Sukkevann

Torpveien 7

Felleskostnader
100 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2016
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
78 ㎡
Tomteareal
7 658 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Sukkevann - Flott 3-roms leilighet. Del av en 4 mannsbolig. Gjennomgående god standard. Solrik terrasse og carport.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 78 kvm Sekundærrom: 3 kvm.
P-rom inkl: Gang, stue/kjøkken, soverom, soverom 2, bad.
S-rom inkl.: Bod.

Romarealer oppgitt i nettomål (NTA), det er ikke gjort fratrekk for utboksing til evnt. røropplegg/ventilasjonsanlegg: Gang: 6,4 m2, bod: 3 m2, stue/kjøkken: 39,5 m2, soverom: 7,2 m2, soverom: 13 m2, bad: 5,7 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Lotus peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

Parkering på fellesområder. Med hver boenhet følger det plass i carport med tilhørende bod.
Det er mulighet for elbil-lading. Sameiet har installert ladeinfrastruktur for elbil-lading i 3 carporter. Det betales iht. avlest forbruk.

Beliggenhet

Flott beliggenhet på Sukkevann. Boligen har en kort avstand til Sukkevann idrettsanlegg, samt Strømme skole og kollektivt knutepunkt på Rona hvor Ronasenteret ligger med matvarebutikk, apotek, treningssenter, tannlege m.m. Sameiet har også en felles lekepark på tomten. Felles gressplen rundt hele huset.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på firemannsbolig datert 11.06.2018. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 810 "Gnr. 61, bnr. 3-5 m.fl., Torp/Benestad", datert 31.01.2001.

Plan under arbeid i nærområdet: Detaljregulering for Benestad felt Bev4 og Bb4, v/ plankontakt Jøran Syvertsen mob. 95997992.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Ved utleie eller utlån av eierseksjonen eller deler av denne er seksjonseier forpliktet til å gjøre utleier/låntaker kjent med de ordensregler som gjelder.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 450593. Tinglyst: 22.05.2015. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 348766. Tinglyst: 20.04.2016. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om telefonledning/telesentral. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om gjere. Bestemmelse iflg. skjøte. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

3 190 000,- (prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-))

92 120,- (Omkostninger totalt)
3 282 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er årlig eiendomsskatt på kr. 3556,- pr. 2023 for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Gang:
Hyggelig gang/entré med parkett på gulv. Fra gang er det også inngang til en bod med plass til oppbevaring. Dør-calling.

Stue/kjøkken:
Lys og pen stue med god plass til både sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det utgang til solrik platting med plass til utemøblementer. Videre har du også en stior fellesplen som kan benyttes. Stuen er malt i lyse, delikate farger. I tillegg er det også en koselig vedovn som gir godt med varme. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Flott HTH kjøkken med mye skap- og benkeplass. Det er også muligheter for en koselig spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet.

Soverom:
Leiligheten har to soverom med plass til seng og garderobeskap. Parkett på gulv. God plass til dobbeltseng på hovedsoverom. Soverom to passer bra som barnerom eller gjesterom.

Bad:
Pent flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt wc og servant med underskap. I tillegg er det opplegg til vaskemaskin. Her er det en fryd å starte dagen!


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 13.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har samtlige bygningsdeler normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig er det etablert lokalfall til gulvsluket på bad.
Kontroll av vegg mellom bad og soverom ble utført i luke i veggen, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. HTH-kjøkkeninnredning er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Lekkasjevarsler er montert i kjøkkenbenken. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Nye gulvfliser i gangen. Sikringsskap med automatsikringer, overbelastningsvern på 32 A. Røropplegget ligger rør i rør, kontrollskap for
røropplegget er montert i bad. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. V. v.-bereder er fra byggetid og er på 60 liter. Lotus peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Systemair ventilasjonsanlegg er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Eventuell maling av fasade vil kunne medføre en ekstra innkreving av felleskostnader.

Det fremgår av referatet fra sameiermøtet at det er vedtatt regler for oppsetting av terrasse og levegger. Forretningsfører har ikke mottatt oppdaterte vedtekter hvor dette er inntatt.

Det er tinglyst pliktig medlemskap i antennelaget/velforeningen.

Systemair ventilasjonsanlegg er montert, vanlig vedlikehold bør beregnes.

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i IF med polisenummer: sp2126517.1.3. Anticimex Skadedyrforsikring er dekket i avtalen med IF.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 450593. Tinglyst: 22.05.2015. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 348766. Tinglyst: 20.04.2016. Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m. Bestemmelse om telefonledning/telesentral. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om gjere. Bestemmelse iflg. skjøte. Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Oversvømmelse av kloakken opp i dusjen.

- Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Motoren til varmegjenvinning sluttet å fungere. Det ble utført skifting av motor og byttet ventil på soverommet. Ren Ventilasjon AS. 2023.

- Har det vært mugg, sopp eller råte i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Foreløpig nei på min bolig. Det er en sak i fellesskap om å sjekke kledningen for dette. Det har vært en takstmann som har sjekket alle boligene. Det er funnet råte på kledningen til 2 boliger. Dette vil bli utbedret og det er generalforsamling 26.10.24 angående denne saken

- Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld?
Foreløpig så kommer det an på råte saken og alle boligene har blitt malt i år. Det er 1000,- pr idag, men kan være det økes. Dette bestemmes på generalforsamlingen i 2024.

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Det er byttet fra parkett til fliser i gangen som skyldes oversvømmelse på badet. Der dekket sameiet og det var en forsikring sak.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.3 500)
Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (fast) (Kr.50 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.88 435)
Solgt
Produktnr: A9BE3EF4-169A-40BD-8AF1-DD4160167CAB Kategori: