Grimstad Vest 

Terje Løvås Vei (Tønnevollskogen, Bygg B)

Prisantydning
3 690 000 kr - 4 990 000 kr
P-rom
54 - 69 m2
Antall soverom
1 - 2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet
Bolig Soverom Etg. P-rom BRA Totalpris
B401 2 4. 69 ㎡ 71 ㎡ 5 001 340 kr
B402 1 4. 54 ㎡ 56 ㎡ 3 699 220 kr

Oversikt

Om eiendommen

TØNNEVOLLSKOGEN, Bygg B | Velkommen til vår visningsleilighet | Ferdigstilte, sentrale leiligheter ved UiA | Solrikt

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Tønnevollskogen utgjør en større utvikling av området rundt Campus Park mellom UiA i sør og den nye Fagskolen mot nordvest. Nå er vi i gang med byggetrinn II samtidig som byggetrinn I er under oppføring. Første byggetrinn er under oppføring, og består av 6 eneboliger og ett leilighetsbygg, bygg A. Byggetrinn II består av ytterligere 6 eneboliger som er lagt ut for salg, samt bygg B som presenteres i dette prospektet.

Bygg B utgjør et leilighetsbygg med 18 prosjekterte selveierleiligheter. Leilighetsbygget vil bestå av leiligheter i 1. til 4. etasje og under-etasje med boder tilknyttet leilighetene samt parkeringsplass.

Bygget blir organisert som et eierseksjonssameie. Se også reguleringsplanen Området for øvrig er under videre utvikling.

Utbygger av dette flotte prosjektet er Tønnevoldskogen AS.

Innhold

Hver enkelt leilighet er presentert med sin egen tegning her og i prospektet.
Alle leiligheter har solrike uteplasser/balkonger, og alle får i tillegg en sportsbod i sameiets fellesarealer i kjeller inkludert i kjøpesummen.

Standard

Det er god takhøyde i alle leilighetene (se tegninger og bygningsmessig- og teknisk beskrivelse) som skaper en luftig og romslig atmosfære, og gir plass til store vinduer og mye lys.

INNVENDIGE VEGGER I LEILIGHETENE:
Alle flater sparkles jevne som underlag for maling, eller for fliser.

DØRENE/VINDUENE:
Ringeklokke tilkobles porttelefonanlegget. For leiligheter i 1. etg blir det ringeklokke utenfor den enkelte leilighet, med unntak av B 101 som får porttelefon.
Inngangsdør leveres iht. arkitektens anvisning iht. lydog brannkrav. Innvendige dører leveres i slett utførelse i farge NCS S 0500-N (Klassisk Hvit) uten glass, med tetningslister. Dørvridere i børstet utførelse.
Vinduer leveres som trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag. Utvendig farge iht. arkitektens anvisning, innvendig farge antrasitt (mørk grå). Vinduer leveres med 3 lags energiglass. Mot svalgang leveres vinduer iht. brann -og lydkrav. Det vil bli tilrettelagt for utvendig solavskjerming på soleksponerte vinduer. Det leveres trekkerør som avsluttes utvendig for senere montering av screens. Screens og dekkasser er tilvalg

GULV OG GULVLISTVERK:
I stue, kjøkken, soverom og entre/hall legges parkett. Utførelse som er beregnet i leveransen er 14 mm 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett.

KJØKKEN-, BAD- OG GARDEROBEINNREDNING:
Leilighetene leveres med kjøkken fra AUBO Kjøkken & Bad, standard innredning er Siena matt hvit (NCS S 0500-N, Klassisk Hvit) med skrog i hvit utførelse. Kjøkkenet leveres med avfallsinnsats med 4 bøtter, bestikkinnlegg og demping av skap/skuffer. 30 mm høytrykkslaminat benkeplate (Luna) i hvit utførelse. Underlimt vask med plass til stekebrett. Ett-greps kjøkkenarmatur. Det medfølger hvitevarepakke fra Elektrolux, herunder integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle -/fryseskap.
Det leveres prefabrikkerte kabiner i alle hovedbad komplett med fliser beregnet for våtrom på gulv og vegger. Leiligheter med ekstra bad (plassbygd) leveres med tilsvarende flis som i prefabrikkerte baderomskabiner. Gulv legges med fall til sluk i rustfritt stål, ihht. forskriftskrav. Veggmontert toalett. Dusjvegger i knussikkert glass
Det medfølger ikke garderobeskap/skyvedørsgarderobe i leveransen. Dette kan eventuelt leveres som tilvalg hos leverandør av kjøkken.

BAD:
Gulv og vegger leveres med Ares Beige Fliser.
Himling males i glatt hvit (NCS S 0500-N) med innfelt downlights ihht. tegning. Skap integrert i kabinen for gulvvarme samt "rør-i-rør", utstyres med egen vannmåler for gulvvarme og varmtvann, samt energimåler. Det forutsettes bruk av kondenstørketrommel.

Leiligheter med WC/Gjestetoalett leveres med tilsvarende flis på gulv som i prefabrikkerte baderomskabiner.

Se romskjema og bygningsmessig- og teknisk beskrivelse i salgsprospektet for nærmere beskrivelse.

Oppgraderinger i leiligheter:

Leil B101:
Kjøkken er av Sense Sort med krom amatur. Farge på vegg er wached linen. Badekabin kommer i standard leveranse, se romskjema. Gulv vil også komme i standard Hvitpigmentert eik 1-stavs parkett.

Leil. B105:
Kjøkken er av Sense matt hvit med krom amatur. Farge på vegg er Space. Badekabin kommer i standard leveranse, se romskjema. Gulv vil også komme i standard Hvitpigmentert eik 1-stavs parkett.

Leil. B203:
Kjøkken er av Gladstone Eik med sort amatur. Farge på vegg er wached linen. Badekabin kommer i standard leveranse, se romskjema. Gulv vil også komme i standard Hvitpigmentert eik 1-stavs parkett.

Leil. B401:
Kjøkken er av Sense matt hvit med krom amatur. Farge på vegg er wached linen. Badekabin kommer i speil fra veg til vegg, høyskap/nisje, underskap med skuffer, vask, 60x60 gulvfliser, håndtaksfritt, regndusj. Gulv vil også komme i standard Hvitpigmentert eik 1-stavs parkett. Elektor har blitt oppgradert med til sammen 8 downlights i entre og stue.

Leil. B402
Kjøkken er av Sense varm grå med krom amatur. Farge på vegg er Space. Badekabin kommer i standard leveranse, se romskjema. Gulv vil også komme i standard Hvitpigmentert eik 1-stavs parkett. Elektor har blitt oppgradert med til sammen 8 downlights i stue.

Ferdigstillelse

Bygget er under oppføring og overtakelse vil skje en gang  i perioden 15.12.2022 til 15.04.2023. Senest 90 dager før overtagelse vil selger innkalle til overtagelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jfr. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at Kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse.

Oppvarming

Bygget tilknyttes lokalt fjernvarmeanlegg til romoppvarming og forbruksvann. Rom med gulvvarme (jfr. romskjema) leveres med individuell styring av hvert rom.

Diverse

Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner og møblerte planskisser er kun ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse, og det fremkommer da elementer som ikke inngår i den kontraktsmessige leveranse. Leilighetene overleveres i bygge-rengjort stand. I nyoppførte bygninger må det forventes i noen grad svinn og krymping av materialer, for eksempel svinnriss i mur, mindre riss i maling ved skjøter, hjørner og sammenføyninger som følge av krymping av trevirke og betong o.l. Slike forhold er ikke å anse som mangler ved den leverte ytelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at Selgers plikt til å rette, eller yte prisavslag ikke omfatter:
Reparasjoner som går inn under vanlig vedlikehold, sprekkdannelser som oppstår som følge av naturlig krymping når materialvalg og materialbehandling har vært forsvarlig fra Selgers side og skader som oppstår ved uforsvarlig eller feilaktig bruk av boligen med utstyr.
Meglers vederlag utgjør kr 48.000 pr. solgte enhet.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av Selger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men Kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Beliggenhet

Adkomst

Området for byggeplassen er merket med byggeplass-skilt. Stikkvei inn til det nye boligfeltet vil bli opparbeidet i forbindelse med byggestart

Beliggenhet

Tønnevollskogen ligger landlig og sentralt plassert like ved Universitet i Grimstad. Det er en bydel i utvikling, som passer for mennesker
i alle faser av livet - unge, nyutdannede, etablerte og pensjonister. Med de korte avstandene er det enkelt, trygt og behagelig å bo her.

Gode kollektiv-, gang- og sykkelforhold tar deg raskt inn til Grimstads sjarmerende sentrumsgater, idylliske svaberg eller flottestrender. Avstanden til E18 gjør det likevel enkelt å besøke både Arendal, Lillesand eller Kristiansand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten til byggetrinn 2 leveres opparbeidet med plen, prydbusker, bed og øvrig beplantning. Se utomhusplan for detaljer.
Utbyggingstomten er per i dag opplyst å til sammen være på i overkant 8 da. iht opplysninger fra Grimstad Kommune. Arealet deles på de ulike byggetrinn. Det foreligger ingen eksakt oppmåling for byggetrinn 2 / Bygg B ved salgstidspunktet. Se også vedlagte utomhusplan. Det er p.t ikke avklart om de tre leilighetsbyggene (A-C) vil utgjøre ett, samlet eierseksjons-sameie eller om hvert bygg blir eget sameie.

Parkering

Det avsettes parkeringsplasser for sameiet i byggets underetasje/ parkeringskjeller.

Alle enheter gis ved avtaleinngåelse rett til å kjøpe parkeringsplass i dette anlegget.

Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget, uteareal utenfor 1. etasje og bodene vil bli. Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom, eller bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett.

Dersom der velges en løsning der dette er fellesareal med vedtektsfestet bruksrett gjøres det oppmerksom på at en slik tilknytning kan gjøres for inntil 30 år i henhold til eierseksjonsloven. Det gjøres videre oppmerksom på at vedtektene kan endres ved kvalifisert flertall (2/3 deler) på årsmøte.

Det vil være HC-plass tilgjengelig i boligsameiet. Plassen tildeles beboerne som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen tilbeboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass.

Alle leilighetene vil få tildelt 1 sportsbod som er inklusiv i kjøpesummen for leiligheten. Størrelsen
på sportsbodene varierer iht krav i TEK 17.
Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere rettighetene på en annen måte dersom dette finnes hensiktsmessig.

Eventuelle overskuddsplasser/-boder skal tilhøre Selger som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan Kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen omfattes av to reguleringsplaner; Campus B/ A1 og områderegulering for Campus Grimstad.

Eiendommen omfattes av flere reguleringsformål: Bolig, veiarealer, lekeareal, forretning/ næring/ kontor/ tjenesteyting. Kommuneplan vedtatt 21.10.2019

Formål Gnr 1 og bnr 24: LNF, hensynssone friluftsliv og hensynssone løsmasse

Formål Gnr 1 og bnr 279: Deler av eiendommen er avsatt til næring, Deler er avsatt til Sentrumsformål.

Deler av gnr 1 og bnr 279 er solgt til Fylket og skal fradeles når endelig regulering foreligger.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp. Det tilliggende leilighetsbygget vest for 1. og 2. byggetrinn har felles adkomst til parkeringskjeller, og skal ha adkomstrett via parkeringskjeller samt rett til å tilslutte ny parkeringskjeller til den som bygges under første og andre byggetrinn. Det tredje bygget fremkommer som prinsipp-skisse iht gjeldende regulering i illustrasjoner, vist i samsvar med bygg A og B. Utbygger vurderer å søke om økt tillatt maks-høyde på bygg C. Kjøper kan ikke motsette seg at det åpnes for én etasje mer enn dagens regulering. Bygninger etc som forventes oppført i henhold til reguleringsplanen (øvrig videre bebygg-else, svømmehall, fagskole, parkutforming etc) er bare delvis tatt med i illustrasjonene.
 
Utbygger eier også grunnen som planlegges utbygd med en boligblokk nord for snuplassen, lengst inne i veien. Utbygger vurderer å søke om økt tillatt maks-høyde på det aktuelle bygget. Kjøper kan ikke motsette seg at det åpnes for én etasje mer enn dagens regulering.
 
For bygninger som ikke er detaljprosjekterte kan endringer innenfor reguleringsbestemmelsene kan forekomme.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Eiendommen vil bli tilknyttet offentlig vann og kloakk.
Når bygget er ferdigstilt vil eiendommen bli tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for Kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant på eiendommer hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for Selgers regning.

Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen Gnr 1 og bnr 24:
Dagbok 900082 Tinglyst 19.08.1905: Skjønn.
Dagbok 900104 Tinglyst 11.09.1918: Skjønn.
Dagbok 900531 Tinglyst 19.10.1938: Elektriske Kraftlinjer
Arendal komm. kraftledninger reg. i Nedenes sorenskriveri.
Dagbok 464 Tinglyst 10.05.1948: Erklæring/ avtale.
Bestemmelse om hugst og oppførelse av bygninger.
Dagbok 2235 Tinglyst 28.09.1965: Erklæring/ avtale
På D.E kan ikke selges m.v mineraloljeprodukter som konkurrerer med A7S Norske Esso
Dagbok 8257 Tinglyst 10.11.1988: Erklæring/ avtale
Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver gnr 1 og bnr 279.
Dagbok 162193 Tinglyst 24.02.2016: Erklæring/ avtale
Bestemmelse om elektriske ledninger/ kabler, adkomstrett m.m for Agder Energi Nett AS.
Dagbok 162203 Tinglyst 24.02.2016: Erklæring/ avtale
Bestemmelse om nettstasjon, anlegg og vedlikehold m.m for Agder Energi Nett AS.
Tinglyst rettigheter på gnr 1 bnr 295.
Dagbok 2946 Tinglyst 30.05.1996 Bestemmelse om adkomstrett tinglyst rettighet fot gnr 1 og bnr 24 og bnr 36.
Gjelder gnr 1 og bnr 279:
Rettigheter på gnr 1 bnr 24, bnr 36, 43 bnr 377, bnr 1.
Dagbok 8257 Tinglyst 10.11.1988: Erklæring / avtale Bestemmelse om adkomstrett.
Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å lese denne før kjøp.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie. Det er ikke boplikt i Grimstad kommune.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal Selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Konsesjon

Kjøp av bolig i Tønnevollskogen avhenger ikke av konsesjon.

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter.

Organisering

Boligene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven. Det foreligger utkast til vedtekter, basert på bygg A, som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir Kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.

Dersom utbygger finner det hensiktsmessig kan de to tilliggende leilighetsbyggene som skal ha felles adkomst til p-kjeller organiseres som del av samme eierseksjonssameie etter hhv ferdigstillelse.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

Omkostninger 0,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi. Tomteverdi utgjør kr 3.700,- per kvm BRA.

Dokumentavgift vil derfor variere pr. leilighet mellom kr. 4.550,- på den minste og kr. 8.500,- på den største leiligheten.

Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr. 585,-
Tinglysningsgebyr for eventuelle pantobligasjoner utgjør p.t. kr. 585,-

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

I tillegg kommer et beløp tilsvarende kr. 50,- pr.kvm BRA, som oppstartslikviditet til sameiet.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Kr 50.000,- av kjøpesummen innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være fri egenkapital, dvs at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingene av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende salgsoppgave. Forskudd vil ikke bli innkrevd før tidligst ved vedtak om igangsetting. Resterende del av kjøpesum, omkostninger og tilvalg/endringer må i sin helhet være innbetalt til megler innen overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis før kontraktsinngåelse.

Dersom Selger ønsker det, kan han stille garanti iht. bustadoppføringslovas § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp.

Ved forsinket betaling med mer enn 30 dager har Selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg

Felleskostnader

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene utgjør ca. kr. 30,- pr. kvm pr. mnd iht budsett fra forretningsfører, basert på bygg A i prosjektet. Det gjøres oppmerksom på at dette er et estimat og at felleskostnader påvirkes av hvilke tjenester/omfang sameiet vedtar de skal dekke.

Felleskostnader kan bla. dekke deler av kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader. Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi. Dersom Grimstad kommune fakturerer kommunale avgifter direkte til den enkelte seksjonseier vil felleskostnadene reduseres tilsvarende. Driftskostnader for garasjeanlegg fordeles på de eierne som kjøper plass.

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt for den enkelte leilighet, henvises til Grimstad kommune for nærmere info.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader.

Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv/data. Det legges opp til at sameiet (ev at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tv- og internett-tjenester med en leverandør.

Bygget vil være forsikret frem til overtakelse. Sameiet tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Utbygger /selger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte enheter etter ferdigstillelse.

Utbygger/ selger vil engasjere forretningsfører for sameiet før overtakelsen. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med valg av nytt styre, samt vedtakelse av budsjett og vedtekter før boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende møte og forretningsførsel vil belastes sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter en beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folke registrert/bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se www.skatteetaten.no for mer informasjon.

Gebyr ved videresalg

Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et gebyr fra Selger på kr. 20.000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Sørmegleren. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler, som f.eks. meglerprovisjon og gebyrer.
Videresalg kan ikke gjøres uten Selgers samtykke. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinnelig avtale, dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten, og ervervet vil kunne tinglyses direkte til tredjemann. For at Selger skal godta slik transport må man benytte Selgers "Avtale om transport av kjøpekontrakt" som fås hos selger. Transport av kontrakt godkjennes ikke de siste 6 uker før overtagelse.

For øvrige videresalg (videresalg fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jfr. bufl. § 1b.

Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra Kjøpers side etter bud/aksept, vil det påløpe et administrasjonsgebyr på kr. 8 000,- inkl. mva. som innbetales til meglers driftskonto etter påkrav fra megler. Eventuell endring krever Selgers forutgående samtykke.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Terje Løvås Vei (Tønnevollskogen, Bygg B), Gnr. 1 Bnr. 379 og Gnr. 1 Bnr. 24 i Grimstad kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Garantier

Det stilles garanti på 3 % av kjøpesummen som gjelder frem til overtakelse, og garanti tilsvarende 5 % av kjøpesummen for reklamasjonsperioden på fem år etter overtakelse, jfr. buofl. § 12. Garantien stilles snarest mulig etter at avtale er inngått.

Dersom Selger ønsker å få utbetalt forskudd, eventuelle delinnbetalinger og resterende del av kjøpesum før hjemmelsovergang, stilles det garanti etter buofl. § 47 for utbetalingen.

Kjøpekontrakter

Avtale om kjøp forutsettes inngått ved bruk av kjøpetilbudsskjema og påfølgende inngåelse av selgers standard kjøpekontrakt.

Tilvalg / Endringer

Selger vil før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgsmeny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale og faktureres direkte mellom partene.

Alle meldinger skal være Selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av Selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter.

Forbehold om realisering

Bygget er under oppføring og det er ingen forbehold om realisering

Visning

Tomten kan fritt besiktiges og megler er tilgjengelig for visning/presentasjon.

Overtagelse

Bygget er under oppføring og overtakelse vil skje en gang  i perioden 15.12.2022 til 15.04.2023. Senest 90 dager før overtagelse vil selger innkalle til overtagelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jfr. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at Kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes Kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som Kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Budgivning

Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43.
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

21-21-9001

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-21-9001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Arild Aasen, tlf. 97 58 67 30

Vederlag

Meglers vederlag utgjør kr 48.000 pr. solgte enhet.

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3048153