen TG på dette.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Ingen registrert.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Ingen registrert.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært (SAS Elektro AS). SAS Elektro byttet LED dimmere i hele huset oktober 2020. Tilkobling til strøm av varmepumpe, bytting av 7 stk stikkontakter ute, samt installasjon av to nye astrour for dimming av utelys (1 etg og 2 etg) byttet av faglært i perioden 2021-2022.

Pkt. 11.1: Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja.

Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. El-kontroll utført av Sandefjord Elektro AS - 29 august 2022. Kontroll/service av ventilasjonsanlegget utført av Luftig Service AS - 22 august 2022.

Pkt. 13: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja. Salto ABL ladestasjon med 20 amp sikring og jordfeilbryter.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum følger du Hystadveien før du tar av til høyre og inn på Soleveien. Fra Soleveien tar du første til venstre inn på Traneveien. Følg Traneveien og boligen ligger fremfor deg i enden av veien. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, populært og svært barnevennlig boligområde på Hystad, ca 3 km syd for Sandefjord sentrum. Området har en naturskjønn beliggenhet, men likevel nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt sentrums rike utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, skiløyper, badestrand og idrettsanlegg. Sole barnehage og Rema 1000 Thorøya (post i butikk) kan bl.a. nås innen 5-10 minutters gange. Videre er det ca. 20 minutters gangavstand til Store Berganhallen som tilbyr aktiviteter for store og små. Der finner du aktivitetstilbud som fotball, skiidrett og turn. Du har også gangavstand til Team treningssenter.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Hystadstranda som egner seg ypperlig for en dukkert en varm sommerdag så vel som et forfriskende morgen/-kveldsbad. Ellers er det kort vei til Granholmen badestrand med yrende liv sommerstid og hvor blant annet Sandefjord Seilforening holder til. Gangavstand er det også til Marums flotte natur med oppkjørte skiløyper og lysløype på vinteren. Her ligger også Sandefjords golfbane. Eiendommen ligger plassert slik at man har sol fra tidlig morgen til sen kveld.

- Servicetilbud -
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet ved Rema 1000 Thorøya, Meny Åsane eller Kiwi Ranvik. Av servicetilbud kan Hvaltorvet kjøpesenter by på over 60 butikker. I Sandefjord vil du finne et rikt utvalg av spennende butikker i et meget kundevennlig sentrum. Herfra går det også daglige avganger med båt til Strømstad, noe som legger til rette for hyggelig grensehandel. 

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Hystad og ligger kun 4 minutters gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til sentrum, 14 min til Sandefjord Lufthavn, 15 min til Larvik sentrum, 25 min til Tønsberg sentrum og 75 min til Oslo. Eiendommen sokner til Store Bergan barneskole og Ranvik ungdomsskole. Sole barnehage ligger kun 8 min gange fra eiendommen.

Tomt

Areal: 1 172 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Boligen ligger på en pent opparbeidet naturtomt med plenarealer, fjell, naturstein og asfaltert gårdsplass. Fra boligen og deler av eiendommens uteområder har du flott sjøutsikt, da boligen ligger plassert på høyden.

Parkering

Parkering i garasje og carport, samt biloppstillingsplass på egen gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 10.06.1982. Ferdigattesten gjelder for gnr. 129, bnr. 188 - Nybygg, enebolig. Det foreligger også ferdigattest for boliens påbygg og veranda, datert 22.12.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som Boligbebyggelse, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst via privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser registrert.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2015/267728-1/200  Bestemmelse om veg 25.03.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:44  
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:188

2015/267728-2/200  Bestemmelse om veg 25.03.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:188

2015/267728-3/200  Best. om vann/kloakkledn. 25.03.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:44  
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:188

2015/267728-4/200  Best. om vann/kloakkledn. 25.03.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:188

2015/1167433-1/200  Bestemmelse om veg 14.12.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:129 Bnr:188  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ukjent hvorvidt det er radonsperre og utført radonmåling på eiendommen.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

11 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 299 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 990 000,-)) 316 220,- (Omkostninger totalt) 12 306 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 305 pr. år For 2022. Beløpet inkluderer vann, avløp og renovasjon.

Eiendomsskatt

Nei

Faste løpende kostnader

- Strøm -
Selger opplyser å ha et årlig forbruk tilsvarende ca 14 800kWh i perioden 01.08.21-.01.08.22.

- Gass -
Selger opplyser å ha mottatt to leveranser av gass (propan) til nedgravd tank på 0,4m3 de siste 16 mnd. Kostnad for begge leveransene utgjorde kr 6 366,- som gav tilsammen 350 kg gass. Selger opplyser videre at det er gasspeis som trekker mest gass, mens brennerne på komfyr bruker svært lite.

- Forsikring -
Selger opplyser å ha en årlig premie på kr 5 732,- for hus- og innboforsikring. Premie vil avhenge av forsikringssum, egenandel, dekningsomfang m.m.

- TV og internett -
Dette leveres av Sandefjord Bredbånd / Altibox. Priser avhenger av valgte tjenester.

Formuesverdi

Primær: Kr. 989 922,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 563 718,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Traneveien 12, Gnr. 129 Bnr. 188 i Sandefjord kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, Komfyr med platetopp, oppvaskmaskin, vinkjøler og mikrobølgeovn.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 10 73 74.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-22-0062

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-22-0062. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder | Eiendomsmegler MNEF Tor André Selåsdal, tlf. 41 10 73 74

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 500)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 11 990 000,-) (Kr.95 920)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr. 132 085)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

tirsdag 30. mai
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3062876