Kristiansand-Lund

Torridalsveien 100

Prisantydning
5 250 000 kr
Omkostninger
147 120 kr
Totalpris
5 397 120 kr
Formuesverdi
735 651 kr
Formuesverdi sekundær
2 648 342 kr
Kommunale avgifter
14 326 kr / år
Byggeår
1950
P-rom
144 ㎡
Bruksareal
144 ㎡
Tomteareal
825 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Pen del av tomannsbolig over de 2 øverste etasjene med balkong og hage. Nytt kjøkken og bad. Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Stor og romslig horisontaldelt tomannsbolig. Leiligheten går over 2 etasjer. Felles inngang og dermed inn til trappegang/entré til boligen.
Du kommer inn i en hyggelig gang/entré med oppbevaringsmuligheter. Fra gang er det inngang til et helt nytt og delikat flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder vegghengt wc, servant, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Romslig og lys stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Hyggelig vedovn i stue som gir godt med varme. Malte flater på vegg og malte bord på gulv. Fra stue er det videre inngang til kjøkken via to skyvedører. Nytt stort kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer. Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Her ligger alt til rette for god matlaging. Plass til spisebord også på kjøkken. Fra kjøkken er det utgang til en solrik balkong med plass til utemøblementer. I boligen 2.etg. er det også 2 soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap.

Det går en trapp opp til loft. Romslig loftstue med plass til sofagruppe. 2 store soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Flislagt bad som inneholder wc, servant og badekar.

Boligen har tilhørende en pen opparbeidet hage, samt en utestue. Her er det flere uteplasser hvor deilige sommerdager kan nytes.

I kjeller er det flere boder med god plass til oppbevaring.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 144 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 6 m²  - 2. etg. 88 m²  - Loft 50 m².

P-rom 1. etg.: Trapperom.
P-om 2. etg.: Trapperom, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.
P-rom loft: Trapperom, stue, bad og 2 soverom.

Tilleggsarealer oppgitt i bruksareal (BRA):
Hagestue: 13 m2. Kjellerboder: 30 m2. Frittliggende enkel utebod: 3 m2.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Tegninger har avvik i 2. etasje: Der hvor det er laget lite soverom var det tegnet inn kjøkken. Kjøkken er montert der det står spisestue på tegning. Tegningen er uklar, forbehold om feil må tas.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1950 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. 2 eldre vedovner er montert, disse ble ikke kontrollert under befaringen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger og eier i 1.etg. er enige om en skriftlig avtale ang. forkjøpsrett. Frist for benyttelse av forkjøpsrett er avtalt til 8 virkedager fra dagen etter akseptert bud. Dette er en avtale de er enige om utenom vedtektene.

Selger opplyser at hele tomannsboligen er forsikret med en felles forsikringsavtale, på ca. 3660 kroner pr. kvartal. Dette forsikrer begge enhetene separat, samt alle fellesområder. Betalingen er fordelt 60/40 etter eierbrøken av tomta, hvor denne enheten er den største. Det er ellers ingen fellesutgifter. Halvparten av lampene i fellesområdene er tilknyttet hver av enhetenes strøm, og vaskemaskinene i kjelleren er også tilknyttet hvert sitt strømnett. Det er ellers ikke blitt opprettet noe sameie eller annet som gir fellesutgifter eller andre forpliktelser.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 04.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Boligen er bygd i 1950 og har normal slitasje, det er kun 2. etasje m/loft som inngår i rapporten. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig ble glasserte teglstein skiftet i 1975. Takrenner er av eldre årgang og har normal slitasje. 2 av ytterveggene tilhører denne enheten og kledningen er fra byggetid og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Spredte kledningsbord er skiftet ut. Terrasse er i bra stand, dekkebord er av nyere dato. Vinduer og dører er stort sett av nyere dato og er i bra stand, små vinduer er fra byggetid og har normal sliatsje. Innvendig ble loftsbad oppusset i 2008, vanlig vedlikehold bør beregnes. Det ble utført hulltaking i vegg inn mot bad i 2. etasje fra soverom, ingen synlig eller målbar fukt ble
oppdaget. Bad i 2. etasje er nylig totalrenovert og er i god stand. HTH-kjøkkeninnredning er fra 2021/22 og er i god stand, induksjon platetopp med integrert ventilator er montert. Gulvhøyder ble kontrollert i enkelte rom, avvik ble registrert. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer, det er
foretatt noe oppgradering på bad i 2. etasje og kjøkken de siste 2 årene. El-bil lader er montert. Røropplegget ligger rør i rør, og mesteparten av røropplegget er skiftet ut. Innvendig stoppekran er montert i rørskap på bad i 2. etasje. Ved og elektrisk til oppvarming. 2 eldre vedovner er montert, disse ble ikke kontrollert under befaringen. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig - Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på undertak.
Utvendig - Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Utvendig - Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig - Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig - Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Våtrom - Overflater Gulv - Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tomteforhold - Drenering. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Vannlekkasje på badet i hovedetasjen mai 2021. Tett avløp. Oversvømmelse på badet som konsekvens, og vannlekkasje og -skader i leiligheten under, samt i felleskjeller.
Pkt. 2: Badet ble bygget opp igjen fra bunnen av etter lekkasjen, inkludert nytt gulv og nye vegger gjort av tømrer. Nye rør ble også lagt til/fra badet på loftet. Alt innenfor badet er nytt, og alt ble utført av fagarbeidere. Totalrenovering, inkludert ny membran. Fall mot sluk. Arbeid utført av: Tømrer Marius Schou-Nilsen, rørlegger VVS Entrepenøren, Murmester Knutsen, Flekkerøy Elektro.
Pkt. 4: Som nevnt under totalrenoveringen på badet, samt nytt vannopplegg til oppussingen av badet. Etter vannlekkasjen sjekket også forsikringsselskapet badet på loftet overfladisk. Takstmann boret hull i soverommet vegg-i-vegg på loftet, uten å finne spor til fukt på badet. Arbeid utført av: Rørlegger VVS Entrepenøren.
Pkt. 5: Noe vann rant ned i kjelleren etter vannlekkasjen på badet. Alle disse skadene ble utbedret og friskmeldt av forsikringsselskapet.
Pkt. 8: Noe skjevheter i gulv målt av takstmann, men ikke noe som ble ansett for å være problematisk.
Pkt. 13: Ladeboks av merket Easee montert ved innflytting juni 2020. Ved anledningen ble det opprettet egne kurs til denne. Utført av Flekkerøy Elektro.
Pkt. 14: Tidligere eier oppgraderte dreneringen rundt huset selv.
Pkt. 16: Noen kledningsbord byttet på begge veggene. Enhetens to vegger ble malt av Malerfirma Otto Pedersen. Arbeid utført av: Tømrer Marius Schou-Nilsen, Malerfirma Otto Pedersen.
Pkt. 24: Gårdsplassen er fordelt på midten til parkering av biler.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Velkommen til en sjelden mulighet, i en av Kristiansands flotte boligområder i Torridalsveien 100.  Dette er et attraktivt boligområde, med kort vei til Kvadraturen samtidig som du bor noe tilbaketrukket i et ellers etablert og barnevennlig område. Området består av flotte eneboliger og rekkehus av eldre byggestil, blandet med boliger av nyere byggestil.

Fra eiendommen er det kort avstand til dagligvarebutikk,  skole og barnehager. Gimle videregående skole, samt til UiA som ligger i kort avstand.

Eiendommen ligger i naturskjønne  omgivelser med kort avstand til flotte gå- og turområder i Jegersberg hvor du også finner lysløyper og badevann. Her kjøres det skiløyper om vinteren, dersom været tillater det. Like nedenfor eiendommen finner du Otra med flere flotte badeplasser. For den som liker innendørs trening har man Spicheren på Gimle.

Tomt

Areal: 825 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

To biloppstillingsplasser på felles tomt. Selger har satt opp elbillader.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent årsak. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen. Det foreligger godkjent byggeanmeldelse på våningshus datert 09.05.1949.

Det foreligger ferdigattest på veluxvinduer og ny kvist datert 17.09.2015. Søknaden omfatter innredning av loft, kvist og veluxvinduer i tak.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Opprinnelig vegg mellom kjøkken og spisestue er fjernet. Kjøkken er flyttet ut til stue. Kjøkken har nå blitt til et soverom. Hovedsoverommet i 2.etg. er på tegningene godkjent som "arbeidsv.". I 2008 ble det godkjent kvist i 3. etg., samtidig ble loft omsøkt til boligformål. Det ene rommet i 3.etg. er ikke betegnet, men det er i godkjente tegninger inntegnet en seng, og det er dermed omtalt som et soverom i denne salgsoppgave. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 87 "Nedre Lund", datert 17.10.1958.
Plan i nærområdet: Plan nr. 1429 "Eg - Sødal. Ny bru." datert 25.10.2017.
Plan under arbeid: E39-E18 Ytre Ringvei, ved plankontakt Jøran Syvertsen, mob. 95 99 79 92.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Det foreligger tinglyst bruksrett til den private veien for eiendommen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 6271. Tinglyst: 19.12.1959. Skjønn.
Dagboknr.: 18913. Tinglyst: 22.10.2002. Erklæring/avtale. Denne seksjonen har tilleggsdel - bygning. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 501572. Tinglyst: 28.07.1950. Bestemmelse om kloakkledn. Rettigheten er forsøkt innhentet fra Digitalarkivet, men ble ikke funnet.
Dagboknr.: 16877. Tinglyst: 25.10.1999. Bestemmelse om veg. Avtale om at eiendommen skal ha bruksrett på vei som går over gnr. 39 bnr. 50 i Kristiansand kommune (Torridalsveien 102).

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett til eieren av den andre halvdelen i tomannsboligen (seksjon 1). Det er frist på 10 ordinære dager etter at boligen blir solgt.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 147 120,- (Omkostninger totalt) 5 397 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 326 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 3099. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.732,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 735 651,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 648 342,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Torridalsveien 100, Gnr. 39 Bnr. 72 Snr. 2 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 1/2

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-21-0440

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-21-0440. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 250 000,-) (Kr.60 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.91 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3050117