Sannidal / Kragerø

Torkell Tandes vei 2

Prisantydning
3 115 000 kr
Omkostninger
94 340 kr
Totalpris
3 209 340 kr
Formuesverdi
599 677 kr
Formuesverdi sekundær
2 158 836 kr
Kommunale avgifter
11 115 kr / år
Byggeår
1959
P-rom
177 ㎡
Bruksareal
194 ㎡
Tomteareal
2 168 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig over tre plan med stor tomt. Nyrenovert i to etasjer, inkludert kjøkken og bad. Underetasje m/stort potensial.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, trapperom, 2 soverom, bad/wc, kjøkken og stue.
2. etasje: Trappegang og 2 soverom.
U. etasje: Entré/gang med trapp, kjellerstue, wc, dusjbad m/badstue, vaskerom og 2 boder.

Standard

Entré/gang
Fra gårdsplassen er det strekkmetalltrapp opp til inngangsdøren. Entreen har et moderne, stilfullt uttrykk med parkett i fiskebensmønster som er lagt i alle oppholdsrom i første etasje. Veggene er glatte og malt i lys farge, mens himlingen har hvitt mdf-panel. Like innenfor døren er det et lite avlukke for oppheng av yttertøy. Alt elektrisk er lagt skjult og i taket er det spotskinne med dimmer.

Stue
Stuen er innbydende og romslig med store vinduer, gjennomgående lys og utgang til terrassen. Kjøkkenet ligger i åpen løsning og det er god plass til både sofagruppe, spisestuemøblement og godstoler. Rommet er nyrenovert og har et lekkert parkettgulv i fiskebensmønster og slette, lysmalte vegger. Himlingen har hvit mdf-panel, og det er montert to hvite spotskinner og et lyspunkt. Det er lagt opp nytt, skjult elanlegg, stikkontakter til tv og uttak for fiber.

Kjøkken
Kjøkkenet er åpnet opp mot stuen og har ny innredning med integrerte hvitevarer. Innredningen er montert i L-form langs to vegger og har hvite, glatte fronter, benkeplater i mørk laminat og oppvaskkum i kompositt. Hvitevarene består av induksjonstopp, ventilator, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Stekeovn og mikro er montert i høyskap.

I forbindelse med renoveringen er alt elektrisk lagt skjult. Det er laget veggpunkter til lys over benk med dimmer, stikkontakter i overskapene til lys med dimmer og spotskinne i taket med dimmer. Overflatene i rommet er lik som i stuen for et helhetlig preg.

Kjellerstue
Kjellerstuen er tradisjonell med trepanel på veggene, panel i taket og heltre furugulv. Rommet har stort vindu med hyggelig utsikt. I det ene hjørnet er det murt peis med åpent ildsted.

Bad/wc
Boligen har et nyrenovert bad i første etasje med høyglanspolerte fliser i storformat på gulvet og betongimiterte våtromsplater på veggene. Himlingen har hvitmalt mdf-panel. Rommet har åpningsbart vindu og elektrisk, fuktstyrt avtrekksvifte.

Badet er utstyrt med vegghengt toalett, vegghengt innredning med heldekkende servant, speil med belysning samt dusjkabinett. Innredningen er i hvit høyglans med skuffer.

Dusjbad og wc
I underetasjen har boligen bad med dusjkabinett og badstue-boks. Det er inngang til badet fra wc-rom/kjellerrom med toalett. Total renovering må påregnes av begge rom.

Vaskerom
I kjelleren har boligen et grovvaskerom med overflater av betong på gulv og vegger. Himling har trepanel. Rommet har god størrelse og er utstyrt med varmtvannsbereder, stor vaskekum og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Boligen har fire nyoppussede soverom, to i første etasje og to i andre etasje. Soverommene i første etasje har parkett i fiskebensmønster, lysmalte glatte vegger og hvitmalt mdf-panel i himling. I andre etasje har soverommene enstavs parkett og ett av rommene har utgang til balkong.

En romslig gang mellom soverommene i andre etasje har plass til enkelt møblement og kan være et fint lekerom eller hjemmekontor. I alle soverommene er det lagt opp nye stikkontakter og takpunkter. Boligen har godt med lagringsplass i kjelleren.

Arealer med beskrivelse

Bolig:
U. Etasje: BRA: 71 kvm, P-ROM: 54 kvm. S-ROM: 17 kvm.
1. Etasje: BRA: 92 kvm, P-ROM: 92 kvm.
2. Etasje: BRA 31 kvm, P-ROM 31 kvm.
Totalt: BRA 194 kvm, P-ROM 174 kvm. S-ROM: 17 kvm.

