NEDRE LUND

Torridalsveien 46

Prisantydning
7 800 000 kr
Omkostninger
212 000 kr
Totalpris
8 012 000 kr
Formuesverdi
1 240 562 kr
Formuesverdi sekundær
4 714 137 kr
Byggeår
1924
Internt bruksareal (BRA‑i)
192 ㎡
Bruksareal
269 ㎡
Tomteareal
449 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Romslig enebolig innredet med 2 leiligheter og innredet loft- og underetasje - Meget gode leieinntekter!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Stor og meget innholdsrik enebolig i mur innredet som 2 separate leiligheter + innredet kjelleretasje (ikke godkjent som rom for varig opphold). Beliggende sentralt til på Nedre Lund med UiA og Lovisenlund Barneskole i umiddelbar nærhet. Perfekt utleieobjekt!

Boligen har en antatt samlet utleieverdi på ca. kr. 404.000,- pluss strøm pr. år.
Boligen går over 3 etasjer pluss innredet loftsetasje tilhørende leilighet i 2. etasje:

Underetasjen er innredet med Gang, kjøkken, vaskerom, pent oppusset bad og 3 soverom. Rommene er ikke godkjent som rom for varig opphold

1. etasje: Vindfang. Trappegang. Stue, kjøkken, bad, gang og 3 soverom.

Felles gang og trapperom.

Leilighetens 2. etasje og loftsetasje er renovert i 2012/13 og er svært innbydende.

2. etasje: Gang, lys, pen og romslig stue med flott peisovn og utgang til stor solrik balkong, spisestue, kjøkken med pen nyere innredning med god skap/benkeplass og hvitevarer, romslig soverom og flislagt bad/wc med dusjkabinett, servant og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Loftsetasje:
2 soverom, lofts stue og separat toalett med vask.

Stor utvendig bod på ca. 15 kvm.

Boligen fremstår i dag som en tomannsbolig med innredet loftsrom og kjeller men er pt. registrert som en enebolig hos kommunen. Boligen selges som en boenhet.

Oppvarming

Varmepumpe i alle etasjer (4 stk), flott peisovn i 2. etasje, vedkamin i 1. etasje, varme i gulv på bad/wc i underetasje, 1. etasje og 2. etasje, samt elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: Kjør E18 over nye Lundsbroa og ta av til høyre før tunnellen. Ta til venstre i rundkjøring, ut på Torridalsveien.
Deretter rett frem i neste rundkjøring (ved brannstasjonen). Eiendommen ligger som første hus på høyre hånd. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Parkering

Pent opparbeidet eiet tomt med plen, busker, trær og hekk. Belegningsstein i inngangsparti og på gårdsplass.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet i attraktivt boligområde på Nedre Lund. Boligen har adresse Torridalsveien, men har likevel kort og trygg skolevei på sykkelsti ( ca. 300 meter) til Lovisenlund barneskole. Forøvrig umiddelbar nærhet til UiA, barnehager, dagligvareforretninger og Kjøita Næringspark med store arbeidsplasser, Spicheren treningssenter og diverse servicetilbud. Gang- og sykkelavstand til Kvadraturen, Bertesbukta med småbåthavn og sandstrand, bademuligheter i Otra samt byen fineste turterreng og lysløype i Jegersberg.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ingen byggesaksdokumenter fra opprinnelig byggetid i kommunens arkiv.

Det foreligger ferdigattest for garasje datert 09.02.1957.
Det foreligger vedtak om godtatt melding fra Kr.sand kommune for fasadeendring datert 29.07.2012.

Kjeller er innredet som egen boenhet. Kjeller er ikke søkt godkjent og kan således ikke benyttes til beboelse (rom for varig opphold) før dette evt. foreligger. Det er på kjøpers regning og risiko og evt. få dette godkjent. Det er avvik på tegninger i underetasje som er godkjent som boder ifølge byggetegninger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. 

Adgang for utleie

Det er separat leilighet i 1. etasje + separat leilighet i 2. og 3. etasje + innredet underetasje som ikke er søkt godkjent til beboelse.

