Åseral

Trættehomvegen 14

Prisantydning
5 450 000 kr
Omkostninger
33 170 kr
Totalpris
5 483 170 kr
Byggeår
2022
P-rom
119 ㎡
Bruksareal
127 ㎡
Tomteareal
517 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid/Solsiden - Tiltalende nyoppført hytte med solrik og attraktiv beliggenhet - Fantastisk utsikt

Om eiendommen

Innhold

Arealmåling er gjennomført av M2Takst v/Andreas Natvig. Innhold:
BRA: 127 kvm - P-rom: 119 kvm - S-rom: 8 kvm.
P-rom inkl.: Gang, vaskerom, mellomgang/trapp til hems, 5 soverom, 2 bad og stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Utvendig bod.

Loft/hems er ikke godkjent for varig opphold/beboelse.

Arealoppmålinger er utført etter takstbransjens retningslinjer for arealoppmåling. Bruken definerer om rom er nevnt som p-rom eller s-rom. Endring av bruk kan endre fordeling arealer.

Standard

Lekker nyoppført hytten med funksjonell romindeling og et gjennomgående flott materialvalg. Innhold: Vindfang med garderobeplass, vaskerom med egen inngang som er veldig praktisk i forhold til vått tøy. Gang med trapp opp til hems med vindu (lav takhøyde) bad med dusjhjørne, wc og baderomsinnredning.og soverom. Stue med god takhøyde, peisovn og panormavinduer med fantastisk utsikt. Kjøkkendel med spiseplass og tiltalende innredning fra Sørlandskjøkken. Vifte i koketopp, komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Alt integrert. Utgang terrasse fra stue/kjøkken. Gang, 4 soverom, bad med dusjhjørne, vegghengt wc, baderomsinnredning og badekar. Stor utvendig bod.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Innhold:
Stue: panel vegger og tak i sjøsand. Listefritt mot tak. Laminat på gulv, med varmekabler  Aduro 9,5 peisovn med sort stålpipe
Kjøkken: panel vegger og tak sjøsand. Laminat på gulv med varmekabler. Svart matt kjøkken fra Sørlandskjøkken.
Sov 1-4: panel vegger og tak i sjøsand og laminat på gulv.
Tvstue/ sov: panel vegger og tak i sjøsand. Spotter i tak. Laminat og varmekabler på gulv
Stort bad: varmekabler i gulv. Fliser på gulv og vegger. Panel i tak. Innredning i svart matt fra Sørlanskjøkken 80cm. Svarte dusjdører og badekar.
Lite bad: Varmekabler. Fliser på gulv og i hjørne hvor dusj er. Ellers panel vegger og tak. 60cm svart matt innredning fra Sørlanskjøkken.
Vaskerom: varmekabler. Fliser på gulv og oppkant. Panel vegger og tak i sjøsand.
Inngangsparti: varmekabler og fliser på gulv. Panel vegger og tak.
Hems: panel vegger og tak og laminat på gulv. Lampe i taket.

Alle vinduer og innerdører er svarte. Listverk og foringer rundt vinduer og dører er svarte. Tak og gulvlister er beiset i sjøsand.
Utvendig så er det liggende kledning og torv på taket. Uteområdet er asfaltert. Ca 130m2. Utvendig bod som ikke er isolert.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV 9 mot Evje, ta av til venstre i rundkjøringen ved ESSO stasjonen på Hornnes. Følg skilting mot Bortelid. Kjør forbi Bortelid Marked og innkjøring til alpinanlegget. Ta av til høyre på Panormaveien og følg veien til byggeplasskilt inn til venstre etter 200m. Solsiden ligger på venstre side av veien.Hytten er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Sentral, meget attraktivt og solrik beliggenhet med fantastisk panorama utsikt  utover fjellheimen.Oppkjørt skiløype rett utenfor hytteveggen og lite koselig tjern i midten av tomteområde. Gangavstand til alpinanlegg, lysløype, ruleskitrasé, butikk, sandstrand og nydelig turterreng sommer som vinter. Godt utvalg med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Det kan også nevnes blant annet flere flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Bortelid ligger ca 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand 110 fra Mandal, 127 fra Arendal og 237 fra Stavanger.

Tomt

Areal: 517 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.03.2023. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det gjøres oppmerksom på at på tegninger står det gnr. 9 bnr. 602, men eiendommen ble senere fradelt til gnr. 9 bnr. 653.
Det foreligger tillatelse til tiltak datert 21.06.2022. Tillatelsen gjelder fritidsbolig.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse - frittliggende, tilhører reguleringsplan for Solsiden, datert 10.12.2020. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Vei til eiendommen etabelert over naboeiendommen. Veiretten er ikke tinglyst.
Ikke tilkoblet offentlig vann- og avløp. Tilkoblingsavgift er innbetalt av selger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 278982 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 08.03.2021
Bestemmelse om årlig renovasjonsavgift, bestemmelse om årlig avgift/årsavgift, bestemmelse om medlemskap i velforening, bestemmelse om vann/kloakk, bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bestemmelser om fiber-, data- og telekabel.

Dagboknr.: 73336 - Utbyggingsavtale. Tinglyst: 23.06.2021
Rettighetshaver:BORTELID 2 AS, Org.nr: 926782002, Overført fra: 4224-9/602, Gjelder denne registerenheten med flere.

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 602 når eiendommen ble fra delt. Grunnboken følger som vedlegg i salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartverket men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 280 000,-)) 33 170,- (Omkostninger totalt) 5 483 170,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, målerleie kr. 457,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 21,- pr. m3 og avløp kr. 56,-.

Årlig kostnad renovasjon for hytter i regulert felt er kr. 3 073,- for 2023.

Faste løpende kostnader

Avgifter vinteren 2023:
Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 518,-
Brøyteavgift,  privat parkering kr. 5 535,-

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Trættehomvegen 14, Gnr. 9 Bnr. 653 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0001

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 450 000,-) (Kr.60 000) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilretteleggingshonorar (Kr.14 000) Oppgjørshonorar (Kr.9 900) Totalt kr. (Kr.87 475)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067486