Uthus:
1. Etasje: BRA 28 kvm, S-ROM 28 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1959 i følge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Boligen er den siste tiden gjennomgått en stor oppgradering. Hele 1. og 2. etasje er pusset opp med nye overflater. Bad er revet og bygget opp på nytt. Det er lagt nytt elektrisk anlegg i begge etasjer, lagt nye gulver, byttet nesten alle vinduer og montert ny kjøkkeninnredning.
Det ble lagt nytt utvendig tak for 8-10 år siden. Spesifikt hva som ble byttet er det ikke fremlagt dokumentasjon på da dette ble gjort av forrige eier.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk. Det er lagt opp nye stikkontakter til panelovner i første og andre etasje, og badet har elektriske varmekabler. I kjellerstuen er det åpen peis og på vaskerommet er det vedovn.

Badet har elektrisk styrt vifte og kjøkkenventilator har avtrekk ut. Varmtvannsbereder fra 2013 er plassert på vaskerommet. Det er lagt rør-i-rør system til nytt bad og kjøkken. Eiendommen er tilknyttet privat brønn og septiktank. Boligens ventilasjon er naturlig.
Boligens elanlegg er fornyet i første og andre etasje. Det er montert nytt sikringsskap med jordfeilautomater, overspenningsvern, hovedsikring og nytt inntak. Videre er det lagt opp reserverør ut i kneloft og montert skap for Altibox inntak med stikkontakt. Til kjelleren er det lagt ned tilførsler til eksisterende anlegg som er tilkoblet i sikringsskapet, samt lagt ned ny jording fra koblingspunkt over bereder. Berederen har ny tilførsel, og det er montert bryter for denne.

Diverse

Kort fortalt
- Enebolig over tre plan.
- Nyrenovert 1. og 2. etasje.
- Stor tomt, dels naturtomt.
- Sørvestvendt terrasse.
- Sørvestvendt, overbygd balkong.
- Asfaltert gårdsplass.
- Nytt elanlegg i 1. og 2. etasje.
- Nytt sikringsskap.
- Utelyspunkt med astrour.
- Gode solforhold, fint utsyn.
- Flott fiskebensparkett.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Samtlige hvitevarer integrerte.
- Fire soverom og et «lekerom».
- Kjellerstue med åpen peis.
- Nyrenovert bad med gulvvarme.
- Eldre dusjbad og wc i kjeller.
- Grovvaskerom m/skyllekum.
- God bodplass i kjelleren.
- Takstein skiftet for ca. 8 år siden.
- Kort vei til kjøpesenter.
- Ungdomsskole i gangavstand.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg Takst den 29.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Hovhannes Bayadjan for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av enebolig med adresse Torkell Tandes vei 2 i Kragerø kommune. Det er fint vær og delvis snø og isdekke på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er
således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje, bærer preg av manglende
oppgraderinger i underetasjen.
TG: 2 er gitt til renner, nedløp, veggkonstruksjoner, veranda, utvendige trapper, etasjeskille, radon, pipe og ildsteder, innvendige trapper, innvendige dører, membran baderom, vannrør, avløpsrør, el-anlegg, grunnmur, terrengforhold og septiktank.
TG: 3 er gitt til takkonstruksjon, vinduer i underetasjen, ytterdører, overflater i underetasjen, rom under terreng, baderom i underetasjen, toalettrom, brannteknisk og drenering.
Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
HER MÅ TG3 OG TG 2 LISTES OPP

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Utvendig Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Saltak med sperrer i tre. Takkonstruksjonen er gjenbygd og kan derfor kun kontrolleres fra
synlige konstruksjonsdeler. Det er ikke opplyst om undertak ble skiftet samtidig som taktekking. Det er registrert råte i vindskie og gesimser.
Antar utfra synlige konstruksjonsdeler at utskiftning av undertak nærmer seg, ytterliggere undersøkelser må utføres for å dokumentere
om det ble fornyet eller ikke i forbindelse med fornying av takstein. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

Utvendig Vinduer.
Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Eldre vinduer i underetasjen står for utskiftning.

Utvendig Dører.
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Lokal utbedring/utskifting av fukt/råteskadet treverk.

Innvendig Overflater u. etg.
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

Rom under terreng.
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er påvist fuktighet i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. Tiltak: Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene. Påviste skader må utbedres. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt årsak og omfanget på eventuelle skader.

Vaskerom underetasje.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Bad underetasje.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Overflater og konstruksjon Wc underetasje.
Det er påvist skader på innredning. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Toalettrom står for full rehabilitering. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

Branntekniske forhold.
Røykvarsler i underetasjen mangler.

Tomteforhold drenering.
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler
utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Lokal utbedring må utføres.


TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Nedløp og beslag.
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er registrert deformasjoner på renner. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Deformasjoner på renner må utbedres for TG:1.
Utvendig veggkonstruksjon.
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Utskiftning av bordkledning nærmer seg.

Utvendige trapper.
Det er registret dårlig fundamentering og løse rekkverk, utvendige trapper står for utbedringer og fornying. Tiltak: Utvendige trapper må utbedres for TG:1.

Innvendige trapper.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres.

Innvendige dører.
Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Avvik gjelder dører i underetasje. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes.

Tilliggende konstruksjoner våtrom u. etg.
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.

Radon.
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Elektrisk anlegg.
El-anlegg oppdatert i 1. og 2. etasje. Det foreligger samsvarserklæring på dette. Ikke gjort tiltak i u. etg. Tiltak: Det bør foretas en vurdering av det elektriske anlegget, dets alder, i boligens u. etg. For ytterligere informasjon se punktet for elektrisk anlegg i tilstandsrapport.

Grunnmur og fundamenter.
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: Grunnmur står for utbedring.


TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Utskiftning av tettesjikt mot innredet rom nærmer seg.

Etasjeskille/gulv mot grunn.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Pipe og ildsted.
Fyringsforbud på fjernet ildsted i 2 etasje. Tiltak: Kontroll av feier anbefales etter ildsted er fjernet.

Sluk, membran og tettesjikt bad 1. etasje:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Innhent dokumentasjon på membran om mulig.

Vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Avvik gjelder kobberrør i boligen. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Avløpsrør.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tomteforhold.
Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales.

Utvendige vann- og avløpsledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på
brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Foreta kontroll av brønnvann. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Septiktank.
Antar at halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Tiltak: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Selger anfører i egenerklæringsskjema at oppussing er gjort faglært personell. Membran  og flis på bad er utført av Kragerø Flis og Mur AS, Elektro er utført av Elektroinstallatør Terje Jørgensen AS mens rørarbeider er utført av Vestmar Rør AS. Det er også anført at det er noe fukt lukt i kjeller.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et naturskjønt og landlig område i Sannidal i Kragerø kommune, få hundre meter fra ungdomsskolen, kjøpesenteret Alta Kragerø og bussknutepunkt. Det er heller ikke mange minutter å gå til barneskolen, barnehage og flotte turområder. Ved Sannidal barneskole er det en populær lysløype, og på sykkelsetet tar det ca. et kvarter til Kolbånn stadion, hvor Sannidal IL har sin hjemmebane.

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Kil sentrum - en perle innerst i Kilsfjorden. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og sommerhygge langs bryggene. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum, både med båt og bil. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Extra. Sistnevnte ligger på Alti Kragerø med rundt 20 butikker i forskjellige bransjer, inkludert matvarebutikk, spisesteder og Skeidar. Det er ellers kort vei til Kragerø sentrum med flere nisjebutikker, hyggelige spisesteder og gallerier.

Kollektivtilbudet i området består av buss, og nærmeste holdeplass er Tangen som ligger ca. 400 meter fra boligen. Holdeplassen er et bussknutepunkt med gode forbindelser til både Sørlandet og Østlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Kragerø sentrum, 35 min til Risør, 35 min til Porsgrunn, 50 min til Skien og 50 min til Arendal.

Fra boligen er det gangavstand til Sannidal barneskole og Sannidal ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Kragerø videregående. Ellers har kommunen et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 2 168 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2058, Festeavgift: 8488, Neste ordinære avgiftsregulering foretas i 2034.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Opplysningsvesnets Fond. Årlig festeavgift for ny eier vil være kr. 8.488,- . Neste ordinære regulering av festeavgifter er i 2034 . I festeforhold der festeavgiften har vært regulert med utgangspunkt i tomtens verdi etter 1. januar 2002, begrenser tomtefesteloven muligheten til å regulere i tråd med det som er avtalt mellom partene for bolig- og fritidshus. Så lenge en slik begrensning opprettholdes i lovverket vil regulering skje etter de til enhver gjeldende reglene. For tiden vil det si at festeavgiften skal reguleres tilsvarende endringen i konsumprisindeksen siden forrige regulering. Årlig festeavgift forfaller normalt 1. April hvert år. Festekontrakten er tidsbegrenset på 99 år og utstedt i 1959. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier/og at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Festeavtalens utløpsår er 2058. Kan resigneres på samme vilkår for 50 år. Festeforholdet kan innløses hvert 2. år med første mulighet i 2025 da med oppregulert festeavgift. Eventuell innløsning av festetomten skjer i henhold til festekontrakten lest i sammenheng med tomtefestelovens bestemmelser. Innløsningstidspunktet inntrer i henhold til kontraktens og tomtefestelovens bestemmelser. I tilfeller der fester ikke har en lov- eller kontraktsfestet rett til innløsning vil det normalt ikke bli gitt tilbud om innløsning. Eventuell innløsning vil skje etter en konkret vurdering og til markedspris. Se festekontrakt og opplysninger fra Opplysningsvesenets fond vedlagt prospekt.

Eiendommen er på 2 155 kvm og består av en stor andel naturtomt. Tomten er også opparbeidet med plen, diverse beplantninger, gruset innkjørsel og asfaltert gårdsplass. I eiendomsgrensen mot øst krysser en elv som har utløp til Lofthaugtjenna 100 meter nedenfor eiendommen, mot sør. I tillegg til eneboligen er det oppført et eldre uthus på tomten.
Boligen har en sørvestvendt terrasse og balkong. Terrassen er ca. 10 kvm og har adkomst fra stuen. Rekkverket er i sortlakkert smijern, med åpning ut til plenen på inngangssiden av boligen. Det er montert ny stikkontakt og nye utelyspunkter. Balkongen har adkomst fra ett av soverommene i andre etasje. Den er overbygd og har et areal på ca. 6 kvm.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på festekontrakt, skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad. Deler av opprinnelig tomten er i dag tatt til gang- og sykkelsti.

Parkering

Det er god plass til å parkere flere biler på gårdsplass ved boligens inngangsside.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på det opprinnelige bygg som er satt opp i 1959, men det foreligger ferdigattest på tilbygg satt opp i 1987. Denne er utstedt 30.05.1988. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bolig, og er en del av kommuneplanens arealdel. Kommunen opplyser at en liten del av tomta ligger i regulert området. Samtidig opplyser de at det er ingen reguleringsplaner under arbeid.

Vei / Vann / Avløp

Det er privat vann og avløp. Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn/borehull på eiendommen eller i området. Avløp via privat septiktank. Fra kommunen får en opplyst at det er mulighet for å tilknytte eiendommen til det offentlige vann- og avløpsnett.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1960/2736-3/31 Festekontrakt - vilkår 22.09.1960
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 50
FESTEAVGIFTEN HAR PRIORITET ETTER DET OFF
PANT FOR FORFALT FETEAVGIFT
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
MED FLERE BESTEMMELSER
Festekontrakten beskriver bl.a. grensene, leietid og når festeavgift skal reguleres.

2022/1454728-2/200   ** Nye vilkår - feste 22.12.2022 21:00 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 8.455
Bestemmelser om regulering av leien
Dette gjelder overføring av feste med regulering av festeavgift. Her er også inntatt at neste ordinære avgiftsregulering foretas i 2034.

1961/1917-1/31 Erklæring/avtale 29.11.1961
Vegvesenets betingelser vedtatt
Avkjøring til eiendommen med betingelser. Beskriver hvordan avkjøring skal anlegges for å sikre bl.a. avrenning mm.

2006/1058-1/31 Jordskifte 04.04.2006
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokument kan fås ved henvendelse megler.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1960/2736-2/31 Bestemmelse om vannrett 22.09.1960
rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:61 Bnr:8
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1959/1685-1/31 Registrering av grunn 27.11.1959
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3814 Gnr:61 Bnr:1
I denne skylddelingsforretning fra 27. november 1959 er grensene beskrevet. Tomtearealet er blitt noe mindre enn det som kommer fram av papirene, da det er blitt anlagt gang og sykkelsti for noen år siden, som har lagt beslag på noe av arealet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Det er ikke foretatt måling på radon, og området er usikkert ifølge Radon aktsomhet.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 115 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 115 000,-)) 94 340,- (Omkostninger totalt) 3 209 340,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 115 pr. år Renovasjon, septik (inntil 4 m3), feieravgift og eiendomsskatt bolig.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten for 2023 er på kr. 3.954,-. Summen er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader

Faste løpende kostnader foruten kommunale avgifter vil bl.a. være forsikring av bygg og innbo samt festeavgift, strøm og bredbånd/Tv.

Formuesverdi

Primær: Kr. 599 677,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 158 836,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Torkell Tandes vei 2, Gnr. 61 Bnr. 8 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.
Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0020

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0020. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 115 000,-) (Kr.84 105) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.123 090)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068738