Eiendommens rom og romfordeling er endret fra opprinnelige tegninger. Underetasje er ikke byggemeldt og er ikke godkjent som rom for varig opphold. Eiendommens 1. etasje og underetasje er for tiden utleid med gode leieinntekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
07.11.1934 - Dokumentnr: 990368 - Skjønn.
07.11.1934 - Dokumentnr: 990369 - Skjønn.
23.08.1937 - Dokumentnr: 1592 - Skjønn.
23.08.1937 - Dokumentnr: 1593 - Skjønn.
27.10.1972 - Dokumentnr: 9929 - Bestemmelse om vann/kloakkledning.
28.03.1925 - Dokumentnr: 900018 - Opprettelse av matrikkelenheten.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1842913 - Omnummerering ved kommuneendring.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 195 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 212 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den , og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
HER MÅ TG3 OG TG 2 LISTES OPP
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin dampovn og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

Det er gjort betydelige oppgraderinger på boligen de siste årene. Boligens 2. etasje og loftsetasje er totalrenovert i 2012/13.
Det kan blant annet nevnes:

-Lekkert renovert flislagt bad/wc
- Nyere separat toalett med vask.
- Flott nyere kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer.
- Flott peisovn i stue i 2. etasje.

Forøvrig kan nevnes utbygd solrik veranda i 2. etasje med sol hele ettermiddagen og kvelden.
Statens vegvesen gjorde støy og skjermingstiltak på eiendommen i begynnelsen av 2000 tallet med bla utskiftnig av alle vinduer til vinduer som er støyreduserende.

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
07.11.1934 - Dokumentnr: 990368 - Skjønn.
07.11.1934 - Dokumentnr: 990369 - Skjønn.
23.08.1937 - Dokumentnr: 1592 - Skjønn.
23.08.1937 - Dokumentnr: 1593 - Skjønn.
27.10.1972 - Dokumentnr: 9929 - Bestemmelse om vann/kloakkledning.
28.03.1925 - Dokumentnr: 900018 - Opprettelse av matrikkelenheten.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1842913 - Omnummerering ved kommuneendring.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 5.119. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

71027

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1 Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja, Gulv i baderom 1.etg er ikke tett, det har ved to tilfeller lekket litt vann ned i gang u.etg. Har ikke undersøkt for evt. følgeskader.
Pkt. 2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja, nytt arbeid datert 2017, utført av faglært fra Malco. Bad i u.etg: Nytt belegg på gulv grunnet vannskade. Dokumentasjon foreligger
Nytt arbeid datert 2022, utført av faglært fra Frøyland bygg. Nytt gulvbelegg bad u.etg grunnet vannskade. Dokumentasjon foreligger
Pkt. 3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Ja, Vannintrengning gjennom en skade på fasade syd/øst høyt oppe på veggen. Var der når jeg overtok boligen. Jeg reparerte skaden på yttervegg i
2017, men har ikke undersøkt evt. følgeskader. Synlig tørr-råte i overgang tak/vegg i u.etg i posisjon under skadestedet. Buling på tapet 1.etg på
samme vegg, vet ikke om det har sin årsak i samme sak.
Pkt.4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja, nytt arbeid datert 2018, utført av ufaglært. Jeg har utbedret murpuss og malt alle fasadene med seiss og murmaling i perioden 2017 fram til
2022.
Pkt. 10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja, nytt arbeid datert 2017, utført av ufaglært. Enklere arbeid på el-anlegg i 2.etg: Flyttet/tillagt noen brytere og kontakter. Arbeidet er kontrollert, godkjent og dokumentert av
elektriker.
Nytt arbeid datert 2023, utført av faglært fra elektroexperten. Installasjon av Defa Elbil-lader. Dokumentasjon foreligger
Pkt. 12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja
1. Avløpsrør under bolig var noe oppsprukket og hadde feil fall mot utvendig kum.
2. Stikkledning ut i Torridalsveien var i dårlig forfatning.
3. Pålegg om blending av septik + adskilling av overvann og avløp.
4. Taknedløp var ikke ledet ut i kommunalt avløp og forårsaket vannintrengning i u.etg.under styrtregn i 2022.
5. Avløpskum i gang u.etg ledet ikke ut til kommunalt nett og forårsaket vannintrenging under styrtregn i 2022.
Pkt. 13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja, nytt arbeid datert 2022, utført av faglært fra Norva24 Sørmiljø AS. Rørfornying er gjennomført og fall er korrigert. Dokumentasjon foreligger
Nytt arbeid datert 2017, utført av faglært fra Norva24 Sørmiljø AS. Ny felles stikkledning fra Torridalsveien 46 og 48 anlagt fra tomtegrense og ut i Torridalsveien. Dokumentasjon foreligger
Nytt arbeid datert 2019, utført av faglært fra Rørlegger Frigstad. Blending av septik, ny kum, adskilling av overvann og avløp med tilkopling til kommunalt anlegg. Dokumentasjon foreligger
Nytt arbeid datert 2022, utført av faglært fra Rørlegger Frigstad. Alle 4 taknedløp er under bakknivå gravd opp og lagt i nye grøfter og koplet til avløpskum. Ekstra kum er lagt til i bakgård for å ta unna overvann
fra gårdsplassen. Dokumentasjon foreligger.
Nytt arbeid datert 2022, utført av faglært fra Rørlegger Frigstad. Meisling og omlegging av kjøkkenavløp og avløpskum i gang u.etg, ledet inn på hovedavløp. Dokumentasjon foreligger.
Pkt. 17 Er det tegn på setningsskader eller sprekker i for eksempel grunnmur eller fliser?
Ja Det finnes noe sprekker i grunnmur, men etter min oppfatning uten betydning og som forventet i et murhus fra denne byggetiden.
Pkt. 19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja, Vil ikke kalle det skadedyr, men det forekommer munkelus i kjeller, spesielt i vinterhalvåret. Holdes i sjakk med innsektspray ved behov
Pkt. 21 Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja, Det er mangelfull ventilasjon i 1.etg., det kreves derfor bevisst og jevnlig utlufting. I perioder hvor dette ikke har vært tilfredsstillende ivaretatt har
det dukket opp muggsopp i enkelte hjørner, bak skap og ved vindu, spesielt i soverom mot gårdsplass. Har satt inn luftavvfukter, dette sammen
med bevistgjøring av viktighet for utlufting ser ut til å ha redusert problemet.
Pkt. 23 Mangler boligen eller andre bygninger brukstillatelse eller ferdigattest for søknadspliktige tiltak?
Ja, det er ikke søkt om bruksendring av underetasje. Denne er innredet som egen leilighet/hybel rundt år 2000 så langt jeg kan se, og har vært benyttet
som utleieenhet av tidligere eiere og meg selv.
Loftet er også innredet til boformål av tidligere eiere, forstår det slik at det heller ikke her er søkt om bruksendring
Pkt. 25 Selges eiendommen med utleiedel som leilighet, hybel eller lignende? Ja
Pkt. 26 Er utleiedelen godkjent til beboelse av kommunen? Vet ikke


Pkt. 32:
1. Under arbeid i Torridalsveien i 2018 gravde kommunen ved et uhell over avløp og vannledning, noe som førte til vannintrengning i u.etg.
Skadene ble utbedret av fagpersonell som en forsikringssak.
2. Under styrtregn i 2022 kom det på nytt vann inn i u.etg. Det viste seg at det fantes to avløp ut fra eiendommen, det ene ca en meter dypere enn
det andre. Det nederste avløpet ble antakelig også gravd over i 2018 uten at dette ble avdekket før styrtregnet i 2022. Tiltak er beskrevet under
#Rør, totalt er avløp, septik og overvann grundig utbedret for ca kr. 200.000. U.etg ble på nytt utbedret av fagfolk som en forsikringssak og
grunnårsaken til vannskadene er nå eliminert.
3. Trepanel på verandadør 2.etg er dårlig.
4. Tak på utebod har et par mindre lekkasjer.
5. Skader på murpuss over verandadør 1.etg.
6. Dårlig puss på fasade mot sør-øst, bærer preg av å ha vært fikset på over tid.
7. Smårutede koplede vinduer på fasade mot sør-øst er trolig fra byggetiden og i dårlig forfatning, ett i 1.etg og ett i 2.etg.
8. Soverom i loftsetasje mangler takstiger (rømningsvei).
9. Spotlight bad u.etg er defekt, har ikke undersøkt årsak.
10. El-installasjon i utebod framstår som ufagmessig utført.
11. Skader på betong under veranda 1.etg/tak i lite kjellerrom.
12. Gulv på loft er ujevnt, sannsynligvis tidligere tørkeloft.
13. Kjøkken underetasje - maling skaller av murgulv.
14. Vinduer på fasade mot nordøst behøver nedskraping og olje (edeltre)

Se selgers egenerklæring for mer utfyllende informasjon.
Produktnummer: 2004FBFB-6E87-4A3E-8A95-969F2C9E1BEE